Keresés

Részletes keresés

MrMundr. Creative Commons License 2023.08.24 -1 0 21728

nekem annyira nem tetszett élőben, hatalmas ricsaj, láthatatlan versenyszámok, parányi kivetítő az elvert pénzekhez képest. 100 méter oldalán szinte csak politikus meg sajtó helyek, lassú kiszolgálás. de egynek elment, jó látni, hogy ennyien szeretik az atlétikát

püfffneki Creative Commons License 2023.08.24 0 0 21727

Megint okosodtam.

Valamelyik versenyszámban Burkina Faso megszerezte első VB aranyát, ezt mutatták , mikor odakapcsoltam.

Szégyen , de nem tudtam hol van az ország, meg kellett néznem.

Irbisz Creative Commons License 2023.08.24 0 0 21726

elfelejtettem megkérdezni, a 80-as évekhez képest hihetetlenül szigorúbb doppingellenőrzéseken túl, mi játszik még szerepet abban, hogy ennyire nincs fejlődés?

Csökken az atlétika népszerűsége és így csökken a merítés? Egyre kevesebben hajlandóak a kemény munkára? vagy milyen okok vannak még?

Irbisz Creative Commons License 2023.08.24 0 0 21725

az utóbbi 10-12 évben nem követtem az atlétikát, pár számot kivéve nem volt fejlődés, de az aranyhoz szükséges ereményeket nézve mondhattam volna azt is, hogy 30-40 éves eredmények elegendőek az aranyhoz.

megnéztem, 2009-ben ezt irtam:

"legalább az tudható h. az eredményeket nézve a magasugrók biztos nem doppingolnak, 20-30 évvel ezelőtti eredményeket érnek el.
lám, akadnak tiszta versenyzők a világ élvonalában :DDD
bár a kalapácsvetés is ilyen mostanában, a női súly, diszkosz még inkább.
akad pár olyan csúcs, amelyek az utóbbi 5-6 év eredményei alapján megdönthetik a minden idők leghosszabb ideig fennálló atlétikai világcsúcsa címet :)))"

és ezt

"ahogy nézem, a nőknél is van több olyan szám (100, 200, 400, súly, diszkosz pl.) ahol hacsak nem jön valami géndoppingos hölgyemény, el sem tudom képzelni mikor döntik meg a már most is 20-25 éves rekordokat."

14 év eltelt, most sincsenek közelebb jópár csúcs megdöntéséhez, na jó, a 100-200 talán már nem elérhetetlen, de helyette a távol (és talán a magas) cserébe felvehető erre a listára, ahol még jósok évig a jelenlegi 35+ éves világcsúcsok  nem lesznek megdönthetőek.

Legalább olyan extrém esetekben, mint a súly, ahol az évezred legjobb eredménye nem fér be a top 100-ba (azt is egy jó eséllyel doppingoló orosz érte el, még 2000-ben, http://www.alltime-athletics.com/wshotok.htm) vagy a diszkosz, ahol az évezred legjobb eredménye a 71-ik helyre elegendő, miért nem törlik el a régi világcsúcsot és állapitanak meg egy új alapvilágcsúcsot? 

Irbisz Creative Commons License 2023.08.24 0 1 21724

mikor vezették be ezt a "megegyezünk az aranyban" baromságot? és főleg miért? 

ez nem politika v. biznisz, hogy 2 whiskey vagy egy üzleti vacsora keretében lebótolják az eredményt.

legközelebb majd ha mondjuk egy magasságot négyen jutnak át egyező kísérletszámok mellett, akkor leteszik a lantot, helyette  összedugják a fejüket és azt mondják nem ugrunk tovább, mind a négyen aranyérmesek vagyunk??

vélemény 1 Creative Commons License 2023.08.24 -1 0 21723

Pontosabban a Szabó, Németh Gergely, Aikner Zita hármast. Nagyon jól tudnak együtt dolgozni.

Előzmény: pepe_pepe (21721)
pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 21722

Én mondjuk nem űrsprintet láttam, hanem nagyon durván összeszorított fogakat mindkét oldalon, sőt, kimondottan az volt az érzésem, hogy kínszenvedés mindkettőjüknek, s kérdés, kinek az izmai dobják be hamarabb a kulcsot.

Mondos, kocsit lassított felvételnek tűnt (nyilván számomra így is felfoghatatlan sebességgel futottak, pedig én is futottam 100-at 12.7 alatt)

Kegyetlen volt, a norvégok szerezhettek volna 2 aranyat egy óra altt, mint a hollandok pár napja. A norvégoknak legalább egy összejött, nem úgy mint a két esőnek.

Vam dráma bőven

Előzmény: somliv (21720)
pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 21721

Pedig csak nézd azt és hallgasd Szabó Gábort

Előzmény: ohlulu2 (21718)
somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 2 21720

Erről a heroikus férfi 1500 méterről:

Jakob Ingebrigtsen ezt mondhatta magában: Figyeljetek! Előre állok erődemonstrációképpen, úgy, mint egy falkavezér. Én tudok komoly időt futni, ha bírjátok az iramot, akkor loholtok velem, aztán meglátjuk, hogy mire lesztek képesek. Ha le tudtok engem nyomni, akkor felteszem a kezemet, és azt mondom: Ennyi volt bennem. Állva haltam meg a pályán. 

