Keresés

Részletes keresés

Zsuzsó Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3513
Sziasztok!

Van közületek olyan, aki kókuszmatracot használ és mosta már? Leírná nekem részletesen, hogy ezt hogy csinálta? Mert ma a Reggeliben egy nő folyékony mosószeres lemosást, plussz zuhanyozást mondott, na ez az aminek azért így nem állnék neki...
Szóval ha valakinek van tapasztalata szívesen venném...

Köszönöm : Zsuzsó

C.C.Viki Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3512
Sziasztok !

Zezse,
Majd Neked is küldök mail-t, mert irgalmatlan "hosszúra nyúlok", mint mindig :-))

Viki

Előzmény: zezse (3497)
moncaberta Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3511
Mucóka,

én teáztattam etetések között , mert Zsuzsi is nagyon mohón evett, fájt a hasa, de ha megszoptattam két -három óránál korábban, akkor még rosszabb lett. Viszont a sírástól kiszáradt a szája, plusz kellett neki a megnyugtatás, ezért valamit adnom kellett. Nagyon halvány gyermekteát, vagy édesköményteát csináltam neki. Mértem is, hogy lássam, biztosan nem éhes és persze figyeltem, hogy rendesen gyarapszik-e (tehát kizártam, hogy az éhségtol sírna). O nem szokott le a szopásról a cumisüveg miatt, de persze biztos tudod , hogy van olyan baba, aki nem hajlandó szopni utána.
M

Előzmény: Mucóka (3507)
zezse Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3510
Múcóka:olvasd el a Benynek irt válaszokat a sírásról, de talán egy két ötlet: magadra kötni kendőben, babakocsiban, jól betekerni takaróba, minmt régen a pólya volt, ohgy érezze a határait, és szerintem etesd nyugodtan. Állítólag nem tudják túlenni magukat, ami sok az kijön belőlük. Sok sikert, hajrá,
( én se vagyok ám olyan tapasztalt, vannak itt töbgyerekesek is)
Zs
Ja a szélcső nevű dolog van ott a messzi lappoknál?
Cincoka Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3509
Mucóka,méltem egyet,remélem,jó az itt megadott cimed.
Előzmény: Mucóka (3507)
Andimama Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3508
Köszönjük. Azért a szaladással még szerencsére vár egy kicsit.
Nem, nem maradtál le semmiről, mert nem írtam le ide. Apuci ma jön haza 1 hét kórház után (nem volt komoly dolog, de Kinga nem akarta ott megismerni, így nagyon örülök, hogy most már hazajön) :))))

