Keresés

Részletes keresés

gauloises Creative Commons License 2000.06.23 0 0 715
Én nem a spanyoloknak drukkolok, de el kell ismernem, hogy frenetikus meccset játszottak.
A hosszabbítás pedig abszolút jogos volt. 3:2-nél a jugók ugyanazt játszották, mint a norvégok ellen. Ez nem foci. Sőt - mivel a 3:2-nél való bunkerfoci valamennyire jogos a kiállítás miatt - 1:0-nál is azt csinálták. Miért?
Láttuk, hogyha kell akkor zseniálisan tudnak játszani. Ennél több kell tőlük.
Előzmény: fff (714)
fff Creative Commons License 2000.06.23 0 0 714
>A spanyol-jugoszlav meccshez az is hozzatartozik, hogy a jugoszlavok
>akkor kaptak ki, amikor a masik meccs mar befejezodott es az o
>tovabbjutasuk biztos volt. Tehat: kiejtettek a norvegokat.

Ezek valoban tenyek (marmint, hogy mikor kaptak a golokat & a norvegok
kiestek), DE:
Ez kb. annyira nevezheto ok-okozati osszefuggesnek, mint ami a golyak
szama es a gyerekek szuletese kozott feszul. (szociologia alappelda).
Ezek a jugo (pontosabban Mijatovics kivetelevel: szerb) fiuk nem arrol
hiresek. hogy olyan baromira erdekelne oket masok velemenye, erdeke, nem
igazan azok a "masok/ a vilag erdeket figyelembe vevo" tipusuak (vo:Bosznia,
bar ez nem volt PC, bocs). Latszik (plane a szloven meccsen latszott), hogy
teljesen eksztazisban jatszanak, magukon kivul vannak, csak a gyozelem
erdekli oket. Hasonloan a horvatokhoz, ezek a fiuk tenyleg a nemzetert is
jatszanak. (Emlekeztek a horvatok kamikaze-akcioira 4 eve a nemetek
ellen???)
Aki gyozni jon egy EB-re, az nem a norvegok kiejtesevel vacakol (pont a
GYENGEBB, a vegso gyozelemre eselytelenebb csapat tovabbjutasa az erosebb
erdeke, ha mar valami, nem?:), hanem inkabb azt nezi, hogy:
DONTETLENNEL: csoportelsoseg, a francia-holland deprimaltabbjaval valo
jatek, portugal-torok ag,
VERESEGGEL: olasz/roman ag es a negyeddontoben vagy (A valtozat) a
vilagbajnokot legyozo hollandok Amszterdamban (ez jott be:) vagy (B) a hazai
udvoskekeket megelozo vilagbajnok francia csapat.
Te melyiket valasztanad??
Egyebkent az sem biztos, hogy tudtak a masik meccs vegeredmenyet, a harmadik
gol elott biztos nem, s Alfonso loveset kapus nem fogta volna meg,
szerintem.
A norvegok meg inkabb fociztak volna. A bridzs kapcsan sok norveg haverom
van, de azt a kozeppalya nelkuli, unalmas, sematikus jatekot amit 94, az
amerikai VB ota latunk toluk (a Rosenborgnak is inkabb a szive dicseretes, s
nagy elony nekik otthon azeghajlat), orulok, hogy nem kell ezen az EB-n
latnom. 270 (+hosszabbitas) perc alatt egy ertelmes akciojuk sem volt,
egyetlen goljuk is a tipikus os-angol "rugjuk a tizenhatosra, aztan lesz
valami, pl. kapushiba" klasszikus modon jott ossze. Angol foci, Beckham
nelkul:)))
A selejtezoben 6(!) golt lottek ket meccsen ezeknek a szloveneknek. Nehez
elhinni...

>A merkozes
>jatekvezetojetol meg lehetne kerdezni, miert is kellett 5 percet
>hosszabbitania.

Valoban, lehetett volna tobbet is a jugok fetrengeseiert, idohuzasaiert,
etc.

> Az 5 perc biztossa tette, hogy a masik meccs elobb
>veget er,

Mondjad, Te mar nemzetkozi osszeeskuvest latsz a dologban??

> a spanyoloknak a hosszabbitasban megitelt 11-es pedig
>vitathato volt.