Igen, ez lehetett a taktikája, de erre a taktikára most ráfázott, mert volt még valakinek egyel feljebb. Josh Kerrbe volt tartalék, nem ijedt meg, hogy lecsapjon a fő esélyesre, és valami űrsprintel falta fel az utolsó 100 méteren a norvégot.

Nyilván, így a verseny után nézve, egyszerűen badarság, fölösleges volt Jakobnak vezetnie elől. Elég lett volna a mezőny közepén csak figyelnie, várakoznia, majd a végén arra a 25 másodperc alatti kétszázára bíznia a dolgot.  

Viszont nekünk nézőknek ez így volt őrületes viadal!

somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21719

Mekkora futás volt férfi 1500-on, Aztanemjóját !!! 

Lefutották Jacobot, de milyen sprint volt a végén az Josh Kerrtől. Igen, volt még feljebb !!! 

Előzmény: pepe_pepe (21717)
ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21718

carl lewist egész pályafutása alatt nem dicsőítették összesen annyit, mint az m4 pár perc ingebritssent :)

(tudom, tudom ES-t nézzek... de az kevésbé vicces)

pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21717

Aztaqrva...

Jacob ....

somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21716

Ámen.

Rémlik nekem Tamberi régről, de nem volt még a 2010-es években, főleg az elején úgy köztudatban, mivel a kimagasló szereplések azért elkerülgették, persze ekkor szinte juniornak számított, viszont olykor beletalált egy-két említésre méltó ugrásba, de összességében világversenyen egyelőre még nem váltotta meg a világot.  

Ám rengeteget gyűrhette ezt a számot fiatal éveiben. Most lapoztam utána, 2011-ben ugrott már 2.25-öt, ami 19 évesen szép teljesítmény. Mi több, az olasz csúcsot is átírták az ő nevére, mivel 2016-ban tudott 2.39-et, ez az egyéni legjobbja, ami azért koránt sem akármi.

Jelenlegi mezőnyben 2.30 m vízválasztó magasság. Laikusan szemlélve ezek óriási ugrások. Mostani VB alkalmával, 2.20 m volt az alja, azzal lett Doroschuk tizenharmadik.

Gianmarco a Budapesti VB-n zsinórban ugrott három stabilt, 2.29 et, 2.33-mat, majd 2.36-ot- ezt nem mondanám mázlinak.           

Előzmény: pepe_pepe (21715)
pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21715

A showman-ek ilyenek, kicsit "nem normalisak"

Igy van ez jol

Előzmény: somliv (21714)
somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21714

Nem ismerem annyira Tamberit, de sokszor szerintem egy Bohóc, viszont ez a bohóckodás nem áll neki rosszul, sőt, a közönség vevő rá, mert úgy vannak vele, hogy ad valami színezést az egésznek. Ezen felül azért a magasugrókba szokott lenni általában extrémség…

Selejtezőbe viszont csak küszködött számára lájtos magasságon, volt némi mázlija is, de ezt az adott szám olykor megkívánja, ám a továbbiak fényében ez mit sem számít. Mert estére felszívta magát, és tudott 2.30 fölött magabiztosan, hiba nélkül ugrani- kijött neki a lépés. Aztán attrakciózhatott csipetnyit harmincezer ember előtt.

Délelőtti selejtező azért volt etalon, mert sokszor a két csoport egymás mellett szinkronban ugrott. Lenyűgöző volt látni élőben azokat a flop ugrásokat, amihez nemcsak dinamikus felugrás, technika, hanem hátizomnak a flexibilitása szükséges.      

Előzmény: vélemény 1 (21712)
somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21713

Akiről illene amúgy szót ejteni, az Kéri Bianka, aki 18.-ként jutott tovább női 800 méteren egy erős mezőnyben. Úgy, hogy volt délelőtt 30 fok, a rekortán meg még jobban nyomta a forróságot. Többször a csoport elején futott, kimondottan parádésan, végén az utolsó száz méteren esett csak visszafelé, ott az már nem esett jól, fájhatott bizony neki, hát mondjuk ki, egy ilyen futószámban ez nem csoda.  

vélemény 1 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21712

Tamberi aranyának nagyon örültem. Az olimpia után sokan mondták, hogy nagy szerencséje volt. 

somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21711

Igen, az tuti, ám egy másik frontról mondjuk Adelle Tracey természetesen még karcsúbb! 

Előzmény: ohlulu2 (21708)
somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21710

Atlétikai VB Esti Programja! 

Álomtanya Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21709

Az atlétika válogatottnak ez a 4F márka mióta van? Adidas eltűnt?

ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 21708

megelőzve honfitársát Allmant.

aki szinte karcsú.

