Persze egyet erthetunk remelem hogy nem ez a Network Marketing :))))))
Igaz. Ez nem network marketing, ez csak egy MLM szeminárium , ahova elvitted az ismerőseidet, jóbarátaidat...
Szerintetek miert van hogy ennyire tamadjak az ijen jellegu tevekenyseget ?
Ha azt veszem alapul hogy ez is csak egy kereskedelmi forma. Vilagszerte sok sok marketing szakember foglalkozik vele.
Jó, akkor elmagyarázom.
Te azokat az embereket hozod hülye helyzetbe, akik bíznak benned. Megbocsátható, ha akkor teszed, amikor még nem ismered a módszer lényegét, téged is félre vezettek.
Az üzletépítés bűvöletében elfeledkezel arról, hogy a barátaidat egy minden hájjal megkent apparátus, gátlástalan profi eszközöket alkalmazó pszicho-manipulációinak teszed ki.
Ha te ezt erkölcsösnek tartod, akkor nem magyarázom tovább, tekintettel arra, hogy az erkölcs nem logikai, hanem értékkategória.
Multinacionalis cegek helyeznek termekeket a rendszerekbe, a maguk orszagaban es posztjukon minden bizonnyal nem onhatalmulag dontottek el hogy igy lesz >Marpedig MLM ertekesitessel fogjuk eljuttatni a vevokhoz ezt meg ezt stb. Csak ertenek hozzak hisz nem alulfizetett suttyok. Abbol nem lehet limuzint venni :)))
A multinacionális jelző számomra nem hordoz értéket. Jobb, ha nem felejted el. Létezik multinacionális szélhámosság is. Sőt az igazi nagyok, azok multinacionálisak. Hiába, a globalizáció mindenre vonatkozik.
Ha neves, a mindennapi eletben es uzleti vilagban jelenlevo cegek is jelen vannak ezekben a rendszerekben akkor hogy hogy nem derult ki meg szamukra hogy baromira rosz iranyban haladnak, rosz kezekben van a cuccuk. Ennyire vakok es megis ok a tozsdek meghatarozo elemei .......
Most direct nem gondolok halozatra mert engem mint ceget nem az foglalkoztat......
Lehetne konkrétabban. Már ugye, hogy ki miben van bent és mennyire.
Ha en lennek egy multi ceg vezetoje , en nem engednem a kozelebe a cuccomat egy ijen kereskedelmi rendszernek az biztos.
Nem tudom, hogy miért.
Mit képzelsz egy multi vezetőjéről. Ő a jóságos, okos, mindentudó Mikulás?
Ahogy mondtam, én találkoztam jó néhány szélhámos multival is. Gondolom a vezetőjük meg nem volt cserkész. Vagy hiányzott az eskütételnél, vagy amnéziás, vagy szégyenli a szegénységet, vagy szereti a luxust....
Klasz volt a szoveg.Klasz Humoros karikatura. Vegul is mindegy ki irta, ilyen naponta vilagot lathat, bar a bejegyzes 98-as volt. Magam is irtam karikaturakat regebben. Ezekkel jol el lehet szorakozni. A televizios humor musorok is elnek es szolnak valamirol. A parlamentet is fikazzak , megis akik ott ulnek keresik meg a nehez penzeket. Ez van. Ez egy ijen vilag.Ez humor, nem uzlet. ettol fuggetlenul valoban jol mulattam rajta.
Persze egyet erthetunk remelem hogy nem ez a Network Marketing :))))))
Viszont elgondolkodtam ezeken a bejegyzeseken.
Szerintetek miert van hogy ennyire tamadjak az ijen jellegu tevekenyseget ?
Ha azt veszem alapul hogy ez is csak egy kereskedelmi forma. Vilagszerte sok sok marketing szakember foglalkozik vele. Multinacionalis cegek helyeznek termekeket a rendszerekbe, a maguk orszagaban es posztjukon minden bizonnyal nem onhatalmulag dontottek el hogy igy lesz >Marpedig MLM ertekesitessel fogjuk eljuttatni a vevokhoz ezt meg ezt stb. Csak ertenek hozzak hisz nem alulfizetett suttyok. Abbol nem lehet limuzint venni :)))
Ha neves, a mindennapi eletben es uzleti vilagban jelenlevo cegek is jelen vannak ezekben a rendszerekben akkor hogy hogy nem derult ki meg szamukra hogy baromira rosz iranyban haladnak, rosz kezekben van a cuccuk. Ennyire vakok es megis ok a tozsdek meghatarozo elemei .......
Most direct nem gondolok halozatra mert engem mint ceget nem az foglalkoztat......
???
Ha en lennek egy multi ceg vezetoje , en nem engednem a kozelebe a cuccomat egy ijen kereskedelmi rendszernek az biztos.
Egy kis fantázia-játék avagy MLM szemináriumok kollektív remineszcenciája egy résztvevő interpretációjában.
Ajánlom, nevess te is olyan felszabadultan, mint ahogy mindenki teszi.
A ProBioLifeWayNet42 gyűlésének jegyzőkönyve
Műsorvezető: Jó estét kívánok, szervusztok! Remélem, hogy mindenki már befizette a kétezer forintos szimbolikus részvételi díjat. Ugye? Na azért! Szóval nagyon-nagyon örülök, hogy ma este itt lehetek veletek és tudom, hogy ti is mindnyájan nagyon-nagyon örültök, mert ez egy nagyon-nagyon csodálatos este lesz és tudom, hogy mi mind nagyon-nagyon jól és csodálatosan fogjuk magunkat érezni. Most először is szeretném felhívni a színpadra Bokor Gergelyt, aki már négy éve tagja hálózatunknak, ő az, aki megalapította szervezetünk magyarországi részlegét 1995-ben.
