Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 584
4% hiányzik. :(

Az még megy a MIÉP-hez... :)))

Előzmény: HitetlenTamaska (578)
VILÁGNAK VILÁGA Creative Commons License 2002.02.21 0 0 582
A magyarságot ért sérülések nagyjából azonos mélységűek a zsidóságot érttel.

Viszont ők már sokszorosan kárpótolva vannak mi még jottányit se.

Előzmény: Mercurius (570)
VILÁGNAK VILÁGA Creative Commons License 2002.02.21 0 0 581
Bibóval nem érdemes érvelni. Egyszerű nyugatimádó. Semmi köze nem volt a MAGYAR valósághoz. De ez most megint sértésnaek hat ezért újfent meg kell kövesselek rögvest.

Nem ajánlom Bibót. Ebben a kérdésben meg főleg nem!

Előzmény: Mercurius (570)
totola Creative Commons License 2002.02.21 0 0 580
Attól függ minden, hogy a Centrum behoz-e valakiket néhány szavazókörzetben harmadiknak, vagy nem?
1. Ha igen (kevéssé tűnik valószínűnek), akkor lehet versenyezni a két nagy részéről a kegyeiért, hogy kinek a javára lépnek vissza!
2. Ha nem (ez a valószínűbb) akkor szavazóik a másodlagos pártpreferenciáik alapján elsősorban jobbra szavazva a jobboldal jelöltjét segítik majd. Ez esetben (ha listán bejutna a Centrum) nem nyújthat be számlát egyik nagy párt sem, mert megegyezés nélkül szavaztak a második fordulóban a szavazóik.
3. Előbbi esetben a két nagy párt közül valamelyik szerződik a Centrummal, és a Centrum felhívja a választóik figyelmét, hogy kire szavazzanak. Nem lennék meglepve (lévén megélhetési politikusokról van szó a vezetőségükben), hogy a jobb 1. ford. beli listás eredménnyel rendelkező nagy párt támogatására fogják felhívni szavazóit. Márpedig ez sok mindent összezavarna.
üdv
totola
Tappancs Creative Commons License 2002.02.21 0 0 579
A baloldal katasztrofális veresége az ország javát szolgálja.
Az szdsz-nek tényleg hiányozni fog minden egyes szavazat.
Élesebb példát is el tudok képzelni az általad felvázoltnál.
szdsz 5.01% illetve 4.99%.
Ebben a kérdésben tisztábban látsz a hiszteroliberális újságíróknál, akik úgy leborulnak a centrumos bukott politikusok szellemi nagysága előtt, ahogy eddig csak az mszp-s és szdsz-es "szellemóriásokat" tisztelték.
A jobboldal elemi érdeke, hogy mind a centrumpártot, mind az szdsz-t fölhozza 4.99%-ra.
Előzmény: HitetlenTamaska (578)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 578
Lehet, hogy azonos arányban fogja elvonni a szavazatokat balról és jobbról, csak éppen a választások kimenetelére lehet épp az öt százalékos határ miatt ennek a baloldal számára katasztrófális hatása.

Nagyon gyengék kedvéért mégyegyszer a példa

1.
MSZP 42
FIDESZ 42
SZDSZ 5,5 %
MIEP 5,1 %
Centrum 2%

Világos képlet MSZP - SZDSZ kormány, legrosszabb esetben nagykoalició

2.
MSZP 42
FIDESZ 41
SZDSZ 4,5 %
MIEP 5,1 %
Centrum 4%

Lehetőség a Fidesz kisebbségi kormányzásra MIEP toleranciával, MIEP-Fidesz koalicióra, végül a nagykoalicióra, állandó MIEP háttérfenyegettetéssel.

Előzmény: Törölt nick (577)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 577
Nemcsak!!!

Érzésem szerint, lévén most igazán és EGYEDÜL a centrumban, hiszen a Fityesz elment (szélső)jobbra, szerintem azonos arányban fogy elvenni jobboldali mérsékelt szavazókat, a Fityesz-Miép-től is!!

A Centrum Párt, jobbra is balra is koalícióképes!!!

