Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.Megérettek a gumik cserére a motoron(KTM 640 LC4 SM) csak nem tudom milyet tegyek rá Amilyen igényeim vannak:Supermoto lévén jó dönthetőség és biztos tapadás(mégha ez a tartósság rovására is megy,de azért ne 3-5ezer km alatt nyalja le...) Amik eddig nálam szóba jönnek: -Bridgestone BT016(bár ez a Motorrevü gumitesztje alapján nem a legjobb választás...) -Continental ContiForce SM(hallottam róla jót-rosszat,nemtudom...) -Dunlop,na de abból milyet?talán ez a GPR AL-10F? -Metzeler Sportec M3(MotorRevü szerint elég jó ) -Michelin Pilot Power 2CT(a MotorRevü szerint a legjobb,bár rohadt drága is...) -meg Pirelli,csak abból nem tudom mit...talán Diabló H? Utcai használatra kellene,pályára szinte sose tévedek.Fontos hogy mindig bátran dönthető legyen,ne kelljen attól fosni,hogy mikor csúszik ki alólam... Igaz az,hogy ezekre elsősorban a H jelzésű gumikat érdemes felrakni,mert azok az ilyen tömegű és teljesítményű gépekhez lettek kitalálva(gyorsabb bemelegedés...) Ha valakinek van bármelyikkel tapasztalata,vagy egy jó tippje,hogy mit lenne érdemes,kérem írja le. Köszönöm szépen!
Én jelenleg Motul 5100 10w50 ilyen hidegben 10w40. régebben kizárólag Motul 300V és 20W60 motorexet használtam,de teljesen felesleges pénzkidobás. Igaz én cserélem 1000km-enként.
És ráadásul pl. a 125-ösnek 3-szor módosították a dugattyúját (cikkszám vége: ....000 aztán ...044 aztán ....144 aztán ....300) és amit a vertex forgalmaz az még mindig a 000 végű, tehát a gyűrűhorony mélysége és formája nem azonos a gyári 300-as végűvel, így necces, hogy beakad a felömlőve ill, kipunyílásba. Láttunk már ilyet a Rattray modelleknél... :-(
Aztán a henger gyártásakor a hengereket osztályozzák méretpontosság szerint, így van I-es és II-es henger, és persze ennek megfelelő dugattyú. A vertex azonban nem osztályozza az aftermarket dugattyúkat, így olyat kapsz, amilyen szerencséd van. Ha nem kopott I-es hengered van és kifogsz egy II méret körüli dugattyút, és gyors vagy, vagy mély homokban mész akkor nincs szerencséd.
Ez az I vagy II nem túlméret, csak méretosztály, a pontosabb illesztésért.
Sziasztok most vettem 1 125 ös Ktm et és kíváncsi lennék ,hogy Ti milyen olajat használtok a benzinhez? Repsol v. Motorex v. Castrol 2 t olajokat néztem
Annyit hozzá, hogy a képen alul látható fémes menetes rész hiányzik róla, tehát újként nem tudod feltenni, de ha van egy régi ilyen törötted, akkor a behajtható résztől tudod cserélni.