Keresés

Részletes keresés

N75 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 5496

jegyzetelek ám szorgosan... már van útitervem, h mikor mit nézzünk meg, de hiába leszünk kinnt 18 napot még az északi oldalra sem lesz elég.

Délre meg nem megyünk. Először gondoltam, h "leugrunk" kocsival, de amikor a maps közölte, h több, mint 200km, hát lemondtam róla... oda egy másik alkalom kell.

Lehet a lovakat kihagyjuk (lebeszélem a párom róla), mert nem akarok csalódni mután 2 órát vezettem :)

viszont ami még érdekes, bár ez sem biztos...a fehér csacsik szigete Asinara. Oda nem lehet kocsit átvinni, ha jól láttam, csak szervezett dzsipes túra van, az meg nekünk nem járja :(

Másik bánatom, h a sok idióta túrista miatt a Spiaggia Rosa-t is lezárták, max messziről hajóról lehet megnézni...

Előzmény: szofi762 (5495)
szofi762 Creative Commons License 2018.06.08 0 1 5495

Ez a "muszáj látni" történet elég nehéz mert hát mindenkinek más jön be. Ráadásul  Szardinián nem is azokat a klasszikusan szép, kis rendezett falvakat találod mint pl. Provence-ban, itt nagyon látszik az anyagi különbség a Costa Smeraldához képest, mintha egy másik országban járnál. A hegyi falvakban nagyon szerény körülmények közt élnek.  iIt maga a természeti környezet az ami hangulatot ad a helynek, legalábbis az én számomra. 

Mi Caglairiból mentünk a hegyekbe , de nem túrázni csak kirándulni: Jerzu, Ulassai környékére, ott pl. azt tetszett hogy egyáltalán nem volt érzékelhető a turizmus, én szeretem az látni ahogy a mindennapjaikat élik az emberek, más meg erre azt mondja hogy itt nincs semmi. Ja és persze tt van Urzulei ami arról híres hogy állítólag Európában itt él a legtöbb 100 év feletti ember. Láttam erről egyszer egy dokumentumfilmet, bácsika 112 évesen még simán tekert a biciklivel.... ;)

A vadlovak elvileg ettől fentebb vannak, arra sajnos nem jártunk.

Nekünk nagy kedvencünk Castelsardo, egyet mindig ott alszunk mert nagyon szeretünk naplemente előtt felmenni az óvárosba és este csatangolni a girbegurba utcákon, olyankor már turista is csak elvétve akad. Onnan 2 éve Sedini, Tembio P.felé mentünk a   belső úton a Costa Smeralda felé, az a táj tele paratölgyesekkel nekem nagyon tetszett. De ez benne van az útikönyvekben is.

A Costa Parasisonál a "Spiaggia Li Cossi" felé, majd után jó kis kirándulóút van. Ez Algheroból mind vállalható, sőt utána a másik csücsökig a Capo Testáig elmenni is belefér még, és mindenképp érdemes!

Előzmény: N75 (5494)
N75 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 5494

jellemzően mi 1 nap megyünk 1 nap strandolunk elvet valljuk. Szardínia hatalmas, esélytelen a felét is bejárni csak.

A vadlovaknál voltál? Megéri oda elmenni? Tudsz tippet adni még olyan falvakról ami szép, de nem igen említik a "muszáj-látni" oldalak? :)

Előzmény: szofi762 (5493)
szofi762 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5493

Biztos van benne gyorsforgalmi út, ott azért lehet haladni. Ha arról letérsz utána válik nagyon lassúvá, na de a szép részeket pont ott látod! Én mindig a viamichelint használom, az be szokott jönni. 

Castelsardoban beszélgettünk egy házaspárral akik lefoglalták ott a szállodát 2 hétre, gondolván majd bejárnak onnan mindent. Ők rendesen panaszkodtak hogy ezt nagyon benézték...  

Egy-két hosszabb utat azért be lehet vállalni, de minden napra ne tervezzetek ilyen távolságokat. Az a helyzet hogy a sziget belseje is nagyon szép, nen szabad végigrohanni rajt, érdemes útközben egy egy faluban is megállni.

