Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2010.06.18 0 0 5847

Az Arcvonások-interjúban nyilatkozta Szervét Tibor:

"- Váratlan fordulattal még egy ötödik bemutató is kínálkozott az idénre, ami megint olyan volt, amit nem lett volna szabad visszautasítani. Ez július 1-jei bemutatóval a Thália Színházban a Romantikus komédia című Bernard Slade darab, amely amerikai bulvár, de jó, története van, szellemes, helyes, remélhetően szeretni fogják. Férfi-nő kapcsolatról szól - miről másról -, nagyon-nagyon élvezetes formában.

Egy amerikai drámaírót a sikerei csúcsán látjuk, gazdag mint a fene, egy new yorki paintház-lakás, nagyon jó ruhák, az egész pacákban van egy extravagáns, erőszakos, de azért mégiscsak helyes meg bájos lény. Tehát nagyon messze lehet, hétfőtől keddig, keddtől szerdáig utazni az emberi megismerésben."

A Romantikus komédia július 1., 2-i előadására jegyet lehet nyerni egy helyes válasz beküldésével a Fidelióhoz jún.28-ig!
Előzmény: oldadore (5830)
oldadore Creative Commons License 2010.06.17 0 0 5846

:))) Előkészületben:

"Mikszáth Kálmán: Kísértet Lublón hangoskönyv 

(MP3 CD)

Előadja: Szervét Tibor

Teljes szöveg: 2 óra

Hallgasson bele! "
ColinCrazy Creative Commons License 2010.06.16 0 0 5845
"Szervét Tibor - közönségdíj"

Hogy ezen miért nem lepődöm meg? ;) Szeretettel gratulálok!
Előzmény: oldadore (5843)
oldadore Creative Commons License 2010.06.11 0 0 5844
Az "Arcvonások: Szervét Tibor színművész" - interjúban SzT az idei bemutatói, a Naftalin és a Romantikus komédia műhelytitkaiba avat, valamint az élete fordulóiról mesél a mai bölcs humorával. :)

Most leírom az interjú szövegét és felteszem a szervet.szinhaz.org honlapra, de egészen más élőben hallani a hangsúlyait és a nevetését. Érdemes meghallgatni, ne mulasszátok el! Ismétlés a Kossuth Rádión 12-én, 23:04h-kor.

Előzmény: oldadore (5839)
oldadore Creative Commons License 2010.06.11 0 0 5843

:))) mert megérdemlik 

"A 2009/2010-es évadban a társulat és a közönség szavazása alapján a Radnóti Színház díjait kapta:

Petrik Andrea- legjobb színésznõ

Adorjáni Bálint- legjobb színész

Szervét Tibor - közönségdíj

A színház nem színész dolgozóinak díját Szalai Péter, ügyelő kapta.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, a közönségnek pedig köszönjük, hogy megtiszteltek minket a szavazataikkal!"

oldadore Creative Commons License 2010.06.10 0 0 5842

SzT is szerepet vállalt :) a Szépművészeti Múzeumban,

a Múzeumok Éjszakáján június 19-én 16 órától hajnalig tartó

maratoni felolvasáson, ahol 38 színész az Odüsszeia-t olvassa majd fel.

De jó lenne tudni, hogy mely rész(eke)t (kb. mikor) hallhatjuk tőle...

oldadore Creative Commons License 2010.06.07 0 0 5841

EFOTT - Pécs, Orfü, 2010.06.13-18.

http://www.youtube.com/watch?v=55QiBweu0fk&feature=related
oldadore Creative Commons License 2010.06.07 0 0 5840

Azért nem véletlen, hogy annyi mindenkit ihletett új alkotásra a "Száz a kérdés" c. tigris-dal, amely A dzsungel könyve című előadásban (Pesti Színház, 1996.) született meg Szervét Tibor meggyőzően lázító, igézően magávalragadó, a hatalmat karizmatikus erővel sugárzó előadásában.

Az előadásmód erejét bizonyítja az is, hogy például a III. Richard lázító Buckingham hercegének szerepét sem véletlenül kaphatta meg Szervét Tibor 2002-ben... :)

A Youtube-on ez a dal erősít egy lendületes, félelmetesen villogó-szemű animációt.

