Keresés

Részletes keresés

Nina28 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 25442

Kedves Dia31!

Nem is értem a dolgot,mert a busz csak itt tudd Győrnél Pozsonyba menni :D Na mindegy is,megyünk kocsival.. lassan telnek a napok,már várjuk az indulást :) Reptéren találkozunk :))

Előzmény: Dia31 (25441)
Dia31 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 25441

Szia Nina28! Hát ezt akkor nagyon rosszul szervezték meg. Nagyobb városokba meg kellett volna állni. Akkor Pozsonyba talákozunk majd a repülőtéren. 

Van esetleg még valaki aki Anubis-al utazik Sharm el Shekikh-be? :)

Előzmény: Nina28 (25440)
Nina28 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 25440

Szia Dia!

Sajnos csak Pesten lehet felszállni a buszra,elvileg Kelenföldről indul majd a busz . Nagyon várom a utazási papírokat, de nem nagyon küldik.  :)) Tavaly megkaptuk indulás előtt 1 hónappal. Így mi nem busszal megyünk,maradunk egy transzferkocsinál.

Előzmény: Dia31 (25423)
Nina28 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 25439

Szia!

Nekünk is szimpatikus volt a hotel,nagyon baráti áron elérhető..sokan szeretik,nagyon szép a partja.. Ellátás terén nem egy nagy durranás--ezeket a véleményeket kaptuk róla.. Nálunk a egyik szempont az volt hogy jó legyen az ellátás is.. (Nászútra megyünk) Ezért a Jaz Fanarát választottuk, jól tudom egyik az öböl egyik végén van a másik szálló meg a másik végén. Gondolod olvas utána a Fanarának is,igaz drágább,de jókat írnak róla..Németek is dicsérik.akkor nem lehet olyan rossz :D

Előzmény: dr..gonzo (25438)
dr..gonzo Creative Commons License 2018.06.18 0 0 25438
pudingman Creative Commons License 2018.06.17 0 0 25437

Ha Peströl jössz, akkor tényleg sok a benzinpénz + a parkolás, de ha Györböl, vagy környékéröl, akkor jobb Bécs, mint Pest:)

Régebben voltak olyan hónapjaim, hogy 500-530 km-t futottam, de kettö hét alatti 560 km-hez akkor is kevés lettem volna, nemhogy most, mikor haldoklom :)

Én is úszom a triatlon miatt, de csak heti háromszor 2 kilométert. Verseny elött szoktam emelni a távot, 2x2000 + 1x 3500 méter. Azért ott is lehet izzadni, legalábbis nekem, mert nagyon béna úszó vagyok :))

Különben nem muszáj fizetni a parkolásért, mert Mannswörthnél meg lehet állni az ÖAMTC melletti utcákban, onnan pár megálló Schnellbahnnal a repülötér. 

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (25436)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.06.17 0 0 25436

Ha a két hét ahogy írtad kb.450 EUR Bécsből az akkor -ha autóval mész ki - pont 539 EUR körül van 

min 70 EUR parkolás+kb 60 EUR üzemanyagköltség+ matricadíj

Szurkolok neked,h meggyógyuljon a derekad,m Asszuánban v környékén futni ( futni egyáltalán - én csak heti 7x úszni szoktam,m utálok izzadni) nagy dolog.

Asszuán-Abu Simbel oda-vissza esetleg?

560 km két hétbe belefér s nagyon jó az út  értsd sík terep s decemberben nincs az az óriási hőség

Hajrá!

Előzmény: pudingman (25435)
pudingman Creative Commons License 2018.06.17 0 1 25435

Azért írtam csak a hajóutat, mert a hölgy azt említette. Tudom, hogy a plusz 1 héttel kombinálva sokkal olcsóbb. Azokat is láttam, úgy emlékszem, hogy 450 euró körül. 

Azért nem jegyeztem meg, mert mi már kétszer voltunk, többet nem megyünk. Persze soha ne mondj sohát :))

Én majd készülök 2 hétre Asszuánba decemberben, de én futni megyek, ha helyre állt a derekam. 

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (25434)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.06.16 0 1 25434

Nekünk a két hét a fakultatívok nélkül 539EUR/fő volt.

Ugyanez Bécsből indulva min. +70 EUR/fő.

Ha ezt hozzáadjuk az általad említett 300 EUR-hoz ( amely most 441 EUR !) az 370 EUR.