Előzmény: HitetlenTamaska (575)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 576
"...Valyon az ideológiai alapon tiszta szivvel gyülölködők a veszélyesebbek a társadalomra, vagy a tökéletesen pragmatikus alapon minden nap másba taposók?..."

Tudod akasztottak már hítből is gyűlöletből is pragmatizmusból is! Amit én szeretnék, hogy ez soha ne történjen meg a jövőben, még átvitt értelemben sem. ("hazaárulózás")

Aki hinni akar vagy elutasítani, tehesse!
Aki szeretni vagy gyűlölni akar, tehesse!
Aki prgmatikus akar lenni, tehesse!

Akasztásveszély nélkül, sokáig!

Előzmény: HitetlenTamaska (574)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 575
A bibi csak ott van, hogy a magyar választási rendszer nem arányos.
A Centrum felállásánál fogva minden, MA lehetségesnek látszó választási kimenetel esetén is, ÉRZÉKENYEN csak az SZDSZ -nek és ezen keresztül, a csak az SZDSZ parlamenti bejutása révén lehtséges MSZP-SZDSZ koaliciónak tud ártani.
Előzmény: logoped (573)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 574
Majdnem egyetértek veled. Azért az utolsó mondatodon kicsit gondolkodnék:

Valyon az ideológiai alapon tiszta szivvel gyülölködők a veszélyesebbek a társadalomra, vagy a tökéletesen pragmatikus alapon minden nap másba taposók?

Ez utobbiakhoz, legalább lehet alkalmazkodni, illetve alaklmas körülmények között ők mutatnak lélegzetelállitó rugalmasságot változékonyságból.

Előzmény: Törölt nick (572)
logoped Creative Commons License 2002.02.21 0 0 573
Nem egészen jó az érvelés.
A FIDESZre sok SZDSZ-es szavazott 98-ban. Azok közül sok visszamegy. A Centrum a politikusait nézve inkább jobboldali párt. Tehát mérsékelt jobboldali szavazatokra számíthat. De mérsékelt baloldali szavazatokra is és olyanokéra is aki egyszerűen csak szemben állnak az MSZP-vel és /más nem lévén/ alternatívaként választották a FIDESZt 98-ban.
A FIDESZ elszámítja magát, ha azt hiszi a CENTRUM automatikusan szavaz majd vele. A CENTRUM távolságot fog tartani jobbtól és baltól egyaránt.
Szerintem.
Előzmény: HitetlenTamaska (571)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 572
Nagyszüleim aradiak, nagyapám 1926-ban pénzzé tette mindenét, elindult Magyarország felé, és amikor úgy gondolta átért, megkérdezte, ez már Magyarország-e? Az igenlő válasz hallatán vett egy tanyát, majd földet, és maga részéről meg volt oldva a Trianoni kérdés. 45 éves volt ekkor, két nagy gyerekkel és édesanyámmal, aki két éves volt. Már a 4-ik generáció neveljedik itt, 43km-re Aradtól, 16km-re az országhatártól. Nagyapám se édesanyám se ment vissza soha többet Aradra.

Mindezt azért írom, hogy engem nem izgat fel ez külhoni magyarjainkkal való pókerezés!! Minthogy az EU-ba való belépés, Romániával és Szlokvákiával, automatice megoldja majd ezt a kérdést, a határok nélküli, de régió-elven működő Európai közösségben. Erre kellet volna törekedni, nem a Trianoni utódállamokkal való kormányszintű összeveszésekre. Ugyanis így inkább ártunk az utódállamokban élő magyarjainknal, és hidd el tőlük tudom, mert nap mint nap találkozom velük itt!!!!

A jobboldal jelenleg vezető pártját, csak a baloldal vezető pártja tudja most leváltani, és nincs mit tenni ez jelenleg a Maszop! Amiben én reménykedek, hogy mind a baloldalon mind a jobb oldalon megjelennek a kiegyensúlyozó, közép és kispártok. És akkor tulajdonképpen mindegy hogy akár a jobb akár a baloldal vezető pártja lesz a kormányalakító tényező, mert így csak állandó alku-, koalíciós és kompromisszumkényszerrel lehet majd kormányozni.

