Most meselte a zasszony, tegnapi M2-es beszelgetes Kopp Maria meg Csanyi, egyik meselte hogy az allamokban vitte valaki a gyereket az ovodaba, es amikor kapta vissza az orosz szarmazasu dada megpuszilta. A no meg beperelte mert "testi kontaktust letesitett".
Meg ha ilyenek csak nagyon elvetve es leszigetelten fordulnak elo, akkor is jelzi hogy ez egy velejeig BETEG orszag, szellemileg. Az pedig, hogy egy jol es tabilan kiepitett ugyved-allam, amit az utolso par evben villamsebesen konvertalmak rendorallamma nem az itteni mediabol derul ki hanem az ottanibol. Hogy mekkora nagy es hogy "a, azert biztos van benne valami jo is itt-ott" meg nem vigasztalo tulsagosan, plane ha a tendenciakat nezzuk.
Persze, eljutnak ide az olyan hírek is, hogy az egyik gyerek beperelte a szüleit, mert nem vettek meg neki valamit, de olyan is, hogy éheztette meg verte valaki a gyerekét. De az azért általánosságban elmondható, hogy ott a gyerekek jogait igencsak kiszélesítették, ellenben a kötelezettségeik mintha el lennének felejtve. Meg is látszik a legutóbbi évek bűnügyi statisztikáin, ott is jellemző, hogy egyre fiatalabbak egyre komolyabb bűncselekményeket követnek el.
Ezzel én is egyetértek. Mivel ez nem a Polidili, hanem az SZMK, ne vitatkozzunk itt az USÁ-ról. De arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha mi csak torzítva látjuk innen Amerikát, mi valóban ott a helyzet a gyermekek nevelése terén. Ide tényleg csak az olyan hírek jönnek át, hogy "lelőtte", "beperelte", "fémdetektoros átvizsgálás az iskolák kapujában".
MIndaddig míg a sok széplelkű cihológus és az őket istenszámba vévő anya képtelen lesz különbséget tenni a makarenkói pofon és a rendszeres testi bántalmazás között ez a tendencia csak erősödni fog. Érdemes megnézni, hogy az usában, ahol ugye már jó 200 éve van fegyverviselési engedély, miért éppen az utóbbi generációnál jöttek ki az olyanok, hogy tanárt meg egymást lövöldözik?
Mert képtelenek különbséget tenni, azt hiszik amit ők akarnak, az nekik jár.
Na, megint le vagyok döbbenve. Az én, gyerektársaságban félős kislányom az oviban a beszoktatás 4. napján (tegnap) nem is sírt, szépen játszott a gyerekekkel, csak akkor pityeredett el, amikor ebéd után mentem érte. Azon kesergett, hogy ő nem kapott ágyacskát és nem engedték lefeküdni (tudták, hogy megyek érte). Ma reggel öltözés után meg úgy hagyott ott, mint kutya a sz.rát, trappolt befelé. Tudom, hogy lesznek olyan napok, amikor a bömbölő gyereket úgy kell majd lefejteni a nyakamból, de azért mégsem ilyen első napokra számítottam. :-)
Azért az furcsa, hogy ma tényleg mindent megtesznek hogy a gyerek abszulute kikimélt legyen, a tolerancia a szülök, pedagogusok részéröl sokkal nagyobb mint volt 1-2 évtizede, de a gyerekekben a tolerancia egyre minuszosabb...Pedagogusok tudnának erröl mesélni....
egyébként tényleg szomorú az, hogy a nagy TB miként bánik pénzzel....Annyi felesleges dologra költ miközben annyi minden fontos dolgon sporol...
Miközben rokkantnyugdíjasaink fele csak látszat beteg, de a pszichologusi alapon bárki lehet, addig pl a tényleg rokkantaknak is kell 3 évente felülvizsgálatra járniuk, mert ugye mi van ha az elmúlt évek alatt kinöt a hiányzó lábuk. Mennyit költenek arra, hogy 90+x éves bácsikat befektesenek egy agyi CT-re mert hátha azért feledékeny, mert érelmeszesedése van, addig a 7 éves komoly csontritkulásos gyereknek csak este11 után van idöpontja... Amikor a tesom erös gyomor fájdalommal dokihoz ment eszméletlen hülye vizsgálatokat végeztek el rajta sokfélét, de egy kurva EKG-t nem pedig az infarktus is járhat ilyen tünetekkel és neki az volt...
Hát más helyeken, ahol létezik normális egészségbiztosítási rendszer, nem csak a naaaagy tb elosztás, ott bizony más összeget kell fizetnie annak, aki egészségesen él, mint annak, aki nem.
Meg majd belenő a 100 darabos puzzle-be. Meg ugye mekkora darabokból áll? Nagyok vagy kicsik? Kicsik istenien bírnak elveszni és betölteni a lakást.;-)
A meddőséghez : Ilyen alapon a szívbetegeket se kezeljék, ha bizonyítottan nem vigyáztak az egészségükre? Sok munka, kevés mozgás, kiadős esti vacsorák és így tovább ?
enyém gyerek meg álmábanm legurult az emeletes ágyról és aludt tovább én meg másnap szétbontottam ijedtembe, pedig volt rászerelve elég magasra védöléc...