Ha a HB és az AI közti különbséget még hozzáadjuk akkor ez már kb. 420 EUR.

Mindez az általad emlitett linken egy hétre.

Mi tehát kaptunk egy hetet AI mellett Hurhgadán 110EUR/főért.

110 EUR-ért itthon egy hétvégét is nehezen kapsz ( ha egyáltalán!) egy balatoni 5 csillagos hotelben.

Szóval el lehet dönteni mi mennyiért éri meg és mikor s hol?

Előzmény: pudingman (25431)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.06.16 0 1 25433

javítás

+188EUR/fő

helyesen 

+188EUR/2fő

sorry

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (25432)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.06.16 0 1 25432

Mi idén január 28-február 11 között voltunk BUD indulással 7 hét( s nem halál!) a Níluson + 1 hét Grand Resort AI Hurghada.

Tokkal vonóval 1.498 EUR/2Fő ( a hollandoknál ez 200 EUR-ral volt olcsóbb Brüsszelből , gyengébb B&B hotelben ) 

Persze hazudok ,m Abu Simbel fakultatív volt az még +188EUR/fő - szerintem ez baromi drága volt,de egyszerűen nem volt időm,h Asszuánból helyi szervezésben oldjam meg. De ez van. 

Jellemző,h kizárólag németek és osztrákokkal voltunk ( arab ,de németül beszélő guide-al ) és csak mi az egyetlen magyar pár mentünk Abu Simbelbe! Mindenki más drágállotta s inkább nem mentek!

Szerintem is óriási élmény!

Előzmény: pudingman (25431)
pudingman Creative Commons License 2018.06.16 0 1 25431

Tavaly decemberben Bécsi indulással nagyon olcsók voltak a nílusi hajóutak a billigwegnél. 

Gyorsan megnéztem: jelenleg 441 euróba kerül teljes panzióval novemberben és decemberben. De lesz ez még olcsóbb is. Tavaly láttam 300 euró alatti árakat. 

https://booking.billigweg.at/offer?depap=VIE&ddate=2018-11-01&rdate=2018-12-23&dur=7&adult=2&board=3&trans=1&detailsuche=1&_ga=2.259118794.1191290995.1529141480-1892226650.1525846383&rid=2202&aid=303331

Előzmény: zsuzso100 (25430)
zsuzso100 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 25430

Mi helyi busszal közlekedtünk, a legolcsóbb megoldás. :)

Igen, a nílusi hajóút csodás lehet, de az ára is megvan, meg már szinte mindent végignéztem, ami azon az útvonalon van. Tavaly ősszel voltunk Abu Simbelben, na az a legnagyobb csoda, amit láttam, mindenkinek ajánlom.

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (25429)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.06.16 0 1 25429

beszámolód lenyűgöző

mi tavaly maldnem napra ugyanakkor voltunk mint ti most

akkor voltak a Ramadán utolsó napjai

Mi is Resort foglalás után Plazat kaptunk

valahol a tietek mellett, jobb oldalon full seaview

a hotellel  nem volt bajunk, mii mindig magunk visszük a böröndöt s akkor elsőnek érünk a szobába ugyanis ha te nem adod le a böröndöt hanem elindulsz a saját böröndöddel akkor a londiner gyerek kénytelen utánad futni s akkor már el is kisér a szobáig

így rengeteg időt lehet megtakarítani ,m nem kell megvárnia míg elviszik a többiek csomagját

persze ehhez fellépés kell

a kagyló alakú csoki nekünk Hurghadán a Grand Resortban járt itt gyümölcstál volt

a MAHARA CLUB-os fogadás viszont mindent vitt

én személy szerint nem fogok többet odamenni,m mindentől messze van

a Na'ama Bay-ben van teknős s bizony hiába van több hal a Sharm Plazánál, azért a teknős sokkal szebb

amikor mi voltunk átverős volt a shuttle ( ramadán miatt nem járt csak késő este s akkor is csak külön előrendelés mellett)

Na'ama Bay-ben kéznyújtásnyira van minden

onnan csak a mecset miatt érdemes bemenni Old(?) Market-be

Hurghada arabosabb,de ha igazán arabos helyeket aarsz látni inkább a nílusi hajóút ajánlott

ott van minden

Abu-Simbel is...