Tudod én sem nem hiszek egyik pártban sem, ideológiában sem, programjukban sem, és ugyanezen okokból nem is szeretem egyiket se de nem is gyűlölöm. Aszerint itélem meg őket, hogy mit tesznek ami jó nekem és általában jó az országnak. Hibázniuk is szabad, hiszen senki se tökéletes.

Amitől sikítófrászt kapok, az a politikában az ellenség keresés, a kinevezett ellenség elleni harc, mely nemtelen eszközökkel folyik! Mindegy melyik oldalról. Ilyen szempontból messze korrektebbenk tartom a MIÉP-et mint a FITYESZT!!

Előzmény: Mercurius (568)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 571
Az uj baloldallal csak kicsit lehet kaszálni, egy két százalékot elvenni az MSZP-től, de ha a közvéleményben el lehtne hitetni, hogy a Centrum egy "egészséges, nemzeti liberális" párt, akkor az egy két százaléknyi szavazat nyereség háromszoros hozadéku a kormánypártok számára, ha ezzel az SZDSZ-t az 5%-os küszöb alá lehet visszaszoritani.

És itt van a nyilvánvaló Fidesz érdekeltség a Centrum felépítésében.
Számolni meg minden kampánystáb tud.

Előzmény: Törölt nick (569)
Mercurius Creative Commons License 2002.02.21 0 0 570
Nekem az mérvadó, amiben felnöttem. Családunk tágabb baráti köréhez tartozott Bibó István. Nagyjából az ö álláspontjával tudok azonosulni. Mo. lezajlott egy igen erös asszimilációs és integrációs folymat. Ezután nem igazán definálható a "zsidó" foglma Mo.-on.

Viszont voltak "zsidótörvények", amelyek maradandó kárt okoztak. A német megszállás után súlyos népirtás következett be. Egy ilyen népirtást három generáció után hever csak ki az fenyegett csoport (analóg jól feldolgozott eset az örmény népirtás). Ezt három generációt türelmesen megvárhatjuk. A kisdózisu "újraoltás" visziont allergiás reakciókat vált ki, igy elnyujthatja a regenárációs folyamatot (elnézést, hogy szakmából vett metaforákkal operálok).

Mercurius

Előzmény: VILÁGNAK VILÁGA (565)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 569
Tamáska!

Az itt előforduló Fityesz és Miép-es hívők, énszerintem inkább az Új Baloldalt szerették volna konkurrenciának felépíteni!!!! Ezért kellet nekik a renegát Szűrös, mint "név"!!
Nem jött be.

Előzmény: HitetlenTamaska (567)
Mercurius Creative Commons License 2002.02.21 0 0 568
Nézd, csak azt irhatom, hogy nem egyformák az az érdekei. A tiedet nem képviseli a FIDESZ, ne is szavazz rá. Csak ne tekinsd ellenségnek.

Személyes megjegyzés. Megdöbbentett az MSZP ráhalom kampánya a Státusz Törvény kapcsán. Családom erdélyi, ugyhogy bennem most küzd a két ellentétes szempont. Az Eü miatt FIDESZ nem. Viszont ha az a veszély, hogy az MSZP a hatalom közelébe kerülhet, akkor most FIDESZ, de kellenek új pártok, akikkel 2006-ban lecsélhetö a FIDESZ. Nekem most ez az algoritmus.

Mercurius

Előzmény: Törölt nick (564)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 567
Azért az nagyon jellemző ám, hogy az itt előforduló MIEP és Fidesz aktivisták, milyen hö vággyal igyekeznek felépiteni a "konkurrenciát" a Centrum képében.

Azért olcsó trükkjükön mindenki átlát, aki meg ugy csinál, hogy nem, az maga is trükk szervezője vagy kedvezményezettje.

Santoro Creative Commons License 2002.02.21 0 0 566
Mit nevezünk zsidó kérdésnek, ha ezt bővebben kifejtenéd.
Előzmény: VILÁGNAK VILÁGA (565)
VILÁGNAK VILÁGA Creative Commons License 2002.02.21 0 0 565
Széchenyinek pénze volt nem esze. Nem ő a legnagyobb magyar közel sem... de persze ez is csak egy vélemény. Gyakorlati kérdésekben voltak jó meglátásai de átfogó politikai kérdésekben egy sem.