Nem ertelek, Abelardot elloktek az otosnel. Az belul van a 16-oson, jol
tudom??
A biro speciel addig mar ket 11/est nem adott meg a spanyoloknak: a 10.
percben kezeztek a jugok, a masodik felidoben meg megusztak szbadrugasbol
azt a felrugast, ami szerintem bent tortent.
A birot azert sem fogjak a helyi Cervantes Intezetbe meghivni, mivel amikor
Morieta "belekapott" a labdaba, legalabb vitathato volt hazaadasnak nevezni,
s 10 meterrol kozvetettet adni...

>Szoval nem vagyok biztos benne, hogy teljesen tiszta
>volt ez a meccs.

Szerintem meg az volt. S egyre inkabb ugy latom, 76 ota
figyelem a VB/ket, EB/ket, de ilyen jo meccset (marmint, hogy az EGESZ ilyen
jo legyen), meg nem lattam, meg az olyan kult meccseknel, mint nemet -
francia 3-3 ('82), argentin - nemet ('86) is jobban tetszett. Persze, lehet
azert, mert a spanyoloknak szurkolok:)))

Bocs, ha megbantottalak volna!

Előzmény: Törölt nick (677)
DRT Creative Commons License 2000.06.23 0 0 713
Jó napot kívánok, csókolom,
A Eurosport Nightclub tényleg röhej! Az a műDJ meg az abszolút világbajnok mellélüvés (bezzeg jégkorong alatt tud rendes zene menni). Az üzenetek meg inkább kínosak, mint figyelemreméltók.

Szombaton gyász lesz Törökországban!

Tippek:
ITA
FRA (sajnos)
NL (akkor legalább hazamennek ezek a síííípszó)
és természetesen PORTUGÁLIA!!!

Előzmény: Weisz Mici (711)
saafi Creative Commons License 2000.06.23 0 0 712
my tippmix:

Olasz-Román -> Románia

Portugál-Török -> Portugália

Francia-Spanyol -> Franciaország

Holland-Jugó -> Jugoszlávia

Weisz Mici Creative Commons License 2000.06.23 0 0 711
Tok jo, igy valaszoltam az eredeti kerdesre is :)

En sajnos nem lattam a jugoszlav-spanyol meccset eloben, csak az osszefoglalot. Inkabb szunditottam egyet a Hollandia-Franciaorszag elott. Szanalmas, tudom.

nem is annyira OFF
Ami szerintem meg szanalmasabb, az az Eurosport Nightclubja. Eszrevettetek, hogy csupa brownnose-uzenetet raknak be? (pl. X csapat is good, Y csapat is better, but EUROSPORT is the best!)

Mic

Előzmény: Weisz Mici (710)
Weisz Mici Creative Commons License 2000.06.23 0 0 710
En az olaszoknak drukkolok, es pont abban remenykedem, amit a ket sorpocakos mondott: ha tovabb is jutnak a hollandok az elodontobe, olyan kiegettek lesznek, mint lancdohanyoseknal a terit , es az olaszok hatastalanitani tudjak oket.
Vagy egyszeruen a jugoszlavok jutnak tovabb, akik meg k... jok.
Oregasszonyi intuiciom meg azt sugja, hogy a jugoszlavokat megvernek az olaszok.
Remalmom: hosszabbitas utan 0-0, majd tizenegyesek egy narancsszinu stadionban
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Micike.