Előzmény: márkó-bébi (3506)
Mucóka Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3507
Sziasztok!
> A következo problémával fordulok felétek:
> A kisfiúnk, Tomi 2 napja múlt egy hónapos. Most a súlya kb. 3 kiló 800
> gramm. Másfél hetes kora óta szinte minden etetés után sír, hasgörcsök
> bánthatják. A sírás ideje nagyon változó, 15 perctol 2 óráig. Egyszerre
nem
> sír 10 percnél többet, mert rövid szünetet tart, de folytatja is, mintha
> erot gyujtene a következo szakaszos síráshoz, vagy bealszik egy kis idore,
> mert épp nem fáj a hasikája. A könyvek szerint ez nem kólika, mert akkor
> több órán keresztül sírna és a nap maghatározott szakaszában tenné ezt
> jellemzoen délután vagy este ). Én persze többek között azon aggódom,
hogy
> a pici túl ehette magát. Képes egy csecsmo túl enni magát? Nekem nagyon
jön
> a tejem, a kicsi mónón nyel 5-20 perceket. Többször büfiztetem, mert úgy
> látom ez jó neki, különben bukna vagy nyugös lenne, amikor még éhes, de a
> gázok nem adnak kedvet a folytatáshoz. Máskor meg az az érzésem, hogyha
evés
> közben jön rá a hasfájás, a fájdalom megszüntetése miatt kapkod a cici
után
> olyan mohón, mintha sose evett volna, pedig tudom, hogy ennyi
> enyiség( 15-20 perces nagy nyelések után) jól szokott lakni vagy
legalábbis
> már nem éhes. Akkor most letegyem vagy adjam tovább a cicim, miközben
ordít?
> Vagy akkor is adjam, ha már csak épp hogy elveszi???
> 4 órás idot próbáljuk kihúzni az evések között. Sokszor ezt úgy "bírja
ki",
> hogy 10 percet-fél órát alszik, s kb. ugyanannyit ordít, sír
> megszakításokkal.
> Ez mind normális? Én nem veszem fel minden síráskor, csak hosszabb
> bömbölések után.
>
> A kórházban( Finnországban szültem, élek) azt mondták, hogy tegyem cicire,
> ahányszor csak ébren van és jelzi, hogy enne, még ha fél óra is telt el
> evések között, hogy hízzon, növekedjen. A védonok azt tanácsolták, hogyha
> abbahagyta az evést( mert pl.bealudt ), akkor cseréljek pelenkát neki,
attól
> felébred, s újra lehet evéssel próbálkozni. Nem tömöm így tele?
> Bízzam tehát a picire az evést vagy én döntsem el, hogy abbahagyom a
további
> ciciretevést( persze csak ha úgy látom, hogy biza ettünk eleget)?
>
> A hasfájás megszüntetésére ezerféle tanácsot kaptam, s próbálgatjuk is
> türelemmel, némelyik idolegesen segített is.
> Ha valakinek hasonló tapasztalata van, ossza meg velem, minden tanácsot
> szívesen veszek.
>
> Mucóka
>
márkó-bébi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3506
Andimama: Gratulálok Kingának, most már szaladhatsz utána!
Bocsi lehet, hogy lemaradtam, de a papa miért nem látja?
márkó-bébi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3505
Andrea-r válasz ment!
Éva
Andimama Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3504
Köszönjük. Kinga tegnap volt 11 hónapos (szóval pont akkor kezdett el lépkedni). Ma már nagyon sokszor ment oda dolgokért állva egyedül, vagy fogta magát és csak úgy elindult. :)

Amikor mezítláb/zokniban megy akkor minden rendben, de a cipőben a jobb lába teljesen jobbra áll, nem előre (gondolom az egyensúly miatt, na meg persze neki a kúszás, mászás is sajátos volt, pont ezzel a lábával segítette mindig magát). Ez majd változik vajon? Másnál is volt ilyen?

Andi

Előzmény: nufi (3501)
Andrea-r Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3503
off
Márkó-Évi!
Csak most találtam meg, küldetem emilt.
Andrea
efamily Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3502
Tudtok valamit Simineről? Szükségem lenne rá, de nem találom sehol! Annyit tudok csak, hogy hazajöttek. Valaki többet?
nufi Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3501
Sziasztok!
Andimama! Gratulálok Kinga első lépéseihez! Bocs, hogy nem tudom, de mennyi idős a kislányod?
Beny! Igazán örülök, hogy volt egy jó napod, vagyis már másfél, és talán rendeződnek majd a dolgok!
nufi
beny Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3500
Kedves Lányok!

Először is köszönöm a kedves szavakat, igazán kedvesek vagytok!
Pénteken beszéltem a gyerekorvossal és felírta ezt a sűrítőt, én nem a tápszerbe kevertet kaptam, hanem a sima sűrítőt mivel tejem van.
Tegnap már minden etetés előtt adtam Zsófinak, most nem bukik (kop-kop-kop), az első böfinél jön vissza egy kicsi, de szinte említésre se méltó.
Tegnap egy tündér volt a kislányom, ok nélkül nem is sírt és este 1/2 9-től reggel 3/4 6-ig aludt (most 6 hetes). Az igaz, hogy nem nagyon van oda ezért az örleményért, de úgy segítek neki, hogy minden kanál után kap egy korty teát.
Most is itt van velem és a cimujával van elfoglalva!
Tegnap már arra gondoltam, hogy biztos most ő is jobban érzi magát, hiszen ez a sok hányás nem lehetett valami leányálom. Most olyan nyugodtnak tűnik, nem hisztizik.
Vagy ez a 6 hetes vízválasztónak tudható be?
Bárcsak így maradna minden....:-))))