Bokor Gergely: Szevasztok, emberek, nem is tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok, hogy ma este veletek lehetek. Nemcsak azért vagyok ilyen boldog, mert ma ilyen sok embert látok - s mellékesen én kapom a beszedett részvételi díjak 15 %-át, de ez szóra sem érdemes -, hanem elsősorban azért, mert most itt a nagy lehetőség, hogy megismertesselek benneteket az évezred legfantasztikusabb üzleti ajánlatával, melyhez nem kell sem tőke, sem szakértelem, sőt még csak dolgozni sem kell, elég ha a nap huszonnégy órájában otthon ültök és nem csináltok semmit azon kívül, hogy valamelyik kedves hobbitokkal foglalkoztok. Persze nem mondtam teljesen igazat, mert azért szükség van valamilyen alapfokú matematikai tudásra, hiszen nélküle nem fogjátok tudni összeszámolni azokat a tízezreket, százezreket és milliókat, melyek nemsokára elkezdenek folyni a zsebetekből, azaz bocsánat, akarom mondani, a zsebetekbe. Ugye mindannyian szeretnénk minden évben Hawaiiban nyaralni és az Antarktiszon telelni, persze saját tizenkétszemélyes repülőgépünkkel és atommeghajtású jachtunkkal, emellett meg mindennap libamájat reggelizni kaviárral és pezsgővel, ezen kívül pedig háromévente űrsiklón elsiklani a Föld körül 400 km-es magasságban. Ugye? Ugye? Nem hallom, mondjátok hangosabban! Hát persze, hogy igen! Na de most nézzük, hogy milyen lehetőségetek van minderre, ha folytatjátok eddigi életmódotokat, s alkalmazottként napi nyolc-kilenc vagy kisvállalkozóként akár napi huszonnégy-huszonöt órát dolgoztok le nap mint nap. Megmondom: az esélyetek 0,0000000001 %, ezt én számoltam ki ilyen pontosan, szóval nyugodtan elhihetitek. Ezért mi most elhoztuk nektek a ProBioLifeWayNet42 lehetőséget, mely forradalmasítja az emberiség történetét. De mindezt elmondja most helyettem Király Máté, aki fél évvel ezelőtt még ragasztót szipózva fetrengett a Déli Pályaudvaron, a váróteremben aludt, a kukákból evett félig elrothadt csízburgereket, ma viszont arany Rolex-órát visel és Mercedes 650-essel furikázik a városban - s mindezt annak köszönheti, hogy ő is bekapcsolódott a ProBioLifeWayNet42 hálózatába, ahogy remélem nemsokára ti is meg fogjátok tenni hamarosan ezt a sorsdöntő lépést. Fogadjuk szeretettel Király Mátét!
Király Máté: Helló mindenkinek, nagyon örülök, hogy itt ma veletek lehetek és megoszthatom veletek a siker titkát, melyen én már teljes mértékben a sajátomnak tudhatok. Miről is van itt szó? Nagyon egyszerű, először is be kell fizetnetek évi 13245 forint tagdíjat nekünk, melynek fejében aztán jogotok lesz a termékeinkkel házalni. Majd elő kell fizetnetek egy évi szimbolikus összegért, 10000 forintért a Mosolygó Milliomos című havonta megjelenő folyóiratunkra, melyben hasznos információk találhatók arról, hogy hogyan házaljatok. Emellett kéthetente meg kell vennetek egy könyvet, hetente pedig egy kazettát, melyek szintén értékes információkat tartalmaznak ugyanarról. Majd havonta ötször szemináriumokra is kell járnotok, ahol szintén szimbolikus alkalmankénti kétezer forint fejében ismét hasznos információkat fogtok kapni a házalás legjobb módszereiről. Egyesek szerint ez sok pénz, de hogy is lenne sok, hiszen ez mind csupán nagyszerű befektetés saját jövőtökbe! S mit is kell csinálni, miután befektettétek ezt a sok kis szimbolikus összeget saját jövőtökbe? Építeni kell saját üzleteteket, mert ez bizony üzlet a javából. Jelenleg három hihetetlenül fantasztikus termékünk van, melyeket árusítanotok kell. Legismertebb termékünk a ScamLiq univerzális mosogatószer, mely 32 és félszeresen koncentrált, s bármire használható az egyszerű edénymosástól, a felmosáson és kocsimosáson keresztül, házi kedvenceink fürdetéséig. Ezt a terméket jelenleg egyliteres üvegekben áruljuk, 9500 forintos áron, de ti mindannyian automatikusan 20 %-os kedvezményt kaptok ebből az árból. Másik nagyszerű termékünk a TurmixMaster nevű univerzális kézi meghajtású háztartási robotgép, melynek fő előnye az, hogy áramot lehet vele megspórolni, ugyanis ez nem egy elektromos készülék, hanem kézi erővel működik, azaz mindenki olyan testreszabott sebességgel tudja működtetni, amilyennel csak akarja, s mindez csupán 38 ezer 500 forintba kerül! S van még egy nagyon jó termékünk, melyet a most nyilvánossá tett, szovjet űrprogrammal foglalkozó KGB-akták alapján fejlesztettünk ki. A termék neve CosmosExtra, ez egy 20-szor 20-szor 20 centiméteres nagyságú kocka, mely csupán 15 kilowattóraméter energiafogyasztással egy perc alatt felmelegít bármilyen nagyságú helyiséget, s emellett mellékhatásként serkenti a szobában ülő személyek hajnövését is. De most átadom a szót a magyar származású amerikai Johny Walkernek, aki el fogja nektek magyarázni, hogy hogyan is történik e csodálatos termékek értékesítése.
