Én azt gondolom, hogy bármennyire is növeled a bevételeidet, nagyon nagy butaság ennyi személyi hitelt törleszteni. A személyi hiteleknek nagyon magas a THM-je, kamata, a sokszorosát fizeted vissza a felvett összegnek. Nincs jó véleményem a pénzügyi tanácsadókról, mert anyagilag érdekeltek az ügyfél tranzakcióiban, viszont nálad azt látom, hogy annyira nem voltál tisztában a személyi hitelek felvételekor, hogy milyen mélységekbe zuhansz ezekkel a hitelfelvételekkel, hogy azt tanácsolom, mindenképpen fordulj egy pénzügyi tanácsadóhoz. Ha már Ólomlábú itt van a fórumon és segít neked, hallgasd meg amit mond. Ha van bevonható ingatlan, a lehető leghamarabb az összes hitelt ki kell váltani egy jelzálog alapú, sokkal alacsonyabb költségekkel járó hitellel, esetedben ráadásul viszonylag hosszú futamidőre, ezzel nagyon le lehet csökkenteni a havi törlesztőrészletet (szerintem a jelenleginek a töredékére), az autótól mindenképpen meg kell szabadulni (hacsak nem munkaeszköz), még bizonyos anyagi veszteség árán, mert ilyen jövedelemmel fenntartani sem lehet. Ha szerencséd van, és ügyes tanácsadó segít, a havi kétszázezres törlesztésedet le tudod tornázni kb 40 000 ft-ra. Ez sem kevés, de akkor már nyugodtabban alszol, és akkor kezdhetsz azon gondolkodni, hogy hogyan tudsz valami kiegészítő jövedelmet szerezni. De ezektől a személyi hitelektől szabadulj meg!!!!!!
Autó+magas=csekkes. Minden bankba személyesen kell kikérni. Nemrég megtettem. Legfontosabb:mennyi pénzre van szükség ahhoz,hogy belevágjak? Bmilyen családtag jó /nagynéni,tesó stb./? Neki mi a teendője? Említettél lentebb az 1.pontban valamit.Írtad,h ne vessem el. Mi az?
Ok. Az ingatlanfedezetes személyi kölcsön egy úgytetszik másik elnevezése a szabadfelhasználású jelzáloghitelnek. Egy és ugyanaz. Gyakorlatilag még az úgynevezett adóságrendező jelzáloghitelek is ugyanebben a kamatsávban,illetve árazásban vannak.
Mindegy is milyen fantázianévre hallgat az adott banknál a lényeg az,hogy csak jelzálog fedezetes hitellel lehet megoldani. A kezes ok,.sokat segíthet,hogy megkapjuk a kért hitelösszeget.
Az már koránt sem biztos,hogy abban a formában megoldható,hogy csak a nagyon magas kamatozású hiteleket váltsák ki. A baj az,hogy nézik a teljes leterhelést. Ez minden banknál más szabályzatba foglalt. Valaki pl csak 33%-os terhelést enged össz-vissz. Van olyan bank,aki 40%-ot,akad egy bank,aki akár 90%-ig elengedi a teljes terhelést.
Hogy mi maradhat és mi nem már nem biztos,hogy fórumtéma. Át kell ehhez nézni az összes hiteledet és a fizetési múltat. Amivel talán még játszani lehet,a csekkes törlesztések. Ezt nem látja a másik bank. Ha viszont mindent folyószámláról utalsz,akkor mindent be is vizsgálnak majd.
Mi a helyzet az ingatlanfedezetes sz.kölcsönnel? Édesapám nem /kora miatt/,de kezestárs megodható. Legalább a magas t-részletektől megszabadulnék,a többit fizetgetném. Eddigi törlesztéseim néhány napos késéssel. Most is helyben vagyok,csak félek,h nem fogom bírni,mint írtam tartalék kimerült.
Mennyi a tartozásod összesen a mai napon. Pontosan kellene tudni,tehát végig kérdezed a bankokat,hogy diktálják be. A Ft alapút ft-ban a chf-es vagy euros hiteleidet devizában. Ez fontos nagyon. Meg kell nézni a törlesztéseket,hogyan teljesültek. Viszonylag pontosan vannak-e fizetve ha nem,akkor milyen mértékű csúszások vannak az egyes hitelekkel. (ez szintén vizsgálják kiváltásnál)
Ha ez megvan,akkor tudjuk a kiváltandó összeget. Ennek függvényében lehet megállapítani,hogy milyen értékű ház kellene.