Antiszemita közbeszéd magyarországon. Azt hiszem rossz helyről informálódsz.

Egyrészt nem is értem mi az antiszemita? Valaki zsidó és rosszat mondanak rá? Talán épp akkor vagyunk elfogulatlanok ha kimondjuk a bűneit függetlenül a származásától. Csurka szeerintem mindössze ezt teszi. Ez nektek még nem fér a fejetekbe mert azért az elmúlt 40 év butítása még érezhető. Elnézést ha bántóan hat - nem annak szántam. Időbe kerül míg az ember letisztázza magában ezeket a dolgokat.

A MIÉP nem antiszemita. Európai értelemben visszafogottan értékeli a zsidó kérdést. Tanulmányozd a nyugati politikát!

Előzmény: Mercurius (562)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 564
Kedves Mercurius!

Töled vettem a legjobb szlogent, "...márcsak etikai okokból sem szavazhatok a Fideszre...":-)))), és nem is fogok.

Leültem januárban és játszottam a vállalkozásaim évvégi nyereségszámaival. (bottom line)

Leírtam, minden év nyereségét 93-tól, és mellé tettem melyik volt kormányon, és ki volt az egészségügyi minisztert.

Csehák Juditnak köszönhetjük, hogy egyáltalán létrejöhettek a jogelőd nélküli magánygyógyszertárak, (mintegy 600db) Iszonyúan jól kerestünk, az MDF alatt, Surján is ma már áldott emlékű.

94-98 köztlezajlott a privatizáció, komoly nyereségcsökkenés állt be Kökény alatt, és eléggé elfuseráltan szervezte az eü-t, de tevékenysége nem veszélyeztette sem a gyógyszer ill. betegellátás biztonságát, de minket sem egzisztenciálisan.

2001.12,31-i, adózott nyereségem, 1/8-a az 1998.12,31-ikinek, és éves adózott jövedelmem nem éri el, egy érétségizett bankpultos kislány jövedelmét!! 98 novemberében, a finaszírozásváltoztatással, 2000 nyarán a nagyker árrés csökkentéssel, amit ők símán áthárítottak a patikákra, és Gógl volt miniszter. Tavaly a direkt kisker árrés csökkentéssel, a Csehák alatti 28%-os árrés, a Kökény alatti 23%-os árrés, Gógl és Mikola alatt 15%-ra esett, ami már a költséghatár!!!

Ne haragudj, de még "wishful thinking" árán is, ellenségnek tekintem a FITYESZT!!

Talán ez vezeti a billentyűzetemet ilyen elemzéseknél, és talán ezért figyeltem föl a szájhagyomány utján terjedő Centrum Párt, mérsékelt hangú, szakpolitizálására.

Előzmény: Mercurius (559)
logoped Creative Commons License 2002.02.21 0 0 563
Írásoddal nagyrészt egyetértve azt jegyezném meg, hogy ha a MIÉP kívülről ugyan de a kormánnyal tart akkor az EU-nak egy időre lőttek. Ugyanazt kapjuk mint Ausztria, vagy rosszabbat. Talán OV számít is erre. Kijelentése /az EU-n kívül is van élet/ már erre utalhat.
Előzmény: Törölt nick (558)
Mercurius Creative Commons License 2002.02.21 0 0 562
Egy bökkenö van. Amig antiszemita megnyilatkozáskban nem szegény Csurka neve fémjelzi a MIÉP-et, addig a jobbolalon sem lesz szalonképes.

Egyéb vonatkozásokban pedig a radikaliuzmus sokszor erény, de Szechenyi bölcsessége is szükségeltetik a haza felvirágoztatásához.

Mercurius

Előzmény: VILÁGNAK VILÁGA (560)
VILÁGNAK VILÁGA Creative Commons License 2002.02.21 0 0 561
Még vaalmit:

Eddig érdekes módon rendre 6 párt került be mindig az OGY-be. Nem akarom túlmisztifikálni a dolgot de mintha ez a mágikus hatos egy állandó lenne a magyar közéletben. 4 párt bejutását látom biztosnak:

Fidesz
MDF
MSZP
MIÉP

Ki lesz a másik kettő?
Ez a kérdés!

