Keresés

Részletes keresés

waces Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29043
meglatjuk. de ha valoban az a gyilkos,akire a 160.-ik oldalnal,a konyv felenel utalnak,akkor durva anyazas lesz :)
Előzmény: cujo0227 (29042)
cujo0227 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29042

na, én is befejeztem ma Joylandet. Nekem abszolút tetszett a sztori teljes egészében:) és számomra nem volt zavaró, hogy csak a vége felé indult be a dolog. A joylandi élet leírása is tetszett. Nyelvezet,  barátságok, stb...Bár....volt benne eléggé általánosító dolog is Devvel kapcsolatban a vége felé, de nem írom le, mert lelőném vele a rész lényegét, amit én általánosításként éltem meg:D

waces Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29041
azert vannak kingnel kevesbe hanyatlo irok. ez teny. illetve akar 200-300 oldalban is lehetnek jol kidolgozott karakterek,sot kevesebb oldalszamon is. amde ezeket sweeney kollegina irta :) en majd 172 oldal mulva fogok velemenyezni :)
Előzmény: cujo0227 (29040)
cujo0227 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29040

Én még nem fejeztem be, de eddig nagyon jó a történet vezetése. Nem igazán értem, miért kellene hogy minden könyve ugyanolyan legyen? Van amelyik ilyen, van amelyik olyan, erősebb, közepesebb, stb...

Szerintem 1 darab író nincs a világon, aki mindig ugyanúgy ugyanolyan színvonalon ír, és bevallom, nekem nem is tetszene, mert unalmas lenne. Nem lenne emberi ha mindig tökéleteset alkotna. Ha befejezem a könyvet, akkor is azt fogom mondani, hogy ez is jó volt, de pl nem fogott meg annyira mint pl Kennedy, vagy a Minden sötét, de attól még nem lesz rossz, hogy más....Amúgy meg ekkora terjedelemben nem is lehet rendesen kidolgozni a szereplőket.

Előzmény: waces (29039)
waces Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29039

de mar :)

a tartalmi reszrol nem irnek addig, amig be nem fejeztem (ismet csak a bura alatt effektus, ahol a konyv elso 2/3-a jo volt, majd az utolso 1/3 tokeletesen tonkre is tette az egeszet, olyan mocskosul rossz volt), de az idig elolvasott ~1/3 alatt zavaro forditasi hiba nem volt. elgepeles, betuhiba, betukimaradas annal inkabb, viszont az nem forditoi hiba, hanem a korrektor teljes hianyat jelzi. ami viszont sajnos megszokott az itthoni kiadasoknal.

nem egy szanto judit, de biharinal _sokkal_ jobb (megy polc  megfog the cell/mobil - elolvas - elborzad - igazat ad, hogy jobb:) ). es esetunkben a kis josag is josag. (erdekes modon kozben az eredeti verziot is olvasva - ott 2/3-nal jarva-, feltunt, hogy sokkal egyszerubb a nyelvezete, mint mondjuk egy it-nek vagy stand by me-nek. pedig azert king soha eleteben nem volt egy bonyolult nyelvezet).

mindjart keszitek egy statisztikas oldalt es vessuk ossze, hogy kinek melyik konyve hany pont. van egy tippem arra, hogy az uj-king konyvek kozul nagyon-nagyon-nagyon keves lesz 5 pontnal erosebb ;) viszont a kiabrandultsagoddal egyet ertek en is csak azert veszem meg, mert ha nem tennem meg, akkor idegesitene, hogy a 2.5 polcnyi konyvhalmaz foghijas lenne :)

(ps: olvass neil gaimant. o nem hibazott meg :) )

Előzmény: Sweeney Todd (29038)
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.22 0 0 29038

na ne má'!

tegnap este fejeztem be a joylandet, hát. írok róla néhány mondatot, igyekszem spoiler mentes lenni, ahol nem, ott jelzem.

a fordítás trágya, magyartalan mondatok, miegymás. "Egyébként kétlettem, hogy ugyanazt az izgi bulihangulatot találják ott, mint a nyáron." ez komoly? :o talán kételkedtem benne!