Előzmény: Munchausen (708)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.23 0 0 709
Én voltm Liszabonban. Szép szép, de Budapest ezerszer szebb. Viszont a villamosukon élmény utazni.
Előzmény: változó (703)
Munchausen Creative Commons License 2000.06.23 0 0 708
A villamoson hallottam tegnap, két szakértő sörpocakos uriember tárgyalta az esélyeket:
Ha a hollandok túljutnak a jugókon, akkor is annyi erőt kivesz majd belőlük, hogy összeomlanak. ;-)) Szerintem igazuk volt.
Félreértés ne essék, nem a jugóknak szurkolok, de a jugók igenis jobban tudnak focizni mint a hollandok, az összes szemétkedésükkel együtt is esélyesebbek a jugók mint a hollandok, a hollandok mellett szól viszont a hazai pálya, de nem tudom mit fog csinálni Davids, ha eddig be nem állt a pofája, akkor nem tudom mit fog összekarattyolni a jugók elleni meccsen... ;)))))
Megaztán ne feledjük, hogy eddig a hollandok nemnagyon mutatták ki az oroszlánkörmeiket, kezdem azt hinni, hogy ihgazából nincs is nekik olyan, bár tévednék. ,-)
Előzmény: Weisz Mici (706)
en.tigris Creative Commons License 2000.06.23 0 0 707
Remélem a jugók lesznek azok.
Előzmény: Weisz Mici (706)
Weisz Mici Creative Commons License 2000.06.23 0 0 706
Mar egy ideje olvasgatom a topicot, de olyan okosakat irtatok, hogy nem volt mit hozzatennem :)
Most is csak annyit szeretnek mondani, hogy remelem valaki megallitja Hollandiat.
jupe9 Creative Commons License 2000.06.22 0 0 705
hali
/végre netközelben lehetek.../
nekem kicsit sok volt a meglepi az utolsó fordulóban:
angolok: kedvenceim voltak, addig, amíg 2:0-ra vezettek a portugálok ellen, és amíg megfirkálták a németeket /ez volt mindig is szívem vágya/, de most így jártak, azért Owen sem maradt adósom egy góllal :o(
törökök: aki a házigazdákat megveri, mindezt egy siralmas meccs után, hmmm ezt nem hittem volna
spanyolok: kellemes meglepetés volt, hogy győzni tudtak, tipikus magyarverő módszerrel /gól(ok) szerzése a 90. perc után.../
jugók: rámijesztettek pár percig :o) tudnak ők focizni ám, de nem kellene vérre menő küzdelemnek felfogniuk /én ezt érzem rajtuk.../
románok: Hagi nélkül is van csapatuk, és van nyerő emberük... ezek ellen akartunk, mi magyarok nyerni az EB selejtezőkben?
portugálok: nagyon örültem, amikor kicsit megalázták németországot /a'la '98 HORV:GER 3:0 / végre a németek is kezdik úgy érezni magukat, mint mi magyarok :o))
olaszország: jó volt, hogy nyertek, Del Piero végre gólt szerzett, még sokat várok tőlük, remélem igazi csapattá formálódnak
norvégia: nemsokminden, mondható róluk..., Flo mellől hiányzott Zola... kár hogy olasz
szlovénia: szép volt fiuk!
csehek: örültem győzelmüknek, Smicer, Nedved rulez, őket sajnálom nagyon, jó csapatuk volt
dánok: Laudrupok nélkül nem megy, és kész...
hollandok: azért kezdenek feljavulni, mint csapat, Kluivert, és Zenden kiemelendő Dá_vicc meg monnyonle!
franciák: komolyan mondom még a második csapatuk is tud focizni /nyerni most talán nem.../
jó nézni őket, majd azért az első csapatuk is játszik azért remélem :o)

bocsesz, hosszú voltam...
j.

változó Creative Commons License 2000.06.22 0 0 703
maradok a portugáloknál, Lisszabon szép legalábbis a filmeken, ki járt már ott?
Jó estét Creative Commons License 2000.06.22 0 0 702
jobboldalt 701? index megin jó:-))
Előzmény: Törölt nick (700)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.22 0 0 701
Nálam meg ő a 700.
De tök mindegy.
Előzmény: Törölt nick (700)
Jó estét Creative Commons License 2000.06.22 0 0 699
én vagyok a 700. ..., és én ilyet nem mondtam...
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.06.22 0 0 697
Én azt remélem, hogy olyan csapat nyer aki nem kapott ki. Mert az EB gyóztest ne verje meg a csoportmeccseken senki.
Hollandia ezért is lenne szimpatikus.