Puszi:
Beny

buboka Creative Commons License 2002.03.09 0 0 3499
Beny!
Bukás ellen mi Nutrilon AR csecsmőtápszert kaptunk. Minden evés előtt kellett volna adni pár kanállal, hogy megfogja a tejcsit. Két napig tök jó volt, izlett is neki és mintha kevesebb jött volna vissza. A harmadik napon alig tudtam belediktálni egy kanálkával és utána egy óriásit hányt. Így mi maradtunk az ültetésnél.
buboka
Előzmény: beny (3486)
Andimama Creative Commons License 2002.03.09 0 0 3498
Mert nektek minden úgy megy, hogy elmondod neki és megcsinálja. Mint azt a "hozd ide" játék kapcsán is emlegetted ma.
Én mindig mondom Kingának, hogy figyeld Mátét (Max-t, Tomit, stb.) attól függően, hogy kivel vagyunk, és tanulj Tőle.

Lányok, meg kell osztanom Veletek ezt a hírt, ha már apa nem látta (és sajna nem is fogja egy darabig). Kinga szerintem lassan elindul!!!
Ma először 3 lépés távolságba álltam, majd 5-6-ra és eljött hozzám (szabályosan belerepült a végén a karjaimba). Most este pedig a kiságya végétől elment a fotelig (Timi Te ezt tudod, milyen távolság nálunk) kb. 1.5 métert. És nem volt semmi ösztönző, csak úgy odament, én maradtam a pelenkázónál. Olyan boldog vagyok :), csak kár, hogy apa nem láthatja :(

Andi

Előzmény: efamily (3494)
zezse Creative Commons License 2002.03.09 0 0 3497
Viki, a topicba nem nyomod fel a horrorokat, én csak a filmvágók keserű sorsáról tudnék mesélni :-)))
Zs
C.C.Viki Creative Commons License 2002.03.09 0 0 3496
Sziasztok !

Szükség lenne, úgy a XXII. századból, olyan virtuális ineternet hozzáférésre, amivel csak felcsatlakozunk és "eredeti hanggal-képben" online megy a szöveg a "Topicáriumokban" és nem kell az ujjakat gyilkolászni a klavin :-)))
Cincóka,
Igen, gyorsan (bár lassabban kéne) átfutom az írásaimat, mert egyszer azt írta nekem egy topic-os "kritikus", hogy aki képtelen hibátlanul begépelni a véleményét, az hogyan mer bármiről is véleményt alkotni, főként negatívat. Bizony nekem sokszor összegubancolódnak a billentyűzeten az ujjaim és nem is mindig veszem észre, ha pl. 3 R-rel írok valamit. De esküszöm, hogy igyekszem!
Mail-ben ment a horror :-))))))
Si,
Köszi a hozzászólásodat. Szinte simogat :-))))))))))) Neked is átküldtem mail-ben igazi "védőnők rémálma" sztorikat :-))
Ágibági,
Rebellis meg nemis :-)) A múlt századokban biztosan a "Nagy felkelések és lázadások" topic-ban nyomultam, ha éppen nem a barikádon szemeztem az ellennel:-) Elárulom, hogy az Uram "uszított" a netre, hogy ott osszam a véleményt most már, ne itthon :-))
Igen, igen, elfogult is vagyok, de csak ici-picit ám, mivel én is "csak egy anya" vagyok, szóval a gyakorlatban a "túloldalon" állok. Nekem rosszab is a helyzetem, mint a Tiétek, mert én védőnőkkel teljesen be vagyok kerítve, így túlerővel szemben, de tartom a frontot ! :-))) Ám mivel kiskorom óta közelről ismerem "the real world of the Hungarian védőnők" :-))))))))), ezért kicsit másként látom magamat is, amikor a tanácsadáson (20 ordító baba után) a mi Marcinkon a sor, és esetleg még én is felteszek "okos" kérdéseket. Ismerek én is elég "vad" védőnőket, de azoknak a személyiségével van a baj, nem a védőnőségével. Szerintem nem kell miattuk a többi "ártatlant nyilvánosan kiégezni":-) Minden szakmának megvannak a maga rémei :-))
Szóval én próbálok együttműködni, hagyom őket "tanácsadni", és eddig még nem is volt velük problémám:-)

Csaó,
Viki
(aki már nagyon szeretne végre érdemben is hozzászólni a topic-hoz :-))

meshe Creative Commons License 2002.03.09 0 0 3495
Sziasztok!
Nem tud véletlenül valaki baba-mama jógát valahol? Van ilyen egyáltalán? De egyszerű baba-mama torna is jó lenne.
efamily Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3494
Mi mindig lesegítettük a magaslatokról, majd egyszer leültettem az ágy közepére, aztán kértem, hogy feküdjön hasra, forduljon meg és másszon le. Megcsinálta!
egy ideig csak úgy ment, ha én mondtam a varázsszót: hogy hasra!
Most már meg sem próbálja előre!