Előzmény: zsuzso100 (25428)
zsuzso100 Creative Commons License 2018.06.14 0 3 25428

Egy kis beszámoló első sharmi kalandozásunkról

Sharm Resort/Plaza – 2018. június 6–13.

Az utazást még januárban foglaltam le a Dive Hard Tours-nál nagyon kedvező áron, így nem indultunk el nagy elvárásokkal. Az idő előrehaladtával egyre többen foglaltak erre az időpontra, alakult a társaság. J Sok-sok tervünk volt, csak azon kellett aggódni, hogy lesz-e időnk pihenésre is…vagy majd itthon. J

8.15-re volt kiírva az indulás, amit az elmúlt időkben sikerült is tartani, így bíztunk benne, nálunk sem lesz másként. Természetesen szokás szerint előbb érkezett a gép, és már becsekkoláskor 8.00 volt írva indulási időnek és ahogy lenni szokott a gép kb fele nem volt ott ehhez az induláshoz időzítve, ezért vagy sem, végül mégis 8.15 körül szálltunk fel. A gép szinte teljesen tele volt, talán 2-3 üres hely lehetett. Elég temperamentumos pilótánk volt, felszálláskor, ahogy felemelte a gépet, akkorát emelt hirtelen, mintha teljesen függőleges emelkedés lett volna, innentől kezdve teljesen sima utunk volt. Ellátásként kaptunk egy kis kiflit sajttal egy péksütit és egy dobozos üdítőt, valamint 1 dl vizet, szerencsére az üres flakont beengedték, így a reptéren fel lehetett tölteni. A személyzet nagyon rendben volt, kedvesek voltak. Közeledett a leszállás az ismeretlen-ismerős vidéken. A hegyek, amik hasonlóak és mégis mások, fura érzés volt az ismeretlen, hogy nem tudtam, honnan szállunk le, hol vagyunk…Ahogy irányba fordult a pilóta elkapott egy légörvényt, dobott egyet a gépen, állítólag nem volt túl nyugodt az arckifejezésem. :D De végül simán landoltunk és zökkenőmentesen ment minden. A bejelentő lapokat már a gépen kiosztották, így nem telt vele az idő, sorba álltunk egy „only sianai” :D pecsétért – ha nem megyünk Luxorba, Kairóba, nem kell megvenni a vízumot, mint ahogy több utast félretájékoztattak az utazási irodában, pl. ha elhagyják a hotelt, kell vízum.. Ezután a szokásos vámellenőrzés, majd vízumlecsekkolás és mire a csomagokhoz értünk, már csak le kellett kapni a szalagról. Elrendeztük a sim kártyás problémánkat és irány a busz, még vártunk egy kicsit, aztán elindultunk a hotelba egy teljes nagy busszal, ahol barátaink már vártak ránk. Becsekkoláshoz egy külön terembe küldtek minket, ki kellett tölteni egy papírt általános adatokkal, lefénymásolták az útlevelet, megkaptuk a karszalagot, hiába volt a kezemben a Mahara kártya először sima karszalagot kaptam, aztán lecserélték fehérre, itt nem két karszalag van, hanem maharásoknak más színűt adnak. A szobakiosztás kicsit lassan ment, mindenit elkísértek a szobához, 1219-el az utolsó voltam, ami nem lett volna baj, de utána sokat kellett várni a csomagra, szerintem több, mint fél órát, már éppen fel akartam adni és elmenni enni, aztán futott a bőrönddel a fiú. J A főétterembe már nem akartam visszamenni, így egy gyors ebéd volt a C View-ban, aztán irány a tenger. A nagy sietségben nem vittem első körben a vízalatti kamerát, aztán még egyszer visszamentem a naptejért, mikor Mahara tagot üdvözölve hozták a gyümölcstálat és kagyló formájú csokit, ezen megilletődve most a törölközőt hagytam fent.

A tenger meg kell hagyni csodás, itt két móló van a hotel partján, egy mobil és egy félig víz alatt lévő betonmóló, ami érkezésünkkor zárva volt, majd hétvége körül kinyitott.

