Előre is bocsi az amatőr kérdésekért, de még csak pár napja van gépem, és nem szeretném máris elszúrni!
1. A Depón rendeltem a masinát, az AV Planet nevű üzletben vettem át, és ha már ott voltam, vettem hozzá akksit+töltőt is. Remélem, nem volt túl elhamarkodott lépés... Az eladó kétféle GP töltőt ajánlott, az egyik 7000valahányszáz Ft-os, elemlámpás izé volt, mondtam, hogy nekem ilyen extrák nem kellenek. Ekkor egy szintén GP-t mutatott, 5000 Ft. A benne lévő akksikra (ugye 4 db) ezek vannak írva: GP 2100 series, Recargeable NiMh AA HR6
210AAHC 1,2V typical 2050 mAh
Standard Charge 16Hrs at 200mA
A töltő (GP PowerBank):
GPKB01GS 210-C4
A másik eladó azt mondta, hogy egy éjszakán át kell tölteni, a töltőn viszont 34 óra (is) van. Az mire vonatkozik? Az első három töltésnek mennyi ideig kell tartania? És utána? A töltőről szerintem nem fogom tudni, hogy hol tartok, elég egyszerűnek tűnik a külseje alapján. Azt is furcsállottam, hogy bárhol is nézelődtem a neten, pont ilyen típust nem láttam.
Engem az nem zavar, ha sokáig tart, csak működjön, és ne ártson a gépnek. Merhetem használni az A60-hoz, és ha igen, hogy?
2. A másik kérdésem az lenne, hogy Ti miben tároljátok a gépet? Tudom, hogy könnyen karcolódik, én le se vettem róla a fóliát. Ha veszek egy ún. fotós táskát (kisebb, egyszerűbb példányra gondolok), az elég védelmet nyújt, vagy kell vmilyen külön tok, ami puhább és jobban óvja?
Érdemes most ilyen gépet venni 46eHUF-ért ( www.fotomarket.hu ) ennyiért van jobb is....?
ami nekem fontos lenne a manuális beállítási lehetőség.. blende előválasztás, rekeszérték....
most van egy tükrös Minolta Dynax 500si-m, de a fenntartása ha sokat fotózok nem 5 ft.. meg nem is minden képet kelene előhívni ezért gondolkodtam hogy venni kellene valami digitgépet, nincsenek nagy igényeim, mondjuk a 2 megapixel nem sok de asszem nekem elég lenne..
azért tükröstől nincs szívem megválni... (na meg már 40eHUF-ért lehet újat venni) mondjuk az SLR fotózás teljesen másvilág... szívesen vennék valami EosDx-gépet de csak annyi lóvét tudok rászánni amennyibe ez az A60-as masania kerűl..
Bár én még mindig szoftveres hibára gyanakszom. Az, hogy a video sötétbe zajos az még normálisnak is nevezhető, de ez tényleg sok. Próbálj azért valami teljes resetet (nem tudom, hogy lehet-e) és ha ez sem jön be, akkor irány a szervíz. :(
Nem hiszem, hogy ISO gond, mert annak teljesen más a képe... de ha megnézitek az adott videót lehet látni, hogy a felvétel közben romolhatott el a gép, mert a videó előtt készült kép még jó, ami utána készüklt (az összes többi utána készülttel együtt) már nem jó... meg ott a video, amin jól látszik a zajosodás megjelenése... nem is kicsit...
Magas ISO: Ezt rendkívül egyszerűen el lehet dönteni, még mielőtt további látatlanban történő diagnózisokra kerülne sor. Bele kellene nézni az EXIF-be.
Egyébként erősen kétlem, hogy ez lenne a probléma, mivel nekem is hasonló volt a dolog, és én (az esetek 90%-ban, és így itt is) ISO 50-en készítettem a hibás képeimet (1564). Másrészt a magas érzékenységből eredő zaj még csak nem is hasonlít ehhez.
( A P módot Auto helyett én is javaslom, ebben egyetértünk. :c)) )
Közben rájöttem, hogy mi lehet a gond. Túl magas ISO beállítás. (Jobb "p"-ben használni, mint AUTO-ban a gépet, mert így te adhatod meg az ISO értéket, amit én pl 50-en hagyok)
Koszi a tippet!