Képzeljétek, ma mutattam neki egy képet apáról meg rólam, és Tomira mutatva megkérdeztem, kit lát. Mire Máté tisztán és érthetően azt mondta: A-p-a. Szóhoz sem tudtam jutni!
Kicsit később megismételtem a kérdést, de csak valami érthetetlen halandzsa volt a választ, szóval nem tudom, hogy tudatos volt-e.
De talán a vau-vau, a gá-gá és a ba-ba mellé újabb szó került a szótárába. És még milyen!!!

Előzmény: Andimama (3472)
Ágibági Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3493
Sziasztok Lyányok!

Először is Boldog Nőnapot Magunknak! :o)

Szegény Benykém, látom nem kell már szobabicaj ahhoz, hogy ne hízzál el !:o) Kitartás-kitartás, én is csak ezt tudom mondani, el fog múlni, hidd el! Addig meg egyszerűen túl kell élni valahogy...
Jó lenne, ha a kismama-foglalkozásokon azért erről az első nehéz időszakról is beszélnének, hogy legalább ne érjen váratlanul senkit, mert ilyenkor mindenki képes azt hinni, hogy csak őt "verte meg" az ég ilyen raplis kis csöppséggel.

gyömbér! Nem lehet, hogy jól lakott? (Egyébként az Aptamil HA a legjobb - SZVSZ)

Andimama Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3492
Immáron 4 hete Kinga sem alussza át az éjszakát (januárban aludt 8-4-ig, utána reggel 8-ig, de mióta beteg volt azóta nem megy), ébred 1-2x még 10 előtt, azután 1 körül, majd 3-1/2 4 felé és utána már megint sűrít, 1/2 6-körül megetetem és vagy visszaalszik, vagy nem. Az éjszakai ébredések tuti nem az éhségtől vannak, mert ő is azt csinálja, hogy felsír (néha sikít, mint a fába szorult féreg), felül, feláll, de ha lefektetem, hátsimi (nálunk nincs cumi) vagy vizecske, akkor ált. elalszik. Én próbáltam már, hogy magunk mellé vettem, én aludtam a szobájában, de mindegy volt, akkor is kelt.
Lehet, hogy az ágya van rossz helyen?! Na majd ha apa itthon lesz kipróbáljuk ezt is.

Andi

gyomber Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3491
Sziasztok!

gyerekem nem fogadja el a tápszert cici után tegnap óta. Szerintetek nem izlik neki? Beba HA-t kap, milyen mások vannak még, amivel érdemes próbálkozni?

üdv
gy

quizas Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3490
Beny,

Susok kapott ugyanerre, úgy emlékszem (a Babavárban keresd).

quizas

dalia Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3489
Sorcio,

az én lányom 6 hónapos, este nyolckor elalszik és éjjel általában egyszer felébred - 1-2 körül, kicsit szopik, majd vissza alszik, reggel 6-8ig. Szerintem ez jó baba nagyon is ekkora a korban...

Előzmény: Sorcio (3485)
Agallis Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3488
Beny!
Zezsenek igaza van, add más kezébe is, te meg menj el otthonról sétálni vagy ami jól esik. Sokkal jobb, ha nem borulsz ki a babónak is.

Bukós babáknak tényleg a szentjánoskenyér-őrlemény használ, és ez legalább természetes alapanyagú..
Van egy tápi is a Sinlac, ami ebből áll+ mindenféle vitamin és egyéb, direkt a bukós babáknak találták ki, és hipoallergén is. Persze amíg szoptatsz addig elég a doki által felírt változat. Esetleg később beválhat.