Johny Walker: Helló, helló, én itt egyenesen a Ju-Esz-Éj-ből érkeztem csakis azért, hogy ma este itt veletek lehessek és elmondhassam nektek szervezetünk titkát. Hogyan is történik nálunk az eladás? Mindenki elért eredményei alapján részesül a haszonból. Minden új belépőt mi kisdobosnak nevezünk és adunk neki egy sárga színű jelvény-kitűzőt. Minden kisdobos 2 % jutalékot kap eladásai után. Ha azonban sikerül eladnia havonta 250 ezer forintnyi árut, akkor kisdobosból nagydobossá válik, s már teljes 2,5 % jutalékot zsebelhet be. Aki pedig eléri az 500 ezres határt, az segédkörzetvezetői címet kap kék jelvénnyel és 3 % jutalékot. Miután elérte a 750 ezer forintot, már zöld jelvényes körzetvezető lesz 3,5 % jutalékkal. Majd az egymillió forint elérésekor bronzfejedelemmé válik, természetesen bronzjelvénnyel és már 4 % jutalékkal. Másfélmillió után jön az ezüstfejedelmi cím, majd 2 millió után az aranyfejedelmi. S meg sem álltok a 3 milliós forgalomig, amikoris gyémántfejedelemmé váltok, teljes 5,5 %-os jutalékkal. Ezután jön a duplagyémántfejedelemség, a négyzetgyémántfejedelemség, majd pedig a köbgyémántfejedelemség. Majd a segédmilliomosi, a milliomosi, s legfelül a főmilliomosi cím következik. Minden főmilliomos nem egészen 9 %-os jutalékot kap, s ezért cserébe havonta csupán 20 millió forintnyi terméket kell eladnia. Ugye ti is akartok főmilliomosok lenni? Ugye?! Ki az a marha, aki elszalasztana egy ilyen lehetőséget! A termékekkel való házaláson kívül van még egy igen lényeges feladatotok: az, hogy építsétek az üzletet. Hogyan is történik ez? Mindenki szervez maga alá legalább tíz balfácánt, akarom mondani üzlettársat. Ez azért lényeges, mert a magatok alá szervezett üzlettársak jutalékának az 1 %-át megkapjátok, függetlenül attól, hogy ti csináltok-e egyáltalán valamit. Így ha sikerül beszervezni magatok alá 1386 üzlettársat, akkor havi jövedelmetek meg fogja haladni a bruttó 19 millió forintot, s mindezt az összeget gyakorlatilag mindenféle munkavégzés nélkül fogjátok kapni, hiszen helyettetek az 1386 üzlettárs fog házalni. Gondoljatok bele, hogy milyen sok dologra telne egy ilyen munkamentes havi bruttó 19 milliós jövedelemből! Na ugye most már látjátok, hogy érdemes volt ma este ide eljönni! Köszönöm a figyelmet!
Műsorvezető: S most búcsúzunk, a kijáratnál megvásárolhatjátok az első házalási szakkönyvet 3500 forintos szimbolikus bevezető áron. Remélem senki nem szalasztja el a nagy lehetőséget, s mindenki közületek azonnal csatlakozik hálózatunkhoz. Ha mégse, akkor a jövő héten majd újra meghívunk benneteket egy másik helyre, ahol pont ugyanezt a szöveget fogjuk előadni. Sziasztok, jó éjszakát!
/Tengery János/
1998.
Szerintem lapozzunk. Ha az idézetekre jelölt sorokat a valodi környezetükben olvasod akkor értheted hogy miért irtam azt amit.
Igazad van , véleménye mindenkinek lehet és pont azért vagyunk itt hogy ezt megbeszéljük ,és megvitassuk. Nem vitatkozni és köpködni , hanem elmondani fix Y-lon hogyan látja.
Én ezt igy látom. És igy is szeretném folytatni.
A figyelmesen végigolvasás igazad van , nagyon fontos. :)Igy remélem más is ezt igy teszi .
Te nem érvelsz, hanem minősítgetsz a magas lóról. Aki negatív véleményt fejtett itt ki, mind érvekkel támasztotta alá, amikre - szerintem - te nem, vagy nem kielégítő érveket adtál vissza.
Ez nekem is tetszik. Kérlek, ha elmondod mi számodra a kielégítö érv amiket érzésed szerint kihagytam akkor tudni fogom - ha nem érzelmi hanem szakmai.Én sem tudhatok mindent :)
mert elvégzett X tanfolyamot, beszervezett Y embert - ehhez szükségszerűen elvakult MLM-hívőnek kell lennie
Szerintem nem kell elvakultnak lennie és hivönek sem . Egyszerüen ez a munka és kész. Aki más területen mozog és elvégez tanfolyamot , végzi a munkáját, amivel pénzt keres akkor az elvakult és hívö ?
Én sem sajnállak téged , és nem hiszem hogy rászorulok hogy sajnálj. Neked és nekem , de másnak sem ugyan azok a céljaink . Máshol lakunk , más környezetben , más lehetöségekkel. Ettöl szép az élet. Mindenki boldoguljon ahogy akar, vagy ahogy tud. Senki nem kényszerit hogy ezt csináld, engem sem. Az agyam is köszöni jól van. Világ életemben üzleteltem nagyon sok mindennel,és még fogok is.Ez csak egy a sok közül. Most evvel is foglalkozom a munkám melett. De én igy köszi szépen jól érzem magam. Szeretem a változatosságot. Ez nekem egy eszköz ahoz hogy pénzt keressek. Aztán ha megvan, vagy ha megunom, vagy ha elmegy töle a kedvem akkor csinálhatok mást. Nem vagyok hozzáláncolva :)))
Neked is megvan mi tölti ki az életedet és nekem is . Ha ezt el tudod fogadni akkor értelmes volt a beszélgetés , ha nem akkor csak hajtod a magadét mert valaki bántott ....
Hogy elhitetik velem ? Inkább veled az elképzeléseid, hogy a munkahelyeden kapott fizetésedböl életed végéig jól megtudsz élni ..... mindegy , nem egyformán gondolkodunk.
téged csak sajnálni tudlak
kiszívták az agyadat, és berakták helyére a céljaikat. Ők gazdagok lesznek, te pedig elvegetálsz és még sikeresnek is gondolod magadat. Mert elhitetik veled...
A látóköröm épp annyira másmilyen , mint a tiedé.
Te ezt nem szereted. Elfogadom.
Az álláspontjaik attól hogy nem ugyanugy látjuk a dolgokat még közeledhetnének, persze nem ilyen vitákkal ,hogy most ez ilyen vagy szerintem olyan.
A beszervezésröl. Bár egyszer leirtam . Ezt a topicot nem szervezésböl nyitottam. Egyébként szakmailag alkalmatlan is lenne erre. Egy dologban viszont biztos vagyok . Rengeteg tévhit és téves információ kering ebben a témában. Én csupán ezeket szeretném helyre tenni annélkül hogy bárkit arra akarnék rávenni hogy ez neki milyen jó és hogy csinálja mert hülye ha nem fog hozzá.
Amikor elolvastam egy 2 évvel ezelötti topicot és olvastam benne azt a rengeteg negatív fröcskölödést benne ,ugy éreztem illene egy kicsit a más oldalról is megtekinteni a dolgot. Kis ellentétet éreztem amikor elkezdtem jobban megismerni a rendszert. Ha ilyen vacak és undoritó , akkor miért van az hogy gyorsabban fejlödik mint bármely más kereskedelmi rendszer a világon. Ha vacak a termék , akkor miért van az hogy nagyobb a forgalma ezekböl mint bármely más cégnek... és sorolhatnám. Sok sok ellentét.Igy leültem és elkezdtem magam megvizsgálni ugy , hogy elötte elküldtem 5 amvajost a francba hogy hagyjon már békén.
