Keresés

Részletes keresés

cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 283
Szép estét!

A nők hatalmáról? :) Kiváncsi lennék rá. Persze nem kivánom, hogy bemásold ide a könyvet, de azért ha elmondanád a lényeget megköszönném.

Előzmény: req999 (259)
joszifbéla Creative Commons License 2002.11.07 0 0 282
nem férfias, csak férfiaskodó.
Előzmény: rinpoce (206)
Daikini Creative Commons License 2002.11.07 0 0 281
Ok, jobban atnezem a topicot. :-)

"Aki azt próbálja bemesélni, hogy nem követ el erőszakos tetteket, az fölöttébb gyanús nekem."

Pontositanek, en annak a hive vagyok, hogy az eroszak ha kerulheto, kerulendo. Vannak esetek, mikor a gyors lepes igenyelt, es kenyszer megoldaskent az eroszak johet szoba, de magam reszerol probalom elkerulni az ilyen szitukat (amennyiben lehetseges, mert alt. maguktol jonnek, meg ha nem is gyakran.)

Előzmény: req999 (275)
Mirjam2 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 280
"Persze egyáltalán nem lényeges, hogy létezett-e valóban egy olyan fiatalember, akinek pont olyasmi tulajdonságai voltak, amiket ma Jézusnak tulajdonítanak, hiszen maga a karakter elég jól definiált." - Jung is ezt mondja, amikor Krisztus archetípusáról beszél.:) Hogy ezt az archetípust éppen a történeti Jézus valósította-e meg, az szerinte is másodlagos kérdés. Az biztos, hogy a kollektív tudatalattiban benne van.
Hogy aztán ehhez ki, hogyan viszonyul, esetlegesen ki, hogyan éli meg, az más kérdés.
Különösen az tudja nagyon eltorzítani ezt az alakot, aki csak olvasmányai, vagy külső útmutatások alapján próbálja megélni.

Nem véletlen, hogy Jézus maga egy sort sem írt le.

Előzmény: req999 (274)
Mirjam2 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 279
Ezzel én is egyetértek.
Előzmény: Zealander (277)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 278
Pontosan.
Előzmény: Zealander (277)
Zealander Creative Commons License 2002.11.07 0 0 277
Bármi minősülhet erőszakos tettnek, kétlem, hogy van olyan ember aki tudna úgy élni, hogy ne lehetne valamit találni cselekedeteiben ami erőszakosnak minősülhetne. Erőszak bármi lehet, pl ha valakinek a véleményét vitatom, már az is erőszak. A legtöbb ember magán tesz erőszakot, és miután tűrőképessége végére ért, a másikra kezdi átruházni. És még sorolhatnám az erőszak ezernyi megnyilvánulási formáját:)

Zealander

Előzmény: req999 (275)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 276
endi: Nem haragszom, már megkaptad, ami járt neked.
Előzmény: Törölt nick (273)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 275
Köszönöm a véleményt!

Már definiáltam, hogy mit jelent az "erő", a "hatalom" a sátánizmusban. Kapirgálj egy kicsit, ebben a topicban megtalálod!

Remélhetőleg arra is rá fogsz jönni, hogy milyen hatalom "kell" ahhoz, hogy tiszteljenek.

Oké, ne játssz a késsel. Soha többé ne vegyél a kezedbe semmit, aminek éle vagy hegye van. Az "erőszak" hasznos dolog, számtalan szinten és formában megnyilvánulhat. Aki azt próbálja bemesélni, hogy nem követ el erőszakos tetteket, az fölöttébb gyanús nekem.

Előzmény: Daikini (272)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 274
Én is kedvelem az öreg halászmestert, amikor a halakról meg a halászatról példálózott. Tökéletesen egyetértek vele. Meg az is tök jó, hogy "add meg a császárnak, ami a császáré, és istennek ami az istené". Ez utóbbit a sátánizmus úgy mondhatná: "add meg a démonodnak/a benned lakó állatnak azt, ami a démoné/állaté, és magadnak/istennek, ami a magadé/istené", vagyis ne tagadd meg önmagad.

