Keresés

Részletes keresés

DuDoR Creative Commons License 2006.04.09 0 0 745
Hamarosan!

Időugrás a Marson
DuDoR Creative Commons License 2006.04.09 0 0 744
Árnyak ébredése
DuDoR Creative Commons License 2006.04.09 0 0 743
Génszinfónia
DuDoR Creative Commons License 2006.04.09 0 0 742
Fegyver a kézben
Rorimack Creative Commons License 2006.04.05 0 0 741
Csak magamat tudom ismételni: ha jó "steampunkot" akar valaki olvasni, akkor olvassa el Stephensontól a Diamond Age-et. Ha meg lyukkártyákról, s társaikról, akkor a Criptonomicont. ;)
Előzmény: Mr_Fusion (740)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.04.04 0 0 740

Te találtál benne sztorit...?

Miután a végére értem, egy darabig nézegettem, forgattam a darabokat, aztán mivel sehogy se sikerült rájönni, mivé akarnának ezek összeállni, vállat vontam, és feltettem a polcra úgy szanaszét, ahogy maradt.

Ööö... Spoiler...? :)

Azon kívül, hogy a lefuttatása tönkrevágta a Napoleon nevű "szuperszámítógépet", semmit nem tudunk meg a titokzatos lyukkártyákról, amik hol itt, hol ott bukkannak fel a regény során; mindenki akarja őket, de a jelek szerint senki sem tudja, mire jók, és mi sem tudjuk meg. Az is homályos, hogy a szereplők felének egyáltalán mi köze volt ehhez az egészhez, a záró szakasz jelentésével kapcsolatban meg végképp passzolok (ötleteim vannak, de azok csak annyira kapcsolódnak a regény előző 99%-hoz, mint akármelyik másik tetszőlegesen választott regényhez kapcsolódnának). Ennél csak jobb Gibsont és Gibson-Sterlinget olvastam.

Előzmény: Strong Bad (736)
orcinus-orca Creative Commons License 2006.04.03 0 0 739

K S Robinsontól egy másik könyvet tervez a Galaktika kiadni.

Nem hinném, hogy a Vörös Mars folytatódna mostanában.

kaviat Creative Commons License 2006.04.03 0 0 738
a marsról jut eszembe. lehet tudni, hogy a vörös marsot mikor folytatják?
orcinus-orca Creative Commons License 2006.04.03 0 0 737

Az, hogy dagályos és elveszik a részletekben tekinthető a steampunk egyik stíluselemének is.

Egyébként nekem sem jött be ez a stílus.

Akkor már inkább Green (Galántai) Mars 1910-e: ott jól el van találva. Sokkal szikárabb, ami jól illik a létért való küzdelem (szándékos "félre-") értelmezéséhez, ami a regény filozófiai gerincét adja.

Strong Bad Creative Commons License 2006.04.03 0 0 736
A Gepezet forditasarol mi a velemenyetek? Szerintem eleg kozepesre sikeredett. Tudom, csinaljam meg jobban. De sajnos ez hemzseg a mondatszerkesztesi hibaktol.

Ezenkivul a regenytol se dobtam hatast. Dagalyos, nehezen kovetheto sztori, elveszik a reszletekben. Egyszeruen 20 oldal utan felredobom mindig.
Sezlony Creative Commons License 2006.02.22 0 0 735
Bővebben, magyarul az endlessen olvashattok Simmons műveiről remek kritikákat.
<a href="http://www.endless.hu/?rovat=konyv&cikk=endymion" target="_blank">Itt.</a>
Ahogy én hallottam véleményeket, az Endymion csakugyan nem olyan jó, mint a Hyperion, nem annyira csavaros, kevésbé szakít az űropera-hagyományokkal. De sokkal inkább folytatás, és nem 3.-4. kötet.

Szvsz az Illiumnak nagyobb esélye van megjelenni valahol, hiszen a Cherubionnak ki tudja, mikor lesz megint pénze egy biztos bukáés könyvre, egy folytatást meg más kiadó nem vállalna föl. Az Illium ezzel szemben teljesen önálló mű, "tiszta lap".
(Persze még így is kétséges: más kiadó által már elkezdett írói életművet folytatni...)
DonQHote Creative Commons License 2006.02.22 0 0 734

Az én ismeretem szerint a Hyperion saga három kötetes, a harmadik valamilyen Endymion című.
Valóban a Hyperion is és a Hyperion Bukása is önállóan is megálló művek, de mégiscsak egy nagyobb rész 2/3-ada. Az én ismereteim szerint.

Ezexerint a 3. harmadra még szintén várni kell.

---------------

Nem akartam a fentieket törölni, mert az internetes segítség csak a sorok után jutott eszembe. Rákerestem az Amazon.de-n Dan Simmonsra.

Íme: Dans Simmons: Endymion. Pforten der Zeit/Die Auferstehung.