A bankok maximum forgalmi érték 75%-ig hiteleznek az adott ingatlanra. Tehát ha az össztartozásod 5 millió,akkor ahhoz kellene egy 7,5 millás ingatlan legalább. Ha 8 millió Ft-ot váltunk ki,akkor egy minimum 11 milliós.
De ez nagyon koppra van kiszámolva,mert koránt sem biztos,hogy a a 75%-os finanszírozást megkapod a te jövedelmeddel. Ahhoz tudni kell azt is beveonható-e édesapád a hitelbe adósként. Akkor már talán több esélyünk van a max finanszírozásra.
Én is az 1.-ben leírtakra gondolok. Többit elvetem idős,beteg édesapám miatt. Szüksége van rám. Mit gondoltok mekkora értékű ingatlanra lehetne 5-8M felvenni?
Egyébként (ez szintén csak kíváncsiskodás) ha valaki pl. ez EU-n belül telepedik le, akkor nem "érhetik utól" az ilyen, milliósra dúzzadt tartozások ?
Arra gondolok, hogy a bank egy idő után eladja a követelést behajtó cégeknek, akik eléggé érdekeltek abban, hogy megtalálják az adóst.
Én kerestem már külföldre szakadt embert több esetben (más ügyben :), és mindig megtaláltam.
(Ismerősök, Internet, konzulátus, stb.)
Gondolom, a követeléskezelő cégek emberei sem bénábbak, mint én, és ha komoly anyagi érdek fűződik hozzá, vagy felfogadnak egy magánnyomozót, akkor akár sok év múlva is megtalálják az adóst; az ilyen tartozások (gondolom) nem nagyon évülnek el.. csak az évek során a kamatos kamat miatt a többszörösére dúzzadnak az eredeti összegnek.
"3. Jól írta a szaktárs: pár évre tűnj el az országból. Addig ezek leíródnak."
Mennyi idő alatt "íródnak le" ?
Csak nehogy "X" idő után (amikor visszajött) szembesüljön azzal, hogy valamelyik bank mégsem "írta le", hanem -a kamatos kamatok miatt- már többszörös összeget követel rajta..
1. Az összes összevonása egy hosszú futamidejű, ingatlanfedezetes hitellé
2. Ha a Te neveden van az összes, akkor minden vagyontárgyat a nevedről le. Jövedelem vállalkozói formában (ami ne legyen sem E.V, sem BT). Ezután nem nagyon tudnak rajtad mit végrehajtani.
3. Jól írta a szaktárs: pár évre tűnj el az országból. Addig ezek leíródnak.
Ha az autó nem szükséges, nem ártana extragyorsan eladni, vagy visszaadni.
A havi jövedelmem:110.000-130.000 Ft + 90.000 Ft édesapám nyugdíja. Ketten élünk összesen annyiból.
Hosszú lenne elmesélni a hitelek miértjét. Hidd el nem jókedvemből tettem. Szeretnék +bevételt. Szívesen dolgoznék másodállásban. Mindent megtennék csak fellélegezhetnék egy kicsit.Kb. 10 éve szlalomozok a hitelek között. Konkrétan mire gondoltál az első javaslatodban?
220 ezres bejövő,igazolt fizetésed van? Erre felvettél havi 200.000 Ft fedezetlen személyi hitelt?
A következő lehetőségeid vannak:
- bevételt növelsz,bármi áron. Ha ügyes vagy és pl érdekel az értékesítés világ a ezt a mostani pénzedet akár duplázhatod vagy triplázhatod is. (ne vesd el ezt a gondolatot,mert lehet,hogy csak ez lesz megoldás)
- Sima fedezetlen személyi hitellel ez a brutális mennyiségű hitel már nem kiváltható,ezért ez az út járhatatlan.
- Ami megoldás lehet az a család valamelyik ingatlanának a bevonása és az összes fedezetlen hiteledet egyetlen jelzáloghitellé átalakítása. (ha leírod a törlesztők mellett a jelenlegi tartozásaid összegét,akkor tudunk neked pontos kalkulációt csinálni a jelzálog hitel törlesztőjére.)
- Ha a legdrasztikusabb megoldást választod,amit én nem akarok neked itt javasolni,akkor viszont tipli az országból......
Írd le részletesen, hogy pontosan hol, milyen összegű, milyen devizában felvett hiteleid vannak, milyen futamidővel, és mennyi a jelenlegi hátrálék; valamint hogy mennyi a jövedelmed, van-e ingatlanfedezet, stb.