Jézus igazán nem tehet arról, hogy milyen aljasságokat művelnek még mindig a nevében, és hogy milyen propagandákat támogatnak a nevével. Persze egyáltalán nem lényeges, hogy létezett-e valóban egy olyan fiatalember, akinek pont olyasmi tulajdonságai voltak, amiket ma Jézusnak tulajdonítanak, hiszen maga a karakter elég jól definiált.

Szerencsére képes vagyok szelektálni, és nem tekintem a mindenféle fanatikus, beszűkült tudatú kreténeket (a fórumon de sok ilyen tenyészik...) igazából keresztényeknek, de "reklámszinten" persze ezt nem feltétlenül mondom ki.

Előzmény: Mirjam2 (271)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.07 0 0 273
req999! Ne haragudj ram, csak szeretek kicsit piszkalodni! :)
Daikini Creative Commons License 2002.11.07 0 0 272
Kis velemeny nyilvantas: :-)

"Áldottak az erősek, mert övék lesz a föld – Átkozottak a gyöngék, mert ők öröklik az igát!"
"Áldottak a hatalmasok, mert tisztelni fogják őket az emberek – Átkozottak az erőtlenek, mert el fogják feledni őket!"
"Gyűlöld teljes szívedből az ellenséged, és ha valaki arcul csap, ÜSD VISSZA!, verd szét, mert az önfenntartás a legmagasabb rendű törvény! "

Eros, gyenge emberek: Ismerek olyat, aki sokra vitte, mindene megvan, amirol almodott, elhagyta a baratnoje es depresszios lett. O eros vagy gyenge? A siker sztm itt nem merce.

"Áldottak a hatalmasok, mert tisztelni fogják őket az emberek – Átkozottak az erőtlenek, mert el fogják feledni őket!"

Tisztelet ovezi-e azokat, akik iranyitanak? En nem tisztelem jobban azokat akik bent ulnek a parlamentben (tisztelet a kivetelnek.) Hitlert nem feledik az emberek. Nem hinnem, hogy ennek az oka a tisztelet lenne.

"Gyűlöld teljes szívedből az ellenséged, és ha valaki arcul csap, ÜSD VISSZA!, verd szét, mert az önfenntartás a legmagasabb rendű törvény! "

Ugy vagyok vele: ha nem jatszol a kessel, nem vagod meg magad. Tanulj hibaidbol, es gondoskodj rola, hogy a kovetkezo pofont mar ne kapd meg. Erre nem az eroszak az egyetlen ut, es nem is a legjobb.

Mirjam2 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 271
req999: JÉUS SZERET TÉGED!:)
Előzmény: req999 (270)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 270
Mondom: hasonló élményem...
Előzmény: xnagyxkisx (269)
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 269
Micsoda???? Te megiscsak hiszel Jezusban?? Hova irogatsz?

Előzmény: req999 (268)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 268
Ja, hogy az egy, "heuréka!" volt? Értem. Én a hasonló élményemet azóta is írogatom... csak én a webre.
Előzmény: xnagyxkisx (267)
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 267
Na na:))) felreertes ne essek:))) nem az volt odairva, hogy Jezus Krisztus 2002 oktobereben jott vissza a halalbol:))), hanem egy datum volt odateve es melle egy megjegyzes. Maskeppen igy is lehetne erteni: valakinek a szemei elol Jezus elhuzta a leplet azzal kapcsolatban, hogy O el es valoban feltamadt es amikor ez a valaki ezt megertette, akkor, azon a napon ( nagy oromeben:)) ezt felirta egy falra!:))))
Igy mar erted?:)))

****:))

Előzmény: req999 (266)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 266
Dehogy húzom fel magam... csak nem értem. Miért épp 2002 októberben?
Előzmény: xnagyxkisx (265)
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 265
Szioka Ujra Reg999:)))

En lattam egy masik feliratot is nem regen:))))
Ez volt rajta:

" 2002 oktober: Jezus el! Valoban
visszajott a halalbol es legyozte a
satant!"

Most nehogy felhuzd magad, nem provokacionak irtam le ezt, valoban lattam, persze nem magyar nyelven volt es nem magyarorszagon.

