Keresés

Részletes keresés

forumate Creative Commons License 2015.03.11 0 0 7991

Sziasztok!

Lenne pár -lehet kicsit hülye- kérdésem:

Valaki tudna segíteni talp keménység témakörben? Mi az a keménység érték ami fölött már nyugodtan megvehetem a deszkát vagy mi az ami alatt semmiképpen se vegyem meg / az extrudált talp most akkor könnyen javítható vagy sem (valahol ezt, valahol azt írják) / vagy ami extrudált, olyat alapból ne vegyek, akkor se, ha fából van a közepe?
Kezdő vagyok, először is szeretném rendesen megtanulni az alapokat, de a végcél a street lenne.
Amit kinéztem deszka: Core WOOD 5620 / Base density 1320 EXTRUDED

Plusz, ha ezt a deszkát a gyártó 55-80kg-ig ajánlja, akkor mennyire gond, ha kicsit meghaladom a 80-at (írtam a gyártónak is, de eddig még nem kaptam választ)?

Előre is köszönöm a segítséget!

Fishtax Creative Commons License 2015.03.11 0 0 7990

Az én vonalam befulladni látszik, egyelőre semmi visszajelzést nem kaptam a megkereséséemre. :-(

robi

Előzmény: Fishtax (7975)
minerel Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7989

Köszi!

A reggeli program az volt, hogy felváltva vittük a gyerkőcöt a sísuliba reggelente, így mindig csak egyikőnknek volt egy laza órája a még üres pályán.

Előzmény: zsuri (7988)
zsuri Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7988

Kár, hogy külső kamera nem volt, de azért tetszett :-)

Előzmény: minerel (7984)
vau1111 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7987

Hétvégén végre sikerült kijutnom Hochkar-ra. Idei idény első hochkar-i túrája. Így, hogy ritkán jutok oda, újra tudom értékelni a pályákat, és a minőséget amit ez a hely nyújt.

Első nap felhős, néha enyhén ködös, többször kontraszt nélküli, vasárnap ragyogó napsütés. A hó szombaton még puhább (pénteken esett hó), vasárnap délelőtt zseniális kemény, délután kicsit felpuhuló.

A menü mindkét nap RS (óriás), SL (szlalom) majd free. A sít az öcsém nyúzta. Az RS továbbra is zseniális, gyakorlatilag a legjobb élményt ez adta. Bár az is lehet, hogy azzal mindig a legjobb pályaviszonyok között mentem, amikor még frissek voltak a pályák. Az idény eddigi 3 napján az volt az érzésem, hogy a free deszkát jobban szeretem. Na ez most visszaváltozott a normális irányba, a free deszka csak az esti túlélésekhez volt használható.

Brutálisan kidöglöttem. Mindkét nap dél körül váltottam a szlalomra, hogy legyen egy kis pihenő (haha, kisebb erőhatás, de több kanyar...). Aztán du. 2-fél 3 körül csak azért váltottam free-re, hogy az öcsém ne csússzon egyedül. Szívem szerint ekkor már csak napoztam volna a havon, mivel úgy 100 méterenként meg kellett állnom lábat lazítani. Legalább a switch tovább javult.

Az idei idény nem a fejlődésről, inkább a szint visszahozásáról szól. Ha nem is jutottam el a tavalyi szintre, azért nem is vagyok olyan messze tőle.

minerel Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7986

pályaszállás előnye kb 10-ig :-)

Előzmény: Fishtax (7985)
Fishtax Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7985

Kibérelted a pályát? :-)

robi

Előzmény: minerel (7983)
minerel Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7984

Ez a helyes link :-)

http://youtu.be/nr6p1wT3WAI

Előzmény: minerel (7983)
minerel Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7983

Kreischberg 18-as pálya.

Szép idő, jó hó.

https://www.youtube.com/watch?v=vmt2lHgNgHA

Nem volt kedvem a vágásokkal szórakozni így csak ezt dobtam össze.

Fishtax Creative Commons License 2015.03.09 0 0 7982

Én megtekintettem, élveztem is, jók a vágások, a zene, a téma, a hangulat is átjött, de remélem, nincs harag, ha azt mondom, a filmezés/filmkészítés egyelőre jobban megy nektek, mint a deszkázás! :-) Voltak biztató momentumok (a kék nadrágos és a csíkos kabátos srác néhány kanyarja), de a legtöbbször csak hátul lévő lábra terhelést, csúsztatott kanyarokat, "farolgatást" láttam. Menjetek rá jobban a snowboard-technikára, akkor a filmeitekben sem lesz ennyi esés, hóban csúszás.

