Hi!
Én is miatta kezdtem el nézni, és amikor játszott, mindíg neki drukkoltam. Emlékszem, nagyon vártam mindíg a Roland Garros-t, hogy akkor most megmutatja, és meglesz a hiányzó GS. De nagyon sajnáltam amikor kikapott valaki sokkal gyengébbtöl (Bocsi, de nincs hosszú ö,ü -m). Mostanában sehol egy olyan játékos akinek ennyire szurkolnék. (Van akinek szurkolok, és ez a -offtopik- Roddik, neki is a szervái miatt, mert emlékeztet Peti-re. Imádtam amikor megtörölte a homlokát, majd lógó nyelvvel ütött egy ászt, és fordított 0-40-röl. Majd leült pihenni mintha mi sem történt volna. Fejben nagyon egyben volt ez az ember.) Egy ideig reménykedtem, hogy visszatér, (mint Michael Jordan) de vége. Azért szép volt, sok szép órát köszönhetek neki. És ezzel nem vagyok egyedül. Simply the BEST!
ttfan38
egyértelmű, h a legjobb volt, hamarosan jön elcondor barátom, s megerősíti véleményemet. sajnos, nem láttuk a mestert élőben játszani, csak a tévén keresztül csodáltuk, de így is megszeretette velünk ezt a csodás játékot. ereklye sincs tőle, de addig nem halok meg, míg nem lesz.
Felhozom Peti topikját,mert itt az Ausztrál Open,sőt mindjárt véget is ér,de valahogy nem tud lekötni.Tudom,persze én vagyok csak a maradi,de hiányzik Pete,és valahogy nem tudok rajongani az új generációért,elismerem,h biztos jó játékosok,de nem az igazi.
Na mindegy,lényeg,h éljen Pete,azért kíváncsi lennék egy napjára,bár biztos nem unatkozik,jó,h a teniszpályán szerzett örömök után most a családban lelt rá ugyanerre az érzésre.
PETE!!!!!!
Megelőztél,én is valami ilyesmit írtam volna.OK,Federer tehetséges,és akkor mi van?James Dean is tehetséges színész volt.Azért 22 éves korában még ne jelentsük ki,h akkor törvényszerűen mindent mindig megnyer,és minden rekodot megdönt,ha így lesz,akkor az elsők közt emelem majd meg a kalapom.
PETE ÁLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!
Nem tom mit vitatkoztok itt. Sampras volt/most is/ a valaha élt legnagyobb teniszező/. Tehetségesebb lehet, hogy volt már egy pár /pl. az egyiket úgy hívták, hogy Bjorn Borg: 29 évesen vonult vissza tessék megnézni milyen eredménysorral/, de tehetséggel még sportban senkit nem jegyeznek sehol. Majd ha 7 évig/év végén/ egyfolytában világelső, vagy ha nyert 15 GS-t akkor tessék ezt írni, esetleg, ha megnyeri minda4 fajtát, de addig maradhat rajta, hogy "potenciális rekorddöntő/. Federer Sohasem nagyobb teniszező, mint Sampras. Tehetséges, de majd meglátjuk. Sajnos igen hullámzó a játéka.
pont erről beszélek okoska, h Agassi öreg róka, sok sok éve kiforrott játékos, elég sok éve a csúcson van/volt, míg Hewitt fiatal, látom még mindig nem esett le; na ennyit a szánalmasságról
a másikra meg te magad atdtad meg a választ, az értelmezéseddel van baj, mert továbbra sem állítom, de nem is állítottam h a "legjobb" ,még1x nem írom le, mert úgyse érted meg, lényeg h kötekedj valamivel, mégha abból adódik is h félreérted a más által elmondottakat...
na ennyi, de azért örülj, sztem is neked van igazad
rotfl
Szánalmas vagy, fiú, még véletlen sem ismered be, hogy tévedsz, akármilyen nyilvánvaló is (ugyebár sikerült megmagyaráznod, hogy Chang alacsony - csak, hogy tanulj az okosabbtól valamit, kettejük között 5 cm a magasságkülönbség... -, azért gyorsabb, miután kijelentetted, hogy Agassi volt a leggyorsabb; no comment).
Az első cáfolata Agassi és eredménysora 99 óta, a másodiké Chang.
Az elsőnél még némi jóindulattal elfogadható a magyarázatod, bár az indító szöveged "nagyon kevés" emberről szól, akik közül "kiemelkedik" Hewitt, ezt nem tudtam másképp érteni, minthogy szerinted ebben magasan ő a legjobb (hiába, az én szövegértelmezésem már csak ilyen visszamaradott, ellenben a te innovatív fogalmazásoddal :o).
mit írtam? "kiemelkedik", nem azt h ő legjobb, a legtuttibb, legistenebb stb; nem csak 1 ember lehet kiemelkedő valamiben,és azért mert nem írtam le, még nem jelenti azt h másra nem vonatkozik; csak éppen Hewittról volt szó és nem másról........
"lights out baby, lights out"
gratulálok, de tényleg, harmadszor is hülyét csináltál magadból, azáltal h még azt se érted amit visszaidézel a saját igazad alátámasztására
Bocs, de ezt még muszáj, mert elbeszélünk egymás mellett.
