Keresés

Részletes keresés

Katana750 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 8389

Dzep.

Előzmény: Öregúr43 (8388)
Öregúr43 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 8388

3. án jöttem haza Sartiból, és Szerbiában, a Nis és a makedon határ közötti részen, ahol nincs autópálya, Nis felé haladva a bal oldalon egy nagy parkoló mellett láttam egy motelt, aminek a nevét fel akartam írni, de végül nem álltam meg ott rögtön, mire megálltam, addigra meg elfelejtettem. Ha valaki tudja, írja már le nekem legyen szíves. Csak arra emléxem, hogy 4 vagy 5 betüs volt, és egy ékezetes z volt benne.

Márti_SZ Creative Commons License 2017.09.14 0 0 8387

:)

Márti_SZ Creative Commons License 2017.09.14 0 0 8386

Köszönöm, profik vagytok : 

BB0102 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 8385

Víz felől tényleg mehet bárki. :D Mi pont itt álltunk meg egy rövid fürdésre a Kalózhajó túrán, ami Sartiból indul.

Előzmény: Boarhunter (8382)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.13 0 0 8384

Igen, ez az.

Előzmény: scarabaeus (8383)
scarabaeus Creative Commons License 2017.09.13 0 0 8383

Az útleírás alapján erre tippelek:

(Ez a kép a Sartiból a kikötő mögött látható fehér szikla felé menet készült, sokadjára mentem akkor arra a sziklára, azon alkalommal azért, hogy legyen róla gömbpanorámám is.)

Előzmény: Boarhunter (8382)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.13 0 0 8382

Szemközt. De ott is csak egy darabig...

Sartit elhagyod északi irányba, hosszú jobbkanyar majd erős balkanyar. A balos után lesz egy aszfaltos út balra fel illetve vele szembe egy földesút jobbra. Nem itt térsz le, mész még pár métert és lesz még egy földesút a jobboldalon. Erre rátérsz, pár méter után Y-ban elágazik. A jobboldali ágán le tudsz sétálni egy öbölbe. Pár éve még terepjáróval is járható volt az út de elég neccesen. Ide kevesen járnak, az öböl szép, hangulatos. Nagyon ne feledkezzetek bele az...egyedüllétbe ... mert a víz felől jöhet bárki...

Előzmény: Márti_SZ (8381)
Márti_SZ Creative Commons License 2017.09.13 0 0 8381

És abban tudnátok segíteni, hogy hol találunk olyan vadregényes strandot, ahol csak kettesben lehetnénk? :) 

itepgolab2 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 8380

Ja, es a 4. kep nyilvanvaloan a Narancs-part.

Előzmény: itepgolab2 (8379)
itepgolab2 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 8379

En nem vitatom, hogy megvan a szepsege a Narancs-partnak, de az elso harom kepen jol latszik, hogy kb 10-szer akkora hely van a Karidi beachen. Mi mivel szeretunk sokaig lustalkodni, minden nap koradelutan ertunk oda, es mindig volt boven hely.

scarabaeus Creative Commons License 2017.08.31 0 0 8378

Na igen, a homokkő domborművek. Nem minden évben csináltam róluk képeket, összeszedtem, amit találtam, utoljára két éve láttam. Nem tudom, az eltelt két évben mi lett velük.

2003-as állapot:

2012:

2015:

Csak egy távoli képem van, amiből kivágtam egy részletet:

-> 

Előzmény: Katana750 (8376)
Katana750 Creative Commons License 2017.08.31 -1 0 8377

Nem igazán tudom, hogy miként lehet engedélyt megszigorítani. A jármű évente műszaki vizsgázik. Átmegy mehet, bukik nem mehet. Sofőr orvosija érvényes vagy nem érvényes. A köztes időben nincs mit szigorítani.

Előzmény: fiest (8369)
Katana750 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 8376

Igaz, hogy elbontották a sellőlányt meg a Makedón napot? Valahol olvastam, hogy tán meg is büntetik az öreg kőfaragót természetrongálásért. 2004 ben láttam először a narancspartot amikor a hajókirándulás egy fél órára megállt és fürdőztünk kicsit. Akkor még nagyban faragott az öreg mester. Meg is akarták sokan nézni közelebbről, de főleg a nőket erősen tartózkodóvá tette a maestro öltözéke. Gyakorlatilag egy fejkendő. Később is megcsodáltam a faragásokat és nagyon jó volt a narancspart. 2009 ben jártam ott utoljára, akkor még teljesen élhető volt. Mondjuk 10 óráig nem ártott kimenni szezonban!