Előzmény: N75 (5492)
N75 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5492

azért ez nem olyan jó hír :( a maps szerint 156 km-re van a szállástól és oda-visza 5 óra... de ezek szerint ez nem valós, mert nem lehet a "maps" szerinti sebességgel haladni?

Előzmény: szofi762 (5491)
szofi762 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5491

Túrázni ugyan nem túráztunk, de a Goruppu környékén jártunk, az biztos hogy csodaszép rész, de hogy Algheroból 1 nap oda vissza autóval, + a túra...hát ha nem zavar hogy korán keltek és sötétben értek vissza... 

Egy biztos, Szardínián lassan lehet haladni. Egy 40km-es szakasz simán 1 óra (persze nem autópályára gondolok, de abból amúgy se sok van) Az SS125 pl. mindvégig gyönyörű útvonalon halad, de száguldozni nem is lehet rajta, vagy inkább nem érdemes. Mi legutóbb 1 hétre mentünk és 4 különböző helyen aludtunk, pont a fent leírtak miatt. Én inkább csomagolok reggel 10-15 percet mint hogy vissza kelljen autózni. Ráadásul nagyon szeretjük a különböző városok, helyek reggeli és esti hangulatát is kiélvezni, olyankor minden egész más!

Előzmény: N75 (5488)
N75 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5490

az a baj, h Walesben uígy jártunk, az Europcar volt.

Igen, a lényeg pont ez, h levonják tőlem az X Eur-t és majd én itthonról kezdhetek kaparni, hogy visszakapjam. A rentalcars-on keresztül béreltem mind2 alkalommal, de a walesi segítőkészségük addig tartott, amíg kifizettem a kocsit. Lehet belefutottam, de maga a bérlés náluk baromi olcsó volt és a kocsival nincs gond, csak a bizotsítással.

Igen, nem is 500, csak 120 Eur. Ez több, mint baráti.

Előzmény: dundalk (5489)
dundalk Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5489

"akkor bizony fizetős a szolgáltatás, max leboltolom a biztosítómmal"

hát az biztos, hogy nem fognak a saját biztosításuk ellen beszélni, kicsit beijesztenek aztán máris kötöd a 30 eurós biztosítást náluk.

milyen szolgáltatás fizetős? ezt nem értem. nyilván ha károd van akkor ők levonják és majd a biztosító megtéríti neked. A magyar budgetnek milyen tapasztalata lehet ilyen biztosítási ügyintézések hosszáról? szerintem nem sok. unokatesómnak volt egy ilyen esete pár hónapja 2 héten belül fizettek.

szerintem ezt elég jól lehet mérlegelni 300 euró vs. 50 euró.

Egyébként van jó hír is, mert a Budgetnél minimális a letét összege biztosítással vagy anélkül is talán 500 euró max.  

Előzmény: N75 (5488)
N75 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5488

@dundalk: tök igaz, de én leveleztem a Budget-tel (onnan lesz a kocsi) és közölték, h tőlük aztán ott kötök biztosítást, ahol akarok, de ha náluk nem kötök, akkor bizony fizetős a szolgáltatás, max leboltolom a biztosítómmal. A magyar Budget nem biztatott gyors eljárással sem. Ezért nem jó most a 3. fél biztosító sajna.

@szofi762:ez viszont jó hír nagyon, én is ezt olvatsam róluk, h nem olaszok...:) igen, az tény, h össze kell mérni a biztosítás árát a levonható tétellel. Nem tudom, h a budget mennyire korrekt. Főleg, h nekem 30Eur-t írtak levélben, de megnéztem és a T&C-ben meg az SCDW-re max 16-ot írnak... :)

más: volt már vki a Gorropu Gorge-ban túrázni Alghero környékéről? Nincs közel, de szépnek tűnik... megéri?

uez a kérdés a Giara di Gesturi-val kapcsolatban...megéri ennyit autózni a vadlovak miatt?

ksözi

Előzmény: szofi762 (5487)
szofi762 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5487

A vezetési morál miatt ne aggódj, a szárdok nagyon nyugis kis nép, ráadásul a sziget tele van turistákkal, ilyenkor leginkább velük találkozol, akik szintén bérautót vezetnek  és pont úgy fognak vigyázni mint te.