Azaz: Endymion. Az idő kapui/A feltámadás

Az Amazon.de kiadó véleményének (szerzője Birgit Will) eleje hevenyészett fordításban:
A Hyperion regényekkel Dan Simmons a Space Opera új korszakát nyitotta meg -- és helyezett elénk egy olyan mércét, amelyen a mai napig nem sikerült senkinek átlépni. A most két kötetbe foglalt (! **) Endymion regénnyel Dan Simmons folytatja a történetet és fejezi be azt egy grandiózus csattanóval.
A történetet a főhős, Raul Endymion meséli, aki halálraítéltként visszatekint eddigi életére. Raul egy Schrödinger-macskaketrecben ül és egy ősöreg kvantumfizikai talány következtében se nem élő, se nem holt...

(** A felkiáltójel tőlem van...)

Érdemes lenne még fordítani a Kiadó méltatását, de nincs sok időm rá. Viszont két olvasói vélemény is áll az oldalon, egy 15 emberből 1-nek OK vélemény, amely 5 ből 2 csillagot adott a műnek és erősen lehúzza (unalmas, duplára higított, és ilyesmik), illetve egy 4-ből 3-nak OK vélemény, amely 5-ből 5 csillagot adott és erősen dícséri.

Ezexerint a Hyperion saga (Dan Simmons akaratából) nem 3, hanem 4 kötetes.

Na ha a 3. is duplán, meg a 4. is duplán jelenik meg nálunk, akkor mi nyolckötetesek leszünk Simmons úr és a Shrike ügyében. :-))))))))

DonQ*

Előzmény: Mr_Fusion (722)
kaviat Creative Commons License 2006.02.22 0 0 733
ő a kiadó?
Előzmény: Furfangos Juhász (731)
mobiussf Creative Commons License 2006.02.22 0 0 732

Kim Stanley Robinson-ügyben érdemes lesz figyelni a Galaktika Fantasztikus Könyvek terveit.

Üdv,

Németh Attila

Előzmény: kaviat (717)
Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 731
Előzmény: kaviat (730)
kaviat Creative Commons License 2006.02.22 0 0 730
köszi a tippet!
Előzmény: Furfangos Juhász (729)
Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 729

A Cherubion kiadónál van még raktáron, rendelhetsz tőlük, ha érdekel.

Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 728
Aha. Várj egy kicsit... utánanézek valaminek.
Előzmény: kaviat (727)
kaviat Creative Commons License 2006.02.22 0 0 727
tudom, hogy megjelent, olvastam is de csak kölcsön kaptam és mostanában sehol se láttam.
Előzmény: Furfangos Juhász (726)
Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 726
Pedig megjelent. Hyperion bukása címmel. 2-3 éve is megvan már annak.
Előzmény: kaviat (725)
kaviat Creative Commons License 2006.02.22 0 0 725
én a hyperion második 2 kötetét keresem. az elsőt láttam itt ott, de a második fele nem rémlik.
Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 724
Milyen egyszerre válaszoltunk :)))
Furfangos Juhász Creative Commons License 2006.02.22 0 0 723

Mi értesz a Shrike-sorozat utolsó kötetén? Maga a Hyperion két kötete - négyfelé szabdalva, de ebből titkot nem csinálva - már régen kijött, a folytatás pedig nem kapcsolódik szervesen a sztorihoz, csupán "csak" folytatás :)) hogy várható-e? Először ugyebár a kardhal...

Előzmény: DonQHote (719)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.02.22 0 0 722

Ha jól tudom, maga a Hyperion megjelent teljes egészében, 2x2 kötetben; eredetileg 2 volt, Hyperion és Fall of Hyperion címmel. Ez nekem így egy önmagában lezárt sztorinak tűnt.

Van viszont folytatása/előzménye(?)/kiegészítése a történetnek, talán Endymion címmel. Volt itt a környéken valahol egy topic erről a regényciklusról, ha sikerül előásnod, onnan pontosabban megtudhatod (már elég régen elsüllyedt asszem, mivel akit érdekelt, közben beszerezte és elolvasta angolul).

Egyébként lehet, hogy ez is része a dolognak: ma már elég gyorsan híre megy egy-egy új könyv megjelenésének, illetve utána lehet nézni a folytatásoknak, és aki megunja a hiábavaló várakozást (meg persze kellő szintű idegennyelv-tudással megteheti), az egy idő után besokal, és megszerzi alternatív forrásból azt, amire itthon hiába várna. Így aztán ha végül mégis megjelenne, nem biztos, hogy megveszi, hacsak műpártolásból nem.

Vannak persze üdítő kivételek, pl. az Agave (legalábbis remélem, hogy az adja ki) eléggé elszántnak tűnik Iain M. Banks regényei tekintetében, vagy a PKD sorozattal kapcsolatban.

DuDoR Creative Commons License 2006.02.22 0 0 721
Ami a kötetet szétszabdalását illeti, ha megnézem a nálam lévő igen vastag négykötetetes Otherland díszdobozt (német nyelvű), bevallom nem igazán tetszik az illusztrációktól mentes apró betűs szerkesztés. lehet hogy a Dáin kiadónál nem 2x2500 (nem tudom a pontos árat) hanem mondjuk 1x4000 Ft lett volna mindez, de szerintem nem vált volna előnyére.