Meretre vagtad, vagy hagytal ra? (kilog az LCDn tul is egy picit a folia)
(Sikerult megvennem a gepet. A TE..O-ban bukkantam ra veletlenul. Nezegettem a pultba kirakott gepeket, es megpillantottam a dobozat. Lecsaptam ra ;)
Úgy néz ki, mintha túl világos lenne a fekete egyensúlya a gépnek. (a fekete nem fekete). Ettől látszódhatnak ezek a csíkok. Próbálj meg rajta valami reset féleséget. Szerintem utána rendbe fog jönni!
nekem egyszer miután jelezte, hogy akku le van merülve még egy fél 128-as kártyát (de hülye vagyok.. mondhatnék 64-et is :)) ) le tudtam fényképezni vakuval is... annyi ,hogy néha kikapcsolt, ilyenkor vár egy kicsit, majd bekapcs és már megy is tovább...
de volt oylan is, hogy ihrtelen megjelent a a jelző, és utána már hiába minden sehogysem tudtam fényképezni max 1-2 fényképet...
Azt szeretném megkérdezni, hogy az A60-as gépnél az exponáló ill zoom gombnak alapból van-e valamekkora holtjátéka, lötyögése vagy ennél a gépnél ez így sikerült? Nálam ez kb. 1-1.5mm.
Ha szerencséd van, csak így üdvözöl téged a gép. Mondjuk beállítottál valami hangjelzést a be/kikapcsolásra
Ha nincs szerencséd, kezdődő E18-as hiba, hamarosan beragad az objektív. Nem írja ki az LCd-re valahová miközben csipog?
Nekem nincs ilyen gépem, csak hallottam erről az E18-as hibáról meg olvastam pár eléggé lehangoló dolgot a Canon hivatalos márkaszervízéről, szóval inkább nem veszek Canon gépet, pedig én is az A sorozatot néztem ki magamnak(A75 most nagyon olcsó) (esetleg az 1IS-t) de végül egy Panasonic FZ2-es mellett döntöttem.
De azért nem szokta (legalábbis nekem) ANNYIRA HIRTELEN bedobni a törölközőt, lehet követni. Az én tapasztalatom szerint a 128 megás kártyámat kétszer tudom telefényképezni átlagos használattal egy akkutöltéssel.
Ezt követve eddig egyetlenegyszer szivtam meg vele, méghozzá pont most hétvégén: pénteken strandolni voltunk, ott kb 100-110 képet csináltam, azokat még lementettem este, de nem töltöttem újra az akksit, mert szombaton rossz idő nézett ki, nem terveztünk sehova menni. Aztán mégis elmentünk egy mesemúzeumba, utána meg a Vasa múzeumba, ahol aztán a második 128 megás kártyám közepénél, életemben először, lemerült az akksim. :((( És mivel nincs tartalék akksiszettem, nagy szivas volt, még a shopban sem volt ceruzaelemük. Most egy jó darabig újra nem fogok elfeledkezni az esti töltésről...
Most látom, hogy 14 mega a cucc, így valószínűleg e-mailnek ez nagy méretű. Vagy tömörítem vagy átküldöm MSN-en (ha van neked ilened), vagy esetleg feltöltöm ftp-re. Egyszerűbb, ha itt üzensz: gabimami@freemail.hu
Sziasztok!
Sikerult mar valakinek megoldani azt a problemat, hogy a gep egyszer csak gondol egyet es minden figyelmeztetes nelkul kiirja, hogy cserelj aksit? MAx. annyi hogy legyen nalam +4 elem ?
Nem tudom tudtok -e segíteni nekem valahogy. Egy jóbarátom kapott ajándékba A60 -at, de sajna külföldi rokontól. És sajnos nem adtak hozzá magyarul látó szemüveget.
Nem tudtok ajánlani esetleg olyan helyet, ahonnan elektromos formában elérhető lenne a magyar nyelvű leírás?
Van egy kis problémám a gépemmel, vagyis nem tudom, hogy tulajdonképpen probléma-e. Arról van szó, hogy egy ideje olyan hangot ad, amit előzőleg nem: a fényképezés módban történő bekapcsolásnál ill. kikapcsolásnál az objektív kitolása után ill. a behúzás előtt két rövid hangjelzést hallok (nem magas hangú sípolás, hanem mélyebb hang).
Nem tudom, ez önmagában jelent-e problémát, de egy kicsit nyugtalanít a dolog. Volt valakinek hasonló?
Van egy kis problémám a gépemmel, vagyis nem tudom, hogy tulajdonképpen probléma-e. Arról van szó, hogy egy ideje olyan hangot ad, amit előzőleg nem: a fényképezés módban történő bekapcsolásnál ill. kikapcsolásnál az objektív kitolása után ill. a behúzás előtt két rövid hangjelzést hallok (nem magas hangú sípolás, hanem mélyebb hang).
Nem tudom, ez önmagában jelent-e problémát, de egy kicsit nyugtalanít a dolog. Volt valakinek hasonló?