Azok akiknek valami nagyon nagy problemája volt nagy hangot adott ennek . Sajnálom .Ezmiatt nem kell leanyázni azokat akik másképpen látnak egy üzleti formát.
A Network Marketing Nem Csak Az AMWAY !!!!!
Rengeteg más cég van akik még evvel foglalkozik . Most hogy itt a net, egyre többen.
Igazhogy ismerem amiröl beszélünk, hisz engem minnél szélesebben érdekel a téma.Ismerkedem és tanulom hogy minden részletével tisztában legyek. Nem egy cégre koncentrálok hanem egy üzletágra. :))
Én magam nem szeretem az AMWAY nevet - igaz ebböl is van jövedelmem. Nem a cég hibája, bennem is dolgoznak az évekkel ezelötti kesserves tapasztalataim. De botorság lenne egy névvel azonositani az üzletet és megitélni Egy emberröl egy nemzetközi multi céget.
Erröl nem a cég tehet ,hanem azok az emberek akik addig nyüstöltek amig ilyen érzelmeket váltottak ki más emberekben és bennem is.
Mivel jópár olyan ember is belekezdett ebbe - éppen azért amiért ilyen olcson hozzá lehet jutni - akik azt gondolták : Na hippsz hoppsz berántok pár embert , jól megdumálom az agyát ,rásozok néhány terméket aztán majd dolgozik mert ugy is alattam van és jön a lé.
Hát ök már nincsenek az üzlet közelében sem.
Ez a hozzállás nem müködött hosszú távon , igy abbahagyták. Mivel "nem jött be nekik" , vagy beismerték hogy nem tudták csinálni, vagy szidták hogy becsapták öket.
Sajnálom hogy ilyenekkel találkoztál. Ez nem az AMWAY vagy a Network 21 hibája . Ez azoknak az embereknek a hibája akik vagy nem értették meg , vagy olyan okosak voltak hogy megaszondják : Majd én jobban tudom ezt.
Ugy ahogy en elfogadom azt hogy nagyon sok embernek megfelel az hogy alkalmazott,azt is tudom hogy rajtuk kivül sokan vannak akik szivesen változtatnának ezen. Vannak más kereseti formák is sokkal jobbak is mint ez.Az emberek jönnek , mennek .Éppen ugy mint egy munkahelyen.Egy cég nem tud "beszervezni" nem is akar.Ezt mind emberek csinálják.
Az AMWAY nem más mint egy gyártó és beszállító cég.Jó termékei vannak és azt mondja.Nem igy értékesítek,hanem igy .Directben. Nem Ö az egyetlen .Ez az üzletpolitikájuk.Ha valaki vállalja hogy elviszi azokhoz akik ezt megveszik akkor fizet érte jutalákot.
Ez idáig elég egyszerü , de nem keveset hanem SOKAT akar eladni. Keresett egy rendszert hogy hogyan lehet ebböl nagyobb forgalmat csinálni. Ez az MLM.
Kitalált egy fizetési rendszert. Ez motiválja az embereket hogy fejlödjenek.Az emberek meg akkor hajlandoak valamit tenni ha megéri nekik.
A céget hogy egyértelmüek legyünk , nem érdekli hogy hogyan jut el a felhasználohoz a cuccos. Ad egy irányt , hogy hogyan lehet csinálni. Ha ezt valaki betartja akkor eredményre számithat. Ha nem akkor a maga felelösségére csinálja.
Nem az AMWAY piaca szükül ha valaki nem képes egy szisztémát követni . Neki az egész világ egy piac. A személy magával szur ki.Mint ahogy minden szakmában vannak koklerek igy itt is. Sajnos.
Ez van.Ez ellen sem te sem én nem tudunk mit tenni.De ettöl függetlenül tudunk róla beszélni. Nagyjábol ennyi.
Ésszerübb és elfogadhatóbb magyarázatot ugy sem tudsz adni mert a lemez megakadt benned és ugyanazt játszod
Szerintem utoljára 5 éve láttál jó ha egy Network Marketinggel kapcsolatos üzleti tervet. Abból anyit érthettél esetleg meg hogy azokat a köröket ha igy rajzolom fel akkor egy piramist ábrázol
ajánlom tájékozódj jobban mielött ország-világ elött elhiteted hogy csak fantáziád van és semmi alapod a témához és a beszélgetésre
És a többi. Tudod, a Fórumban épp az a szép, hogy itt az emberek többnyire odafigyeléssel elolvassák mások véleményét, és ha nem értenek vele egyet, akkor (szintén többnyire, nemtisztelet a kivételnek) nem hülyézik le őket zsigerből, még ha burkoltan is. Te nem érvelsz, hanem minősítgetsz a magas lóról. Aki negatív véleményt fejtett itt ki, mind érvekkel támasztotta alá, amikre - szerintem - te nem, vagy nem kielégítő érveket adtál vissza.
Semmi alap a témához és a beszélgetésre - na, ez a lexebb. Ugyebár akinek teszerinted alapja van, az csakis a sikeres MLM-vállalkozó lehet (mert elvégzett X tanfolyamot, beszervezett Y embert - ehhez szükségszerűen elvakult MLM-hívőnek kell lennie), vele tehát talán már szóba állnál - és mégis miről beszélgetnétek - elkezditek egymás ...(ideillő idézet következne Mr. Wolftól, nem írom le). A többiek, akiknek adott esetben nem tetszik, azok egyszerűen nem értenek hozzá. Zsiráf. Gyertek, beszélgessünk az agysebészetről!
[ZedIzDead]
PS bocs, alapvetően nem szoktam ilyen csúnyákat írogatni, de ez most cseppet feldühített.
Ugy tanul a gyerek ha gyakorolja.
Akkor megegyszer.
kavore :
Hogy lásd nem hazabeszélek , válogatás nélkül figyelmedbe ajánlok a sok marketinges weboldalak közül egyet :
nem én irtam , nem ismerem öket , nincs hozzájuk közöm, és még a reklámért sem fizetnek :))) De elismertek a szakterületükön. És sokan vannak akiket érdekel hogy is van ez ....
Örülök hogy ennyire ismered a marketing könyveimet .))