Nem az a gond egy könyv ma divatos "kettévágásával", hogy technikailag két kötetben jelenik meg, hanem az, hogy a terjesztésbe önálló könyvként kerül be a fél könyv.
DuDoR Creative Commons License 2006.02.22 0 0 720
legyen igazad, főleg az SF esetében! én csak azt látom, hogy ha bemegyek egy boltba, akkor siralmas az SF felhozatal :(((

Bizony, bizony...

Bár a kiadók sem kényeztetnek bennünket, de a boltok kinálata még annyira sem. Persze valahol érthető, hogy próbálnak minél kisebb raktárkészklettel dolgozni, de hát pont arról szólna kereskedés, hogy minél nagyobb választékot biztosítsanak a potenciális vevőknek, nem?

Mindenesetre a netes boltokban valamivel jobb a helyzet, ott általában jóval nagyobb a rendelhető könyvek választéka. Sőt most van egy új webes kezdeményezés, a http://www.fantastic-book.hu/ ahol kifejezetten a fantasztikus könyvekkel akarnak foglalkozni, itt remélhetőleg kapható lesz az összes utóbbi években megjelent sf, ami a kiadóknál még fellelhető. Persze, itt a fantasy lesz valószínűleg a dominás, dehát ez legyen a legnagyobb gond...

Előzmény: kaviat (717)
DonQHote Creative Commons License 2006.02.22 0 0 719

Sajnos teljesen igazad van. Én is majdnem minden könyvet online rendelek meg, egy-két helyen ezért előre is köszönnek és extra kívánságaimat is figyelembe szokták venni. Az én könyvszámlám havi 4-5 kötet, ami az árakat figyelembe véve nem csekély Ft összeg. Szerencsére más "káros" szenvedélyem nincs....

A Dáin kiadó szerint ha össze tudnék szerezni ezer vevőt (998-at, mert én kettőt vennék), negyed éven belül megjelenhetne az otherland 3 aztán a 4 is...

Hihetetlen, hogy magyarországon 1000 példányban sem fogy el egy scifi könyv? nekem igen, de a bizonyítékok mégis ezt mutatják. Így Otherland 3 akkor lesz, ha a kiadó más köteteinek nyeresége megtermeli ennek az előre kalkulálható veszteségét.

Néha arra gondolok, kellene egy "Scifi könyvtámogatók ezres társasága" bejegyzett egyesület, ahol csoportosan döntve választanánk kiadandó könyvet. Csak hát attól tartok, sosem jönne össze még a scifit szeretők között sem egy adott tételre egy ezres megrendelés...
Ezért aztán pl. marad a GBK, amely dícséretes módon segít olyanoknak, mint pl. én.

Vagy az Átjáró lelkes csapata, amely nekem úgy tűnik egy ember és néhány barátja (plusz egy kiadó) víziója és munkája.

Ami a kötetet szétszabdalását illeti, ha megnézem a nálam lévő igen vastag négykötetetes Otherland díszdobozt (német nyelvű), bevallom nem igazán tetszik az illusztrációktól mentes apró betűs szerkesztés. lehet hogy a Dáin kiadónál nem 2x2500 (nem tudom a pontos árat) hanem mondjuk 1x4000 Ft lett volna mindez, de szerintem nem vált volna előnyére.
Én meg tudtam barátkozni Dan Simmons Shrike történeteinek, vagy Tad Williams Másvilágának szétszedésébe, ucsak már jönnének a folytatások!!!!

Jól tudom, a Shrike sztori utolsó része sem adódott még ki?

Hasonlóan bánkódom a Möbius sorozatok csődjén is, nálam is befejezetlenül árválkodik a Mars ciklus, az Átjáró 4-et is németül olvastam előbb.
Kis ország, ezzel a süket nyelvvel, ez van. :-):-) :-(:-(

DonQ*

Előzmény: Mr_Fusion (713)
DuDoR Creative Commons License 2006.02.22 0 0 718
Juteszembe egy ajánlat...

A 980 forintos Libri-Ulpius akcióban kapható az Időutazó felesége.

Igaz, ez nem az Ulpius sci-fi sorozatában jelent meg, hanem attól függetlenül, de nekem jobbnak tünik, mint a sorozatban megjelent elsőkiadású kötetek.
kaviat Creative Commons License 2006.02.22 0 0 717

legyen igazad, főleg az SF esetében! én csak azt látom, hogy ha bemegyek egy boltba, akkor siralmas az SF felhozatal :(((

a vörös mars folytatását én is nagyon várom, mondhatni azt, hogy mostanában már mérsékelt optimizmussal.

Előzmény: Rorimack (716)
Rorimack Creative Commons License 2006.02.22 0 0 716
A fantasy épp felfelé ível, lsd. DV új sorozatai.

SFnek meg ott az agave, meg az új Galaktika-könyvek.

Előzmény: kaviat (715)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!