Egy másik videó pedig Hitler hatalomrajutásával kapcsolatban asszociált erre a dalra. A műkedvelő- és diák-előadások próbálkozásairól készült videókról nem is beszélve...
oldadore Creative Commons License 2010.06.03 0 0 5839

"Arcvonások: Szervét Tibor színművész" címmel

interjú hallható az MR1-Kossuth Rádión június 11-én  14:05-kor

(ismétlés: jún.12. 23:04h).

"Akár jogász is lehetne, hiszen jogi doktorátus után váltott pályát. Körbejárta a vidéki színházakat, jelenleg a Radnóti Színház Érdemes Művész díjjal kitüntetett színésze. Énekel, táncol, miközben drámai szerepformálása az egyik legjobb Csehov színésszé teszi. Mit őriz meg hajdani szerepeiből, miért mondja azt, hogy csak a pillanat fontos a számára?"
oldadore Creative Commons License 2010.05.29 0 0 5838

Bóta Gábor: Mindenki csal valakit, mindenkit csal valaki

Népszava, 2010.05.29.

"A Radnóti Színház Naftalin produkciója agyonüthetetlenül eleven. Az évad egyik legjobb előadása. A színészek láthatóan imádják, a közönség odavan a gyönyörtől.

A legszarkasztikusabb Szervét Tibor. Ő Szakolczay ügyvéd apósát adja. Nyáron ő is félrelép. De szerető tekintetében rigorózusan monogám, mindig ugyanazzal a színésznőcskével csalja a nejét, akiről persze kiderül, hogy ő is már jó néhány alkalommal félrelépett. Szervét nem pocakos, de mókás vendéghaj van a kobakján, széttöredezi a mondatokat, annyira határozatlanul beszél, ugyanakkor igencsak fölhevül, ha meglátja Patkány Etust, álmai kis színésznőcskéjét. Tutyimutyi és rámenős egyszerre. Karbantartott test és széttöredezett lélek. Az ellentmondások majd szétfeszítik, de ebből ebben az esetben nem tragédia lesz, hanem jóféle móka, miközben Szervét azt is abszolút érzékelteti, hogy ennek az embernek mennyire fontos a tisztesség látszata, ugyanakkor mennyire szinte élethalál-kérdés a szerető is.

A Naftalin előadásán pedig veszett jól szórakozunk."
oldadore Creative Commons License 2010.05.28 0 0 5837
"Meglepetés vendége lesz Szervét Tibor is a Gyermekszínjátszó Fesztiválnak június 4-én és 5-én, a Marczibányi téri Művelődési Központban, ahol huszonöt csoportban csaknem ötszáz gyermek mutatja be a tudását. A vendégek részt vesznek az előadásokon, és azután beszélgetnek az általuk látott előadás szereplőivel, alkotóival." (Hírszerző, 2010.05.28.)
oldadore Creative Commons License 2010.05.28 0 0 5836
Május 24-én és 25-én 13:00 órakor (és 21:00h ismétlés)  lemaradtunk Bródy Sándor Erzsébet dajka című novellájának meghallgatásáról, melyet Szervét Tibor olvasott fel a Katolikus Rádióban.

De semmi gond, a Rádió precíz Archívumában fél évig meghallgatható mindkét rész. Érdemes!

Ez a műsor már 2009. októberben is elhangzott, akkor ezt írtam róla:

... mit felolvasta SzT! Elmesélte mint egy népmesét, eljátszotta annyiféle hangon, kiejtéssel vagy akár tájszólással, szomorúságtól elfúló hangon vagy tiszta rácsodálkozással... felsorolhatatlan, hányféleképp... Mert minden mondat élt, minden szó úgy hangzott-lejtett, mintha mi ott lennénk a kicsi falusi szobában, a városi sötét konyhában vagy a Duna lépcsőjén. Igaz, szomorú és megható történet... amely szívszorítóan átélhető Szervét Tibor előadásában.  

oldadore Creative Commons License 2010.05.27 0 0 5835
köszi a hézagpótló, hasznos infó önzetlen megosztását:) - most még van pár jegy a madach.jegy.hu-n

Előzmény: valakikukac (5834)
valakikukac Creative Commons License 2010.05.26 0 0 5834

sziasztok!

onzoseg volna a reszemrol, ha nem osztanam meg veletek: hosunk a julius 9,12,13,17 es 18-i eloadasokban jatssza Spamalot-ot. az info teljesen biztos es elso kezbol valo:))

oldadore Creative Commons License 2010.05.20 0 0 5833

A Libikóka utazik, vagy netán musical...?