Én mondtam 5 évet, hát sorry egy évet tévedtem :)
Szuverén jogod azt mondani hogy ez neked nem kell és nemszereted, mert ingyom-bingyom.
Ésszerübb és elfogadhatóbb magyarázatot ugy sem tudsz adni mert a lemez megakadt benned és ugyanazt játszod :))Nem baj .
Bár egy külömbséget észrevettem .
Te azt mondod :
sablon, szerveztél,beszerveztél ,lelkiismeret furdalásod ,
szerencsétlenné tennéd, igérsz , semmi esélyük ..... Nem kell ahhoz semmilyen marketing tanfolyam hogy megállapítsam - vagy más észrevegye - hogy ezek elég erösen negativ hangvételü szavak és mivel ezt Te irtad hát elfogadom hogy neked ilyen a hozzáálásod.
Szerencsére az emberek többségének ez nincs inyükre, és továbblépve rajta értékesebb gondolatok után kutatnak.Aminek köze nincs a Network Marketinghez. Sem az MLM-hez , sem az üzlethez .Egyszerü emberi dolgok ezek .Pozitiv negativ gondolkodás, bár gondolom neked ezek semmitmondo fogalmak :)))
kavore , van itt még elég topic, ahol ezeket a szavakat leirhatod,hátha vannak akik vevok erre.
Probáld ki :)))
Ez a válasz-sablon még az MLM-könyv ugyanazon oldalán volt, vagy a két hozzászólás között lapoznod is kellett?
Esetleg változott a világ annyit 6 év alatt, hogy a felvetődött kérdéseket, támadásokat és a rájuk adott sablon válaszokat egy közös internetes-adatbázisba szerveztétek, és csak onnan kell cut&paste módszerrel átmásolni a megfelelő szöveget?
6 éve se hittem az MLM-ben, most se hiszek. Akkor megpróbált egy volt osztálytársam beszervezni, de azóta szerencsére kijózanodott.
erre mit mondhatnék ? Szerintem utoljára 5 éve láttál jó ha egy Network Marketinggel kapcsolatos üzleti tervet. Abból anyit érthettél esetleg meg hogy azokat a köröket ha igy rajzolom fel akkor egy piramist ábrázol.
Megváltozott a világ , csak jópár emberbe beleragadt ez a szemlélet mint egy zselé.
Ha sikerül elengedned a pulcsit akkor le lehetne vetni, kimosni és ujjat felvenni. Lehet jobban éreznéd magad.
Ha feleannyit értenél a marketinghez mint ahoz, hogyan mondj ellent bármi ésszerünek is, akkor nem mondtál volna ilyeneket.
Kár hogy az ilyen gondolatok szülik azokat a téves információkat amiket kitalálni vélnek egyesek.
Nadehát ettöl izgalmas az élet , nemigaz ? :)))
Szerinted ez a rendszer vagy a barátod hibája ?
Egyszer olvass, vagy nézz meg egy marketing tanfolyamot. Köze nincs az MLM hez . A relativ elméleti alapjai ugyan azok. Hit, elképzelés , céltudatosság, kitartás. Párositva a szakmai tudással + megspékelve a gyakorlattal.
Egyetlen vagyonos embert sem láttam vagy hallottam aki azt mondta volna hogy láblógatással érte el amit elért. Bárhová nézek az üzleti világba mindenhol ezeket az alapelveket látom .
Ez - akárhogy is ellenkeztek és csováljátok a fejeteket - Üzlet. Milliárdokat forgalmaz, embereket segit és értéket termet.
Evvel nem kell egyet érteni. Mindenkinek meglehet a saját maga véleménye. Mondhatjuk hogy vacak , hogy ijen meg olyan . Ez a rendszert nem hatja meg. Ugyanugy növexik mint ahogy eddig és csinálja a maga dolgát a maga egyszerüségében.
belátom , nem könnyü egyszeri hallás után megérteni egy rendszert a maga valójában és egésszében. Nekem sem ment :)))
Mint ahogy egy idegennyelvet is évekig tanulja az ember mire derengeni kezd neki valami, és használni tudja, ha nulláról kezdi.
Bár tény és való azokkal szintén jol megtudjuk érteni magunkat akinek a rálátása szintén ugyan annyi mint a mienk. Könnyebb kilogikázni a dolgokat mint utána járni és informálódni.
Szivesen beszélnék olyan emberekel is akik kicsit szakmaibb jelleggel érdeklödnek a téma iránt.
Jólenne más távlatokban is Véleményeket cserélni , mert kezd untatni az AMWAY-es vonatkozás.
Sajnálom a barátodat .Biztos vagyok benne hogy nem az AMWAY tehet róla hogy ennyire vitte 22 évesen. Könnyebb másban keresni a hibát, mint szembenézni avval, mit és hogyan is csinálunk.
kisértetiesen hasonlít ez a beszélgetés, életem eddigi egyetlen tájékoztatójára amin résztvettem... Akkor egy régi barátom unszolására mentem el egy mekibe és miután végighallhagattam egy egyórás mesét, annyit mondtam neki: bízom benne, hogy sikerülni fog majd elérni a céljaidat.
- azóta minden barátját elpártolt mellőle
- abbahagyta az egyetemet
- elvesztette a józan itélőképességét
- tönkre ment anyagilag
- minden elképzelése csődöt mondott
ketto : válasszuk kicsit külön a tevékenység elkezdésének körülményeit attöl mit kell annak érdekében tenni hogy az általad emlitett hatalmas célokat el lehessen érni.
Szeretnék diplomát ,de ne kelljen filozofiát tanulnom.
Logikátlan amit kérdezel.Bár attól függ a Te hatalmas céljaid egyeznek e avval hogy legyen X vásárlód. ha igen akkor elérheted. Üzletileg be kell érned a kereskedelmi haszonnal+ a saját megtakaritásoddal amiért nem máshol hanem a magad "boltjábol" vetted a cuccost.Nagyon sokan vannak akik evvel igy foglalkoznak.
Ebböl ugyan nem lesz senki gazdag de a termék megérkezett a céljához : A Végfelhasználó vásárlóhoz.
A forgalmazonak is megvolt a maga kisker haszna.
És ez ennyit tud. De mindenki jolérzi magát.
