Keresés

Részletes keresés

Dermice Creative Commons License 2024.07.30 -1 1 35270

Amikor még 64 vármegye volt!

Előzmény: Tiborcsik (35269)
Tiborcsik Creative Commons License 2024.07.30 0 1 35269

"Csík vármegye". Most ez komoly? A románok is vármegyének hívják?

Előzmény: Dermice (35258)
Dermice Creative Commons License 2024.07.30 0 0 35268

Nagy Márton magyarázkodik! Azt sem értem, miért Trumpban bizík és miért nem magában?

https://www.startlap.hu/vasarlas/gdp-gazdasag-teljesitmeny-magyarorszag/

Kiábrándító GDP-adat érkezett: nagyot fékezett a magyar gazdaság 

Az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye.

Nagy Márton Donald Trumpban és a "békeköltségvetésben" bízik.

Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) volumene 2024 második negyedévében a nyers adatok szerint 1,5 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszaki értéket – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal csökkent.

Zujcs. Creative Commons License 2024.07.30 0 0 35267

javítok: románok

Előzmény: Zujcs. (35266)
Zujcs. Creative Commons License 2024.07.30 -1 0 35266

Amennyiben a romák terve sikerül 1918-ban, akkor a Tiszánál lenne a határ.

Előzmény: Mutual Friend (35261)
tibra Creative Commons License 2024.07.30 0 0 35265

Na pl. erről is beszélgethetnének egyszercsak Tusványoson

Előzmény: tibra (35264)
tibra Creative Commons License 2024.07.30 0 0 35264

Azt mondtáák nekem Kolozsváron, hogy Románia nemzetállam, ez az alkotmányukban benne van.

Ettől még van Székelyföld, de területfejelsztési együttműködések kapcsán ezt is inkább körülírják, mint megnevezik.

Dermice Creative Commons License 2024.07.30 -1 0 35263

Ostoba ember!

Mutual Friend Creative Commons License 2024.07.29 -3 0 35262

Nem ertem ezt az oláh szokást hogy romániát mindenféle oldschool magyar nevekkel vértezzük fel mint székelyföld. 

Előzmény: Ilhilla (35255)
Mutual Friend Creative Commons License 2024.07.29 -2 0 35261

Nincs székelyföld, románia van.

Előzmény: Dermice (35258)
Ilhilla Creative Commons License 2024.07.29 -1 0 35260

Rám fér!

Előzmény: Usty (35257)
Zujcs. Creative Commons License 2024.07.29 0 1 35259

https://www.startlap.hu/vasarlas/ausztria-magyar-dolgozo-fizetes/

Kiderült, mennyit keresnek az Ausztriában dolgozó magyarok

Néhány év múlva a magyarok válhatnak a legnépesebb külföldi közösséggé Ausztriában. Most kiderült, mennyit keresnek az itthoni és a kinti bérekhez képest.

Egyre több magyar dolgozik Ausztriában, írja a G7.

A számuk olyan dinamikusan növekszik, hogy néhány éven belül a németeket túlszárnyalva Ausztria legnépesebb külföldi munkavállalóivá válhatnak.

Az is kiderült, mennyit keresnek az ausztriai magyarok átlagosan, és ez a szám hogy viszonyul az itteni és a kinti bérekhez.

Az osztrák árszínvonal azonban magasabb, mint Magyarországé, így az ott élő magyarok számára a megkeresett pénz értéke alacsonyabb.

Ezért sokan inkább ingáznak, hogy a magasabb osztrák fizetést a magyarországi alacsonyabb költségekkel párosítsák.

Az osztrák árszínvonal 1,6-szorosa a magyarnak, így a tényleges különbség a bérek között kisebb, de még mindig jelentős.

A G7 adatai szerint az osztrák munkaerőpiac vonzereje a magasabb fizetésekben és a jobb életkörülményekben rejlik.

A magyar munkavállalók száma várhatóan tovább fog növekedni, mivel a bérek közötti különbség továbbra sem csökken.

A fizetési különbségek és az osztrák árszínvonal közötti eltérés miatt az ingázás várhatóan a jövőben is népszerű megoldás marad a magyar dolgozók körében.

