Keresés

Részletes keresés

hondas1 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 3013

Szaisztok!

Újra eladósorba került néhány könyv:

Elefántok nem felejtenek-Hungaprint 1992  2500ft (mintha új lenne)

És eljő a halál-Hungaprint 1993                   1000ft (tökéletes, a borítóján zsírfolt van)

Gyűlölet őrültje-Hungalibri 1996                   3500ft (jó állapotban)

Halál a felhők fölött-Hungaprint 1993           2500ft (jó állapotban)

Valamennyi könyv egyszer olvasott, jó állapotú antikvár könyv (közte a két - mondhatni - legritkább AC-vel). Az és eljő a halál fedőborítójának a széle olajos lett egy kicsit, de ez inkább esztétikai hiba, nincs megtörve sehol, belseje is tökéletes.

Ha valakinek egybe kellenek, odaadom a 4-et 8000ért.

Személyes átvétel Bp-en az Örs vezér téren lehetséges, vagy nem túl messze tőle, vagy postai úton.

lamanga@t-online.hu

0670 318-8981

Bmatyas_81 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 3012
"... az én fehér kiadású Úticélja ismeretlenem, amiben egy helyen (a végénél, ahol már kezd izgalmasabb lenni) hiányzik 30 oldal,..."

Az én példányomból is hiányzik, bár nem számoltam pontosan hány oldal, csak az enyémben az elejéről és a közepéről. A lapok az enyémben ahol lenniük kéne megvannak, csak éppen üresek...

Visszatérve a Nemezisre, valóban figyelmeztetni, kellett volna, hogy utalás történt a megoldásra, de amint írtam utólag már nem lehet szerkeszteni, viszont a felette lévő két hozzászólás figyelmeztet erre.
UGYANAKKOR visszaolvastam a hozzászólásokat és ezekből szerintem NEM derül ki egyértelműen ki a gyilkos, az viszont igaz, hogy leszűkíti a kört.
Előzmény: Yreg (3011)
Yreg Creative Commons License 2007.05.31 0 0 3011

Ehhez már csak ráadás az én fehér kiadású Úticélja ismeretlenem, amiben egy helyen (a végénél, ahol már kezd izgalmasabb lenni) hiányzik 30 oldal, a közepe táján meg 30 másik oldal kétszer van meg egymás után. A könyv vastagsága maradt, csak épp nem igazán lehet olvasni.

Christy, hondasnak igaza van, miért olvastad el a hsz.-eket, amikor már szóltunk, hogy valaki elárulta a Nemezis megoldását. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat mindenféle színekkel (szerintem), elég kiírni, hogy Slpoiler! és aki nem olvasta még a történetet, vagy nem érdekli, talán van olyan értelmes, hogy nem olvassa tovább a hsz.-t. Úgy látszik, te nem vagy. Ja, és bocsáss meg, hogy ide válaszoltam. Nem volt kedvem emailt írni. Meg egyáltalán, minek írtam volna? :) Ezt se olvasod el, ha betartod, amit "ígértél". :)

Bocsánatot kérek a "többiek" nevében mindenkitől, aki nem olvasta/látta még a Nemezist, de mivel csak utólag szóltunk, hogy spoiler, és elolvasta a megoldását. Nem volt szándékos. Nem akartuk senki kedvét elvenni az olvasástól, nem akartunk senkit "magunkra haragítani".

Ja, és még valami, Christy. Ha már veszed a fáradtságot, hogy ebbe a fórumba írsz, ahová értelmes emberek, légy olya kedves, és próbáld meg mellőzni a ronda szavakat. Nem mondom, én is szoktam így beszélni. :) Nem is azért mondtam. De szerintem egy Agatha Christie-ről szóló fórumhoz és Agatha Christie-hez nem méltó az ilyen "beszéd". Lehet, hogy csak az én szememet bántja, de akkor is. Ha észrevetted, senki nem írt ebbe a topicba ilyeneket rajtad kívül.

Előzmény: hondas1 (3010)
hondas1 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 3010

Először is: Igaz nem az én dolgom, de miután elküldtél mindenkit innen a "francba", ezek után nem hiszem, hogy elvárhatnád bárkitől is, hogy válaszoljon neked.

3szor is figyelmeztettek mindenkit, hogy az előbbi hozzászólások erősen "spoiler" gyanúsak, tehát ne olvassa el senki, csak aki már a végére ért a nemezisnek.

Másodszor: a Ház a világ végén egy újabb érdekes Hungás regény, és megnyugtatlak: minden példányra fordítva írták rá a gerincén a címet (az enyémen is).

A hungás Osvát Erzsébet - a krimi királynője című könyv borítón is hibásan van rajta a szerző neve (belül ezt már kijavították Osvát Katalinra). A halál a felhők fölött-öt(ez áll a borítón) ha kinyitod, belül már halál a felhők között szerepel.

