Sem az szt.tiszteket, sem az elhárítókat, sem a hírszerzőinket ( kémeinket) nem szégyellem.
Mindegyikhez ész kell, nem a sarki kocsmákból válogatták őket.
Ma sem.
Az a szemétség, hogy nem vállalja.
Melesleg Medgyesi is jobban tette volna, hogy ha az első nap azt mondja :
.. Igen !
Az voltam és büszke vagyok rá.
Remélem a mai utódom, ugyaabban a székben legalább úgy védi az ország érdekeit, mit én, vagy jobban......."
Asszem egyéniben lett képviselő. Büszkék lehetnek rá az emdéefesek. Vajon repül a frakcióból?
Nem is az a gáz, hogy szt volt, hanem hogy komcsizott és fröcsögött ezerrel, miközben - hacsak nem amnéziás - emlékeznie kellett volna a 13 évvel ezelőtti dolgokra.
Szeretném feltenni Boros úrnak a kérdést, hogy volt-e munkásőr?
Másrészt úgy gondolom, nem lenne hiábavaló a Volkswagen story teljes feltárása sem. Akkoriban hárman voltak az EmEnBé deviza arbitrázsán a górék: Boros, Tarnai, Töröcskei. Érdekes triumvirátus.
...Egy profi, akár betörő, akár sikkasztó, nem kard ki kard, hagy szóljon alapon dolgozik.
Megtervezi a menekülés útját, lehetőleg minimumkettő verzióban és ami ennél is fontosabb megtervezi magatartását lebukás esetére.
Boros amatőr.
Nem tervezett meg előre semmit, s nincs aki számára, helyette megtervezné.
Annyira a saját bandája sem szerette.
Ott nem szégyen ha valaki egyik USA szolgálatnál dolgozott vagy annak is dolgozott előtte.
Azért igen kíváncsi lennék melyik állam Pénzügyminisztériumának tisztviselője tagadhatja meg az együttműködést ( és meddig) saját országa biztonsági szolgálataival ?
Ezen én is :-))).
Aztán mikor válaszolni akartam, a nagy röhincsélésben mellényúltam és becsuktam az ablakot.
Mindenesetre az ötlet csak akkor lehetett volna reális, ha addig 1999-ig orbán nem tesz meg mindent az ellenzék hergeléséért (kezdve rögtön a megfigyelési lufival).
schgy
szt. tiszt (fedőfoglalkozással rendelkező operatív tiszt, a hivatásos állomány titkos tagja)
- operatív tiszt (hivatásos, nyílt állományú tiszt)
transport :
Ez így pontos.
De.
Jót kuncogtam mikor először - úgy négy éve - olvastam.
az szt.tiszt = Fedőfoglalkozással rendelkező...............stb.
Ismereteim szerint ezeket a "fedő" foglalkozásokat végezték az érintettek 99%-ban és 1%-ban pedig azt amiért a tiszti rangot kapta.
egy klasszkust hagy idézzek :
...Lakatos fűrészel egy 3 méteres rúdból 10 cm-t.
Kérdik tőle : Mit csinál, miből ?
Válasz : Kerítést, maradékból.
Kérdés2.: Ebből és rámutatnak a 10 cm -es db-ra ?
Válasz2: Ki mondta, hogy az a fele a maradék ?
Angol nyelvterületre vonatkozóan igazad van. Magyarországon az ügynök egyértelműen "külső", tehát nem hivatásos együttműködőt jelent. Én legalábbis így hallottam.
De vannak itt szakemberek is. Kaanga, mit szólsz hozzá?
Nézd meg, kiket gyaláztál! Azok rendes emberek.
Az ügynök (agent) meg amerikai szóhasználat. Egy rendes nép-nemzeti leányzó gondolkozzon már magyarul.
Hontalan
Csak a pontosság kedvéért:
- ügynök (terhelő-kompromittáló adatok alapján szervezték be, vagy pénzért tette)
- titkos megbízott (tmb. Hazafias alapon szervezték be)
- titkos munkatárs (tmt. A legmegbízhatóbb hálózati személy. Általában előtte évekig tmb. volt, és így bizonyított)
- szt. tiszt (fedőfoglalkozással rendelkező operatív tiszt, a hivatásos állomány titkos tagja)
- operatív tiszt (hivatásos, nyílt állományú tiszt)
Kb.
Ha Orbán megértésre talált volna úgy 1999 vége táján az SZDSZ-nél vagy az MSZP-nél, talán ki tudta volna rúgni az impotens és pofátlan FKGP bandát. ... Annál neki fontosabb volt a programjainak megvalósítása. És többé kevésbé sikerült is...
Ezen a hozzászóláson 6,5 percig röhögtem. Hol élt az az ember, aki ilyeneket írogat befelé???
Egyébként a korábbi heveskedéseidhez, amikor a Medgyessy-ügy kirobbant, egy csomó baromság előkerült (melyeket Balogh-puttó a mai napig ismételget). Olyanok, hogy 1961-től volt beszervezve, meg hasonlók.
Emellett a titkos ügynök szó szerepelt. Ez ugyan nincsen pontosan értelmezve, de mostanáig nagyjából a besúgót értették rajta.
De nem ez az érdekes.
Borosnak nem kellene tiltakoznia a múltja miatt. Maximum az a különös, hogy miért nem adott róla számot, amikor megkérdezték tőle.
Most már csak arra várok, hogy Dávid Ibolya bejelentse, igen, Boros úr említette, hogy van egy ilyen hamisítvány.
De ha nem említette (és tuti, hogy nem említette), akkor miért nem említette?
Kedves Bean. Javaslom, tartogasd az energiáidat a rendes emberek gyalázására, és ne pazarold a hitványak mentegetésére.
Inkább humorizálj. Ne menj már le bippoba.
Fanyar a humorod, de ide - is való.
Kell a sok okoskodó ( én is) közé.
Legalább Te ne ügynökösködj.
Mivel már pár napja olvaslak, Te meg végig olvastad a tegnap estét, tudom, hogy tudod, se Medgyesi, se Járai se Boros nem volt ügynök.
Elég szomorú, hogy a hazai közvélekedők és még szomorúbb, hogy a netezők egy része is keveri.
Igaz, a kettes is államilag elismert jegy.
Csak azt nem értem, hogy aki nem képes megtanulni három fogalmat ( ügynök, szt.tiszt, tartó tiszt) az miért ír róla ?