Valamit valamiért . Ingyen nem adnak lovét. Éppen a prémiumot szeretnéd nulla melóval ? Elképzelésnek nem rosz , de ez nem az az üzlet.....
neharagudj, de nem a beszervező szövegre voltam kiváncsi, hanem arra, hogy el lehet-e érni a hatalmas célokat anélkül, hogy beszerveznék valakit? hiszen te azt írtad pár hozzászólással ezelőtt, hogy milyen alacsony költségei vannak az egésznek, meg milyen remekül lehet keresni vele. De mi van ha én nem akarok senkit sem forgalmazóvá tenni, csak vásárlóvá. Hogy vegye meg tőlem a minőségi, jó termékeket? Akkor azt úgyhívják, hogy bolt...
Valahogy mindíg kilyukadunk arra, hogy be kell szervezni embereket "magam alá", akik szintén nem eladni fognak ugye, mert abból nincs igaz bevétel, hanem arra bazíroznak, hogy másokat is beszervezzenek (bízva abba, hogy majd ők termelnek...)
Az egyensúly. Termékértékesítés nélkül nincsen forgalom , a hálózat nélkül viszont nincsen növekvö jövedelem.
Legföképpen a szakmai ismeretek a legfontosabbak.
Minden üzletnek az alap-ja a lényeg. Ha felszinesen tekintjük meg akkor csak azt látjuk amit mi akarunk. A részletek elvesznek.Ez nem egyszerü üzlet. Baromira összetett. A világ legnehezebb anyagával kell dolgozni: Emberekkel.
De ezt jol megfizetik.
Ök nem alkalmazottak , nem kényszermunkások . Érzékenyek és egyénenként változnak a véleményeik,gondolataik és a hozzáállásuk valamint céljaik is.Leginkább érzelmeik befolyásolják öket döntéseikben. Nem egy céghez csatlakoznak, (Pl.AMWAY) hanem annak az embernek a vállalkozi partnere lesz akitöl hallotta az üzleti lehetöséget. Onnantol együtt gondolkodnak és dolgoznak, mindenki a saját céljaikért hajtottan. A rendszert ugy tanulja meg ahogyan azt mutatják neki. Az MLM mondhatjuk a másolatok üzlete. Rosz másolat , rosz eredmény (lásd lent).Senki nem garantálja hogy az ott található modszerek mindenkinek müködni fog. Ez egyénenként változik.
Ezért igy összefoglalva : Elsödleges lényeg : Tudd, mit akarsz !!!!
utána jön a többi részlet .....
Olyan ez mint egy kirakos játék.
Vannak akik neki sem kezdenek egy puzle-kirakoba mert tul bonyolultnak látszik .Vannak akik abbahagyják mert megunták. Vannak akik befejezik és kirakják a képet. Miért ? Mert nem felejtették el miért kezdték el!
Mélyen remélem hogy ennyire érdekel a téma mint amennyire ragaszkodsz az elképzeléseidhez :)))
Ez jo , csak hagyj helyet a kiegészitö információknak is, igy van arra lehetöséged hogy lásd az általad hitt dolgok másképpen is müködhetnek , mint ahogy ezt elöre lezongoráztad magadban :)))
Mivel olyan dolgokat mondtál az alábbiakban amik teljesen érzelmi alapuak, szakmai hiányosságukat nem is tekintve.
Sorban.
Szokásos trükköket emlitettél.
Akkor az egyik szokásos trükköt alkalmazva,
ajánlom tájékozódj jobban mielött ország-világ elött elhiteted hogy csak fantáziád van és semmi alapod a témához és a beszélgetésre.
Nem szeretek vitázni, és a maffiával valamint a droggal definiált kereskedelmi elképzeléseid arra engednek következtetni ,hogy az iskolában sem engedtek el egyedül vásárolni. Amennyiben az összes ismereted a videofilmekböl , valamint a számgépes játékokbol táplálkozik megkérlek olvassál szakmaibb jellegü anyagokat a témával kapcsolatban amikböl elsökézböl tájékozódhatsz.
Evvel nem csak a saját ismereteidet bövited , de attol is megovod magad hogy nyilvánosan ennyire
nem lösz mellé a témának. :))Nem kell messzire menni hiszen az internet elött ülsz.
Zömében a középsö mezöben elhelyezkedö sorokra vontakozott ez .
A másik becsapós elv, és maradjunk az AmWay-nél, hogy teljesen közönséges termékeket hoznak forgalomba, a kiváló termékek árkategóriájában.
Sózd rá a barátaidra, ismerőseidre, mert a te szponzorod, azt állítja, hogy nagyon jó. Mellesleg azt is tedd hozzá, hogy mennyire pártatlan ebben, tekintve a jutalékrendszerre.
A becsapos szo miatt ragadtam meg az idézeted .
Nyilvánvaló hogy mindennapi használati és fogyóeszközökröl van szo.Nevezhetjük közönségesnek ,hiszen ezeket is csak arra használjuk mint azt amit a boltban vásárolunk meg. Mint kiváló termékek , nem csak az árából tudható meg , hanem a minösítéséböl is , amiböl nem egy darab van. Mint kereskedelmi stratégia nem vallana nagy fantáziára ha hibás és funkciojára használhatatlan termékeket tennének piacra ár és csere garanciával együtt, nem csak magyarországon, hanem - mondhatom bártan - bárhol ahol a cég piacot nyit.Bátran megjosolhatnánk a csöd idejét. Ez valahogy viszont 40 éve várat magára.
Itt nyugodtan külön vehetjük azt hogy Juliskanéninek nem tetszett az illata , vagy tul sürü volt és ezért a színe sem tetszett egyben, hisz az ö 1000Ft-ja nem határozza meg a társaság az országban vagy a kontinensen elért és produkált Össz áruforgalmát/bevételét.
Bár Juliskanéni nagyon nehezményezi ezt és megprobálja mindenkinek elmondani attól függtelen érdekel ez valakit vagy sem.Nagyon sok Juliskanéni él nem csak Magyarországon ,de hidd el nekem, az egész világon szerte-szét.
Senkit nem pisztollyal a fejéhez kényszeritenek hogy probálja ki bármelyik terméket.
Aki meg egyet sem probált ki az nem is tudhatja milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.
Én speciel nem érzem blamának ha a haverom megkérdezi, hogy mitöl fényesebb a kocsim mint neki.