Segítségetek szeretném kérni.Több hitelem van.Tavaly év vége felé kezdtek összecsapni a hullámok a fejem felett.Most úgy érzem, nincs tovább. Tartalék már nincs.Van-e még lehetőség,megoldás? Minden megoldás, ötlet érdekel.
Olyat keresek, aki március végéig jelzálog hitelt igényel az FHB-nál. Megosztanám velet 50.000 Ft-os kuponomat, amely bemutatása esetén a hitel kiutalása után a bank jóváír 50.000 Ft-ot a hitelfelvevő bankszámláján. Részleteket egyeztessünk privátban!
bármilyen egyeneságbeli rokonod lehet a kedvezményezett,így családon belül összevonhatóak a szerződések,evvel akár többszörözheted az állami támogatást. (nem kell,hogy tulajdonosok legyenek)
kiskorú is lehet a kedvezményezett a gyámhatóság engedélye nem szükséges a felvételkor.
Hat, az inflacio pont az ertekvesztest mutatja. Tehat a jovobeli x+infl. pontosan annyi termek vasarlasatol veszi el a jogodat (marmint ha hitelre koltod), mint a mai x. Es ha kozben a bevetelek nem nottek ugyanilyen mertekben, akkor is! Legfeljebb a fizetesedhez viszonyitott ara'nya lesz nagyobb.
LTP mar mondhatjuk hogy valtoztatva van, marc. 1-tol ervenyesek az uj kondiciok, kint van (Fundanal mar lattam, gondolom otp ltp-nel is) az uj ASZF.
De bizonyosan. Viszont mi Mo-on vagyunk és az emberek zöme nem fog Mo-i jövedelmekkel kint hitelhez jutni.
A másik dolog,hogy ez egy szolgáltatás és nem szeretet-szolgálat. Én is örülnék,ha alacsonyabb kamatszint volna (pl használt lakás vásárlásra is) de jelenleg ez van. Kötni kell hozzá annyi lakástakarékot,amennyit még be tud az ember vállalni tisztességesen és akkor lényegesen jobban fog kinézni a helyzet.
Meg egyszer valaki jelenertekesites nelkul osszeadja a szamokat es szornyulkodik, komolyan mondom hisztis leszek. EBRESZTO!!! Nem az szamit, hogy mennyit kell visszafizetni, hanem hogy mennyi a _real_kamat! Pedig azt hittem igy a manyup-os tortenesek utan vegre nem kell magyarazni, hogy mi a kulonbseg a kamat es a realkamat kozott.
Egyebkent nalam csak 1,5x-et kell visszafizetni, de ugy, hogy 1 ev mulva 70% 2 ev mulva me'g 70%, es 20 ev mulva 10%. Ez is 20 eves hitel, es sokkal kedvezobb, nem? En - ha adsz jelzalogot - tenyleg adok igy maganszemelykent hitelt! Erdekel?
Ez ugyanazon az ingatlanon két különböző hitel? Tehát az egyiket magánszemélyként vetted fel a másik pedig a saját céged által felvett hitel ugyanarra a fedezetre?
Segítséget szeretnék kérni egy hozzáértő valakitől...ha van ingatlanfedezetes hitel aminek cca 80%-a magán, 20%-a céges hitel és a cég sajnos bukni látszik, de a magánhitel utána is rendesen fizetve van akkor a banknak mi lesz a reakciója? A magánhitelt attól még nem mondja fel ugye?
Valóban sok. Sajnos,mint láthatod a MNB alapkamata jelenleg 6%,tehát az is emelkedett mostanában 3 részletben. A 9-10% teljesen valós bár még akad egy pár banknál 8-8,5% körüli konstrukció is. Ez azt is jelenti,hogy a legjobb árazású Ft hitel törlesztők 240 hónapos futamidő mellett 80.000 Ft körül alakulnak/hó/ 10 millióra.
Persze az,hogy megkapod-e a te föltételeiddel a legjobb árazású bankban,már nem feltétlen fórum téma a személyessége miatt.
10 M hitelt, lefedezve forint alapon, jövedelemmel alátámasztva, használt ingatlan vásárlásra mennyi lehet a legolcsóbb hitel kamata? 9-10% amit lelek és sokallom. De lehet ennyi, csak ez sok.
Ha nevemre kattintasz,akkor kidob egy adatlapot,ott pedig van egy e-mail cím sor,abban pedig egy küld ikon. Ha arra kattintassz,akkor bedobja a mail címet.