Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.04.17 0 0 95
Nekem már magát szaporítja a ricinus,hajnalka,bár nem tudom,ez a tél mit csinált.
Előzmény: demjengi (94)
demjengi Creative Commons License 2003.04.16 0 0 94
Örülök, hogy tetszik, én is nagyon szeretem.
Azt hiszem teljesen rátérek arra, hogy csak a szabadba, végső helyére ültetek. Így valamennyi mindig megmarad.
Amilyen iramban nőtt a hajnalka palánta, szerintem simán egyből a kertbe kellett volna ledugni a magokat, igaz egy kicsit később.
A hétvégén szeretném az egynyári magokat elszórni. Kibújt cserépben két ricinus bokor. Kb 5,6 magból.
MIndenkinek jó kapirgálást kívánok.
Előzmény: Tozatu (92)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.16 0 0 93
Volt olyan is,hogy fehér a közepe.Szépek,mert kisfagy után is színt ad egy db-ig.
Előzmény: bbtop (90)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.16 0 0 92
Vetettem a tavalyi Mályvus Demjengusból is,remélem kikel,mert tavaly nagyon szép volt.Mikor palántáztam fagyott volt minden,így én nem kevertem a virágföldet,mégis kikeltek.Lehet ezek nem szeretnek palánták lenni.A hajnalka évről-évre kikel sajnos magától.
Előzmény: demjengi (91)
demjengi Creative Commons License 2003.04.15 0 0 91
Sziasztok!
A hétvégén elvetettem petrezselymet, sárga, fehérrépát, kaprot, patiszont. Idén kevesebbet ültetek, mert tavaly túltermeltem.
A virágoságyást kapirgáltam, ide oda ültetgettem a növényeket. Mindig úgy gondolom, hogy most jobb lesz, aztán kiderülnek a hibák.
A hajnalka palántákból egy pár kipurcant. Nem tudom miért. A Vasfűből alig bújt ki valami, az is nagyon nyamvatka. Nem igazán megy nekem ez a palántázás. Sok munka, és örülök, ha marad egy növény.
Alsotekeres sziklakerti magjait is elültettem kis cserepekben, kiváncsi vagyok mi lesz belőlük.
Lehet, hogy az a baj, hogy csak homokot szoktam virágföldbe keverni és a tözget kihagyom?
bbtop Creative Commons License 2003.04.15 0 0 90
Na mostmar remlik, tenyleg ezeket akkor inkabb osszel es telen latni a kertekben, talaltam kepet is rola egesz jol nez ki telen a lilas leveleivel amikor nincs semmi csak zuzmara.
Előzmény: Tozatu (89)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.13 0 0 89
A díszkáposztát nyár végén szokták felénk árulni(idén vetettem magam először),lila,fehér levelű kivitelben,ha nincs nagy fagy sokáig díszit a levelével,olyan 20-30cm-es.Tavalyelőtt nem fagyott el,és tavasszal kihajtott,hozott magokat.Idén kiment.
Előzmény: bbtop (87)
pynky Creative Commons License 2003.04.12 0 0 88
Remélem a bugyolálásnak meglesz a gyümölcse.:)

bbtop: köszi a takarás infót :) Még nem néztem a kéreg árát, de igazából nem olyan nagy terület, kb. 2x3 m. amit takarni kell. És ha elbomlik jövöre, és bejut a talajba, akkor egyböl a talajjavitás is meg van oldva, és akkor már nem is olyan rossz üzlet :)

A diszkáposztának sem néztem még konkrétan utána, hogy mit szeret, csak felvetödött, mert tetszenek a levéldisznövények. A neten utánanéztem, nem találtam róla semmi értelmeset :=(

p.

