-Pincér! Ez a homár nem friss!
-Kedves uram, ma reggel éekezett az Északi-tengerről.
-Lehet, de akkor biztosan gyalog jött!
_________
Két bacilus beszélget az eszpresszóban.
-Mi van veled?-érdeklődik az egyik.- Alig látni mostanában.
-Ne is kérdezd! Napok óta gyengélkedem, elkapott valami antibiotikum.
_________
-Petike, hamarosan elvégzed az iskolát, és anyáddal azt szeretnénk, ha orvos lennél.
-Ugyan már, apu, nagyon jól tudod, hogy egy legyet sem tudnék megölni!
_________
-Ottó, valaki járkál a kertben! -böki oldalba éjjel a neves hangutánzót a felesége.
-Ezt a pechet! Úgy be vagyok rekedve, hogy ugatni sem tudok...
_________
-A kutyánk egyre lustább lesz - mondja az asszony a férjének.
-Miből gondolod?
-Azelőtt a pórázt hozta, amikor a parkba akart menni, most az autókulcsot.
_________
-Igazán sajnálom az éti csigát.
-Az éti csigát? Miért?
-Mert ha keresik, sohasem üzenheti, hogy házon kivül van...
_________
-Pincér, ez a marhaszelet olyan, mint a cipőtalp!
-Hogy maga már mi mindent meg nem kóstolt!
_________
Kovács egy lenyúzott nyúllal tér haza a vadászatról. Az Az asszony gyanakodva nézi, majd megkérdi:
-Ezt a meztelen nyulat te lőtted?
-Igen. Akkor lőttem rá, amikor éppen fürdött.
-Szomszéd úr, nem is tudtam, hogy kutyát vettek...
-Nem is vettünk.
-Hát akkor kinek gügyögte az ön távollétében a kedves felesége,hogy kutyuli-mutyuli, ha mégegyszer kutyálkodsz, nem kapsz kapukulcsot!?
______
Pistike ijedten hátrál a németjuhász elől.
-Ne félj-mondja a gazdája-,hiszen látod, milyen barátságosan csóválja a farkát!
-De elől morog, és nem tudom melyik végének higgyek!
_______
Mit keres a feleségem szekrényében meztelenül?
-Molyirtó vagyok, uram.
-Micsoda? Hát van itt moly?
-Látja, már a ruhát is lezabálta rólam!
_______
-Móricka, itthon van az apukád?
-Nincs. A kutyánk kiszökött az udvarból, és az apu elment keresni.
-Vajon mikor érhet haza?
-Fogalmam sincs, a kutya már másfél órája itthon van.
_______
Miki rokonoknál tölti a hétvégét. Miután körülnézett a gazdaságban és alaposan kifaggatta az állatgondozókat, leül az udvar sarkában és így töpreng;
-A nőstény lovakat kancának hívják, a hím állat neve csődör, a gyereklóé csikó. Nincs közöttük egyetlenegy sem, amelyik csak úgy egyszerűen ló!
_______
-Miért hívod a menyasszonyodat kis csigámnak?
-Mert saját háza van...
_______
-Pincér! Van vadkacsájuk?
-Nincs, kérem! De van szelid kacsánk, és ha kívánja, megvaditjuk.
_______
Két hal beszélget a tóban:
- Vigyázz! -mondja a nagyobbik- Az ott egy horog. Nehogy bekapd!
- Miért? -kérdezi a kis hal.
- Két okból. -válaszolja a nagy- Az egyik, hogy ha bekapod, akkor kihalásznak, megpucolnak, megsütnek és megesznek.
- Nagyon köszönöm -hálálkodik a kis hal- megmentetted az életemet. És mi a másik ok?
- Az, hogy én akarlak megenni!
Egy kutya éjszaka lohol az utcán.
- Hova rohansz? - kérdezi az egyik haverja, aki éppen arra jár.
- A betörők! - lihegi a kutya.
- Szóval betörőket üldözöl? - kérdezi a másik.
- Azt nem tudom. Csak azt hallottam, hogy éjjel az asszonyom így szólt az urához: rablók vannak házban, ereszd ki a kutyát. Aztán a gazdám elengedett.
A baromfiudvarban a kakas ahányszor elmegy az egyik tyúk mellett, mindíg kitép a hátából egy tollat. A tyúk már majdnem kopasz, mikor nem bírja tovább idegekkel, és megszólal:
- Mondd csak te kakas, a többi tyúkot miért nem bántod?
- Mert téged meztelenül akarlak! - válaszolja a kakas.
A farkas meg a nyuszika találkoznak az erdőben:
- Képzeld nyuszika, ellopták az LGT kazettámat!
- Szegény farkas koma! Nekem meg ellopták egy egész hordó boromat.
- Sebaj nyuszika keressük meg együtt! - válaszol a farkas.