Ezeket te írtad:
ez is egy szemlélet, úgy vonal mellé tenni 1x az egyik oldalra, majd a másikra, és így tovább... sztem ehhez kivételes tehetség kell, ha olyan könnyű lenne ez, sokan csinálnák, de alig van aki ilyet tud és köztük is kiemelkedik Lleyton
Andre szintén sokat köszönhet a lábmunkájának, mit sokat? rengeteget messze ő volt a '90-es évek legygorsabb lábú játékosa
Miután tételesen megcáfoltam őket, még te jössz azzal, hogy "open eyes rulezz"?
Bocs, azt hittem lehet értelmesen kultúráltan vitatkozni. És elmondani a véleményemet.
Szóval Haszika legyél szíves átfáradni a Grand Slam topikba és ott akkor vitatkozhatunk jókat teniszről jó?
Nekem is bizsergett a klavim mikor a Hewitt téma volt,de megálltam. :)
1.nem, én nem arról beszéltem, amikor kiszorított helyzetben van és úgy üt támadót, hanem amikor 1-2 puhatolózó ütés után nyom olyan letámadást, hogy csak na
2. ja, Chang: relatív 150 centi, minél kiseb az ember, annál gyorsabban szedi a lábait, jó h gyors volt; Muster nem volt olyan gyors, de elég gyors volt, és az 5. szettekben is képes volt úgy futni, h az eszméletlen
na ennyit a dilletantizmusról, de megnint nem olvastda el rendesen mit írtam, jó lenne ha nem egy-egys szóra koncentrálnál, meglátsz valamit, azt rábuksz ezerrel, de az egészét nem látod, Hewitt korához képest írtam azokat, nézzük már meg hány éves
igyekeztem eddig kimaradni ebből a vitából, de giovi, drága, kérlek, ebbe a topikba ne írjunk már ilyet, h federer jobb, m sampras. most volt egy jó éve, oké. de majad ha zsinórban még öt ilyet produkál, akkor majd lehet értelme bármilyen összehasonlításnak. addig nem. nekem semmi bajom rogerrel, az utóbbi hónapokban javult is a népszerűségi indexe nálam, de ezt akkor is le kellett írnom.
Tényleg kezdesz felhúzni a dilettantizmusoddal, főleg, hogy bevallottan nem nagyon láttál mostanában teniszt.
"nem egyből támad sokszor, hanem néhány védekező ütés után, és ez az h őt olyan helyzetekből láttam támadni, amilyenből mást nem igen "
Igen, ezek a do or die ütések, amikor kiszorult helyzetből kell ütni és bevállalja az ember a pont reményében (ha nem jön be, az sem gáz, hisz a kiszorított helyzet miatt egyébként is bukná a pontot). Nos, az a te kritikád, ha ilyenek csak Hewitt-tól láttál...
"mert én nem egy adott ütésfajtáról beszéltem, hanem szituációról, úgyhogy nem is igazán értem mibe kötöttél bele"
Azt írtad, hogy nem csinálja senki olyan jól mások mozgatását, nos erre írtam, hogy ez hülyeség (bocs :-), mert egyszerűen nem igaz.
Agassi egyébként valóban hasonló stílusú, de sokkal támadóbb szellemű, a pályán beül állva osztogató játékmester tipikus alakja (ne keverd össze a 'régi Agassival', aki egyébként sokkal kevésbé is volt eredményes). Mellesleg a '90-es években Chang volt a legjobb lábmunkájú játékos, és Muster (és még pár salakos) is felülmúlta ebben Agassit, ami az idő előrehaladtával csak egyre látványosabb (RG kiesései ennek számlájára írhatók).
támadó, csak nem kezdeményező, nem ugyanaz:P nem egyből támad sokszor, hanem néhány védekező ütés után, és ez az h őt olyan helyzetekből láttam támadni, amilyenből mást nem igen
+ Andre szintén sokat köszönhet a lábmunkájának, mit sokat? rengeteget messze ő volt a '90-es évek legygorsabb lábú játékosa, én úgy is voltam vele h nem is lesz soha senki nála gyorsabb, nagyot i s néztem Hewitt színrelépésével
"Akkor nézd meg Agassit játszani és utána írj ilyen hülyeségeket, hogy csak ő tudja (és az öreg mintha "kicsit" eredményesebben is csinálná...). " ez is egy szemlélet, persze ha bunkózol attól még nem lesz igazad, mert én nem egy adott ütésfajtáról beszéltem, hanem szituációról, úgyhogy nem is igazán értem mibe kötöttél bele; ugyanis azt mondtam h "olyan veszett szituációkban" ezzel 1. semmi valótlan nem állítottam; 2. nem konkrét szituról beszélhettem, akkor miben is jobb Andre? mire is írtad? mert én nem írtam határozott példát......
mielőtt el kezdesz nyersebben fogalmazni, mert megy fel benned a pumpa, talán olvasd el figyelmesen mit írtam
amit írtam Hewittról igaz Agassira, más adott szitukban láttam őt olyat produkálni, amit csak ő tud, vagy legalábbis sokszor produkált olyat, de Samprasnál is tudnék ilyet mondani, jóllehet ez utóbbi 2 estben is tudnék másokat mondani akik megcsinálták az adott dolgot, de tőlük hatványozottan többször láttam........