VILÁGNAK VILÁGA Creative Commons License 2002.02.21 0 0 560
Lehet hogy elfogult vagyok de úgy érzem egyetlen igazán a nemzet javán gondolkodó és gondolkodni tudó szellemi műhelyt látok mostanában és ez a MIÉP. És a megoldások véghezvitelére is csak a MIÉP-nek van elszántsága és akaratereje. Úgy hiszem ha az ember másik pártot keres mint a Fidesz vagy az MSZP akkor egyértelműen a MIÉP-re kell voksoljon!

Számomra ez nem kérdés. És a választók immár 11%-nak sem kérdés: a MIÉP a megoldás!

Mercurius Creative Commons License 2002.02.21 0 0 559
Kedves HP,

A Centrum a küszöb közelébe került. Drukkolok, hogy bejuassanak. A Fidesz elemzésed viszont nem osztom. Pillanatnyilag a sok rossz párt közül a FIDESZ a legnormálisabb. Ha a Parlammentbe új pártok kerülnek, akkor a jelenelgi destruktiv elelnzék rágalomáriái helyt valódi politikai csatározásokat láthatnánk és ez nagyon jót tenne az ország politikai jövöjének. Tölem a Centrum vagy az Új Balodal 2006-ban akár meg is nyerheti a választásokat, csak az MSZP/szdzs ne kerüljön a hatalom közelébe, mert az árt az országnak.

Mercurius

Mercurius

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 558
Inkább azt mondanám, jobb lenne az országnak, ha a Centrum, a Szadesz és Miép, egyforma súlyú középpárt lenne, úgy 10-15% körül.

Másutt már leírtam, a Fityesz nagyon zagyva, profil nélküli (szélsö)jobboldali gyűjtőpárt lett. A Centrum máris karakteresebb, a Szadeszhez vissza fognak térni, a 98-ban Fityeszre szavazó baloldali liberálisok, a Centrumra, a szintén Fityeszre szavazó jobboldali érzelmű liberálisok fognak szavazni.

A MIÉP, megalakulás óta, az ami, arculatán pártprofilján, nem változtatott, és meglehetősen markáns, jól körülhatárolható, szavazóréteget tud biztosan maga mögött.

Hál'Istennek, a az FKGP, szétzúzásával, ToJó bácsi szavazóit nem a Fityesz fogja megkapni, hanem ezek zöme, főként vidéken inkább otthon marad, más részük a MIÉP-re fog szavani. Vagyis fordított lesz OVI nagy álma, nem ő hódít el MIÉP szavazókat, hanem a MIÉP fog tőle elvenni, és megerősödni. Valahogy azt érzem, Csurka nem fog visszaléptetni, 80-100 jelöltet a MIÉP javára, saját pártja feláldozása árán, cserébe a kormányzati részvételért. Nincs is esélye kormányzati részvételre, kül és belpolitikai okok miatt. Kívülről támogatni a Fityeszt, egy kisebbségi kormányban, pedig erős MIÉP frakcióra lesz szükség a parlamentban.

Előzmény: VILÁGNAK VILÁGA (553)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.02.21 0 0 557
Mióta vagy te "Magyarország", hogy annak nevében beszélj?
logoped Creative Commons License 2002.02.21 0 0 556
PÉNTEKEN, 22.-ÉN 1/4 8-KOR KUPA MIHÁLY LESZ A NAP TV-BEN!!!!!!
TERJESZD!!!!!!!!
logoped Creative Commons License 2002.02.21 0 0 555
Tudjuk kinek a szekértolója vagy.
Előzmény: naiv (545)
Tarcus Creative Commons License 2002.02.21 0 0 554
Kit korán temetnek, hosszú életű lesz.Azért az nem semmi, hogy havonta megduplázzák közvéleménykutatási adataikat.Ilyenre a rendszerváltás óta nem emlékszem, hogy egy 2-3 hónapja alakult párt már 4%-on legyen a bejutást illetően.Majd nézd meg, hogy nekik esnek mindkét oldalról, csak győzzék elhárítani a támadásokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!