Dermice Creative Commons License 2024.07.29 0 2 35258

térképen megnéztem, hol is van az a  Tusnádfürdő. Azt gondoltam, Erdélyben, de nem, majdnem Románia közepén.

Hűha, csak szólok, Tusnádfürdő Székelyföldön Csík vármegyében található!

Usty Creative Commons License 2024.07.29 0 1 35257

Földrajzból és történelemből azonnal pótvizsgára küldelek :-((

tibra Creative Commons License 2024.07.29 0 1 35256

Szerintem jó meglátás. Hogyan legyünk Hunyadiak, Bethlen Gáborok a 21 században. Patriots for Europe ..... csakhogy ez a század már nem az, ami a 500 évvel korábban volt. Ez egy globális világ.

Sajnálom, hogy nem érti a boomer nemzedék kormányának vezetője.

Mégegy mondás innen: a fiataloknak vonzó jövőképet állított a narancs. Hát szerintem a narancs sokszor volt vonzó az elmúlt 30 évben, de a jövőképek, politikai termékek elvesztették szavatosságukat. Ma már csak mesék, csak egyeseknek (yachtozóknak) tűnnek programoknak. 

Mondjuk nekik hivatalból annak kell látniuk.

Előzmény: Dermice (35253)
Ilhilla Creative Commons License 2024.07.29 -4 1 35255

Én azért meglepődtem, amikor a térképen megnéztem, hol is van az a  Tusnádfürdő. Azt gondoltam, Erdélyben, de nem, majdnem Románia közepén. 

Én nem hallottam másik ilyen eseményről, ahol egy "idegen ország" kellős közepén megjelenne rendszeresen a másik állam kormányfője, kormányának "színe-java" és napokig nyomnák a sódert! 

Előzmény: Portusi (35254)
Portusi Creative Commons License 2024.07.28 0 0 35254

https://index.hu/kulfold/2024/07/28/orban-viktor-beszed-tusvanyos-romania-marcel-ciolacu/

Román miniszterelnök: Azt akarták, hogy tiltsam ki Romániából Orbán Viktort

Románia kormányfője elhárította az Orbán Viktor beszédét firtató kérdéseket, és védelmébe vette Magyarországot, kiemelve a két ország szoros gazdasági kapcsolatait.

Ez az ő dolga.

Mondott valamit Romániáról? Azt akarták, hogy tiltsam meg neki, hogy Romániába jöjjön.

Szerintem ugyanazt mondta, amit Brüsszelben és Budapesten is.

Ez nem az én dolgom

– fogalmazott Marcel Ciolacu.

Dermice Creative Commons License 2024.07.27 0 1 35253

"Magyar Péter Orbán tusványosi beszédéről: Nem esett szó arról, hogy a miniszterelnök haverja 30 milliárdos yachton ringatózik épp a francia riviérán.

Szerinte a miniszterelnök szavainak 80 százaléka „egy Budapest központú világpolitikáról szólt.”

A miniszterelnök ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek.

A miniszterelnök ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek.

Arról is értekezett, hogy rövidesen radikálisan csökkentik az államadósságot, miközben csúcson van a magyar adósság és most épp kínai giga hitellel zálogosítják el a gyerekeink és unokáink jövőjét.

Elképesztő gúnyos része volt a miniszterelnöki beszédnek, amikor arról konfabulált, hogy Brüsszelben bevezették a 3T világát (tilt, tűr, támogat), miközben Orbán Viktor Magyarországán a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni “köz”televízióban, ezzel semmibe véve 1.352.000 magyar ember politikai akaratát."

Mutual Friend Creative Commons License 2024.07.27 -1 0 35252

Majd jön a lebőgés amikor elkaszálja az EU a marhaságait ...

Előzmény: Ilhilla (35251)
Ilhilla Creative Commons License 2024.07.26 0 0 35251

https://24.hu/kulfold/2024/07/26/orban-viktor-marcel-ciolacu-romania-targyalas/

Ismét olyasmire tesz ígéretet, amire nem kapott felhatalmazást? 

Ilhilla Creative Commons License 2024.07.26 0 0 35250

Nem értettem, mi célból vitték. Csak nem eltakarítani a sok "szennyet", amit maguk után hagynak? 