Talán célszerűbb nem időrendben írni, hanem témánként, így először jöjjön a hotel:

Szoba: egyszerű berendezés, semmi extra, a szokásos, abszolút rendben volt, egy-két hiányossággal. Volt bekészítve tusfürdő, sampon, balzsam, testápoló, luffa szivacs, fogmosó szett, szappan és 2 db víz, a hét folyamán még egyszer kaptam egy fél literes vizet, a vízvételező hely a recepció melletti Vienna bárban volt kizárólag. Hiába hagytam dolcsit és írtam levelet, nem kaptam több vizet. Előző hét még kevésbé volt telített, akkor még azt mondták vittek vizet, a bárban is általában egy vizet adtak egyszerre, ami a többi bárra is érvényes volt, egy ember egyszerre egy italt kaphatott. Ennek nem sok értelmét látom, mert egyszerűbb egyszerre kettőt adni, mint 5 perc múlva újra.

A szoba emeleten, a tengerhez legközelebbi egyes blokkban volt, félig takarásban a tengerre nézett. Jaa, én a Resortba foglaltam, de bízva a Mahara kártyában és az e-mailben, amit írtam végül a Plaza részben kaptam a szobát.

Kert: szép növényes kert, bár nem hatalmas területen, mert inkább az épületek foglalják el a nagy részét, de szerintem pont jó összeállítással volt.

Medencék: ez, amiről az animáció mellett a legkevesebbet tudok írni, de utolsó előtti nap végigjártunk pár medencét, volt egy emeleti, egy mélyülési fokkal, egy a part mellett, ahol az aquagym volt és egy a szobánkhoz közel, ami 3,5 méter mély volt, mindhárom medence meleg volt, nem a szokásos jégverem. Valahol hátrább is volt egy medence, azt nem néztük meg, ezeket is kb fél óra alatt végigjártuk.

Animáció: napközben hívtak vízitornára, este a főétterem előtt, a Via Veneto felett volt valami, de sose vettem ezeken részt, így nem tudok véleményt mondani

Éttermek:

Reggelinél a szokásos választék: zöldségek, sajtok, joghurt, gabonapehely, édes péksütik, kenyér, omlett, zöldséges virsli, bab, palacsinta, fánk

Ebédet általában a parti bárban ettünk, sose mentünk fel a főétterembe, Shishben volt hambi, hotdog, valami szendvics féle, mindegyikhez volt zöldség és sült krumpli, ez bőven elég is volt ebédre. Egyszer ettünk a C View-ban gyrost egy kis logisztikával, egy állt sorban tányérért, egy a krumpliért, egy pedig a gyrosért, így jutott mindenből és gyorsak is voltunk.

Vacsorát is egyszer ettünk a főétteremben, csak első este, kétszer a Felliniben és egyszer a libanoniban, ez elég mókás volt. :D Nem mindig úgy hozták, amit kértünk, de sebaj, Egyiptomban vagyunk, Ramadan van, mi jól szórakoztunk. A pincérek nagy része kedves, jó fej volt. Libanoniban ettünk fizetős tintahalat (2 €), ez szerintem nem érte meg, pár kis darabot adtak, ezzel szemben a Felliniben az 5 €-s tintahal egy egész tál volt, nem volt arányban a kettő. Persze a libanoniban adtak hozzá halat és tésztás rizst piramis formában, mivel ott csak előételként szerepel a tintahal a rendes étlapon, az 5 €-s pedig mindegyik étteremben lehetséges, egy külön lap volt.

Part:

Azt hiszem a hotel legerősebb pontja a part, csodás korallfal van, szerintem inkább tengerrel szemben állva balra érdemesebb menni, viszont Tóbiás, Napóleon a másik irányban lakik. Általában délelőtt egyik irányba úsztunk, délután másikba. Néha volt, hogy semmilyen áramlat nem volt, de általában változó volt, hol egyik, hol másik irányba, abszolút kiszámíthatatlan volt. Én párszor lementem reggel 6 körül is, ilyenkor szerintem a legjobb, sokkal nagyobb az élet, mint napközben, nagyobb halrajok vannak, reggeliznek.