************:))))

Előzmény: req999 (264)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 264
"Erted!:) Erted?:)"

:]]] Nekem erről a klasszikussá vált falfirka jut az eszembe, amikor az eredeti szöveg ez: "Jézus meghalt érted". Egy ismeretlen utcai filozófus a következőképp módosította: "Jézus meghalt. érted?" :]

Igen, én is úgy találom, hogy nem tettél nekem semmi rosszat, ezért semmi okom bármiféle átkozódásra. Neked is minden jót! :]

Előzmény: xnagyxkisx (263)
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 263
A szivedben nincs helye szakallasoknak??:)))
Szerintem Jezus szeret Teged annyira, hogy TUTI le fogja vagatni Erted!:) Erted?:), de akkor utana nyiss meg egy kis ajtot neki, aztan hadd menjen be rendet rakni, mert a diabolos (szetdobalo) biztosan sokszor megbantott Teged a hazugsagaival.....
Nem erdemlem meg, hogy megatkozz, mert en nem tettem neked soha semmi rosszat es nem is fogok, szioka*******
Előzmény: req999 (262)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 262
Én elég nyugodt vagyok, köszönöm. (Az eredeti nevem is kb. ezt fejezi ki.) A szívemben szakállasoknak nincs hely jelenleg, ezt majdnem biztosan állíthatom a tapasztalataim alapján. És miért kéne megátkoznom téged? Úgy érzed, megérdemled, rászolgáltál?
Előzmény: xnagyxkisx (260)
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 261
:))))))))
xnagyxkisx Creative Commons License 2002.11.07 0 0 260
Reg999:)))))

A "falusi, mezei" plebanosok nem a Bibliabol prdeikalnak, soha nem abbol tettek, hanem a katolikus kis, meses katekizmusbol, amiben az is szerepel tobbek kozott, hogy Maria tarsmegvalto, tehat valoszinuleg mar ott tarthatnak, hogy az ostya szerintuk mar nem csak Jezus husava valik, hanem Maria husava is. Megeszik mindkettot:))))) Jo etvagyat hozza. Te meg fogadd be a szivedbe Jezust, az igazit, nem az ostyat, aztan csillapodj ma le:))))))))
( Na mi lesz? most megatkozol valami kalssz satani atokkal???:)))))))))

Előzmény: req999 (258)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 259
LaVey külön könyvet írt a nők hatalmáról. Ezt csak megjegyzem, mivel a sátánizmus... ööö... hol is tartunk? Nőgyűlölő? Vagy nőies? Vagy mi is az aktuális álláspontunk?
Előzmény: cillike (256)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 258
Írnám, hogy "korrekt cáfolat", de hát amikor kifogytál a közhelyekből, nem maradt semmi az írásod helyén.

Csalódottnak inkább téged érezlek, de nem ragaszkodom ahhoz, hogy "igazam legyen". Ha mást gondolsz a világról, a te dolgod.

Épp annyira van szükségem teológusra, mint nőgyógyászra. Illetve még annyira sem, mert nővé még talán átalakíttathatom magam úgy, hogy önmagam maradjak, de ahhoz, hogy teológushoz menjek életviteli tanácsért, az agyamat kéne kivetetnem.

Épp az mutatja a Biblia teljes hasznavehetetlenségét, hogy egy "falusi plébános" szerinted nem értheti. Csakhogy mégis abból, az alapján prédikál. Vak vezet világtalant.

A borzalmas átkodtól megrettenve pedig, azt hiszem, virrasztani fogok. :]

Előzmény: sergino (257)
sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 257
Ha már itt tartunk miért nem mész mindjárt még tovább? Emelj ki egyből puszta szavakat, mint "gyűlöli", "gonosz", "sírás"?

Most ugyanazt vágod a fejemhez, mint egy Jehova Tanúi.
Szóval egy csalódott ember vagy. De vajon tényleg meg akartad érteni miről szól? Felkerestél egy teológust valaha? Nem egy falusi plébánost, egy teológust. Nagyon ajánlom figyelmedbe, ha nem akarsz tudatlan maradni. na ennyit mára.

Jó (vagy rossz?:)) éjszakát!

Előzmény: req999 (253)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 256
ahh
akkor én most egyike lettem a hatalmasoknak. :)
Előzmény: req999 (255)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 255
Hatalmadban áll megtagadni a tudást tőlem. :]
Előzmény: cillike (254)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 254
Nem akarom. :)
Előzmény: req999 (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!