Előzmény: somliv (21707)
somliv Creative Commons License 2023.08.23 0 1 21707

Gianmarco Tamberi amennyire küszködött a selejtezőben, ahhoz képest férfi magasban erre a fináléra összeszedte magát, és 2.36 m-rel behúzta a VB aranyat, az amerikai Harrison, és a qatari Barshim előtt.

Női 1500 méteren Kipyegon hozta a várt eredményt, 3 perc 54 másodpercet futott, és az utolsó négyszáza 55 sec alatt lehetett. Az ez évi London maraton győztese, Sifan Hassan harmadik lett- akárhogy nézzük, ez azért így nem gyönge.

Női diszkoszvetésben meglepetés született, Tausaga egyéni csúccsal, 69.49-el nyert, akivel jóformán senki sem számolt, megelőzve honfitársát Allmant.

Na és 3000 akadályon pedig El Bakkali megmutatta, hogy ebben a számban igenis az egyik döntő faktor az akadályvétel.   

ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21706

azt a bizonyos gátat tényleg nem ugrotta meg

Előzmény: pepe_pepe (21705)
pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21705

Nekem az a necces, hogy tovabbmehetett… annak ellenere, hogy szimpi s drukkolok neki

Előzmény: somliv (21703)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21704

Hajnalban nem spéci dolog felkelni. Pontosan emlékszem, ahogy 1988-ban hajnalban kelt az egész ház Darnyira

Előzmény: somliv (21703)
somliv Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21703

Igen, a döntője neccesebb lehet még a Tokióban lezajlottnál is. Van rá esély, hogy jelen pillanatban elkaphatják, megszorongathatják, akár lefuthatják. Nem tudni, mennyire tudja összerakni magát fejben e procedúra után egy ilyen döntőre.

Rai Benjamin és Dos Santos elégtételt vehet tőle, még ha nem is lenne kimondottan az, mivel az Olimpiai loholásuk alkalmával ők is határon futottak, sőt, egyéni legjobbjukat teljesítették, mint ahogy szinte mindenki. Warholm meg mindent beletett, amit atlétika berkeken belül máig az egyik legkomolyabb teljesítménynek emlegetnek, de ezt ti tudjátok szerintem. Jóformán az utolsó száz méteren nemhogy nem haldoklott, hanem izomból sprintelte, úgy lett aztán világcsúcs. Az meg a másik, hogy milyen módon jött ki egy ekkora tesztoszteron viadalra. AHOGY feltüzelte magát arra a döntőre, amilyen lilaködben tartózkodott, európaiként lefutotta az összes ellenfelét. Sőt, olvastam olyat, hogy norvég szurkolók hajnalba csak miatta keltek fel, hogy lássák ezt a rendhagyó futást tőle.         

Előzmény: pepe_pepe (21702)
pepe_pepe Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21702

azért ez necces

Előzmény: warr (21697)
somliv Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21701

Warholm marad.

Majdnem elcseszte az elődöntőt Igebrigtsen, mivel a cél előtt háromszázzal még körül volt zárva. Mezőny közepén helyezkedett el, közre zárták, volt némi fortunája, meg Önbizalma, hogy nem majrézott ott és akkor be. Kivárt a végsőkig, aztán 200-al a vége előtt nyílt neki egy folyosó, ahol ki tudott jönni, onnantól már kontrollálta futamát, nem is akárhogyan, elég pofátlan módon. Voltak, akik ezt szóvá tették, voltak, akik elismerően bólogattak. Most mit mondjak ? Középtávfutók annyira nincsenek központba helyezve, annyi figyelem sosem irányult rájuk. Így hát ő most reflektorfénybe tette magát.    

Előzmény: pepe_pepe (21696)
somliv Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21700

Túlvállalta magát Sifan Hassan valamilyen szinten, de ő akarta így. Még 5000 méteren is fog majd indulni. Mikor megkérdezték ezzel kapcsán, csak ezt végtelenül egyszerű választ adta, hogy azért vállalta be ezt a programot, mert szeret futni.

De figyelj! Délelőtti 1500-on azért volt tempó, pont az ő futamában, úgy emlékszek rá. Ott oly sokat nem tartalékolt, mivel a többiek is azért szedték a lábukat, ezért neki is mennie kellett.

Viszont az esti 10 ezer, mint lentebb írtam, az pont neki volt felépítve megfelelően. Mivelhogy az ő szintjükön cammogtak, ezért Hassan futhatta saját jóleső tempóját, megbújhatott a mezőny végén gond nélkül. Utolsó körben pedig a gyorsasága is megvolt, mivel egy tízezres mezőnyben ő még mindig gyors, ám az végső métereken eszementül jöttek rá az etiópok, így görcsölt be a célvonal előtt.

Ma fog amúgy női 1500-on döntőzni. Eldől, hogy mire lesz képes egy Kipyegon ellen.

Előzmény: ohlulu2 (21698)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.08.22 0 0 21699

A 2000-es évek elején volt egy orosz 800-as futó. Ő mindig leghátul volt, majd a célegyenesben lehajrázta az egész mezőnyt. Athenban nyert olimpiát. Borzakovszkíj.

Előzmény: somliv (21694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!