Most már csak meg kéne találni egy képet a paradicsomban.
Na, nem abba a "fentibe", mert nekem ODA nincs, nem is lesz belépöm. Én annál sokkal gyarlóbb gyaur vagyok. Úgy értettem, hogy a "paradicsom barátai" topikban.
Egyébként szevasztok!
Majd lyövök zokogni, de most a Gazlapon belemásztam a paradicsom-témába...
Eltunt... visszavagtam, gombaoloztem korulotte - meglatjuk. A postaladanal is volt, ott az egyik oldal egeszseges, a masik beteg... varunk... (utalok varni).
Szép ez a zizé, de a harkályodra bízd rá, mert azé vájta ki a fát, mert a hernyók alatta voltak.Ahol nem élt a fa, kivájta.Lehet a farontó hernyója, akkor pedig meg is puszilhatod érte.
Nem tudom - sok eso volt, es lattam a leveleken a barna foltokat alatta-utana... aztan nem allt meg a barnulas, pedig telistele volt bimboval...! Jajj de sajnalom. Meg sirdogalok kicsit erte... miatta...
Kicsit túlzásnak találtam a fekete szemet. Befestettem zöldre...
Közelröl jó volt, de messziröl nem. Rájöttem, hogy jobb volt feketén. Igen ám, de hogy szedem le a festéket? Feloldja a hígító a müanyagot? Szürkehályog lesz utána? (Igen, a szem müanyag. Évek óta a pincében volt eltéve. Afféle "bolhapiacon" vettem annak idején, "Haloween ijesztgetönek" akartam. Ez egy régi camping-trailer oldalsó ablaka volt valamikor.)
Tehát nekiálltam. Óvatosan a hígítóval. Szerencsém volt...a mai müanyagokat megeszi a hígító. Ennek meg se kottyant.
Most már csak a lábait kellett egy kicsit megigazítani, és kész a kertem No.2 madár -és szomszédijesztöje...
Szerencses vagy, hogy van harkalyod! Minekunk a carpenter bee-k bekoltoztek a teto ala, es nem tudtuk evekig kiuzni oket - Sevinnel, betapasztassal, mindennel probalkoztunk.
Aztan egyszer jott a harkaly - igaz csinalt lukakat, nem tomtuk be oket, es azota nincsenek carpenter bee-k... szerintem lattak itt harkaly dolgozott, es mashova mentek. Nem is javitom ki, marad ugy ahogy...
Úgy érted, hogy a nejemet ültessem ki a kertbe? Kiül néha, de csak a hintára. A földben nem akar megmaradni.
Namostkomolyleszek.
Tehát egy harkályról kezdtem el tegnap gügyögni. Szabályos sormintákat fúr a fenyöfába. Arra gondoltam, hogy szándékosan csinálja a búvóhelyeket mindenféle nyehenyöcének, hogy majd visszatérve leellenörzi a "kajakészletet".
Ezt a teóriámat a Gazlapon feltettem, de az úgynevezett szuperszónikus "madárszakértök" valahogy nem vették a lapot. Ezek a képeim nem voltak olyan izgalmasak. (Pedig nem is vártam értük "szívküldit"...)
Hát ez tényleg nem sok. De ha kis feleségedet is kiküldöd a kertbe, és utána őt is beviszed, már is jelentősen javulni fog az arány. Sőt! Ha Magadat is bejuttatod, akkor egy mákvirág is lesz bent a lakásban. Csak nem tudom,van-e akkora vázád, amiben Te is elférsz? ?)))