Előzmény: scarabaeus (8375)
scarabaeus Creative Commons License 2017.08.31 0 0 8375

Én 2002-ben láttam először. Itt van pár 2003-as kép az akkori Narancspartról. Mondjuk, tavalyelőtt is volt, hogy senki sem volt ott rajtunk kívül, igaz, ahhoz már hajnalban kellett odamenni... :-)

À la recherche du temps perdu... :-(

Előzmény: itepgolab2 (8374)
itepgolab2 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 8374

Sokan emlegetik itt kiemelve a Narancs-part-ot. Amikor egy alkalommal atautoztunk Sartiba, elotte megalltunk a Narancs-partnal. Szerencsere Vourvourouban mar korabban beszelgettunk egy magyar pasassal, aki Sartibol jott at, es o mondta, hogy a Narancs-part egy abszolut negativ elmeny volt neki. Igy nem ert varatlanul az ami elenktarult. Korulbelul ugyanaz, mint a Karidi-beach, csak kb tizedakkora teruleten. Csinaltam gyorsan 3-4 fotot rola fentrol, aztan irany a Sarti partszakasz.

El tudom kepzelni, hogy evekkel ezelott talan nem volt ennyire felkapott , zsufolt a Narancs-part, de amit ott lattam, az alapjan csak azoknak ajanlanam, akiknek az a "perverzioja", hogy a mellette fekvo idegennel osszekulcsolja a labujjait. (Persze lehet, hogy rossz idoben voltam ott, es nem ez az altalanos...)

Előzmény: itepgolab2 (8372)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.31 0 1 8373

hogy Sarti elég unalmas és hogy inkább Neos Marmarasba menjünk,

Sartin szvsz. nagyobb élet van esténként, mint Neos Marmarasban. Ezenkívül NM elég "hegymászós".

Ha az esti ténfergés, bárokba beülés a cél, Sarti jobb választás. Ha a butikok látogatása, shoppingolás, akkor is...

Előzmény: Márti_SZ (8367)
itepgolab2 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8372

Egy hete jottunk meg a 7 napos gorogorszagi nyaralasunkbol. Mi nem Sartiban szalltunk meg, hanem kb 40 km.-re Nikitiben. Az Airbnb-n foglaltunk egy apartmant 5 szemelyre 430 Euroert. A szallas minden igenyt kielegito volt, a butorok, a konyha ... minden vadi uj. Ez jo is volt, de a part Nikitinel egyaltalan nem jott be, mert az elso 8-10 meteren nagy kovek voltak a viz alatt, es csak utana volt homokos. De a masodik naptol megtalaltuk Vourvourouban a Karidi Beach-et. Na ez a gyerekes csaladok szamara idealis volt. Hosszu , szeles homokos partszakasz, nagyon lassan melyulo tenger, es az obol ket szelet csodalatos sziklak zarjak korbe. Ezeken hosszu orakon lehet maszogatni, es a csodalatos formaikba sem tudtunk betelni. Csinaltunk legalabb 100 fotot ezekrol. A parton ket kis mikrobuszbol atalakitott bufe uzemelt. Az egyikben annyira amator kezdok voltak a bufes fiuk, hogy tiszta Uvegtigris feelingem volt. Szoval ezt a partot mindenkinek tudom ajanlani, meg akkor is, ha a Sarti partszakasz bejon neki, szerintem egy napra erdemes ide eljonni. Mi is voltunk 1 napot Sartin. Ez is csodalatos volt, kicsit "Copacabana" erzest nyujtott szamomra. Itt csak az volt egy picit negativ, hogy  nehol nagyon jol bejarhato volt a gyerekeknek, viszont nehol tok varatlanul jott egy-ket meter melyviz, aztan megint kisebb lett a vizmagassag. De mindent osszevetve ez a part is nagyon bejott nekunk.

fiest Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8371

sajnos nem látom a levelet . küldj inkább az : antikbutoros@gmail.com 

ra.

Előzmény: Márti_SZ (8370)
Márti_SZ Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8370

Köszönöm, "fiest"! Ez megnyugtató!!! :) Írtam e-mailt a fiesta14@freestart.hu -ra.

Előzmény: fiest (8368)
fiest Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8369

állitólag (mert hogy én is felvetettem) nem hivatalos helyről de azt a választ kaptam :  mióta a tragikus buszbalesetek voltak sokkal megszigorították mind a buszok mind a söfőrök engedélyeit. ezért kb a 70%uk kihullott a rostán. igy a maradék buszokért versengnek az irodák. sokkal több usz kéne. ezt ők is tudják. azt nem tudom a sofőrökkel mi a helyzet de azért oda sem vesznek fel akárkit szerintem. (nem tudom ha egy BKV sofőr bemenne hogy van jogsim szeretnék....)

Előzmény: Katana750 (8366)
fiest Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8368

Van ,Van,Van! 3 főbb utca 1.5 km csak bazársor.. kb 50 étterem és  kávézó és bár vár minden este és a parton  nappal is. ha akarod küldök privátba friss fényképeket.  vannak sokkal unalmasabb városok. sőt szerintem ez benne van a 10 legjobb görög városba. kék zászlós a strandja is  bár nem tudom Neos Marmaras eténként milyen  de ott strandot nem is láttam.  kikötője igaz sokkal nagyobb.