Remélem már senki nem mondja, hogy nem jók a hollandok, a jugoszlávok szimpatikusak, de azért ne essünk hasra tőlük, szlovének ellen döntetlen, norvégokat megverték, spanyolok ellen kikaptak, ráadásul az utolsó két percben, hát nem egy ragyogó menetelés, török produkálták az EB eddigi leggyengébb meccsét a svédek ellen, nem tartom őket esélyesnek a portugálok ellen, a románok sem kápráztattak el, bár Hagi nélkül úgy tűnik jobbak, de az olaszokat nem verik meg, a spanyolok verhetik meg egyedül az esélyesebb csapatot, de hát ismerjük a spanyolok teljesítményét a világversenyeken. tippem az elődöntőre: holland-olasz, portugál-francia, de erre nem kell mérget venni, még nem nagyon jöttek be a tippjeim :)

Előzmény: Pacemaker (695)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.22 0 0 695
Én azt remélem, hogy olyan csapat nyer aki nem kapott ki. Mert az EB gyóztest ne verje meg a csoportmeccseken senki.
Portugália ezért is lenne szimpatikus.
Wolverine Creative Commons License 2000.06.22 0 0 693
Üdv mindenkinek!
Már nem merek tippelni... Minden csoportban 50%-ban találtam el a továbbjutókat... A negyeddöntőkel kapcsolatban csak abban vagyok biztos, hogy ha megfogják Hakan Sükürt, akkor továbbjutnak a portugálok; ha játszik Hagi, nyernek az olaszok. A másik két meccsre tippem sincs...
Bye
ben de kinn is Creative Commons License 2000.06.22 0 0 692
1/2 off-
jaaa, a szurkolókról nem beszéltem, de hidd el nem vagyok semmilyen "szabad csapat" szimpatizánsa (a hozzászólásaim közt találsz egy utalást, ahol kifejezem az öreg miló iránti ellenszenvemet). az érdekes jelenet volt mikor egy jugó drukker személyesen akart konzultálni a játékvezetővel a pályán. aztán jött a következő. : )
a románokról - amíg szurkolnak, addig sem verik a magyarokat és nem ciánoznak (ámbár titokban a szállodában jeneit minden este megpofozhatják a saját játékosai és a gyúró, illetve a háziasszonyok önthetnek ezt-azt a konyhai lefolyókba). néha nem is érzem magam igazán magyarnak, mivel engem 25 év alatt sohasem vertek meg, még csak le sem köptek, sőt ... de hagyjuk, ez messze vezetne.
a török szurkolók is nagyon ellenszenvesek: túl nagy bajszuk van, túl sok feleségük, nem tudják a Miatyánkot és helikopterről lövik a kurdokat.
on-
Előzmény: andry (686)
mika waltari Creative Commons License 2000.06.22 0 0 691
Még mindig hajrá spanyolok!

SZVSZ ebből a csoportból a két legérdemesebb jutott tovább, bármilyen szimpatikusak is voltak a szlovének ( 3:0-ról nyerni kell)

Feltűnt a déli foci előretörése. kiesett a skandináv bagázs ( Norvégia, Svédek,Dánok), továbbá Anglia és a németek.

Bennmaradtak a látványos focit játszó déliek, plusz Hollandia.

Sajna a Francia-Spanyol rázós lesz a spanyoloknak, dehát a jugó meccs sem volt sétagalopp. Jó meccset várok és persze spanyol győzelmet remélek.

DRT Creative Commons License 2000.06.22 0 0 690
Nálam már rég nem titkos!
Ezt hajtogatom napok óta. Figyeld meg, megnyerik!
Ha meg nem, akkor tévedtem.

PORTUGÁLIA!!!

Előzmény: Munchausen (673)
sas2 Creative Commons License 2000.06.22 0 0 689
Hello, én a hollandok ellen szurkolok, de a kép beillesztés engem is érdekelne...
Előre is köszi.
pasa_ Creative Commons License 2000.06.22 0 0 688
Hmm. Az az utolso gol az utolso utani percben azert nem volt egy semmi gol, plane nem arrol szolt, hogy a kapus elkapta a labdat es behajitotta a sajat halojaba. Ugye lattad?
Es ha nem megy be, akkor kampec doloresz, dontetlennel kiesnek.

Egy bundat alaposabban elo kellett volna kesziteni, elore.