Előzmény: bbtop (87)
bbtop Creative Commons License 2003.04.12 0 0 87
Mi ugy szoktuk a fakerges talajtakarast lerakni hogy befedjuk a talajt, aztan ha nem latni alatta a foldet az mar jo (ez a fakerges dolog eleg draga ha nagy teruletet takarsz be vele), de gondolom jo ha kicsit tobbet teszel ra annal jobb. Az a diszkaposzta nem nagyon leveles es sok vizet igenyel? Nem tudom nekem meg ilyenem nem volt .
Előzmény: pynky (81)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.12 0 0 86
És jövőre a szomszéd előttetek fogja bebugyolálni a fáját és előadja,mint bombaötlet.
Előzmény: hoffarta (85)
hoffarta Creative Commons License 2003.04.11 0 0 85
Így van!
:)
TREWQ Creative Commons License 2003.04.11 0 0 84
Hali!
Én holnap fogom leszedni a bugyolákat.
(Amikor feltekertük ?ket, mi is s?r?n nézeggettünk körbe, röhögést elkerülend?, de mi legalább eszünk barackot, ha röhögnek is rajtunk, a szomszéd meg büszkén nézegedheti az üres fáját)
Előzmény: hoffarta (83)
hoffarta Creative Commons License 2003.04.11 0 0 83
Tegnap megvizsgáltam a sárgabarack rügyeit. Hát, van ami megfagyott, de van jócskán túlélő virágrügy is. Az őszibarackon kevés fagyott virágrügyet találtam. Kezdek bizakodni, hogy lesz barackom az idén. Viszont, egy törpére nevelt barackomat befóliáztam. A szomszédság nagy derültségére. Pedig jól nézett ki a fa a fátyolfólia rétegben. :)
Na, az biztos nem károsodott. Persze, már lebontottam a bugyolát.
pynky Creative Commons License 2003.04.10 0 0 82
Mi van, megoltem a topicot??? Bruhuhuhuhu :(((
Előzmény: pynky (81)
pynky Creative Commons License 2003.04.07 0 0 81
Király, elveszett a jó hosszú hozzászólásom:=(((

Szóval: a kertben van orgona, gyöngyvirág, mogyoró, ribizli, meg neszlett rózsák. A fü viszont jól megterem :)))
Milyen vastag legyen a talaj takarása, ha kb. fél napig süti a nap telibe, utána csak szórt fényt kap? Viszont öntözve csak kb. heti 1-2x lenne.
Én is gondoltam a levendulára, zsályára. Ezen kivül még rozmaringot, kakukkfüvet szeretnék, meg levélzellert (vagy hogy is hijják), esetleg diszkáposztát. Még szét kéne néznem a kinálatban, hogy mit is érdemes.

p.

Előzmény: bbtop (74)
hoffarta Creative Commons License 2003.04.07 0 0 80
Nem vagy egyedűl az ötleteddel, én már gondolkoztam ezen, és láttam magam, amint a 3 rétegű wc papírral körbetekerem az ágakat, aztán valami csíkokra vágott fátyolfóliával megint, végül rögzítem a bugyolát. De a párom nem örült az efféle ötleteknek, így csak elméletben foglakoztam vele.

Szóval, ha bimbós, akkor még nem kell végleg lemondani?
Lehet, hogy idén elővehetem a lekvárfőző nagy fazekat?

Előzmény: TREWQ (77)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.07 0 0 79
Aktuális teendők a kertben?
Keresztet vetni az idei termésre...
Tozatu Creative Commons License 2003.04.07 0 0 78
Akkor most jó,hogy nálunk minden elmaradott,mert még bimbós szerencsére.Tavaly virágzott először,remélem 1 barackot csaak eszünk az idén.
Előzmény: TREWQ (77)
TREWQ Creative Commons License 2003.04.06 0 0 77
Hát már kipattant és inkább virág, úgyhogy már be is burkoltam ?ket, már amelyiket tudtam, de szerintem a felét sikerült. Tavaly elfagyott mind, ahogy kell, de tavalyel?tt nagyon finom gyümit ettünk róla, szeretnénk ezt az idén is megismételni.
Előzmény: Tozatu (76)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.05 0 0 76
Ha még rügy,nem okoz kárt a fagy.Ha kicsi a fa,egyébként nem rossz ötlet.
Előzmény: TREWQ (75)
TREWQ Creative Commons License 2003.04.05 0 0 75
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: mivel aszongyák az id?jósok, hogy -5 °C hideg is lesz néhány napig éjszakánként, arra gondoltam, hogy a barackfáim szépen fejl?d? rügyeit bebugyolálom jó melegen :)
Amat?r hülyeség vagy nem..?
bbtop Creative Commons License 2003.04.05 0 0 74
hello pynky,
Ha homokos a talaj, akkor mindenkeppen kene beasni egy kis szerves anyagot, mar csak azert is hogy javitsd a szerkezetet ott ahol ultetni akarsz. A legjobb tenyleg ha szarazsagturo novenyeket ultetsz, a diszfuvek amit te is irtal nagyon jok es nem kell veluk sokat torodni sem, a levendula es a zsalya es minden ezust levelu cserje jol birja a szarazsagot. Nalunk is homoktalaj van, es a fakereg-takaras jol jon, lebomolva ez is javitja a talajt, emiatt ezt meg kell ujitani evente. Nalam a kertben az elobbieken kivul nyariorgona es a kecskeragok is birjak a kiszaradast, sot clematis is van ket helyen ultetve, de erre figyelni kell hogy ne szaradjon ki nagyon a tove. A clematis szereti a napot, de probald meg minel nagyobb cserepbe ultetni, nehogy hamar kiszaradjon, es valamivel takarni a tovet, kereggel vagy massal.
Előzmény: pynky (68)
Thor Creative Commons License 2003.04.05 0 0 73
Úgy tudom, hogy a diófát azért nem szabad tavasszal metszeni, mert ilyenkor nagyon nagy a gyökérnyomás, úgy működik szegény, mint egy szivattyú, ha valahol nagy sebet ejtesz rajta "elvérzik" Csak nyomja át magán a vizet és elveszíti a tápanyagait.
Aug. végétől télig a legkisebb a gyökérnyomás, amikor már aludni készül, vagy alszik is, visszavett a pumpa teljesítményéből, így a diófát akkor javasolják metszeni.
Előzmény: gruntow (69)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.05 0 0 72
A termőföldet mindegyik szereti.Mennyire sivár a homok,milyen növények vannak a szomszédban?A klemátisz azt szereti,ha a tövét nem éri nap,tehát az árnyékban van,fura dolog,de ezt hallottam.
Előzmény: pynky (68)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.05 0 0 71
A dió jobban szereti,ha augusztusban metszik.Egy ágat biztos nem vesz zokon,de kezeld sebvédővel,ne fertőződjön.
pynky Creative Commons License 2003.04.04 0 0 70
Nekem nagyapám úgy tanitotta, hogy a diófához csak télen szabad nyúlni, mert különben elpusztulhat...