(Naponta cserélünk infót arról pl.ki hol vette azt a klafa farmert amiben van ,mejik butikban , mejik utcában? kiváncsi lennék mennyi jutalákot tesz akárki is zsebre ezért :))))) És hamár megkérdezte - gondolom baromira piszkálja a csörét - miért titkolnám el hogy mitől? Ki akarja probálni, mert neki is fontos az hogy olyan jól nézzen ki a kocsija mint az enyém. Ez már minöségi külömbség. Ezt csak akkor fog számára kiderülni amikor felkeni vagyis kiprobálja. Ha megnyeri a tetszését hozzá is akar jutni ..... hol itt a rásózás ? Pláne ha az ismeröse a garancia arra ha késöbb is gond lenne vele akkor ezt orvosolni tudják, vagy ha elfogyott akkor hozzájusson ujjabhoz, hisz akárhogyan próbálkozik kereskedelmi forgalomban nem jut hozzá.
Én annak örülök hogy kicsit kikerültünk abból hogy szidjunk valamit amiröl csak halvány elképzelésünk van, vagy nincs is .Bár el ne kiabáljam :))))
Törexem arra hogy megmaradjon az obiektivitás, hiszen sokan vagyunk akiknek nem mindig egyezhet a véleményünk, de vélemény és információ csrére szükség lehet és van is.
Agitáció ? Nem! A saját magam és az üzlet egyéni elveivel is ütközne.
Azt viszont sajnálom hogy erröl beszélve egyesekben valamilyen paranoia alakul ki és amikor meghallja az MLM szót máris arra gondol :Ez csak az AMWAY lehet hu ,Most szerveznek be !! Segítség !! ... és menekül. Ennek is megvan az oka miért van igy.
Nekem is voltak fentartásaim a rendszerrekkel kapcsolatban. Mivel obiektiv ember vagyok,csak arrol mondok és akkor véleményt amikor már legalább megvizsgáltam az összetevöit. Nos nem kevés idöt töltöttem el avval hogy ezt hejrerakjam .Elsösorban magamban. Olvasva a 2 évvel elsülyedt topicot arra ösztönzött hogy felszinre kerüljenek a tények is , necsak az érzelmi bombák durrogjanak.
Mostmár első sorban kereskedö és üzleti szemmel nézem a dolgokat. Mint menedzsert és kereskedelemmel foglalkozó embert nem hagyott nyugodni hogy mi ez valójában. Ha ez ilyen vacak , akkor miért vannak benne a multik és miért fejlödik és növexik mint a bolondgomba. Nem volt könnyü de bekellett látni, hogy ez is egy kereskedelmi forma és hamár milliárdok fordulnak meg benne akkor nem a szomszéd Mariskanéni lesz az aki kifejti miért nem müködik az egész. Véletlenül sem arról beszél hogy pl.neki miért nem jó ,hanem arról gyözköd másnak miért nem jó ez.Miért veszélyes. Eleve elhitetve, hogy ehhez márpedig Ö ért és tudja mit beszél.
Ennek is megvan az oka .)
Az emberek szépen visszahúzódnak a házukba ahogy azt érzik hogy fenyegeti valaki a komfortzónájukat.
Sam , neharagudj hogy ezt mondom , de Te csak egy vagy azok közt akik igy gondolják. Szerintem Te ugyanojan boldog ember lehetsz és gondolom vagy is mindezt annélkül, hogy egyetlen terméket is vásároltál volna. Megértelek hisz nem vagyunk egyformák.
Nekem ez a véleményem.
MLM ? Franchise ?
A franchise egy üzleti rendszer egy know-how tulajdonképpen. Adja az alapot neked bele kell tenned magadat. Védett, igy csak pénzért megvásárolt joggal tudsz benne érvényesülni.
PL:100 Ft bolt , ruházatiboltok ,márkaképviseletek, autoszalonok , gyorsbüféhálózatok étterem láncok, hypermarkettek,mozik ,benzinkutak , de még az üdítöárusító helyek is , mind franchise rendszerü hálózatok Network-ök. Külön külön is és összesen is adnak egy forgalmat. Ez külön is és az egész egyben is ad egy hasznot.
Legjellemzöbb tulajdonságai.
1.Drága joghozzáfárés
2.Hagyományos vásárlái mechanikán alapul.
(elmegyek,megveszem,hazaviszem)
3.Az induló szakaszban (is)magas Tökebevitel
4.Idöigény (napi 10-15 ora)
5.Költséges.
- Havi bérleti dij a tevékenységi helyet miatt
- Berendezés
- Árukészlet
- Szálítás
- Alkalmazottak
- Biztosítás (tárgyak,árukészlet,üzlet+személyek)
- Nem várt kiadások
Az MLM egyfajta specko franchise. Pénzért megvásárlod a jogot hogy tevékenykedni tudj abban az ágazatban. Mivel speckó igy egy csomo minden másképpen van benne mint egy hagyományos kereskedelmi franchise rendszerben.
Legjellemzöbb tulajdonságai.A másikmellé téve.
1.Alacsony összegü joghozzáférés
2.Más formáju vásárlási mechanizmus (DÉ)
(nem megyek sehova,megnézem-kiprobálom,kifizetem,házhoz hozzák)
3.Induló szakaszban is alacsony Tökebevitel
4.Idöigény (napi 1-3 ora)
5.Alacsony költséggel müködtethetö.
- Nincsenek havi bérleti dijak mert nincs helység
- Nem kellenek klasszikus berendezési tárgyak
- Nem kell árukészletet tartani
- Szállítás másra terhelt (pl.Posta)
- Nincsenk alkalmazottak
- Biztosítás csak személyre vonatkozóan szükséges
- Nem várt kiadások
Néhány perc alatt bemuttatad a szokásos trükköket , amellyel meg szokták zavarni az óvatos elme tisztánlátását:
Én írtam: , hogy szétrombolja az őszinte bizalmi kapcsolatot, te kihagytad a szétrombolja kifejezést és csak az őszinte bizalmi kapcsolatot emelted ki.
Megjelent az MLM. Nem a semmiböl hanem zömében Amerikából és Ausztráliából
Pontosabban Amerikából. Nem jelent meg, hanem kialakult, mint a maffia bevált disztribúciós rendszere az alkoholtilalom idején, de beismerem a kábítószerkereskedelem tette naggyá és kifinomulttá:
Kellékei:
- mindenható keresztapa, aki szereti a "családját", ezért ad nekik munkát. (Nesze vidd el ezt a 10 csomagot a 32. utcába az öreg Joe-nak. Kapsz 10 centet, jövőre felemelem 11 centre, ha nem csalódom benned.)