Hidd el el fog múlni ez az idő. Nálunk ugyanez volt ha semmi nem volt jó a kisasszonynak, akkor befűtöttem a fürdőben(a jó meleg a lényeg, hogy meg ne fázzon)levetkőztettem, meg magam is derékig csupaszra, és így öleltem-fektettem a mellkasomra, lehetőleg úgy, hogy hallja a szívverésemet és megállás nélkül beszéltem hozzá mindenféle marhaságokat. Másik módszerem az volt, hogy a tisztára súrolt, fertőtlenített kisujjamat szopizta. Röhejesen hangzik, de a saját mancsa vagy cumi nem kellett neki. Hogy ez miért volt jó ne kérdezd....
Hátha tudok ezzel segíteni...

Szia: Agallis

zezse Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3487
Beny: Szerintem add a nagyik kezébe, ha vannak, vagy a párodéba, és menj el kávézni, vagy amire nagyon vágysz! Egy nyűgős mama a legrosszabb!!!!
És hidd el vége lesz...
Zs
beny Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3486
Kedves Lányok!

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat, igazán aranyosak vagytok!
A Sab Simplexet adom neki, és tényleg hasfájós mivel a napi 750-800 gramm (ami ténylegesen benne is marad)mennyiségű szopizás a 3,5 kilós súlyához elég sok. Egyszerűen képtelen megemészteni ezt a mennyiséget. Ez a sok bukás igazából 2 napja van, most fel fognak írni valamilyen pépet (szentjános kenyér örlemény), amiből minden szopi előtt bele kell diktatálni a babába pár kanállal. Állítólag ez segít abban, hogy besűrítse a tejet és gravitáció törvénye szerint a pocakjában bent tartsa. Ma például az orrából is folyt pár csepp tej.
Igazából nem vagyok ideges, csak nagyon elkeseredett és fáradt. Néha nagyon kikészülök és zokogok. Remélem változni fognak a dolgok, mert így nagyon nehéz.
Tegnapi műsor reggel 1/4 8-tól este 9-ig tartott.

Valaki kapott ilyen sűrítőt? Ismeri valaki?

Puszi:
Beny

Sorcio Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3485
Sziasztok!

Az én lányom 7 hónapos. Szopik reggel, délután, este és éjszaka. Délben rendes kaját kap, már csak azért is, mert én már visszamente dolgozni. 8-2-ig. Enne ő mindent, ha hagynám.
Legjobban a sajtos kenyeret szereti + a paradicsomos krumplit.
Éjszaka felébred kb 2x, és sajnos nem tudom, hogy mit csináljak vele. Olyankor magunk mellé veszem, eszik egy kicsit, majd elalszik és utána vissza az ágyába.
Szóval ez van.
Szerintem sose fogja végigaludni az éjszakát. Csak majd ha nagy lesz.
Egyébként szerencsére jó kisbaba. Egy örökmozgó, de nem szokott sírni. Szóval ez van.
Ha nem ébredne fel éjszakánként, azt is mondhatnám, hogy ő a tökéletes baba.

No persze így is az!!!!

zezse Creative Commons License 2002.03.08 0 0 3484
Dalia: szerintem egy gyerek tudja hogy mikor akar mást enni, Barnabás 9 hónapos koráig semmit, aztán paprikáskrumplival indított...
Sírás: Ha negyon nem birod, passzold le a papájának egy kicsit, vagy autózz vele, de szerintem a legjobb a ,masszázs, meg ha magadra kötöd. Ha ideges vagy attól sajna ő is az lesz. Szerintem az eleje általában ilyan, kikerül a világra és minden új, hideg stb..De tudom hihetetlen tényleg ewlmúlik, és el fogod felejteni az egészet. Lehet ohgy tejérzékenységet érdemes megnézetni, nekünk most volt ilyen barátunk, a szélcsőről is azt mondják jó.. Hát remélem megoldódik. Én éreztem úgy-bavallom- hogy most legszívesebben megfojtaánm-de persze nem tettem meg.
Alvás: nem tudom ki irta, talán mayahoney, a mi gyerekünk is igy ébred fel, 3-4x/ éjszaka, és akkor sír, sőt néha síkit. Én magam mellé vettem, és igy kialszom magam, de mint tudjuk ez nem megoldás. Emiatt mondjuk a szex elég gáz, midig azon görcsölni mikor ébred fel közben, persze felébred, megnyugtatni... aztán bohózatba full a dolog..
Zs a rendkívűl okos kismama

láttam a pampers reklámot, Márkó baby benne vót???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!