Ilyesfajta támadás? Mikor még a rendőrség sem nyilatkozott?
Nem szeretnék ebbe rasszizmus dologba itt belebonyolódni, mert ez a topik elsősorban
nem erre lett létrehozva, ha ezt itt elkezdjük ragozni előbb-utóbb elszabadul a pokol, aminek számomra annyi lesz a következménye, hogy egy topikkal megint kevesebb...
amit egyébként, rendkívül sajnálnék.
Nem véletlen, hogy nem polidilizek.
A miértet itt nem akarnám kifejteni, mert már az is egy elég nagy dili lenne... :)
Száz szónak is egy a vége, ha a topik úgy kívánja, menjetek el ezen az úton,
de nélkülem...
( na nem mintha nagy veszteség lennék a topik "nyüzsgő" életében...:) )
ezzel az a baj, hogy a "világvége" és hasonló nyilatkozatokkal maguk a cigányok teszik a legtöbbet azért, hogy a más nemzetiségűek ellenérzéssel állnak feléjük. Ők maguk azok, akik táplálják a többiekbe az ezirányú gondolatiságot, ami némelyekben eléri a szélsőségesnek nyilvánított küszöbértéket is...
az, hogy buták, mint a Föld, tanulatlanok és értelmetlenek, nem mentség, de részben emiatt sem tudom sajnálni őket.
hol tudtok a környéken (mivel Újpesten nincs ilyen), olyan uszodát, ahol rendszeres jelleggel úszni lehetne? Kifejezetten úszni, nem pedig strandolási céllal.
van egy kis irigység bennem, hogy ráérsz strandra járni az Aquaparkba.. :-)))
a közelben én is ezt preferálnám legjobban, felszereltsége, szolgáltatásai és persze a kerületi mivolta miatt is...
de csak mint strandot.
Úszni ugyan lehetne, mert van 25m-es medence is, de pusztán ezért már drága a belépő.
Kimondottan uszodát, ami megfizethető, legközelebb a XI. Kondorosi útnál találtunk mi is, ami Újpestről nézve kegyetlenül messze van. 1 óra BKV csak oda, ha kijönnek a csatlakozások, ill. vissza is. Ennyi ideje embernek már nincsen, pedig egészségügyi szempontból igen fontos lenne, ha úszni lehetne járni...
A két belinkelt cikk mellett elolvastam az összeset a témában, pont azért, mert elegem van az ilyesfajta támadásokból. (Ó, a sajtó ?? Ja, igazad van)
azonkívül: - már beillesztették ezt az esetet olyan összefüggésbe,a hol romák elleni támadásokat gyűjtöttek össze. (Na jó, ez semmit sem jelent, de nem lehet figyelmen kívül hagyni) - bagolylétű lánka lévén számtalanszor beestem a fiúkhoz az éjszaka közepén (élelmiszerbolt), szal valamelyest ismerem őket. - szerencsés embernek mondhatom magam, sosem kerültem konfliktusba romákkal, sőt megáldott a sors sok-sok kiváló emberrel közülük, néha még a lélegzetem is eláll, olyanokkal.
Most linket nem tudok nyögni, de toltam már, hogy nem lesz az ám jó, ha ennyire terjednek "eszmék" a rendvédelmi szerveken belül, oszt pl. mennyi rengeteg roma tűzoltó van a parancsnokságokon... mert ugyan mi lesz ezekkel a fiúkkal ?
Tudod mit ? Ne legyen igazunk !
Jeleket azonban látok az újpesti helyzet durvulására, erről viszont most nem nyilatkoznék.
Nem strandról, hanem uszodáról beszélek, mivel onnan indult ki az egész :-)
(Az Aquat te hoztad fel, engem nem vonzanak az ilyen helyek, mert úszni szeretnék, nem strandolni, de valóban a napi jegy a drága. De ha jól tudom, tömegközlekedéssel eléggé macerás odajutni.)
Direkt megnéztem közben pl. a Kondorosi úti uszoda árait: 3 órára 1350 ft a felnőtt belépő, simán versenyképes lenne hasonló árakon egy újpesti uszoda, mondjuk 2 óra=1200 forintos áron. (Mondjuk hetente 2-3 alkalommal ez megfizethető lehetne már, aki meg strandolni akar, az úgysem odajárna, tehát a tömegnyomortól sem kéne tartani.)
A rohadt drága aqua talán erős kifejezés... Én, akinek még nincs önálló keresete (igaz, igénybe veszem a diákkedvezményt), annyira nem megterhelő gy nyáron pár alkalommal, 4-5 órára kifizetni 1890 Ft-ot. Sajnos 1200-1500 alatt manapság nem lehet már strandra bejutni... :-(
Ráadásul akkor mindenki mehetne, ahová kedve viszi: szauna a drága Oxigénben, csúszda/ugribugri a rohadt drága Aquaban, olcsó sportolás pedig az uszodában.
Úszni például nem lehet emlékeim szerint (kb. egy éve voltam), mert ahhoz nem elég az a méret, valamint a belépő is meglehetősen drága. Egy ekkora kerület/város simán elbírna még jónéhány uszodát, ahová el lehetne ugrani egy (fél)órát úszni kiülés és szauna nélkül, megfizethető áron, nyilván átalakítás/ újjáépítés után. Ráadásul a metróvégállomástól egy km-nyire egy korrekt uszoda valószínűleg eléggé látogatott lenne. Gondolom én.
A szennyvíztisztító után van egy üres placc, utána ártéri erdő... A tungi helyére sportuszodát, szállodát álmodnak a kerül jelenlegi vezető, úgyhogy egy csomó fát megint ki fognak vágni, ha ez megvalósul. Igaz, hogy már XIII. kerület, de fura, hogy a környezetvédők nem haraptak rá a kecskefarmon lévő, elhalt fák ügyére. Rengeteg földet hordtak oda, 1,5 -2 m vastagon, a déli kerítésnél lehet is látni a szintkülönbséget....
Bicikliztem a városban néhány napja, és Újpest városkapunál rágurultam biciklivel a hídra, a hídról legurultam a Duna-partra, majd elfordultam jobbra, ahol valamilyen erdei ösvény volt. Onnan kijutottam egy elhagyatottabb partrészre, ahol egy meztelen fickó ácsorgott a parton, egy másik pedig érdeklődve méregetett engem, úgyhogy gyorsan továbbtekertem.
Az egy meleg-nudista partszakasz arrafelé? Csak hogy tudjam, hogy legközelebb merre ne menjek. :P
Nem egészséges, hogy ha valaki ennyi ideig ül ugyan abban a vezetői székben. Másrészről az ő ténykedése sem hibátlan, szerintem elkövetett néhány nagy hibát. Persze nem tudni, milyen lesz az új vezetés. De nem fejtem ki, ez végülis nem egy politikai topic.