Pasa

Előzmény: Törölt nick (677)
andry Creative Commons License 2000.06.22 0 0 687
Kedves Munchausen báró!
Megnéztem az oldalt, de nem tudok portugálul, így csak a képeknek tudtam örülni.
Viszont elárulnád hogy tudsz betenni linket, képet, színeket, bold betűket a hozzászólásodba?
Ha priviben mondanád el, az is jó: andrybandry@freemail.hu
Köszi
Egyébként lén is remélem, h megnyerik, ha a B-csapatuk rúh egy hármast a németeknek, minden elképzelhető. Imagine there is no Holland... ;))
andry Creative Commons License 2000.06.22 0 0 686
Benn de kinn is
Nem a játékról írtam, hanem a fellépésről. Pl. a románok azon a meccsen jobbak voltak az angoloknál (sajnos). Szerintem a stílus is számít (ezt már írtam, hagyjuk).
Viszont ezt írtad:

gyermeteg lelkesedést, odaadást amit láttam néha a jugó, vagy török csapatoknál

Na ez a gyermeteg odaadás a jugók részéről nem stimmel. Kőkemény ultrák vannak köztük, akik Srbija, Srbija kiáltással három ujjat mutatva (ez a szerbek jele) "szurkolnak": Azt is biztos tudod, h a hírhedt Arkan a Crvena Zvezda marakanai stadion ultráiból gyűjtött embereket szabadcsapataihoz (az más kérdés, h később ezek rájöttek, h csak felhasználta őket és utálni kezdték). Nem mindenki ilyen, ez fontos, de sokan vannak köztük ilyenek.
Szerintem az angolok (nem a huligánmok) buzdítása példaszerű. Amikor egy játékos nagy igyekezetében kiügyetlenkedik egy labdát az angolok megtapsolják, a "gyermetegen odaadó" jugoszlávok többsége pedig ennyit mond: Jebem ti materi.
A szlovénok szurkolótábora volt egyébként számomra a legszimpatikusabb, végig nagy happening keretében szurkoltak. Nagyon sajnálom, h nem sikerült a Nagy Testvért legalább 3:2- re megverni. Megérdemelték volna.

Előzmény: ben de kinn is (664)
sas2 Creative Commons License 2000.06.22 0 0 684
OFF!
http://www.flaginst.demon.co.uk/fiunionflag.htm

A Cseh/csehszlovák zászlóról valami?

ON

További jó szurkolást!

Azért érdekesen alakult a F - NL, a franciák sem akartak más városba költözni, sem a hollandusok átmenni a pedók földjére...

Előzmény: ben de kinn is (659)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.22 0 0 682
Egy góllal nem lehet továbbjutni.
Előzmény: Törölt nick (681)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.22 0 0 680
Azt is vedd figyelembe hogy tiz emberrel játszottak a második félidő közepétől.
Biztos az is hozzájáttszhatott hogy megtudták hogy továbbjutottak és nem összpontosítopttak annyira, de hogy tudatosan kapjanak 2 golt a végén???

A románok is a 90 valahanyadik percben kaptak gólt a portugáloktól, szerintem törvényszerű, (magyar csapatokra nagyon jelelmző, nem rég láttunk hasonlót) dolog hogy a vége előtt már kihagy a koncentrácio és akkor egy még mindig hajtó csapat lőhet gólt sőt gólokat.
Szerintem itt az volt a lényeg hogy a spanyolok nem adták fel, nem vesztették el a hitüket , hogy megfordíthatják a meccset.

Előzmény: Törölt nick (679)
Pacemaker Creative Commons License 2000.06.22 0 0 678
Ha bunda volt akkor nagyon rutinosan csinálták a jugók, meg akkor még a biró is benne volt mert azt a tizenegyest vagy megadom vagy nem.
Ezek szerint a 93. percben a jugok eldöntötték hogy vesszenek a norvégok, a bironak is szoltak ugyan adjon már egy tizenegyest a spanyoloknak. NA meg az utolsó percben annál a beivelésnél is direkt a 16 osnál egyedül álló spanyolhoz fejelték a labdát. Minden elismerésem a jugoké ha ezt direkt csinálták...

A legfőbb motiváciujok viszont az lehetett hogy a Knézynek ne legyen már igaza.

SGraun Creative Commons License 2000.06.22 0 0 676
Most, mivel kihulltak a norvégok,

Olaszország
- Hollandia

döntőt szeretnék látni !
:o)

Skandar Graun, a KÁOSZ bajnoka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!