a könyv legnagyobb hibája, hogy önismétlő és az utolsó 20 oldalt leszámítva nem történik benne semmi. egy sima krimi egy kísértettel megfűszerezve. és mivel tudjuk, hogy a főszereplőnk életben marad, így még a gyilkos-főhős végső összecsapásának izgalmából is levon.

a hangulata jó!

a karakterek annyira egysíkúak, hogy az írótanfolyamokon példák lehetnének, hogy milyen szereplőket nem szabad kreálni. a főszereplő srác maga a csoda, mert én egyetlen egy negatív tulajdonságot nem fedeztem fel benne. a kis srác + anyuci egy az egyben más könyvekből átemelt szereplők, a többiek pedig annyira nem csinálnak semmit, nem tudunk róluk semmit, hogy minek vannak? ha már úgy sem történik semmi, akkor meg lehetett volna őket tölteni egy kis élettel. King ennél sokkal-sokkal többet tud az emberekről, életről, hogy csak összegányoljon néhány 2-3 mondatos szereplőt.

amíg a fiú rá nem jön, hogy ki a gyilkos, addig az egész könyvben egy nyári meló leírásán kívül nem történik az égvilágon semmi. a szereplők interakcióiban nincs konfliktus, nem keveredik zűrbe, tök érdektelen, hogy mi történik a következő oldalon. ha nem a mester írta volna, akkor már az ötvenedik oldal után kuka nálam.

sok a duma keyes párhuzam, ugyan úgy ismerkedik itt is az új barátaival, mint duman. ugyan olyan a regény szerkezete. ott is az utolsó 20 oldal pörög csak.

nekem hatalmas csalódás a könyv és King úgy látszik full leszállóágban van. az utolsó regényei közül csak a blaze, a búra tetszett, a Lisey úgy ahogy.

ha az állattemető, halálsoron, remény rabjai, dolores, ragyogás, tortúra 10/10, márpedig nálam azok, akkor ez a könyv max 5/10. mostanában olvastam néhány joanne harris könyvet, egész jó írónő, az utolsó könyve, amit kivégeztem (az ötnegyed narancs) sokkal, de sokkal izgalmasabb volt ennél a könyvnél.

nem baj, a nagyokkal is megesik, hogy elfáradnak, Margueznek is csak három jó könyve van, igaz, hogy az a három a világirodalom legjobbjai közé tartozik.

nekem az a furcsa, hogy egyáltalán kiadásra méltónak ítélte.

és most jöjjön néhány SPOILER

- a látó king karakterekkel már dunát lehetne rekeszteni, önismétlő, uncsi. kukába velük, vagy legyenek kidolgozottabbak.

- csak azért, mert Mark médium, a kísértet máris megszabadul egy pillanat alatt? ez nincs levezetve rendesen.

- a "nem fehér" mondatot én értettem, de nem hiszem, hogy minden olvasó vágni fogja, hogy mit is ismételgetnek ilyenkor, itt lehetne egy utalás.

- King egy csomó mindent gagyin oldott meg, úgy van és kész hozzáállással. pl a hajfesték folyik a pasiról. mi van? volt már festve a hajam, de igencsak tönkre mennének  a hajfesték, hajszínező gyártók, ha az első kis eső miatt az leázna az emberek fejéről. pont ilyesmik miatt lesz olcsó egy könyv. mikor épp izgulnom kéne, hogy mi lesz a keréken, erre az jut eszembe a festék miatt, hogy wtf :o.

teljes a king gyűjteményem, szeretem/szerettem, de közepes könyvekért nem vagyok hajlandó 3000-4000-5000 forintot kiadni, szóval nálam ez volt az utolsó dobása, innentől le fogom az újdonságait tölteni.

csináltam egy statisztikát, nálam 22 könyve került a 10/10-es kategóriába. nem értem, ha valaki ilyen összetett, hús vér karakterekkel teli világot tud létrehozni, olyan könyveket, amik letehetetlenek, akkor miért enged ki a keze közül ilyesmit is?