Mennek mendegélnek az erdőben, egyszer csak szembe jön velük a medve kicsit dulöngélve:
- Ilyen a box! Hukk!
Micimackó besétál a henteshez és megkérdezi:
- Sonka van?
- Természetesen.
Micimackó felugrik a pultra, előránt egy géppisztolyt, és lekaszabolja az ott lévőket.
- Ezt Malackáért!!!!
Ül a nyuszi a szakadék szélén, néz maga elé és egyre csak azt hajtogatja:
- Boci, boci, boci.
Arra jön a medve és kérdi:
- Mit hajtogatsz itt te nyuszi?
- Boci, boci.
- Hol? -néz lefelé a medve.
- Boci.
- De hol? -kihajol, és lezuhan a medve.
A nyuszi most már azt hajtogatja:
- Maci, maci.
A nyuszi bemegy a háztartási boltba:
- Jó napot! Ecet van?
Az eladó meglepődik:
- Ecet?? Hát az itt nincs, de a szemközti bolt egy ABC, ott van!
- Köszönöm! - elmegy.
Másnap újra bemegy a háztartási boltba:
- Jó napot! Ecet van?
Eladó (kissé idegesen):
- Itt NINCS ecet, már tegnap mondtam! A szemközti boltban!!
- Köszönöm! - elmegy.
És harmadnap ismét:
- Jó napot! Ecet van?
Eladó (magából kikelve):
- Nyuszi!! Ne szórakozz velem!! Itt N-I-N-CS ecet! Nem azért nincs, mert elfogyott, azért nincs, mert nem árulunk!!!
- Jól van na, akkor pamac van?!
Egy nap a nyuszika vígan szalad az erdőben, amikor egy fa tövében meglát szivarozni egy szarvast.
- Mit csinálsz? Megbolondultál? Egy ilyen szép nap a jó levegőn mérgezed a tüdődet? Gyere inkább, és szaladj velem, hogy oxigénnel teljen meg a tüdőd!
- Igazad van! - mondja a szarvas, és elkezd szaladni a nyuszival.
Amint szaladnak, meglátják a rókát, amint az orra a kokainba lóg.
- Hé te! - mondja a szarvas, - itt a természet lágy ölén kokainozol? Gyere inkább, szaladj velünk, hogy teljen meg a tüdőd oxigénnel!
- Igazad van! - mondja a róka, és elkezd ő is rohanni a töbiekkel.
Egy kicsit később találkoznak a farkassal, amint az épp egy injekciós tűt tart a kezében egy adag tiszta heroinnal.
- Hé, itt a természet lágy ölén akarod drogozni magad? Gyere, inkább szaladj velünk! - mondja a róka.
- Menjetek a fenébe! Mindig, amikor a nyuszika belövi magát extasy-val, nekünk rohannunk kell az erdőben?
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy árva nyuszi és egy árva kígyó. Egy véletlen egybeesés következtében mind a ketten születésüktől fogva vakok voltak. Egy nap a nyuszi az erdőn keresztül ugrált, amikor a kígyóba botlott és elesett.
Ez természetesen nagyon fájt a kígyónak.
- Ó, bocsáss meg - mondta a nyuszi. - Nagyon sajnálom, nem akartalak bántani. Születésem óta vak vagyok, így nem láttam, hogy merre járok. Valójában, mivel árva is vagyok, nem tudom, hogy ki is vagyok igazából.
- Minden rendben van - mondta a kígyó - ugyanis az én helyzetem is ugyanez. A születésem óta én is vak vagyok, és soha nem tudtam, hogy ki az anyám. Tudod mit? Rádcsúszok, kitapogatom, hogy mi vagy, így legalább ebben segítek neked.
- Ó, ez csodálatos lenne! - mondta a nyuszi.
Így a kígyó a nyuszira siklott és azt mondta:
- Hát, puha szőr van rajtad, nagyon hosszú füleid vannak, rángatod az orrod és bolyhos farkad van. Szerintem nyuszi vagy!
- Ó, köszönöm, köszönöm! - mondta lelkesen a nyuszi, ezután azt javasolta a kígyónak - talán a mancsommal én is megtapogathatnálak, és ugyanúgy segíthetnék neked, ahogy te segítettél nekem.
Így a nyuszi körbetapogatta a kígyót és megjegyezte:
- Hát, pikkelyes vagy és sikamlós, villás a nyelved, nincs gerinced és nincsenek golyóid. Azt hiszem, hogy vagy politikus vagy, vagy ügyvéd, vagy talán cégvezető.
Élt egy farmon egy csirke és egy ló. Nagyon jó barátok voltak, minden szabad idejüket együtt töltötték.