Ahhoz hogy 1500 eurot beterheljenek totálkárra kell törnöd az autót! A Hertz ilyen szempontból nagyon korrekt, nekem legutóbb sikerült rányitnom a kocsi ajtaját egy kb. 40 cm magas vas rúdra ami kiállt a földből,nem vettem észre, behorpadt egy ponton... Az autónak még új szaga volt, lehetett benne max. 3000 km. szóval ez volt az első sérülés rajta és biztosítás hiányában 160 eurót vontak le, szerintem korrekt, főleg hogy a biztosítás 200 euro felett lett volna! (az elmúlt 15 évben ez volt az egyetlen sérülésünk, + 1x volt egy defektünk)

Persze azt is megértem ha ragaszkodsz a biztosításhoz, általában a kis helyi kölcsönzők ebből a szempontból olcsóbbak, de konkrétat nem tudok mondani.

Előzmény: N75 (5483)
dundalk Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5486

A "hol kössük a nullázót-egy netes oldalon vagy közvetlenül a bérbeadó cégtől a helyszínen?" és a "AXA önrész visszatérítő biztosítás - Információk" pont erről szól..

Előzmény: N75 (5485)
N75 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 5485

köszi ez tényleg részletes.

Igazából a kérdés az lett volna, h h tudom elkerülni, h 30Eur-t fizessek naponta a biztosításért, ha nem akarok kockáztatni. De ahogy olvastam sehogy, mert az olaszoknák mocskos drága ez...

köszi a segítséget

Előzmény: dundalk (5484)
dundalk Creative Commons License 2018.06.06 0 0 5484

böngészd végig ezt biztosítási ügyben vagy ezt

Előzmény: N75 (5483)
N75 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 5483

köszi a választ. nem is a zárolás a para, hanem az önrész. Ha bármi történik, ezek beterhelnek 1200-2000 eur-t a számlámon. Erre lenne jó a full biztosítás, de napi 30Eur az őrült sok 2 hétre. :(

Mennyire vezetnek ott "olasz" tempóban? Mert Szicília kemény volt... amíg fel nem vettem a ritmust

Előzmény: szofi762 (5482)
szofi762 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 5482

2x béreltünk Algheroban, egyszer a Sicily by cartól, 650 euró körül zárolt, aztán a Hertztől, 380 euro körül zárolt. Egyikhez sem volt külön extra biztosítás kötve.  Mindkettő rendeben volt. (az önrészünk mindkét esetben jóval magasabb volt 1200 euro, de nem azt zárolta, csak ezt az alacsonyabb összeget!)

Előzmény: N75 (5481)
N75 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 5481

sziasztok,

autóbérlésben tudnátok esetleg segíteni? Már foglaltunk kocsit, de olyan sok kauciót kérnek, ha nem fizetek 30eur/nap biztosítást, h csak na.

Majdnem minden szigeten van vmi helyi, aki nem ilyen feltételekkel ad bérbe kocsit, de most nem leletem.

Alghero reptéren tudna vki egy ilyen helyi "barátságos" kölcsönzőt?

köszi előre is

kirirgu2 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 5480

Itt egy jó részük ki van gyűjtve:  http://kirirgu.it/strandok-spiagge/

Előzmény: Zsuzsi1986 (5479)
Zsuzsi1986 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 5479

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani,hogy északon mely strandoknál kell parkolódíjra számítani? 2EUR/órával számolhatunk? 

Pelosa strandról tudom,hogy fizetős, de a többiről nem tudok. Köszönöm!

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.03.16 0 0 5478

Ez is remek.

Én láttam egy bud-rom rom-alg csatlakozásy. Az utóbbi vmi román dapados légitársaság volt...

Előzmény: abdul2 (5477)
abdul2 Creative Commons License 2018.03.14 0 1 5477

Plusz Olbia - Budapest: Wizzair Budapest - Milánó Malpensa és EasyJet Milánó Malpensa - Olbia. Mi ezzel szoktunk menni, ki lehet fogni nagyon jó árakat. 