Akkor nézd meg Agassit játszani és utána írj ilyen hülyeségeket, hogy csak ő tudja (és az öreg mintha "kicsit" eredményesebben is csinálná...). Mellesleg Hewitt nem játszik extrém szélesen általában (nyilván a többségnél igen), persze ha nagyon megy valakinek, akkor minden bejön, de ez mindenkivel így van
Az extra elütések is a lábmunkájának a termékei, hiába van jó kezed, ha nem érsz oda. Egyébként nem azt mondtam, hogy fakezű, csak, hogy messze van ő a legtechnikásabb játékosoktól.
Pont a kétkezes fonák bizonyítja, hogy a lábmunkájának köszönheti az irányító képességet (amit részben cáfolnék is, Hewitt sem vérbeli támadójátékos).
ez is egy szemlélet, úgy vonal mellé tenni 1x az egyik oldalra, majd a másikra, és így tovább... sztem ehhez kivételes tehetség kell, ha olyan könnyű lenne ez, sokan csinálnák, de alig van aki ilyet tud és köztük is kiemelkedik Lleyton,
nincs különleges ütése? ehehmem, fonákkal-tenyeressel egyaránt olyan elütései vannak h csak úgy figyelgetek, egyszerűen pofátlanág ilyen fiatalon így ütni, továbbá azzal se értek egyet veled h csak azért tud mögé állni rendesen mert iszonyat gyors, amúgy ez igaz nagyon sok esetben, de temérdek sokszor olyan veszett szitukból üt hihetetlen ütéseket, mint senki más, és nem 1x, vagy 2x, hanem elég sokszor!!!
jó tegyük hozzá: 2 kézzel üti a fonákot! számomra mondjuk soha nemlesz az a legjobb, aki két kézzel üti a fonákot
Sőt, azt is tudom, hogy ő a legfiatalabb ATP-tornagyőztes (remélem, azóta senki nem előzte be :-). Nagyjából a pályafutása kezdetétől nyomon követem őt, és rengeteg meccsét láttam, tisztában vagyok a képességeivel.
Az egyetlen ütésfajta, amit kiemelkedően üt, az az átemelés (bevallottan a kedvence), a többiben semmi különös nics.
A lábmunkája vitán felül a legjobb a mezőnyben és ennek köszönheti, hogy mozgatni tudja az ellenfeleket, mert olyan labdák mögé is oda tud állni és kezdeményezőt ütni belőle, amit legtöbben csak visszapaskolnak, de nem értem, hogy ehhez miféle technikai tudás kell... Nem becsülöm le Léjtont, és mostanában már szeretem is nézni, ahogy küzd, az tényleg lenyűgöző, de technikailag bizony sokan tudnak nála többet.
Az ő nagy erénye, hogy mindenkit be tud darálni (miután a DC döntőben ezt megtette Ferreroval, nyugodtan ki merem jelenteni).
öhöm, amikor berobbant a teniszbe 19 évesen megnyerte az első GSét, öhmm, láttad, akkor játszani, meg utána????
zsneiális keze van annak a srácnak, fonák-tenyeres tökmindegy, sztem nála jobban senki nem tudja mozgatni az ellenfelét a világon, ennyire magabiztosan, szerválni nem nagyon tud nagyot, bár jól helyezi...
és azok a lábak:----"...and those legs! It's incredible..." (Sampras, miután gyak lemosta őt az USOpen döntőjében sajna, pedig ahogy addig játszott Pete az valami meseszerű volt.)
sztem pl Hewitt jobb teniszező, mint Roger (sajna)
utálom Hewittot, Roger meg az egyik kedvencem, és mint többek között azért mert leginkább ő emlékeztet Smaprasra, de ettől még sztem Hewitt jobb picivel
Roger még fiatal (Sampras sem 21-22 évesen volt a csúcson), de már most is hihetetlen magas színvonalon játszik és bár igazad van, hogy nem lehet egy torna alapján ítélni, de ha láttad volna a houstoni meccseit, szerintem te is azt mondod, hogy potenciális rekorddöntő a srác.
Ezek a nyilatkozatok jók, de semmi értelmük, mert idézhetnénk Medvegyevet is a 99-es RG döntő után és rögtön mást fogunk gondolni. :-)
És én egyet is értek vele (bármennyire utálom Agassit és tartom szerencsének a wimbledoni győzelmét) mind a négy Slamet megnyerni a férfi teniszben a legnagyobb elérhető eredmény.
Federer is tud úgy röptézni, mint Sampras. De erről majd ő maga győz meg téged az elkövetkező évek során :-)
Egyébként egyetértek, röptézni nehezebb megtanulni és tovább tart, mint a gyors ritmusú labdatartást (ez az új vonal egyértelműen és ez már nem is az eredeti salakos stílus, mert legtöbbször nagy szervákkal párosul). Viszont ez az egyetlen taktika a trend ellen.