p.

gruntow Creative Commons License 2003.04.04 0 0 69
Help please!

van egy fiatal diofank kb 1,5 meteres. egy baj van hogy oldaliranyba novesztett egy eleg hosszu agat.(A tobbi nagyjabol rendben van.) nem szeretnem ha arra nagyon terjeszkedne inkabb felfele. Mit tegyek visszavagjam tovig? Marmint az oldalagat? ? vagy hagyjak meg belole valamennyit? es egyaltalan most jo ha rugyezes elott vagom??

pynky Creative Commons License 2003.04.04 0 0 68
Sziasztok:)

Ide még sosem irtam, de sokszor olvastalak titeket régebben. Most lett az én feladatom a balatoni kis házunk kertjének gondozása, és ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni töletek (nem vagyok teljesen analfabéta, régebben kertes házban lakta, és sokat olvastam a témában, de azért szeretek a fórumokon infót kérni, mert nagyon sok ember tapasztalata "csapódik le" itt).

Szóval: a fö gondom, hogy homokos a talaj, ezért nagyon hamar kiszárad a föld, és mivel csak hétvégén megyünk le, sokszor szinte kiégnek a növények (elég napos a kert).
Arra gondoltam, hogy az elökertet beboritom fakéreggel (a gyomok és a kiszáradás ellen, és dekorativ is valamennyire), és csak kis szigetekben ültetek növényeket. Valahogy úgy képzelem, hogy 4 egyforma részre osztom, az origóba ültetek valami nagy diszfüvet, ami gyakorlatilag "uralná" a képet. A négyzetek közepébe pedig kis csoportosulásokat pl. diszkáposztából, füszernövényekböl, egynyáriakból. A kerités mellé tüzbabot szeretnék ültetni, mert nagyon jól belátni az utcáról.
Kérdésem, hogy szükséges-e (gondolom igen, de nemtommm), és ha igen, milyen mélységben termöföldre cserélnem a homokot, és esetleg valami trágyaszerüt szétszórnom. Félek, hogy a lágyszárúak esetleg kiégnek... Vagy ha most kiszórom, akkor mire azokat kell ültetni, már nem ártalmas? Lehet, hogy hülye kérdések:(((

A másik: aclematis mennyire szereti a napot, és mennyire érzi jól magát dézsában? Mert ahová tenni szeretném, ott nincs megfelelö mennyiségü föld, ezért egy nagyobb dézsába gondoltam ültetni. Ezt lehet?

Egyelöre elég ennyi belölem, légyszi válaszoljatok.

p.

demjengi Creative Commons License 2003.04.04 0 0 67
Köszi, így fogom csinálni.
Előzmény: Tozatu (66)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.04 0 0 66
Kicsit még várjál vele,mert későn hajt ki,fázós.Formára igazíthatod utána.
A barackfát pirosbimbós állapotban érdemes metszeni,most csak úgy ahogy Bbtop férje mondja,mert korábban könnyen gutaütést kap.A sebkezelésre is gondolj,mert allattomosak a bacik.
Előzmény: demjengi (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!