Olvastam, hogy valakinek a No.16-ból hiányzik 2-3oldal (pontosabban az oldal megvan, csak üres lapok)... A befejezetlen portré címe eredetileg a befejezetlen képmás, a rejtély az antillákonból hiányzik pár sor a végéről, a legtöbb könyvébe nem írt évszámot, így azok nagy része a mai napig rejtély, tehát nem dolgozott a Hunga kevés hibával, szinte minden könyvében van valami, miért pont a ház a világ végén lenne tökéletes!

Üdv: Krisztián

christy1987 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 3009
Üdv! Hogy rohadna le a lába minden olyan köcsögnek, aki leírja, hogy ki a gyilkos! Mekkora egy utolsó senkiházi baromarcú aki ilyet tesz? Lehet ilyen kérdezni, de akkor a tapasztalatlan aprónépnek elmondom mi a szokás:

Leírjátok kurva nagy betűkkel, hogy NE OLVASD TOVÁBB ha nem olvastad a Nemezist, és ezután HÁTTÉRSZÍNNEL leírod a választ. Ezután akit érdekel, kijelöléssel elolvashatja a továbbiakat. Köszönöm a sok seggfejnek, hogy lelőtte a Nemezis poénját.

Azért jöttem vissza, mert az értelmesebb felétől, ha van ilyen kérdezni szerettem volna valamit. Ma sikerült beszereznem egy Ház a világ végént, de furcsa dolgot tapasztaltam. Ugyanolyan helyzetben állítva mint a többi hungást, másképp kell olvasni a gerincen a címet. Azaz ha fekvő helyzetben jobb oldalon van az AC monogramm, akkor a ház a világ végén cím az jól áll, még a többi tizenvalahány hungásnak, ami nekem van, mind fejjel lefelé áll. Most csak valami gyári hiba ez, vagy másnál is ilyen. Ha lehet a választ a christy@cs.elte.hu címre küldje el, akinek megvan ez a regény, mert ezt a fórumot többé nem kívánom olvasni. Maradok tisztelettel: Kiss-Tóth Christian
Bmatyas_81 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 3008
Valóban, különösen a 3006-os hozzászólásom erősen utalhat a gyilkos személyére, ráadásul a hozzászólás elején elfelejtettem erre figyelmeztetni, a hozzászólás utólag meg nem szerkeszthető...
Előzmény: Yreg (3007)
Yreg Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3007
Viszont, FIGYELEM! AKI NEM OLVASTA A "NEMEZIS" C. REGÉNYT, AZ AZ ALÁBBI KB. NÉGY HSZ.-T NE OLVASSA EL!!! POÉNGYILKOSSÁG!

Amúgy Bmatyasnak van igaza! :)
Bmatyas_81 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3006
Pont azt kell kiderítenie Ms Marplenek, hogy valóban az öreg fia tette, mert valóban őt gyanúsították annak idején, aztán Ms Marple kiderítit ki is volt a valódi gyilkos... (a 3 öreg hölgy egyike)
Előzmény: Nagy elvtárs (3005)
Nagy elvtárs Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3005
A Nemezis? Ott nem az öreg fia a gyilkos??
Bmatyas_81 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 3004
A másik szerintem a Nemezis, bár a leírás nem túl egyértelmű...
Előzmény: Nagy elvtárs (3002)
vannus23 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 3003
Az első a Szunyadó gyilkosság,a másikat sajnos nem tudom megmondani.
Előzmény: Nagy elvtárs (3002)
Nagy elvtárs Creative Commons License 2007.05.28 0 0 3002

Kissé járatlanvagyok Agatha Christinél .Melyik is az a Miss Marplellel készült film melyben Miss Marple egy permetezővel fújja szembe a lépcsőn feljövő gyilkost,

illetve azt melyben egy idős hölgy követi el a gyilkosságot, és Miss Marple egy szobában mondja el neki a végén? Mintha ennek is izgalmas lenne a vége?

Arrak Creative Commons License 2007.05.24 0 0 3001
Kikerestem a levelet, amin elküldték. Úgyhogy nem.
Előzmény: Yreg (3000)
Yreg Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3000
Akkor lehet, hogy csak a jelszavadat felejtetted el. Vagy az nem lehetséges? :)
(Amúgy ott én is regisztrált tag vagyok. :))
Előzmény: Arrak (2999)
Arrak Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2999

Felhasználtam a kódomat, voltam az oldalon többször. Valóban nem szóltam hozzá, de nem is akartam, gondoltam előbb szétnézek alaposabban. Nem szoktam egyből elkezdeni dumálni.
Olyan 2-3 hete regisztráltam talán.
És bár hozzászólásom csakugyan nem volt, szavazni azért szavaztam az olvasó hónap topikban.

Mindegy:). Annyira azért nem fogok futni a dolog után.

Yreg Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2998

Arrak!

Az is elképzelhető, hogy az emailben kapott regisztrációs kódodat nem használtad fel... Azt viszont nem hiszem, hogy pár nap után "kirakják" a nulla hozzászólókat. Próbálkozz, vagy írj Csabának. :)

Előzmény: Arrak (2995)
hondas1 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2997
Bocsi a név miatt, Arrak!
hondas1 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2996

Kedves Harrak!