Beleolvastam a topikba. Lenne mit törölni, de nem törlök és nem is tiltok (erre is lenne alapos okom). Most viszont ezzel a figyelemfelkeltő hozzászólással meghúzom a vonalat. Aki ezek után személyeskedik, mást szekál, övön alul kritizál, moderációt a topikban észrevételez, stb., azt törölni és tiltani fogom. Ha valaki tesztelni akar engem, akkor azt is lehet, állok elébe. Dixi. További jó fórumozást.
Én topikom, egyszer a bébivízen felbuzdulva nyitottam. Azóta arról félig-meddig meggyőztek, hogy ha nem akarom meggyilkolni a gyerekem, akkor jó, ha van a háznál :-))
Igen van kutacsvédő, olyan mint egy bukósisak, csak lukas. Már van minden ami szemszájnak ingere, olyan fürdetővödör amiben úgy érzi magát a gyerek mint az anyaméhben és millió más dolog is.
A mostani modern cihológusi elvek szerint az a jó anya, aki minél tovább olyan állapotban tartja a gyerekét mintha még meg sem született volna, régen meg az volt az elv, hogy lehetőleg minél hamarabb akklimatizálódjanak.
Egy gyerek egyébként a leglehetetlenebb dolgokat bírja csinálni magával, kisautót gyömöszöl a fülébe, babot az orrába, lenyeli a kétforintost, a zierherztűt... szóval ember legyen a talpán, aki minidig minden pillanatban oda tud rá figyelni.
2 honapos voltam, amikor 7 eves növerem hangos koppanassal fejre ejtett, ez allitolag elöfordult meg egyszer, söt szinten nehany honaposan felborultam a babakocsival. Szal, itt vagyok, nem deformalt a fejem es tök atlagos az iq-m, nem lett komolyabb bajom.
A Buborek srac az egy jo film. Ott mi baja volt az anyanak, sulyos kenyszer betegsegben szenvedett ? :)
Nem lehet mindentől megvédeni egy gyereket. Meg kell tenni mindent, de szüksége van néhány horzsolásra. Mert ezekből tanulja meg, hogyan kell esni. Valahol olvastam egy kutacsvédő nevű izéről. Hát ennél nagyobb sületlenséget nem is hallottam. Minek kellhet ilyen, és legfőképpen hova használ valaki ilyet?
Meséljek az erdélyi roma anyukáról? Aki tényleg reggeltöl estig dolgozik a piacon. Olyan hofehérek a pelenkái...No szoval ö 7 honapra szült a gyerek 2 honaposan februárban már kint volt vele a piacon és ugy árult. Nem volt teje és pénze sem a tápszerre ezért tehéntejet adott neki, amibe 1-2 csepp citromot adott, hogy kicsapassa a fehérjét...textil pelenkát használt és a 2 honappal korábban jött baba 6 hosan már állt 10 hosan járt....félévesen már hust evett és turot, 8 hoanaposan kiflit majszolt....
Hova gondolsz. Okos ember, mint megtudtuk mas karabol tanul. Ugye van olyan gyerek, aki elbotlik, aki elesik, aki felmaszik szekre, asztalra, agyra, nekimegy a falnak, fanak, es meg 18 oldalt lehet irni szokasos esemenyekrol.
Ergo felelos szulo kivisz minden butort, a falakat bevonja gumival, aztan a gyereket berakja egy olyan felfujhato buborekba.
Az etelektol is lehet kapni mindenfelet, ezert gondosan meg kell valogatni az alapanyagokat es szigoruan fertotleniteni mindent. Meg szurni a levegot, forralni a vizet, temperalni a levegot.
Akinek nem all ossze a kep, tessek megnezni a "Buborek srac" c. filmet. O,O
Ha már a balesetteknáél tartunk...Szerintem kissebb dolgok minden kölökkel történnek egészen kiskoruktól, mert ugye sok pl hamarabb áll mint ül ennél fogva a kisbéka áll és elfárad elereszti a ketrecet és pufff, aztán elindul és csetlik botlik...bukosisakot meg csak nem huzunk a fejére....Van hogy el meg leesik a leggondosabb szülö mellett is és ezeknélkül az esések nélkül nem tanulna meg "jól " esni...s ez esetben késöbb szarabb ügy lesz....
Én most a nagy sebész kis vágás technikát próbálgatom. Ennek szellemében a topik a kedvencekben. Ezennel húzok most egy vonalat és a topikban fokozottan érvényesíteni fogom a Modusban leírtakat. Ha tehát a személyeskedés folytatódik, akkor törlés és tiltás következik. Ha nincs más modanivalója a társaságnak, akkor el fog süllyedni a topik. Tehát: sípszó volt.