Előzmény: waces (29035)
cujo0227 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 29037

jah láttam... kár hogy már olvasom joylandet, plusz anyósomnak is lesz karácsonyi ajándék részeként.. de ha nyerek, eladom:D

valaki említette a hányinger borítókat... gondolom a piros betűsre gondolsz. Legalábbis azok szerintem irtó ocsmányak voltak.

egyébként a kennedys könyv, a minden sötét és az új ragyogás borító is nagyon jó lett. joyland úgyszintén. bár nekem álomdoktoré  abszolút nem tetszik. jó hír viszont hogy 500 oldal felett lesz:)

Előzmény: rkat (29034)
waces Creative Commons License 2014.06.21 0 0 29036

elég merész dolog king nevével és képvel futtatni egy oldalt. mondjuk úgy, hogy ez pindurit kamuszagú és a facebook viszonylag gyorsan gyomlálja az ilyeneket. (maga az ötlet jó, csak nem igy kéne kivitelezni).

Előzmény: rkat (29034)
waces Creative Commons License 2014.06.21 0 0 29035

joylandbe belekezve két észrevétel (magáról a regényről a befejezésig semmimt nem irnék, mert az under the dome is jól indult és mi lett belőle :) ). az egyik, hogy végre sikerült egy kb igényes borítót csinálni, ami mondjuk az 200-es évek közepének hányinger keltő borítói után egészen felüdülés. ami viszont mindenképpen megér pár mondatot az a fordítás. nagyon régen olvastam utoljára ilyen jó (és idáig hibamentes) fordítást, mint soproni andras fordítása. talán a klasszikus szántó judit félék voltak ilyenek (és feledteti bihari borzalmait, amiket pl a the cellnél elkövetett). mindenképpen ritka az ennyire gördülékeny és olvasmányos és (idáig) hibamentes fordítás

rkat Creative Commons License 2014.06.20 0 0 29034

Sziasztok!

Elindult az Európa mellékhajójaként Stephen King magyar nyelvű könyveinek facebook oldala. Mindjárt egy játékkal indul, Joylandet lehet nyerni, és lesznek majd még játékok meg friss infók a magyar kiadásokról is.

Talán érdemes követnetek :-)

https://www.facebook.com/StephenKingKonyvek

Üdv!

Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.20 0 0 29033

Joyland elhozva, küldetés teljesítve.

tamás015 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29032

Már nem kell, sikerült neten megtalálnom az összeset online

Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29031

nekem majdnem mind.

Előzmény: tamás015 (29027)
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29030

a boszorkányos sztori nagyon jó, letehetetlen! az első 3 vámpírkönyv is fincs, aztán sajnos mélyrepülés. :(

Előzmény: cujo0227 (29029)
cujo0227 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29029

Hm... milyen szép is lenne:) 3 könyv 1 éven belül:D amúgy anyósom is odavan Kingért, szóval ő is örülne az ajándéknak:) Szóval ha kijön Mr Mercedes is, akkor 3 új könyv plusz A ragyogás lesz az ajándéka, mert utóbbi sincs még meg neki....

Amúgy most én is Joylandet olvasom. Éjjel fél 3ig olvastam,  108nál tartok. Én is sajnálom hogy ilyen kis satnya könyvecske lett...Én nem akarom hipp hopp befejezni szándékosan. Vasárnapig akarom befejezni, és aztán hétfőn kezdem Darren Shan-tól az Árnyak asszonyát.

Ha minden jól megy, és késik a szokásos 1 hetet az Álomdoktor, akkor még Agatha Christie  10 kicsi négere is bele fog férni  doki előtt... Aztán Álomdoktor, utána pedig Fable: Holt volt, holt nem volt.... és aztán Nekiülök Anne Rice : Mayfair boszorkányok élete sorozatának......a héten megjön a második harmadik rész is. Valamivel utána, ha teljes lesz a készletem, akkor a Vámpírkrónikák, és Új vámpír történetek jönnek:) Egyenlőre ez a terv, és kb vége is az évnek:D Mert elég lassan olvasok. A napokban rendeltem meg az első pár könyvet a vámpíros sorozatból, és annyira szépek, frissek...:)

Előzmény: AdAm Jahola (29025)
dmmddm Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29028

Joylandot én is kiolvastam egy nap alatt, rövid, jól haladós és  tetszett is.