De még egyszer: a videó nagyon jó!

robi

Előzmény: akoosb (7980)
akoosb Creative Commons License 2015.03.07 0 0 7981

https://www.youtube.com/watch?v=vmt2lHgNgHA

Ez a működő link az előző helyett!!!

akoosb Creative Commons License 2015.03.07 0 0 7980

Első snowboardos kisfilmünk barátokkal! :)
Igyekeztünk elkapni azt a hangulatot ami végig urrá volt rajtunk. az a szabadságérzet, adrenalin... Minden megtekintésnek hálásak vagyunk :) 

https://www.youtube.com/watch?v=8KtgwQUm0WM

fikás paraszt Creative Commons License 2015.03.07 0 0 7979

https://www.youtube.com/watch?v=aZSpMkKdV7g

zsuri Creative Commons License 2015.03.05 0 0 7978

Nekem a tavalyi év volt ilyen szempontból nagyon érdekes. 17 éve boardozom, de előtte még egy szezonom sem volt, hogy összességében egy free lappal jobban jártam volna. Tavaly viszont - bár itt Magyarországon szokás szerint elég gyenge volt a szezon - nagyon sokszor voltam frissen esett hóban. Ha nincs a szélesebb, puhább, kevésbé "agresszív" Speedcross lapom a keskeny lapjaimmal elég élvezhetetlen lett volna. A cross lappal viszont kifejezetten szórakoztató volt, bár a végén már kicsit vágytam egy keményebb, kifagyott pályára.

Előzmény: minerel (7977)
minerel Creative Commons License 2015.03.04 0 0 7977

Most Murauban nagyon szép időt fogtunk ki jó hóval, tömeg nélkül.

Most voltam először úgy, hogy 4 napig csak a tárolóban állt a free lapom és az alpinnal mentem egész nap. Egyre jobban szeretem :-)

zsuri Creative Commons License 2015.03.02 0 0 7976

OK, jó lenne ha ebben az évben összejönne valami. 

Előzmény: Fishtax (7975)
Fishtax Creative Commons License 2015.03.02 0 0 7975

Írtam a schneebergi túravezető kapcsolatomnak, várom a válaszát. Jeleztem, hogy a közelükben, de azért a magyar határtól nem túl messze is érdekelnének a lehetőségek.

robi

Előzmény: zsuri (7972)
vau1111 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 7974

Beszámoló, kicsit

(OFF)

Tegnap voltunk kollegákkal Donovaly-ban. Legutoljára amikor ott voltam, megfogadtam, hogy oda alpin snowboarddal soha többet (volt vagy minimum 5 éve...). Az egyedüli alpinra használható pálya a 2-es, és azt anno a szél ellen bekarámozták, azaz szűkebb lett a hely. Gondoltam azóta sokat fejlődtem, biztos tudok valamit kezdeni ott. Szerencsére vittem sílécet is.

Felmentünk a Nova Hola oldalra, 1-es pályán le. Lennt napsütés, fennt köd. A pálya meredek, buckás, a hőmérséklet fagypont körül. Könnyedén lejöttem, de carvingról szó sem lehetett. Alpinnal meg ugye csak carvingban érdemes közlekedni, így rögtön jeleztem, hogy cserélek síre. A köd miatt a többiek a Zahradiste oldalra szavaztak, így még adtam egy esélyt az alpinnak.

A Zahradiste oldal viszont eléggé tömve volt. Anno nagyon szerettem azt a részt, de mostanra inkább unalmas. A teteje túlzottan lankás, a közepe jó lenne de a hó olvadozott, és egyébként is nagy volt a tömeg, állandóan kibillentettek a koncentrációból. 2 kör itt, és irány a parkoló, csere síre.

Innentől Nova Hola oldal.

A köd miatt tömeg itt nem volt. A hóminőség nagyon változatos volt. Fennt buckás, aztán jég és túrt hó váltakozott, ami szép lassan azért olvadozott. Néha friss vizes hóba mentünk bele, egész normális szűzhóérzéssel. A köd alatt meg már nagyon vizesedett a hó. Gyakran egy kanyar alatt kellett változtatni a technikát.

(ON)

Összességében azt mondhatom, hogy Donovaly még mindig jó alternatíva, de alpin snowboarddal oda tényleg soha többet. Ha viszek deszkát, az kizárólag free lesz, azzal az egész napot élvezni lehetett volna (így is élveztem, de sível). Igazság szerint most örültem is a sínek, az idén eddig nem volt rá lehetőségem, mivel a lécemet az öcsém használja általában.

badmad Creative Commons License 2015.02.26 0 0 7973

2 napja 20centi esett Zauchensee-n. Mondjuk az inkább távolabbi, mint közeli, de hátha elért keletebbre is...

Előzmény: zsuri (7972)
zsuri Creative Commons License 2015.02.26 0 0 7972

Nézte valaki, hogy van-e megfelelő mennyiségű hó a közeli freeride terepeken?

vau1111 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 7971

Annyit érdekességként hozzátennék, hogy lassan kezdem érteni, melyik cucc miért és hogyan fáraszt. Merthogy sokszor hangsúlyoztam, hogy az alpin carving az igazi terhelés.

- carving alatt dinamikus a terhelés. Élváltáskor semmi, kanyarban brutál erők. Ez szerintem a keringési rendszert terheli le igazán, komolyabb pályákon megálláskor hosszú zihálás veszi kezdetét.