Előzmény: Márti_SZ (8367)
Márti_SZ Creative Commons License 2017.08.30 0 0 8367

Sziasztok!

Jövő héten szombaton indulunk... elvileg Sartira, de most mondták ismerőseink, hogy Sarti elég unalmas és hogy inkább Neos Marmarasba menjünk, mert ott nagyobb az élet...  Már majdnem lefoglaltam Sartin a szállást, de most kicsit elbizonytalanodtam. Olyan kérdésem lenne, hogy Sartin esténként vannak szórakozási lehetőségek? Nem bulira gondolok, hanem pl. hangulatos bárokra. Nagyon sokszor voltunk már Horvátországban sokfelé, és esténként mindig barangoltunk (óvárosi macskaköves utakon séta, bazársor, éttermek stb), itt Sartin is van ilyen? Van látnivaló? Előre is köszönöm a válaszokat.

Katana750 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 8366

Azért van köztes saját ügyintézés is. Amikor nem szorulsz senkire mert te intézel mindent. Booking, trivago stb. Mire ezt leírtam jutott eszembe, hogy te esetleg busszal mennél? Na, akkor én nem mennék, vagy repülővel szalonikibe és utána a környéken néznék valamit. Szártit elengedném. Oda már aránytalanul drága lenne a transzfer. Ha ragaszkodsz a helyhez és busszal akarsz menni, sajnos az utazási irodákat nem nagyon tudod kihagyni. Kénytelen vagy hinni nekik még ha ellentéteseket is mondanak. Szállást biztos, hogy lehet találni. Ha ők azt mondják, hogy nincs akkor vagy hazudnak vagy nekik nincs. A "buszon nincs hely" is kicsit hihetetlen számomra mert a buszok jellemzően nem az irodáké hanem magán vállalkozóké. Mivel én is szállítok csak nem embereket,van némi tapasztalatom, hogy kapacitáshiány esetén mi a teendő és biztos, hogy ezt nem csak én tudom! Van egy állandó munkát adó cégem és tételezzük fel több kéne hirtelen és nekem nincs kocsim! A föld alól is kerítek elő másikat(ha ráfizetek is) csak, hogy én intézzem(el) az ügyet. Szerintem a buszos vállalkozóknál sincs ez másképp!

Előzmény: fiest (8365)
fiest Creative Commons License 2017.08.28 0 0 8365

én most jöttem haza 2 hete. azért érdeklődtem mert 2 helyrőll 2 ellentétes infót kaptam.

utazási iroda azt mondta itthon  hogy buszon nincs hely ezért nem tud kivinni de szállás még van.

a kinti  kirendelt idgenvezető mondta hogy a buszon ha van hely akor sem tudnának sehol sartin szállást mert telt ház.

ez aug 20 előtt 1 nappal.

ezért kérdezem hogy mostanság mi van? kinek hidjek? majd jövőre mikor ismét megyek...

Tevemadár Creative Commons License 2017.08.27 0 0 8364

Szia,

mi tavaly ilyenkor (aug. legvége)voltunk. Akkor, legnagyobb meglepetésünkre teljesen tele volt Sarti. De totálisan. Főként szerbek. Az utcákon mozdulni nem lehetett, kocsival, mi mindig a falunk kívül parkoltunk, mert odabenn nem volt hely. A szállásokra is igaz volt ez - volt aki utánunk jött szállás nélkül, és nehezen talált (nem lehetett válogatni.) A környező strandok/beach -ek is dugig voltak.

Nem hiszem, hogy tavalyhoz képest változott valami - ez még odakinn főszezonnak számít. Nem mondom, hogy nem kaptok szállást, de lehet, nem azonnal találtok. A helyi utazási irodát én megkérdezném a helyetekben odakinn, meg van 1-2 magyar tulajú étterem, ők is segítenek.

Sokan lesznek nagyon. Erre számíts!

Előzmény: fiest (8361)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 8363

Simán fogsz szállást találni. A héten kezdődik iskola, óvoda, a gyerekeseknek véget ért a vakáció.

papi67 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 8362

Nézd meg Sykián. Sartitól délre 7km. Mi mindig foglalás nélkül mentünk, csak idén foglaltunk Sartiban.

fiest Creative Commons License 2017.08.25 0 0 8361

volt valaki  mostanában sartin úgy hogy nem volt előre foglalva szállás? ha igen kapott? vagy reménytelen?

fiest Creative Commons License 2017.08.21 0 0 8360

sajnos én sem láttam működni.de érdekes lehet oldalra haladni mikor tekeri az ember.

Előzmény: imesc (8359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!