Előzmény: emeseszardinia (5475)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.03.14 0 0 5476

hasznos, köszi

nagyjából én is ezeket sakkoztam ki februárban-

nekem a legnagyobb bajom azzal van, hogy a Wizzair (nem csak ide) szeptemberig jár és októbertől megint csak a Ryanair-re lehet támaszkodni ha csak a repülést tekintjük opciónak. Holott a helyiek megerősítették hogy szeptemberben, sőt néha még októberben is sokszor 20 fok fölötti a vízhőmérséklet és kellemes időjárás.

na, ekkor lehetne választani a hajós megoldást.

Előzmény: emeseszardinia (5475)
emeseszardinia Creative Commons License 2018.03.14 0 0 5475

Mivel nagyon sokan kérdezitek, hogyan lehet Szardíniára eljutni ,az alábbiakban összegyűjtöttem a szardíniai célállomások szerint a 2018.évben járható légi és vízi útvonalakat :

Repülővel: 
Alghero – Budapest: Wizzair (június 16-tól szeptember 15-ig)
Alghero – Pozsony: Ryanair (március végétől október végéig kedden és szombaton)
Olbia-Becs :Eurowings es Austrian Airlines ( közvetlen járat )
Cagliari – Bécs: Austrian Airlines (közvetlen járat)
Cagliari – Budapest (Milano-Malpensa-i átszállással): Wizzair (Budapest – Milano-Malpensa) és Easyjet (Milano-Malpensa – Cagliari)
Cagliari – Budapest (Milano-Bergamo-i átszállással): Ryanair

Autóval és komppal:
A magyar-szlovén határátkelőtől normál forgalom mellett Genováig kb. 11, Livornóig kb. 9, míg Civitavecchiáig kb. 10 órát kell utazni, ezt egy kb. 8-11 órás komputazás követi. A kompok délelőtt és este is indulnak. Szerintünk kényelmesebb az esti kompot választani, és az éjszakát kabinban átaludva a szigeten reggel kikötni.
Olbia – Livorno: Grimaldi Lines, Moby (kb. 8 óra)
Olbia – Genova: Tirrenia, Moby, Grandi Navi Veloci (kb. 11 óra)
Golfo Aranci – Livorno: Corsica Ferries (kb. 8 óra)
Arbatax – Civitavecchia: Tirrenia (5-8 óra)
Cagliari – Civitavecchia: Tirrenia (kb. 10 óra)
Porto Torres-Genova :Tirrenia ,Grandi Navi Veloci kb (10 ora)

Tovabbi informaciok facebook oldalunkon talalhatok : 

https://www.facebook.com/Szardiniaszallas/

szofi762 Creative Commons License 2018.03.14 0 0 5474

Bocs, ez félreérthető volt, Mármint Budapestről autóval  indulva, használjuk a pozsonyi ryanair járatot! 

szofi762 Creative Commons License 2018.03.14 0 0 5473

Az elmúlt években 3x utaztunk már Algheroba ezzel a járattal (Budapestről). Mindig megnéztük a wizzairt, mindig ez volt az olcsóbb, sokkal...Ha időben foglalod még ettől is olcsóbb. Novemberben foglalva június első hetére 167 euro volt kettőnknek a repülőjegy oda-vissza (1,5 éve). Csomagfeladás nem volt. Parkolni itt szoktunk, beszélnek magyarul, kb. 3 perc transzfer a reptértől, ami benne van az árban: www.parkovanieletisko.sk Megbízható. olcsó parkoló, de pontos árat most nem tudok mondani, szoktak küldeni akciós kuponokat is.

A wizzel az a  baj hogy nem lehet velük előre tervezni. Indulás előtt ca. 6-7 héttel leviszik az árakat, de akkora elfogynak a jó hotelek, apartmanok, drágább az autóbérlés...stb. 

Előzmény: kirirgu2 (5471)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.03.14 0 0 5472

Még annyit tenné hozzá, hogy el lehet menni kocsival + hajóval is és ha nem éjszakai járatra vesz jegyet az ember és megspórolja az egyéb költségeket (kabin + reggeli, stb), akkor nem fizet többet mint 4 fapados repjegy ára.

Vagy nekünk remekül bejött a Róma Wizzair plusz komp történet is, igaz, mi nagyon a low season-ban utaztunk.