- free-vel haladáskor viszont a statikus terhelés lesz hangsúlyosabb. Persze, ugyanúgy van tehermentesítés, beterhelés, de sokkal folyamatosabb a nagyon mély állás. Ez bizony nagyon megterheli az izomzatot, viszont a szív, tüdő jobban pihen.

Ezen a pályán magasan a free cucc fárasztott jobban. Na nem mintha ez adná meg egy szabadidős sport értékét :)

Ja, és a free 64 centis terpesszélessége most még keskenynek is tűnt. Pedig 2 éve még kényelmetlenül széles volt ugyan ez. A duck meg teljesen természetessé vált.

Eplény most kifejezetten jó volt!

Előzmény: zsuri (7970)
zsuri Creative Commons License 2015.02.24 0 0 7970

Csak hogy kicsit pörögjön a topic: pénteken voltunk vau-val esti síelésen Eplényben. Az ország többi részéhez viszonyítva meglepő módon a pályán kívül is volt hó és az összes éjszakai pálya működött. Bár az egész napos használat után nem volt kifogástalan a pálya, de amikor odaértünk a felső rész még egész használható állapotban volt. Bár eleinte nem volt mínusz fok a pálya inkább kemény volt. A középső szűkület környékén és onnan lefelé már ekkor is puha műhó buckák fogadtak.

A felső részen egész jókat lehetett menni alpinnal, amennyiben az ember szerencsés volt és kikerülte a nagyobb csoportokat. Ha rossz ütemben indult akkor beszorult a lassú tömegbe és vagy leült és várt, vagy maradt a farolgatás. De szerintem nem volt vészes a tömeg, tényleg lehetett jókat menni. Én eleinte a kissé egyenetlen pálya miatt alibiztem, de aztán vautól kedvet kaptam és ha az egész pályát kihasználtam keresztbe jó kanyarokat lehetett csinálni. Nyilván szlalommal, nem valami hosszabb lappal. Meglepő, hogy ha az ember tényleg carvingolni akar akkor még szlalommal is szinte a teljes szélességben ki kell használni a pályát.

9 után eléggé leromlott a pálya minősége, fenn egyes helyeken már teljesen kibukkant a jégalap lenn pedig valami furcsa, műhó-tenger fogadott amin helyenként a mélyhavazáshoz hasonlóan szörfözve lehetett áthaladni - amíg az ember valami keményebbet nem fogott. Vau ekkor már átcserélt free-re, én meg a szélesebb-puhább alpinomra. Többször cseréltem ide-oda a Rossignol szlalomlapom és az f2 Speedcross lapom között és bár az utóbbi ideális körülmények között nyilván nem ér fel egy szlalomlappal azért meglepő, hogy az egyébként kezdőknek ajánlott és haladók által külföldi fórumokon lehúzott lap milyen jól lépést tud tartani a Rossignol szlalomlappal ha picit leromlanak a viszonyok. És egyébként ideális viszonyok között sem marad el nagyon tőle, bár a szélessége miatt nyilván az élváltás picit lassabb.

Összességében nem volt rossz és szerintem hálásak lehetünk hogy egyáltalán van lehetőségünk munka után elmenni boardozni. 

badmad Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7969

Nem emlékszem pontosan, de hogy egy tizesnél többet nem adtam érte, az tuti. :D

Előzmény: minerel (7968)
minerel Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7968

Nem emlékszel mennyibe került?  Most ezt néztem ki, majd megszemlézem élőben is, hogy milyen. http://www.skiing.hu/shop/egyeb-termekek/taskak-zsakok/si-es-sb-zsakok/burton-space-sack-fish-14

Eredetileg kerekest kerestem  de a közel 100 eurós áruk visszatart a megvételüktől. A hofferben volt jó áron de abba egy deszkát is alig tudtam beletenni így a párom lécei kerültek bele.

Előzmény: badmad (7967)
badmad Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7967

Ja és a 2 alpin kötéssel együtt van benne.

Előzmény: badmad (7966)
badmad Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7966

Én legutóbb olyan sízsákot vettem, ami 2pár léchez való, abban a 2 alpinlap kényelmesen elfér. De ezek mellé csak úgy fér egy free, ha nincs rajta kötés. 

Asszem az Intersportban vettem, valami Tecno márka, belül rögzítő hevederek is vannak, végig cipzáros és vagy 180centi hosszú.

Előzmény: minerel (7965)
minerel Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7965

Tudtok olyan sznobizsákot amibe elfér három lap? Kettő alpin meg egy free.

vau1111 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7964
Úgy néz ki, ketten mennénk az öcsémmel.
Előzmény: vau1111 (7960)
minerel Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7963

Hű megnézem...az elmúlt napokban kissé kaotikus volt az internetszolgáltatásom viszont most már én is itthon vagyok, úgyhogy sínre tudom tenni a deszka dolgot is.

Előzmény: meadhead (7962)
meadhead Creative Commons License 2015.02.18 0 0 7962

Szia minerel , kuldtem meg e-mailt, lehet nem erkezett meg. Kuldjem ujra ?

Udv. Tamas

Előzmény: minerel (7961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!