Két nagy távot úsztunk, jobbra elindultunk megkeresni az elhagyott mólót, ami félig víz alatt van, még itthon lecsekkoltuk, hogy simán bírható távolság, mi csak úsztunk-úsztunk és egyre jobban reménykedtünk, hogy közeledünk, de mint kiderült csak távolodtunk elég hamar. Útközben találkoztunk sasrájával, pöttyös rájával és a szokásos társasággal – Tóbi, Napóleon, Trigger…A móló tényleg közel volt (első fix móló után kb 20 méterrel), mi kb 3x távot úsztunk le, a legutolsó mólóig, ahol utána már semmi nem volt, gondoltuk, itt már nem lehet, túlúsztunk a mólón, megfordultunk, azt a 100-150 métert elég nehézkesen lehetett leúszni, kell az uszony! Én mostanra barátkoztam meg vele és már én sem indulok nélküle, pedig sokáig hadakoztam ellene, hogy nekem nem kell, begörcsölt korábban a vádlim, most első napon a lábfejem, de utána jó társ volt. Visszaúszva a mólóig csodálatos part volt, talán a legszebb, kis hegyek, átjárók, szinte teljesen érintetlen, színes korallok, tehát jó, hogy elmentünk eddig, egyébként a Hyatt Regency partja, ami a partjára kiérve elég jó hotelnek tűnt, bár nem volt nagy élet, gondolkodtunk, egyáltalán nyitva van-e. Elvileg úszva kellett volna visszamenni, amit úgy éreztünk szinte lehetetlen, így gondoltuk, amíg lehet a parton megyünk. Visszasétálva megtaláltuk az elhagyott mólót is, ami dokihalak védelme alatt állt. :D Mint a mólók, lépcsők nagy része.

Egészen a Continentalig sikerült a part mentén visszamenni, itt becsobbantunk és egy sasrája kísért vissza minket hazáig, nagyon lassú tempóban, vissza kellett magunkat fogni, nehogy leelőzzük, fantasztikus állat, amilyen méltóságteljesen tud úszni, elegáns és közben általában iszonyat tempót diktál.

A másik nagyobb távolság balra volt a Bin Laden mólóig mentünk, ez jó kis kecó, pálmafák a parton, homokos part, ugyanakkor full korallpart…minden adott!

Visszafele szintén találkoztunk a sasrájával, de már tempósan úszott, csak Gyapy bírta a tempót, majd felúszott a korallfal fölé és eltűnt.

Ez szerencsés nap volt, bár rengeteget úsztunk, azt hiszem megérdemeltük a látványt.

A többi napon csak a jobb-bal szomszédos mólóig úsztunk, egyszer elmentünk az elhagyott mólóig – így, hogy már tudtuk meddig menjünk, de kicsi volt a víz, se a móló vége felöl, se a kis átjáró felöl nem lehetett megközelíteni…meg egyébként is dokihal védelem alatt állt. :D

Utolsó napon még reggel lementem és a piros zászló előtt 10 perccel szerencsére még eszembe jutott, aztán a nap többi részén pihenés és kis medencézés volt már csak.

Összeségében maximálisan elégedett vagyok a hotellel, nyilván ha drágább lenne, akkor már más szemmel nézem, de ez Egyiptom – nem akadtam fenn olyanon, hogy nehezen folyt le a víz, vagy valahol folyatott a kád és végigfolyt a fürdőben a fugán vagy egyszerre folyt a zuhany és a csak a kádban…ez ilyen, teljesen belefér ebbe az árkategóriába.

Hazaút 3.00 helyett 3.30-kor indult, de végül így is a kiírt időpont előtt landoltunk. Sima út volt, szinte végig tudtunk pihenni.

A sharmi reptéri ellenőrzés a hurghadai után semmi, szerintem Hurghadán 2x ilyen komolyan veszik. Szerintem az alap ellenőrzés szintjén van.

Programok:

Intro merülés / Tiran – Diving Pro – Jenei Zoli és Váczy Szilvivel

Már egy ideje kattog rajta az agyam, de első alkalommal Zolival szerettem volna, így eljött ennek is az ideje. Volt azért bennem para, de Szilvi és Zoli is olyan nyugalmat áraszt és nagyon kedvesek, hogy egyre kevésbé izgultam, rendben is zajlott, nem bántam meg, hogy vártam eddig, szerintem a legjobbat választottam.

2x merülés volt, a második kicsit problémásabb volt nekem, de végül lenyugodtam és rendben volt. Összesen 3 megálló volt, az elsőnél sznoriztunk is, az utolsó pedig csak sznori volt. Nagy szélben indultunk, de hazafele úgy elcsendesedett, hogy nagyon közel tudtunk menni a roncshoz. Szuper nap volt, szuper társasággal és végre mi is belekóstoltunk a víz alatti életbe.

