Már pár napja nem esett komolyabb mennyiség. A szurdokokban kicsit több víz van az évszaknak megfelelő átlagnál, de minden járható. Az időjárás viszont teljesen kiszámíthatatlan, bármikor jöhet egy komolyabb zuhé. Erre készülni kell!
Google-vel max. angolra szabad fordítani. Egyedül a "medzibod"-ot nem érti, de miután fölötte van a "Through" és ott van az "add" is, elég egyértelmű. A "medzibod" egyébként köztes pontot jelent, de ha egy szlovák-magyar szótárba beírod, ezt adja: közt, között... és akkor már tényleg nem kell túl nagy logika...
Ne már... Teljesen egyszerű és logikus tervező. Kiindulási pont, közbeeső pont(ok), végcél. Opcionálisan beállítható, hogy kisebb távolság vagy kisebb szintemelkedés szerint kalkuláljon. Hol itt a probléma?
-úgy,hogy még mindíg nem értem,hogyan a túróba tudnak felvinni 4x 5x fél kiló sört vagy mittomén mennyi bármilyen cspadékot,de amint üres lett,akkor már cipelhetetlen!Pedig onnantól már alig van mérhető súlya!
Valamikor én is megvettem kint az SzP térképet, csak mikor használtuk, akkor vettük észre, hogy a menetidők hiányoznak róla, ezért kénytelen voltam máshonnan beszerezni. Ez viszont feltehető telóra, tabletre. Igaz, alig lehet látni nappal, mikor kellene, de az érzés, hogy van térképem, az megvan :))))
Szemétügyben: a turisták 20-25 (???)százaléka hogy tud 90 százalékos szemétrátát elérni? Minden statisztika csalfa, és a saját tapasztalat is más. Én még egy eldobott papírzsepin sem láttam feliratot :) A sörösdobozokról nem is beszélve...
Az ellenkező irányú megközelítésen amiatt gondolkodtam mert olvastam, hogy viszonylag lankásabb völgy ahol ez nem okoz problémát. De az is érthető, hogy vendégként ne keressük a bajt.
Tudtok olyan térképet ahol az útvonalak mellett szerepel a kb. menetidő is?
Ekkora bandával mindenképp zavaró szerintem.Én betartanám a szabályokat főleg egy másik országban.Így is elég rossz híre van a magyaroknak az ottani hegyekben.Pl az eldobott szemetek 90%-a magyar írású.
Szeretnék tanácsot kérni a következő ötletről. Szeptember elején a Magas-Tátrába utazunk egy 6 napos kirándulós kikapcsolódás céljából. A szállásunk Alsóerdőfalván lesz. Tervbe volt, hogy a Szlovák Paradicsomot is meglátogatnánk. Nincs autónk, így csak tömegközlekedéssel megoldható. Szerintetek kivitelezhető, illetve érdemes-e 1 napra?
igen, nyáron jól járható a rövidítés, talán csak az aszfaltburkolat hagy némi kívánnivalót a föúthoz képest, viszont a "Dobsiná " szerpentin pihenöjéröl is nagyon szép a panoráma, ha javasolhatom odafelé 1 , haza 2 . útvonal :)
Egy 24.életévét betöltött, tini korában is csak 75 lovas 1,2xx literes motorral "megáldott" kocsim van...
Mondjuk nem vagyok az a rohanós fajta, de jó lenne ha haza is érnénk vele. A visszautat a másik úton tervezem, útba ejtve a jégbarlangot. Egyébként augusztus első hetében mennénk, van idő még tervezgetni.
Ez így volt igaz 4.-étől! 3.-án még zárva voltak a Tátraturista által írt útvonalak, ezért mi a Hernád völgyet jártuk be aznap. Másnap 4.-én megnyitották az előző nap még lezárt utakat és igen magas vízállás mellett, de járhatóak voltak, sok helyen bokáig érő vízben! 2.-án egész éjszaka esett az eső, előtte és 4.-e után nincs infóm, hogy mi volt. Óriási élmény és kihívás volt az első megnyitott nap végigmenni a Sucha Bélan, mindenkinek, pontosabban a bátrabbaknak ajánlom kiadósabb eső után ezt a túrát, mert így dupla élvezet és emlék!