Utána újraolvastam A ragyogást,hogy a folytatását el tudjam kezdeni,amint kézhez kapom. Gondoltam,hátha lesznek benne utalások az előzményre,így kicsit felfrissítettem.

tamás015 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 29027

Sziasztok! valakinek megvan esetleg Stephen King összes könyve online?

zevilandi Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29026

kicsit messze van, de ne legyünk telhetetlenek :)

ma előjegyezésbe vetettem a dr. sleepet. hát nem adják olcsón :/

Előzmény: AdAm Jahola (29025)
AdAm Jahola Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29025

Sziasztok!

Nem tudom hogy ti tudjátok e de nem oly rég beszéltem az Európával, és közölték hogy ha minden jól halad akkor a Mr. Mercedes a karácsonyfánk alá kerülhet.

És sztem jönni fog akkorra, mivel tavasszal is írták nekem hogy megjelenik a Dr. Sleep nyár közepére. S tessék itt is van

zevilandi Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29024

tegnap elkezdtem a Joylandet. a 90. oldalnál tartok és egy baj van csak vele: túl rövidnek tűnik :)

waces Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29023
ez nem remlik,de volt olyan rc konyv,amit a forditas tett tonkre. az teny,hogy laz meg koma alapkonyvek voltak anno. de herzognal is jobbra emlekeztem,mint amilyen ujraolvasva volt (bar van ami meg most is jo tole)

(mondjuk sablonos karaktereknel kingnel se kell messzire menni. pl teljes dt sorozat :)) )
Előzmény: Sweeney Todd (29019)
waces Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29022
abszolute igy van. nalam is mar csak king van papurkonyben (na jo,meg elcsabultam a szethullott birodalom trilogiara,de azt is kindlen olvastam ettol fuggetlenul :) )
Előzmény: Sweeney Todd (29020)
waces Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29021
igaz,naluk pont ua az ar,mint alexandranal. anno probalkoztam veluk,de amig csak magyar posta van,mint futar,addig szamomra felejtosek. (ez remelem azota valtozott)
Előzmény: tamás015 (29018)
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29020

késő, már alexandránál megrendeltem. :)

furcsa lesz könyvet kézbe venni. mivel a king gyűjteményem teljes, így ezt is megveszem, amúgy teljesen átszoktam az olvasóra.

Előzmény: tamás015 (29018)
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.17 0 0 29019

kis koromban (10-13, míg fel nem fedeztem kinget) szerettem a kómát, a mutációt, akár az istent, agyat, de akkor is lehet, hogy így írt, csak még nem éreztem rá, hogy a mesélés lényegére.

nem emlékszem most mit olvastam, ebookra töltöttem le. az a sztori, hogy az orvos család rájön, hogy az egyik székbe helyezett radioaktivitás mérgezi a betegeket. a történet nem volt annyira rossz, bár azért klisés és kiszámítható, de az írástechnikai része nem sikerült fényesen. a karakterek meg sablonosak, semmi árnyalás nem volt bennük, vagy gonoszak voltak, vagy szimpatikusak.

Előzmény: tamás015 (29017)
tamás015 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 29018

Szerintem jobban jártok ha konyvtunder.hu oldalon rendeltek inkább, 23 % kedv. , sőt bizonyos napokon, asszem keddenként 25%, van boltjuk ahol ingyen átvehető

tamás015 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 29017

Szia! melyik volt Robin Cook-tól az a könyv . amit gyengének találtál

Előzmény: Sweeney Todd (29004)
cujo0227 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 29016
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.16 0 0 29015

lehet, hogy DK, RC történetei jók, de az írástechnikájuk silány, ezek az inas-szobalány párbeszédek, úgy kommunikálnak a kétdimenziós szereplőik, ahogy ember nem beszél.

Előzmény: cujo0227 (29009)
Sweeney Todd Creative Commons License 2014.06.16 0 0 29014

pontosan! a duma key pl úgy szar, ahogy van.

Előzmény: waces (29012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!