Egyszer elmentek együtt sétálni, ám amikor egy mocsárhoz értek, a ló megcsúszott és beleesett. A csirke ijedten szaladgált ide-oda, ám nem talált semmit, amivel segíthetett volna barátján. Már majdnem feladta a reményt, amikor hirtelen mentő ötlete támadt:
- Tarts ki, ló barátom, mindjárt visszaszaladok a farmra, és hozok segítséget!
Így is történt. Visszaszaladt a farmra, de senki nem volt otthon. A csirke ahogy ott szaladgált, észrevette, hogy a gazda fiának BMW-je ott áll az udvaron, és még a kulcs is benne van.
Gyorsan beült, indított és kiment a mocsárhoz, ahol a barátja már majdnem elsüllyedt. Gyorsan fogott egy kötelet, hozzákötötte a BMW lökhárítójához, a másik végét pedig bedobta a lónak. A ló belekapaszkodott, a csirke pedig beült, és kihúzta barátját.
A csodás menekülés után két héttel ismét sétálni indultak, ám ekkor a csirke esett bele a mocsárba. A ló nem esett kétségbe, megfordult, és a farkát belógatta a barátjának, aki belekapaszkodott. Ezután a ló könnyedén kiszedte a pocsolyából.
Minden mese végén van egy tanulság. Hogy ebben az esetben mi az?
Ha elég hosszú farkad van, könnyedén tudsz csirkéket felszedni, nincs szükséged hozzá BMW-re...
A tehén meglátja a macskát, és erre gondol:
- Milyen kicsi, és már bajszot visel!
A macska is észreveszi a tehenet, és arra gondol:
- Milyen nagy, és semmi melltartó!
Egy elefánt és egy egérke megy a sivatagban egymás mellett.
Megszólal az egér:
- Te, elefánt, hány éves vagy?
- Kettő.
- Hmm. Ez érdekes, én is. Igaz, hogy én két hétig beteg voltam.
Két aranyhal vitatkozik az élet dolgairól:
- Szóval Te ateista vagy?!
- Igen, szerintem az akváriumunk és a világ dolgai teljes egészében magyarázhatók logikus észérvekkel.
- Vagyis tagadod Isten létét!
- Igen, tagadom! A világ nélküle is létezhet!!
- Aha, aha! És akkor ki szórja minden reggel a tubifexet?!
A birkák békésen legelnek a hegyi legelőn, amikor lecsap egy hatalmas szirtisas és elragadja a legjámborabb, legkedvesebb, legszelídebb, mindenki által szeretett barikát.
A birkák döbbenten, néma csendben állnak, a legnagyobb, legbirkább birka az égre emeli tekintetét és magasztos hangon megszólal:
- S lőn! Beteljesült az Írás! A jók a mennybe emeltetnek!
Nyuszika megy az erdőben, a farkas és a róka elhatározzák, hogy megverik. De miért verjék meg? Azt mondja a róka: ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. Így is történik, jön a nyuszika, sapka nincs a fején, ezért elverik. Másnap megint elhatározzák, hogy elverik. Most miért verjék el? Kérnek tőle cigit, ha filtereset ad, akkor azért, ha filter nélkülit, akkor meg azért. Jön a nyuszika, kérdezik ezek:
- Nyuszi, adsz cigit?
Mire a nyuszi:
- Igen, persze, filtereset vagy filter nélkülit?
Összenéznek az állatok. Azt mondja a róka:
- Te. Ezen már megint nincs sapka!
Három árva kisróka megbeszéli, hogy először a legidősebbik menjen el vadászni. El is indul. Elfutnak a vadak, elrepülnek a madarak, csak egy varjú marad egy fa tetején sajttal a csőrében. Mondja neki a róka:
- Hogy te milyen gyönyörű vagy! És milyen szépek a tollaid!
A varjú oda se figyel.
- Te varjú, voltál te közmunkára fogva?
- Igen! - mondja a varjú és kiesik a sajt a szájából.
Aznap jóllaknak a kisrókák. Másnap a kisebbik róka megy vadászni. Elfutnak a vadak, elrepülnek a madarak. Megintcsak a varjú marad az elmaradhatatlan sajttal a csőrében. A róka elkezdi dicsérni. Semmi. Kérdi tőle:
- Te varjú, voltál közmunkára fogva?
A varjú kiveszi a csőréből a sajtot, beteszi a szárnya alá.
- Igen!
- És merre?
- Arra! - mutatja a varjú és kiesik a szárnya alól a sajt.
A rókák megint jóllaknak. Harmadnap a leggkisebbik megy vadászni. Megint csak a varjú marad. Elhangzanak a szokásos dicséretek majd megkérdi a róka:
- Hé varjú koma! Voltál te közmunkára fogva?
(szárny alá teszi a sajtot)
- Igen!
- És merre?
(másik szárny alá teszi a sajtot)
- Arra!
- Tudtad, hogy megint lesz?
(fejéhez kapja mind a két szárnyát)
- Óóóó! Jaj, csak azt ne!