Blue Paradise – Lido Tours

Ez volt a legnagyobb létszámú csoport, 4 tele kisbusszal mentünk, a mi hotelunkból 2 busszal. Szuper, összetett program, ajánlom mindenkinek.

Első állomás Blue Hole volt, kb 2 órás út, félúton kis pihenővel. Itt is kifogtunk egy szelesebb napot – bár lehet, hogy itt mindig fúj a szél – így béreltem shortyt, de igazából nem lett volna rá szükség. Kár kihagyni sharmi tartózkodás alatt a Blue Hole-t, látványban talán nem is volt több, inkább a tudat, hogy ilyen egyedülálló helyen vagyunk.

Innen kis motoros hajóval mentünk tovább Abu Galumba, ami a nagy hullámzásban extra élmény volt, hatalmas volt, ahogy dobálta a hullám, természetesen nekünk kellett leggyorsabbnak lenni. :D Innen kis platós autókkal mentünk pár percet, itt ismét volt egy szép sznoris állomás, nem lehetett bárhol bemenni, mivel korallfal húzódik végig. Ez is szép hely volt, de újat már nem láttunk, bár már nagyon nincs mi újdonság lehetne, tehát az élmény, hogy szép helyeken járunk. Kis pihenő után az autókkal mentünk tovább a Blue Lagoon-hoz, ez nem sznoris hely, csak szimplán nagyon szép, csodálatos hely! A szél lecsendesedett, így a visszahajózás már más élmény volt, vagy az is, hogy már nem a hullámokkal szembe mentünk. Az utolsó állomás Dahab volt, kis vásárlás, aztán vacsora egy tengerparti étteremben, ez nagyon fincsi volt, kis sétálás és irány haza. Abszolút, nagyon-nagyon megéri az árát!

Ras Mohamed VIP – Lido Tours

Egy könnyű hajós program, 2 sznoris megállóval és egy fehér homokos vagy inkább homokpados kikötéssel. Első megálló a Strigray Station volt, szép hely, volt, aki többször is látott sasráját, én sajnos nem, de egyébként szép rész volt. A második volt a homokpad, ide ki kellett úszni, sokat nem voltunk, de szép hely, jó, hogy benne van a programban. Az utolsó sznori a parthoz közel volt, ez volt a leglájtosabb hely, a többihez képest.

Első este Old Marketben voltunk, ami elvileg még arabos feeling lenne, de szerintem abszolút nem, nagyon modern, itt vacsiztunk a Fares halétteremben és vásárolgattunk pár dolgot.

Hétfőn pedig helyi busszal (csak az első kereszteződésig kell menni) mentünk a Farsha kávézóba, idáig 10 font/fő árat fizettünk. Ez a legszuperebb hely, ahol valaha voltam. Örülök, hogy még világosban odamentünk, legközelebb is így mennék és aki még nem volt, annak is ezt javaslom. El lettünk varázsolva, fantasztikus hely, a látvány, a feeling, a kiszolgálás, a zene….hibátlan!

Visszafele pedig beugortunk Naama Bay-be sütit venni és pár apróságért a Carrefour-ba.

És a végső összevetés – Sharm vs Hurghada

Nekem ezek után is maradt a szívem csücske Hurghada, nagyon-nagyon más a két város. Sharm nagyon modern, tiszta, sok növény, rendezett – nem volt meg a szokásos arabos feeling. Szuper volt, de valami mégis hiányzott nekem. Ajánlom azoknak, akiknek Hurghada too much, mert sokkal nyugatiasabb, csendesebb, nyugodtabb – talán azért is, mert kevesebben vannak.

Vitathatatlan, hogy az élővilág Sharmon szebb, vagyis inkább nagyobb kiterjedésű, mert újat nem láttam (na jó, sasrája, Napóleon és Tóbiás újdonság volt), viszont a tenger mélykék, nincs meg annyira az a sok kék árnyalat, mint Hurghadán.

A közlekedés (helyi busz) drágább (vagy azóta Hurghadán is drágult?), de van, ami olcsóbb.

Nem mondom, hogy nem megyek vissza, de legközelebb biztosan Hurghada lesz újra.

fodi69 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 25427

Szia!

Sharm-on még nem, máshol igen.Mindig helyiekkel mentünk és nem csalódtunk.