"A Siklósi Szabadtéri Színház megalakulását az alapító-producer A Tenkes kapitánya című musicallel, parádés szereposztással ünnepli.

A Tenkes kapitánya musical producere, Ács Bálint, az önkormányzattal együttműködve megalakította a Siklósi Szabadtéri Színházat.

Olyan ismert színészek szerepelnek majd a nyáron Siklóson mint Gryllus Dorka, Dobó Kata, Gubás Gabi vagy Szervét Tibor, hogy csak néhányat említsünk." Kulturpart, 2010.05.20.

oldadore Creative Commons License 2010.05.11 0 0 5832

Ez pontosan így van :)

hűha, akkor viszont a Spamalot-előrejelzésem máris változik:

SzT július 2. és 10. helyett valamelyik két napon játszani fog Arthur királyt ezek közül: 8, 9, 12, 17.

De jó lenne a Spamalot szereposztásáról legalább valami hozzávetőleg pontosat tudni, biztos forrásból, a találgatások helyett...

Előzmény: oe (5831)
oe Creative Commons License 2010.05.11 0 0 5831

Előadások időpontja: 2010.07.01.,02.,03.,04 (bemutató), 10.,11.,15.,16.

Ősztől pedig felkerül a repertoárra.

Előzmény: oldadore (5830)
oldadore Creative Commons License 2010.05.10 0 0 5830

Szervét Tibor főszereplésével :) új vígjátékot mutatnak be rövidesen (vagy nyáron?) a Thália Színházban, Romantikus komédia címmel.

Bernard Slade amerikai író "ebben a darabjában is bebizonyítja, hogy szellemes dialógusai és vígjátéki helyzetei sikerének titka az érzelem és humor nagyszerű elegyítése."

Rendező: Bálint András, a szereposztás:

Jason Carmichael drámaíró:   Szervét Tibor

April szerzőtárs:                     Tóth Ildikó

Blanche:                                 Takács Katalin

Allison:                                    Létay Dóra

Leo:                                        Csankó Zoltán

Kate:                                       Sallai Nóra
oldadore Creative Commons License 2010.05.05 0 0 5829

Arthur: ...kit is vehetnék el...

Gratulálok! :D  (... és magamnak is - végül én is mindig hagyom magam csőbe húzni a Színház által, de ez csakis Arthur királyunk és az előadás érdeme.)

A legtöbbjegy-csere a Startlap-musical-Spamalot oldalon bonyolódik.

Vannak még eladó jegy fórumok a Színházi Portálon itt és itt,

a Port.hu-n, a Madách vendégkönyvében, stb. (de a Vaterán, Tesz-Veszen is sokszoros feláron).

A Madách Színház Aktuális oldalán fogják közölni majd végül a szereposztást.

(Számításaim szerint ezeken a napokon lesz a legjobb szereposztás :D - ha nem változtat a színház semmin: július 2, 7, 10, 13, 18.)
Előzmény: valakikukac (5828)
valakikukac Creative Commons License 2010.05.05 0 0 5828
köszi szépen. a kocka el van vetve. megvettem, aztán esetleg jöhet a csere. 1ébként hol csereberélitek a jegyeket? a Madách vendégkönyvében, v hol? előre is köszi.üdv
oldadore Creative Commons License 2010.04.29 0 0 5827
Ez eddig mindig sajnos csak az előadások előtti héten derült ki, :( tehát most várhatóan június utolsó hetében hirdeti meg a színház.
A jegyeket a Madách honlapján (madach.jegy.hu) május 4-én 10:00 órától lehet megvenni. Ezt célszerű is rögtön megtenni, mert azonnal elfogynak. Aztán már csak kajánul figyeli a színház, ahogy cserélgetjük a jegyeinket... :((
Nekem egyszer bejött egy számítási módszerem: az alap a hármas szereposztás bemutatóinak sorrendje, ez változhat a két hónap alatt. Az SzT-bemutató a második volt.
Viszont érdemes kockáztatni, mert hősünk ellenállhatatlan... :D
Előzmény: valakikukac (5826)
valakikukac Creative Commons License 2010.04.29 0 0 5826
sziasztok!

külföldön élek és csak június végén megyünk haza. örömmel láttam viszont, hogy a Spamalot-ot játsszák a nyáron is. viszont többféle szereposztásban. nem tudja véletlenül valaki,hogy kedvencünket mely előadásokban lehet látni? előre is köszi.
oldadore Creative Commons License 2010.04.26 0 0 5825
Philip és a Tóték különös postása nekem is kedvencem. :)