Előzmény: Mutual Friend (35248)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2024.07.26 0 0 35249

https://index.hu/kulfold/2024/07/26/orban-viktor-kormany-miniszterek-brusszel/

Itt az újabb lépés Brüsszeltől, magyar minisztereket szankcionálnának

A legfrissebb hírek szerint az Európai Parlament bizottságai nem fogják felkérni a magyar minisztereket, hogy szeptember első felében ismertessék szakpolitikai prioritásaikat a magyar soros elnökségi időszakban.

Ez rendkívüli lépés lenne és Orbán Viktor beszédét is érintheti.

Az Európai Parlament bizottságai nem kérik fel a magyar minisztereket arra, hogy szeptember első felében ismertessék szakpolitikai prioritásaikat a magyar soros elnökséggel kapcsolatban – ezt két bizottsági elnök közölt a Politicoval.

Ez az intézkedés legalább a strasbourgi plenális ülésig tart, amikor Orbán Viktor  miniszterelnök beszédet mondana a parlamentben, és más források szerint az EP komolyan fontolgatja a magyar elnökség valamiféle bojkottját.

Mutual Friend Creative Commons License 2024.07.26 0 0 35248

... és a szippantós kocsi ne maradjon ki! :)

Előzmény: Ilhilla (35247)
Ilhilla Creative Commons License 2024.07.26 0 0 35247

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/orban-viktor-tusvanyos-huszar/q05sp0j#google_vignette

Lovon? Óóó,  a szerencsétlen! (mármint a ló :D)

Ezt a "posványosi" rendezvényt mára teljesen kisajátította a fidesz, olyanná vált, mint egy igazi búcsú! Bohóc, pojáca, ripacs, kikiáltó  már van, több is, majd lesz körhinta is! 

Usty Creative Commons License 2024.07.25 0 0 35246

Komolyan ez a jövő, a magyarok ki, az oroszok be?

Jó ez nekünk ha ennyi országból jöhetnek ide?

https://24.hu/fn/gazdasag/2024/07/25/oroszok-belaruszok-nemzeti-kartya-magyarorszagra-johetnek/

Özönölhetnek az orosz és belarusz munkások Magyarországra

Július 8-tól már összesen 8 országból jöhetnek a vendégmunkás szabályozásnál lazább feltételekkel, úgynevezett Nemzeti Kártyával Magyarországra munkavállalási céllal – újdonságként az Oroszországi Föderációból és a Belarusz Köztársaságból is – írta a Forbes.hu

1. Bosznia-Hercegovinából,
  2. az Észak-macedón Köztársaságból,
  3. Moldovából,
  4. a Montenegrói Köztársaságból,
  5. Szerbiából,
  6. Ukrajnából,
  7. az Oroszországi Föderációból,
  8. és Belarusz Köztársaságból
Dermice Creative Commons License 2024.07.25 0 0 35245

Hitel, hitel hátán, függősség, eladósodás. Ki fogja ezt visszafizetni?

https://www.startlap.hu/kiemelt-hirek/egymilliard-euros-hitelt-vett-fel-titokban-kinabol-a-magyar-kormany/

Egymilliárd eurós hitelt vett fel titokban Kínából a magyar kormány

A magyar állam legnagyobb hiteltartozásáról van szó, a pénzt már 3 hónapja felvették, mégsem történt bejelentés.

Arról, hogy mégis mire költik a forintmilliárdokat, nem túl részletes a magyarázat.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) weboldaláról, a költségvetés fennálló hitelállományát ügyletenkénti bontásban mutató frissített statisztikákból derült ki, hogy gigantikus hitelt vett fel kínai bankoktól a magyar állam – vette észre a Portfolio.

Az összeget, amelyet  a Kínai Fejlesztési Banktól, a Kínai Eximbanktól, valamint a Bank of China magyar ágától vett fel az állam, teljes egészében lehívták április 17-én.

mandigó Creative Commons License 2024.07.25 0 0 35244

Fb beírás, kérdezem ez megfelel a valóságnak?