- Keresztapán csüngő szemek. (Alig várom, hogy valamit rám bízz, hogy bizonyítsam a hűségemet)
- valami termék (drog, alkohol,stb)
- növekedés lehetősége (ha beeteted a vevőidet, neked is nagy üzleted lesz. Ha tanítod az üzletet, egyszer te is keresztapa lehetsz)
- tedd mohová az embereket. Keresd meg az "álmukat", motíváld őket. Hitesd el, hogy az álom megvalósul ha MLM üzletet épít. És te pont ezt kínálod, mert annyira szereted. Ha elhiszi, -egészen addig, amig elhiszi,- azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha nem valósul meg az álma? Hát aztán, saját döntéséből csatlakozott a te üzletedbe, akkora lesz, amekkorát magának épít.
Szóval a módszernek ezek a gyökereit itt kell keresni.
Az baj csak az, hogy kereskedelmi eszközök alkalmazása nélkül , nem lehet olyan mennyiségű terméket eladni, hogy abból meg lehessen élni. Marad tehát az üzlettársak eladásai után járó jutalék, Viszont a potenciális üzlettársak folyamotosan fogynak, és ebben hasonlít a piramisjátékhoz. Előbb-utóbb a legnagyobb ország lakossága is elfogy...
Erről persze hallgat az a nemzetközi cirkusz, amelyik országról-országra járva, kihasználja az ismeretlenség erejét...
McDonalds is észrevette ezt és egy egyszerü terméket hatékony értékesitési rendszerévé tette. Meglepöen gyorsan fejlödött. Hatalmasat profitált.(az most mellékes, hogy igazából nem is hamburgerekkel kereskedik ,dehát ezt kevesen tudják :))))
A McDonalds csuklana, ha élne.
De sorakoztasd fel azokat a McDonalds alkalmazottakat (akik sütik a hamburgerzt, mossák a WC-t és közben milliomosok lettek), Hasonlóképpen a kezdőcsomagos MLM üzlettárshoz.
A másik becsapós elv, és maradjunk az AmWay-nél, hogy teljesen közönséges termékeket hoznak forgalomba, a kiváló termékek árkategóriájában.
Sózd rá a barátaidra, ismerőseidre, mert a te szponzorod, azt állítja, hogy nagyon jó. Mellesleg azt is tedd hozzá, hogy mennyire pártatlan ebben, tekintve a jutalékrendszerre.
Üdv,Drift
Hát először is; örülök, hogy eddig nem ment át agitációba egyetlen hozzászólásod sem, illetve nem ugrottál még az „érdesebb” hangvételű írásokra sem. Addig jó, amíg ilyen.
Viszont, nem kevered egy kicsit az MLM-et és franchise-t? A franchise, szerintem nem ez, de lehet, én tudom rosszul.
Szintén egyéni problémám, hogy én nem szeretem, ha a magánszférámon (legyen ez akár a munkahelyem) belül akarnak nekem eladni valamit. Ha kell valami, elmegyek egy boltba és megveszem.
Nálam tehát ez a rendszer még vásárlóként sem jön be, nemhogy tagként.
Köszönöm hogy müködési részletekbe is bele tudunk menni.Bár ez kemény dió ... .))
Ez az érdekháló , alapja egyéb marketinges rendszereknek is. Mivel ez egy üzlet nem tudom célszerü e emocionális oldalról viszgálni. Mivel legtöbb ember érzelmi alapon hozza mega döntéseit - ugy üzleti mint magán dologban - érthetö hogy érzelmileg hogyan kötödik egy olyan koncepcióhoz ahol az Ember mint egyén a fontos. Hisz Ö mozgatja. Öszinte Bizalmi Kapcsoalt.Ez tapasztalataim szerint nem az MLM sajátossága. Minden más egyéb üzleti trendekben meghatározó. Vannak egyszeri üzletek megfelelö kockázati tényezövel. Ha nem megfelelö valamelyik partner akkor csere. És ez megy addig amig nem találkoznak a különbözö szolgáltatók és megrendelök egymással. Ez elfogadott , mert világ életünkben igy ment. Senki nem vizsgálta hogy ez mennyire tisztességes vagy Öszinte. Itt nem egymást ismerö hanem tök vadidegen emberek állanak a másikkal szemben. Igy egyes helyeken nem is számitott hogy ki kit milyen mértékben végja át.A mai napig ez igy is van.
Megjelent az MLM. Nem a semmiböl hanem zömében Amerikából és Ausztráliából.Senki nem ismerte mi ez. Uj koncepció uj kereseti perspektívák. Ezelött az emberek értetlenül áltak ,hisz gyökeresen ellent mondtak , mondanak az addig ismeretes értékesítési rendszereknek.
Miért ? Mert egyszerüen a sok kicsi sokra megy alapra helyezték a hangsulyt. Lassan de biztosan megfogalmazodott franchise rendszer.
Én egy picit te is ugyan annyit , kettönk hármunk forgalma ugyanannyi idö alatt több, mintha egyedül csinálnám.
Ez a Több Szintü Kereskedelem elve.
McDonalds is észrevette ezt és egy egyszerü terméket hatékony értékesitési rendszerévé tette. Meglepöen gyorsan fejlödött. Hatalmasat profitált.(az most mellékes, hogy igazából nem is hamburgerekkel kereskedik ,dehát ezt kevesen tudják :))))
Ezt az elvet nagyon sokan követték.Miért ? mert Hatékony Az egyéb kereskedelmi termékeknél ott van az a zavaró tényezö , hogy a gyártó és a vásárló között ott van egy csomo minden ami nem csinál mást az áruval csak drágítja. A gyártók nem kereskedök,igy kell valaki aki eljuttatja a termékeket a végfelhasználóhoz.Igenám de milyen uton és mennyiért? Hogy kényelmes ez a felhasználónak soha nem kérdezték . Ezért egyes szakemberek joggal gondolhatták , hogy van itt valami amivel lehet kereskedni a világpiacon.
Kidolgoztak egy egyszerü ,logikus, saját ösztönzöi elemekre fektetett kereskedelmi csatornát. ....