ok. csak itt au is kérdés, hogy 2-3 hetente. 13C-ról 22C-re felfűteni 1 órán belül (mert nem szeretek fázni), mennyi többlet energia? a mérleg a kérdés havi szinten.
Gazdaságosnak biztosan nem gazdaságosabb 22°C-on tartani , ha nincs külön ok amiért így tennél . Minden +1°C-al emelt hőmérséklet durván 5% plusz energiát igényel , ez a köztudatba beültetett érték .
Viszont vegyünk konkrét értéket !
Van egy ház , ami 5kW hőigényű -15°C+20°C esetre véve , akkor 1°C ra igényel 143 Wattot . Ilyen esetben -15°C-tól kiindulva +13°C-nál a ház igényel 4000Wattot . 22°C-nál 5286 Wattot igényel . 1286 Wattal kell fűtened pluszban , 22°C-on tartott ház esetében . Ez naponta elméletileg , mert a kinti hőmérséklet mindig változik , 24 x 1286 = 30,86 kWh lenne . :-)
használjuk. azért fűtjük fel 2-3 hetente:) tehát viszonylag rendszeresen fel van fűtve 13 fokról. ezért gondoltam lehet gazdaságosabb 22 fokon tartani.
Akkor minden rendben van , megnyugodhatsz . Teszi a dolgát , ahogyan kell . Én már a 15-ik telet fűtöm klímával , így már megszoktam a jelenséget . :-)
Köszi a választ! Igen, egyenletesen fehér. A neten azt írják 97%-os páratartalom van kint, szóval gondolom könnyen kicsapódik a nedvesség. Amikor leolvaszt, szinte ömlik róla a víz, először azt hittem kilukadt valami:)
Ilyen ködös-párás időben normális . A lényeg , hogy a hőcserélő egész felülete legyen egyenletesen fehér . Akkor nincs gond , minden rendben üzemel . Nálam is naponta többször olvaszt .
Nektek milyen gyakran szokott a hőszivattyú ilyen időben jégteleníteni? Nekem a mai nap jópárszor jégtelenített, de be is jegesedik valóban. Remélem ez normális.
Egy újévi kérdésem lenne. Mi a gazdaságosabb? Nyaralót 13 fokon temperálni és 2-3 hetente 22 fokra felfűteni, vagy folyamatosan 22 fokon tartan, 36 fokos előremenővel? Új ház, kiválóan szigetelve, Daikin levegő-vizes rendszerrel fűtve. Köszi a választ előre is!
Nekem majd tavasszal kell megvenni,de valszeg maradok az 5KW L szériánál. Csak újabb verzió és ilyenkor remélem javítják az előző hibáit. R290-es gázból az L az első széria.
2 törölközőszárító van, a gyártói leírás szerint: A Silver fehér törölközőszárító (600x1400 mm) radiátorok komoly korrózióvédelemmel rendelkeznek és szigorú szabványoknak megfelelően 10 bar nyomáson tesztelték azokat.
Az apró fekete szemcsés anyag, a szerelésnél kerülhetett bele.
A rendszert át kellett volna mosnia a szakembernek a szerelés után. Ez valószínűleg elmaradt. Hívd fel a szerelőt, jelezd neki, hogy tudjon róla és a fűtésszezon után engedje le a teljes rendszert, mossa át, töltse fel, de a bejövő vízhálózatra rakass plusz egy nagyobb szűrőt.