Egy dologra tudok gondolni, hogy mért nem tudsz belépni:

Ha valaki regisztrál az oldalon (valahol le is van írva rajta) és nem szól hozzá semmihez 'X' időn keresztül (tehát nulla hozzászólása van), akkor rendszerint egy idő után törölni szokták, hogy ne foglalja a helyet.

Tehát ha nálad így történt, hogy valamikor regisztráltál és nem szóltál hozzá semmihez, akkor valószínű, hogy "ki lettél rakva". Ha pedig nem így történt, tehát hozzászóltál a fórumhoz, akkor elképzelni sem tudom, hogy mi történhetett.

Azt javaslom, hogy írj az oldal üzemeltetőjének (Suba Csaba - rendszerint itt is szokott fórumozni).

Üdv: hondas1

Arrak Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2995
Van ez a proboardsos fórum, amit néha szoktatok ajánlgatni itt is -  a múltkor regisztráltam oda, csak kiváncsiságból.
Pár napja már be sem tudok lépni - kiírja, hogy rossz a jelszavam, felhasználónevem.
Nem tudom, hogy csak engem raktak ki onnan, vagy más sem tud belépni, de elég érdekes.
Arrak Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2994

Végre kivették Az alibit az Előkészületben részről.
Sőt - az Európa Könyvkiadó áprilisi sikerlistájára már fel is került. Érdekes, mert április legvégén jelent meg.

Amúgy tényleg elég sokan megvehették. Az egyik Alexandrában voltam pár napja, és 1 példányt láttam belőle a polcokon. Másfél héttel ezelőtt még egy egész halom volt ugyanott, több tucatnyit raktak ki belőle.

Yreg Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2993
De akkor például James M. Cain: A postás mindig kétszer csenget c. könyvét miétz tudták kirakni az újdonságok közé? Lehet, hogy csak elfelejtették. De persze ahhoz, hogy egy ilyen dolgot elfelejtsenek (és ezt most nem AC-hez való elfogultságom miatt mondom), elég nagy hanyagság és nemtörődömség kell, ahogy írtad, Christy. Pedig a kiadónál nem aludtak el, mert kb egy hete válaszolt egy emailemre Gy. Horváth László főszerkesztő.
Előzmény: christy1987 (2992)
christy1987 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2992
Szimplán a lusta magyar mentalitásra és a nemtörődömségre kell gondolni.
Arrak Creative Commons License 2007.05.12 0 0 2991

Te ebből mire következtetsz? Mert én nem nagyon tudom, mire gondoljak.

Előzmény: Yreg (2990)
Yreg Creative Commons License 2007.05.12 0 0 2990
Igen, és ez azért is érdekes, mert olyan könyv(ek)et, amik Az alibi után jelentek meg, már feltették az újdonságokhoz...
Előzmény: Arrak (2989)
Arrak Creative Commons License 2007.05.11 0 0 2989
Elképesztő, hogy az Európa honlapján még mindíg csak előkészületben van Az alibi. Vagy 2 hete megjelent. Úgy látszik elaludtak.
hondas1 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 2988

Sziasztok!

Ha érdekel valakit az előző Európás / Magyar könyvklubbos sorozatból néhány keményfedeles könyv, az szóljon.

Amik még vannak:

Ackroyd gyilkosság 1999-es, 1500ft.

Nemezis 1999-es, 1000ft.

ABC-gyilkosságok 2001-es, 1000ft.

5 kismalac 2001-es, 1000ft.

Halál a níluson 2001-es, 1200ft.

Mind új vagy egyszer olvasott, tökéletes állapotú.

Ha mind kell, akkor 5500ft.

lamanga@t-online.hu

deirdre Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2987

Így már más. Tényleg szívesen.

Előzmény: Szürke Csacsi (2981)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2986
A válasz igen és igen, már rég. Csak szabadidő kell meg hozzáférés. Mondjuk grafikai zseni nem vagyok, így reméltem is, hogy valaki tehetséges grafikus ránk talál, de ez eddig még nem történt meg.
Előzmény: Yreg (2985)
Yreg Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2985
Valami regisztrációs rendszert nem akarsz/akartok bevezetni? Szerintem megérné. És akkor az a Keres-kínálhoz is 'érvényes' lehetne. Persze ez csak egy ötlet. :-)

(És - ezt csak zárójelben jegyzem meg, mert nem kötekedni akarok - a design-t nem
akarod/játok valami kicsit pofásabbra megcsinálni?)
Előzmény: Szürke Csacsi (2984)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 2984

Hát, miután másfél éve, vagy még több (mert azért én se mindig értem rá vele foglalkozni, valljuk be, Tamás meg pláne) rohadt az egész, nem is nagyon akartam reklámozni...

A spammelővel időközben próbálok elbánni, úgy nagyjából. Több időt sajnos csak a vizsgák után tudok rászánni, mint írtam.

Előzmény: Yreg (2982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!