A jelenlegi árakkal nem vagyok tisztában, ezért érdeklődnek..

Előzmény: neo007 (25426)
neo007 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 25426

Jól beszélsz angolul?

Ha igen akkor olyat ahol jol beszelnek angolul ...

Voltál már sharmban , vagy masutt egyiptomban?

Előzmény: fodi69 (25425)
fodi69 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 25425

Javítok:Mózes-hegy :-)

fodi69 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 25424

Sziasztok! Érdekelne, hogy a Sínai-hegy(Katalin kolostor) esti program mennyibe kerül és melyik helyi irodát tudnátok ajánlani.

Köszönöm.

Dia31 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 25423

Szia Nina28! Mi beszéltünk velük pénteken és ugyanezt mondták. Állítólag már több változás nem lesz. És igen, ez nagyon jó lenne mert igy a szombat egész napunk megmaradna :) Mi Pestiek vagyunk de biztosan meg fogunk állni több helyen.

Előzmény: Nina28 (25422)
Nina28 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 25422

Szia Dia31!

Beszéltem velük,de nem tudták még hogy a busz esetleg megáll vagy csak Pesten.. Sokan nem jeleztek még vissza..Remélem lassan kapunk valami infot

Előzmény: Dia31 (25419)
Nina28 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 25421

Sziasztok!

Anubis Új menetrend! Remélem ez lesz, mert így az első napunk meg lesz. 

SHARM EL SHEIKH (POZSONYBÓL)

2018. Június 16. 
6D 6048 (szombat) BTS - SSH: 02.25 – 06.35
6D 6049 (szombat) SSH - (HRG) - BTS: 07.20 – 12.55

2018. Június 23. – Szeptember 01.
6D 6048 (szombat) BTS - SSH: 01.25 – 05.35
6D 6049 (szombat) SSH - (HRG) - BTS: 06.20 – 11.55

mókus68 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 25420

Köszönöm szépen !!!!!

Dia31 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 25419

Szia Nina28! Most már én is nagyon remélem,hogy nem módosítanak. Az nagy butaság lenne ha csak Budapestről indulna  busz én szinte biztos vagyok benne,hogy a nagyobb városokban is megáll. Szerintem hívd fel őket nyugodtan.

Előzmény: Nina28 (25418)
Nina28 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 25418

Szia Dia31 :)

9 kor indul a busz? Ohh akkor te már többet tudsz mint én :) Igen a repülő 2:25 kor indul elvileg, csak ennyit tudok ez volt az emailben. Várok még pár napot és majd felhívom őket, jó lenne bővebben tudni erről a buszról. Pl mi Győriek vagyunk,szuper lenne felszállni itt. Butaság lenne ezért Pestre menni. Ha nem megoldható,akkor mi megyünk innen transzferrel Pozsonyba. Ha ez se indul,akkor mi is visszakérjük a pénzt,az tuti. De remélem már nem szórakoznak a néppel,és ez a repülő indul majd.

Előzmény: Dia31 (25417)
Dia31 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 25417

Szia Nina28! Igen nekünk is módosítottak és még a 07-07-i indulás nekem is belefér meg az,hogy Pozsony nincs messze és klimás buszokkal felár nélkül visznek el. Nem rajongok a repülésért szóval annyira nem bántam. :) De ha megint variálni a dátummal meg az idővel akkor vissza fogom kérni a pénzt mert azért az már egy kicsit sok lenne. Elvileg este 9 kor indul a busz és 2:25- kor indul a gép. Nektek is igy lesz?

Előzmény: Nina28 (25398)
neo007 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 25416

http://www.harry-nass.com/aegypten-dahab/webcam-aegypten-dahab-kitelagoon/

Ez a dahab link :-)

A vizisportok mekkája ....

Egyes résszeken a sekély hatalmas homokos öböl tele van osztrigával...

Előzmény: neo007 (25415)
neo007 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 25415
Előzmény: mókus68 (25414)
mókus68 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 25414

Sziasztok ! Több alkalommal voltunk Sharm csodálatos tengerpartján .Egyiptomban tud Valaki még sznorizás és ellátás szempontjából élményben gazdag helyet ajánlani.? Köszönöm.

neo007 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 25413

Béreljetek robogot ! 

;-)

Előzmény: bellu56 (25406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!