Látható még ezekben az előadásokban: Naftalin, Farkasok és bárányok, Libikóka, Beszélő fejek II, és júliusban: Spamalot (infók itt is). Május végéig akár szavazni is lehet az év legjobb színészére. ;)

Előzmény: kaktuszka67 (5824)
kaktuszka67 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 5824
Nagyon szépen köszönöm!
Ezek szerint nem válaszoltál későn, ha még májusban is meg tudom nézni. Én is csak jót hallottam az előadásról, de a címét nem mondták, mert csak valaki hallotta valakitől :)
Én láttam az Emberbarátot, és a Tóthékat. Mindkettőben nagyod tetszett az alakítása, ezért gondoltam, hogy ezt sem hagyom ki.
Még egyszer köszi!
Előzmény: oldadore (5823)
oldadore Creative Commons License 2010.04.24 0 0 5823

Szia Kaktuszka, most tudok csak válaszolni, mert a netem éppen kimúlt, de remélem, érdekel még a téma :).

2009-ben mutatták be az Apacsokat, amelyben Szervét Tibor a Nyomozótisztet és az Apa szerepét játssza. Még májusban is megnézhető az előadás a Radnóti Színházban, és a filmet, amit éppen most forgatnak az előadás nyomán, október 23-án lehet majd látni a tv2-ben - a tervek szerint. Addig is elküldöm két kritikus véleményét SzT alakításairól:

"A darab motorja azonban -mint oly sok radnótis előadás alkalmával - ezúttal is Szervét Tibor, aki ugyanolyan meggyőző és karizmatikus elhárítótisztként, mint a fiával és az aktuálpolitikával elégedetlen apaként. Mindkét figurában megjelenik a cinizmus, a kor cinizmusa (is), Szervét tolmácsolásában mégis más és más - egyformán tökéletes." (Velkei Tamás: Indián életre-halálra. Apacsok - Magyar Nemzet,2009.03.19.)

"Messze kiugró teljesítményt nyújt (...) Szervét Tibor mint kukacoskodó, mindenhol ellenséget szimatoló, trükkjeiken átlátó vegyész, s mint sima modorú tartótiszt. Talán ezért is tekinthetjük a záróképet, a kollektív felejtés torzuláshoz vezető önvédő mechanizmusának bemutatását megrendítően erősnek. " (Pethő Tibor: Apacsok és ügynökök - Magyar Nemzet, 2009.03.24.)

Előzmény: kaktuszka67 (5820)
oldadore Creative Commons License 2010.04.24 0 0 5822

Fotó: Trafó

Jó, hogy szóltál :),

így megnézhetem újra a Duna tv-n 2-án 21:05-től

- a Trafóban általam már eredetiben végigdrukkolt :)

első forduló első csatáját.
Előzmény: Törölt nick (5821)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.22 0 0 5821

Szerencsére, aki nem jut el a Trafóba, valamicskét bepótolhat a Duna TV-n :)

Mégpedig (az újság szerint) május 2., 9., 16., 23., 30., és június 6.-án.

Kíváncsian várom!

www.dunatv.hu/honfoglalo - n jegyeket is lehet nyerni. 

Előzmény: oldadore (5819)
kaktuszka67 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 5820

Sziasztok!

Segítetek nekem, melyik az a darab, amiben Tibor két szerepet is játszik?

oldadore Creative Commons License 2010.04.22 0 0 5819

Dániel András: Nyúvév. Fesztivál. Honfoglaló - élőben. Társasjáték

Figyelő, 2010.04.22. p.64.

"Ki gondolta, hogy Szervét Tibor színész a magánéletben egy humorzsák, Ascher Tamás, a kiváló rendező pedig egy karót nyelt pasi? Ilyesféle titkoknak is birtokába juthatunk a népszerű internetes kvízjáték, a Honfoglaló élő verzióján a Trafóban."

...igen, életet lehelt a játékba, :) lehet vele reklámozni a versenyt, de a "ki gondolta" azért mégiscsak micsoda kérdés...  
oldadore Creative Commons License 2010.04.21 0 0 5818
Fotó: Gebauer Hanga

Lesznek  :)  Spamalot előadások:

j ú l i u s

1-4. között,

7-13. között és

15-18. között.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!