Szeretnék egy alkalmazottat tartani, szánok rá 743.992 Ft-ot. Ebből a szocho:85.592, így pont a bruttó átlagbért tudom fizetni neki, ami 658.400.

Ebből lejön az szja: 98.760 = 559.649, a tb: -121.804. Így a nettója 437.836. Ft lesz.

Amikor elkölti, fizet még 118.215 ft áfát (27%), így 319.721 ft marad. Ha csak vásárol!

Egyéb esetben ebből lejön illeték, biztosítási adó, jövedéki adó (alkoholon, cigin, üzemanyagon), külön adó (mert ezt is mi fizetjük, a vételárba beépítette mindenki), chips adó ez legyen csak 10%, az - 31.972.

Ez így 287.649. Vagyis a 743.992 forintból a nettó, az 287.649.

A másik 456.343 ft valamilyen adó formájában biztosan az államnál landol. Ez 61,3%. De ez a minimum!

Egy autó vagy ingatlan vásárlás jelentősen megdobja az államnál landoló összeget. (Plusz ehhez is gépjárműadó, ingatlanadó.) És százalékot.

Akár 65-70%-a is lehet a keresetünknek az adó tartalma. Vagyis ~225.000 a tied, ~519.000 az államé a 744.000-ből.

Ezt csak azoknak írom, akik a mai napig győzködnek engem, hogy Magyarországon a fizetések kb 30%-a az adó és ezzel a világon az egyik legalacsonyabb.

Mert sajnos vannak még ilyen emberek....

Ui.: Megérkeztek az első röhögő fejek.

Ezzel nem az írásomat minősíted, hanem magad, hogy nem vagy tisztában a magyar adózással.

Ilhilla Creative Commons License 2024.07.24 0 0 35243

Csak a sofőrje! (Lásd azt a bizonyos kastélyt). 

Előzmény: Toblige (35241)
tibra Creative Commons License 2024.07.24 0 0 35242

,,Félreértés ne essék, nincs olyan megszorítás, ami nem fáj, ezért is van kitiltva ez a szó az ellenőrzött sajtóból, de azért az el nem kezdett beruházás fáj legkevésbé. Például nem építenek fel egy újabb hidat vagy egy akkumulátorgyárat, főleg, mikor a Nikkei Asia arról ír, hogy a BYD csődben van. Nemcsak pénzügyileg, mert Kínában az nem számít, hanem effektíve nincs hova eladni az elektromos autókat. Így lehet, hogy nem feltétlenül kell megépíteni a gyárat Szegeden."

https://444.hu/2024/07/24/csaba-laszlo-magyarorszagot-elerte-a-kozepes-jovedelem-csapdaja

Előzmény: Dermice (35240)
Toblige Creative Commons License 2024.07.24 0 0 35241

https://olkt.eu/verebes-istvan-kadarnak-sem-lanya-sem-veje-de-meg-falubeli-baratja-sem-lett-milliardos

Verebes István: "Kádárnak sem a lánya, sem a veje, de még a falubeli barátja sem lett milliárdos!"

"Kádárnak sem a lánya, sem a veje, de még a falubeli barátja sem lett milliárdos." - mondta Verebes István Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, dramaturg, író, dalszövegíró, színházigazgató és műsorvezető.

A színész-rendező kitért arra is, hogy a kulturális élet romokban hever: „felszámolták a valódi közszolgálati televíziózást, a kereskedelmi tévék szétrombolták a kulturális tartalmak maradékát, az emberek pedig rászoktak a kényelmes, lusta műélvezetre, pontosabban a műveletlenség élvezetére”.

Az SZFE-ügy kapcsán pedig kifejtette, hogy bár a modellváltás egy agresszív és aljas területfoglalás volt, az agresszió mélyén mégis „van némi igazság”. –

Azzal együtt, hogy elismerem és becsülöm az egyetemet egykor vezető kultúrkör, Babarczy László, Ascher Tamás és Zsámbéki Gábor tehetségét, hiszen dolgoztam majd’ valamennyiükkel, ez egy nagyon zárt, belterjes világ volt.

Évtizedeken át csak az tehette be a lábát közéjük, akiről úgy gondolták, hogy az ő emberük – fogalmazott. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!