Hát, szerintem az a baj, hogy senkinek sincs ideje egy rendes oldalt csinálni. Szerintem a legjobb helyen jársz, ha a hazai Mylene rajongókkal akarsz kapcsolatot tartani, hiszen itt van az ország No. 1. rajongója Giorgio barátunk személyében. De ha ez nem elég, ő csinált egy Facebook csoportot is: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_171759996176792&ap=1
Üdv. mindenkinek. Én még nem régen kedveltem meg Mylene Farmer-t. Mivel nem találtam magyar fan oldalt így arra gondoltam , kellene alakítani egyet, ahol a rajongók megbeszélhetik a vele kapcsolatos infókat,videókat, zenéket és képeket tehetnek fel és küldhetnek egymásnak.Biztos sokan vannak Magyarországon is akik kedvelik őt,csak nincs egy olyan oldal ami össze fogja ezeket az embereket.
Nálam a M'effondre és a Lonely Lisa az eddigi győztes. Az angol nyelvű dalok "szükségességét" nem annyira értem, nyilvánvalóan nem ezekkel a súlytalan dalokkal szeretne újabb rajongókat megnyerni magának a művésznő. Amúgy szerintem az előző album fényévekkel jobb szerzeményekből állt és az is hasonlóan dance-orientált anyag volt, szóval nem is értem, hogy miért kellett Boutonnat urat likvidálni...
Nálam viszont a Lonely Lisa a befutó. Ez kevésbé Lady Gagás, mint a másik Red One szerzemény, fülbemászó, és pont jó a hosszúsága is. (A Mylene Farmer dalokkal néha az a bajom, hogy túl hosszúak, és a végére már unom a refrént.)
A további befutó helyeken nálam a Moby szerzemények vannak.
Egyébként ennél az albumnál is azt érzem, mint az előzőnél. Külön-külön nem jönnek be annyira a dalok, de az egészet végighallgatva kellemes élmény. Azért örülnék, ha egy visszakanyarodás következne a hagyományos Mylene-stílushoz.
A francia iTunes-ról tegnaptól le lehet tölteni az albumot. Egy párizsi (nem felvágott ;-)) barátom segített megszerezni. A jövő héten meg jön majd mellé a fizikai megjelenés. Kb. 4-5 számot hallgattam meg a 11-ből, de azok tetszettek. A "Moi je veux..."-t ma reggel újból meghallgattam, az nagyon begyere!
Még tegnap este végigszaladtam a digitális booklet-en, de sehol nem láttam rajta Boutonnat nevét. Csak szóba hozza majd vmelyik újságíró, hogy miért nem vett részt ennek az albumnak a munkálataiban... Egyedül Yvan Cassar nevét fedeztem fel, aki a "Giorgino" óta M.F. hű zenész-társa és zenei rendezője.
Mobilon, fülessel, jártamban-keltemben meghallgattam pár számot az új albumról. Most már (be)látom, hogy az "Oui... Mais Non" alapján nem kellett volna annyira előítéletesnek lenni.
Eddigi favoritok:
"Moi je veux..." - Paroles: Mylène Farmer / Musique: Moby
"Leila" - Paroles: Mylène Farmer / Musique: Darius Keeler
Ez kb. olyan számomra, mint Andy Bell legutóbbi szóló-albuma: Nem rossz - kellemes gay-disco lemez -, de Vince Clarke még egy gyengébb pillanatában is jobb dalokat ír.
(Andy amúgy Pascal Gebriel-lel dolgozott, aki pl. Kylie-nál is producerkedett.)
Alapvetően egyetértek veled, számomra is fura és érthetetlen, hogy LB nélkül dolgozik.