Előzmény: kirirgu2 (5471)
kirirgu2 Creative Commons License 2018.03.13 -1 0 5471

Így lehet olcsóbban eljutni Szardíniára:

Hetek óta szenvednek a leendő vendégeink attól, hogy a WIZZAIR repülőjegy árai Budapestről Algheroba teljesen elszálltak. Mivel mi a saját bőrünkön érezzük ennek a negatív hatását ( apartmanjaink kiadásából élünk ugyanis a sziget északi részén), úgy gondoltuk utána nézünk az alternatív lehetőségeknek. Rákerestünk a sokak által sokat szidott RYANAIR oldalára és hanyatt estünk olyan óriási az árkülönbözet a közel ugyanolyan távolságot(1100, illetve 1140 km)repülő két légitársaság között.Ha autóval(eptéri parkolással együtt) történő megközelítéssel számolunk az esetek 99%-ban már egy utasnál ezrekben, sőt tízezrekben mérhető a különbség, nem is beszélve ha ketten, hárman, vagy négyen esetleg többen utaznak együtt. A ma délutáni helyzetet egy táblázatban foglaltuk össze, amiből világosan látszik, hogy egy család esetében már több százezer forint lehet a megtakarítás. Természetesen a táblázat egy adott időpontban ( 2018. március 13-án délután 16-17 óra között fellelhető adatok alapján) készült, tehát változások azóta már lehetnek, de a trend az világosan kirajzolódik. Ez alapján arra szeretnénk bátorítani mindenkit, hogy merjen belevágni a pozsonyi indulásba és érkezésbe, mert nagyon megéri!

Tudjuk lehet arra bazírozni, hogy egyszer csak csökkenek a WIZZAIR árai, de minek, ha közben pedig emelkednek a szállásárak és szűkül a kínálat is.  Bármilyen segítséget megadunk a kirirgu@kirirgu.it e-mail címen a Pozsonyba való eljutás lehetőségeiről. Bővebb info:   kirirgu.com 

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.03.06 0 0 5470

Alghero parti sétány, part, házak

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.03.06 0 0 5469

Egy pár gondolat a téli Szardíniáról:

- Szardínia télen is csodás és olcsó, a helyi szinten kifejezetten hidegnek számító 13 fok nappal februárban kifejezetten üdítő volt

- minden féláron volt beleértve a szállást és a kompjegyeket is is, zsúfoltságnak nyoma nem volt

- egy olcsó bérautóval (35 Euró 2 napra) 3 nap alatt körbe lehet járni az autó anélkül, hogy komoly forgalmi akadályokba ütköznénk

A nagyobb nyaraló városokban sajnos nap közben is minden zárva volt, Olbia ilyen szempontól a lüktető üzleti élete miatt üde színfolt volt - szinte minden étterem nyitva volt és szezonáraikhoz képest kb. 20%-50%-kal olcsóbbak voltak.

Pár fotót feltolok, csak át kell őket alakítanom előtte

frozendaiquiri Creative Commons License 2018.03.06 0 0 5468

Szia!

Félpanziós ellátást szerintem felejtsd el, az éttermekkel meg nem kell kísérletezned, mindenhol jót adnak, persze nem olcsón.

Nem tudom mivel és hova érkezel, azt jó lenne tudni. A sziget óriási, sokan Alghero és környékére(Stintino) esküsznek, sokan pedig a Costa Smeraldát istenítik. 

Olbia alatt- felett is vannak csodálatos strandok, Spiagga Bianca(biztos rosszul írom) pedig olyan mintha a karib tengernél lennél.

Előzmény: Mariposa0114 (5454)
frozendaiquiri Creative Commons License 2018.03.06 0 0 5467

Szia!

Pár éve voltam Szardínián és akkor volt szerencsém Olbiához.

Hát, annyi gyönyörű hely van a szigeten, miért akartok egy nagy kikötővárosban "nászutaskodni"?

Egyáltalán nem ajánlom, nem a hotelt, azt nem ismerem, hanem magát Olbiát. Felejtős!

Kicsit északabbra csodákat láthatnátok, Golfo di Marinella, Porto Cervo, Porto Rotondo, Baia Sardinia és sorolhatnám az összes Smeraldás üdülőhelyet.

Olbiába amúgy mivel mentek? Autó, repülő?

Előzmény: Alexandra90 (5449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!