De ettől még lehet jó az anyag. Emlékezzünk csak arra, amikor Madonna kiválasztotta magának William Orbit-ot, hogy ő legyen az aktuális ray Of Light album producere. hatalmas váltás volt a részéről egy akkor még csak a szubkultúrában ismert DJ-vel dolgozni,d e nézzük meg, milyen lett az eredmény - a kilencvenes évek egyik legtökéletesebb lemeze. Talán valami hasonló lesz most is. Bár nekem is nagyon fura a dolog.
Ezzel együtt, ha lesz turné, akkor most talán össze tudom hozni a dolgot.
(A Lady GaGa jelenségben az az igazán szörnyű, hogy alapvetően nem is lenne rossz a dolog, egész tűrhető lenne a zene, ha ez a hatalmas médiafelhajtás meg egyéb körítés nem lenne mellé. Ez olyan, mint a Britney jelenség - valaha meghallgattta valamelyikünk az első kettő Britney lemezt? Nekem nem olyan régen a kezembe kerültek, és gondoltam adok egy esélyt - és kurva jó kis lemezek, csak ugye a nagy felhatás miatt alapból elutasítottam őket anno. Szeintem Lady GaGa esetében is ez a helyzet - felhajtás nélkül kevesebb lemezt adna el, de egy teljesen más vevőkörhöz is eljutna.)
Nekem valahogy ez az album nem tűnik igazán teljes-értékű anyagnak.
Senki nem mondta, hogy Mylene Farmer Laurent Boutonnat nélkül nem csinálhat nagylemezt, de nekem ők ketten együtt alkottak igazán nívós párost, ezt a RedOne, Moby vonalat nem igazán lájkolom. (Persze, nem feltétlenül Moby-val bajom, de mégis...)
Ez számomra kicsit olyan, hogy Farmer kisasszonynak volt pár ötlete, amik nem feltétlenül fértek bele az eddig képviselt vonalba, és gyorsan összedobta ezt az albumot. Keresett hozzá pár havert, producert, és ennyi.
Bukni biztosan nem fog vele, mert a francia rajongók többsége egy fél mozdulatától összeh*gyozza magát, tehát szinte mindegy, mit ad ki, biztos elfogy belőle pár százezer példány.
Számomra ez az egész LadyGaGa jelenség abszurd, és nem értem, mi szüksége van egy nívós énekesnőnek őt utánozni, amikor ez valahol fordítva lenne természetes. LadyGagGa-ra 1-2 év múlva senki nem fog emlékezni, és gyanítom én is előbb teszem be a CD-lejátszóba bármelyik másik M.F.-albumot, mint ezt.
De ettől persze még érdekel, hátha okoz kellemes csalódást is...
Giorgio, te jobban benne vagy a napi dolgokban. Nem hallottál valami pletykát, lesz esetleg az új album kapcsán turné? Csak mert úgy néz ki jövőre nem lesz Simple Minds turné, így lenne időm és pénzem kimenni egy Mylene koncertre mondjuk Brüsszelbe...
Igen, Mylene lesz az egyetlen, nem angol-nyelven éneklő előadó a tribute-lemezen.
Ezen kívül, készült egy másik duett is Line Renaud-val, ez pedig a "C'est pas l'heure". Ez egy Farmer / Boutonnat szerzemény. (És nagyon klassz!)
A kislemezek download formátumban elérhetők, nekem megvan mindhárom (az "Oui ... mais non"-nal együtt), de igazából az új albumra vagyok kíváncsi, aminek ez a tracklistája:
1. Oui mais ... non 4'19 (composée par Redone) 2. Moi je veux... 3'30 3. Bleu noir 4'04 4. N'aie plus d'amertume 4'15 5. Toi l'amour 4'40 6. Lonely Lisa 3'02 7. M'effondre 3'33 8. Light me up 5'02 9. Leila 3'51 (composée par Archive) 10. Diabolique mon ange 5'00 11. Inseparables 4'08 Bonus: 12. Inséparables (Version française) 3'14
Sajnálom, hogy nem Boutonnat-val készült, de talán a Moby-val közös szerzemények jók lesznek...