nagyon örülök hogy pár hete a nagy ijedtségemben nem kezdtem el pánikszerűen likvidálni a növényeimet, mert azóta nincs! egy! hibás! levél! sem! Tanácsokat megfogadva permeteztem és jócskán megmetszettem két nyurgát, a többit azért kevésbé, de a lényeg hogy már sok-sok levelet hajtottak és mind ép és szép!!!
Remélem így is marad.
Úgyhogy újra csak köszönöm mindenkinek a megnyugtató sorokat és segítséget!
Közben kinyílt két virágom is amelyik nem volt hibás levelű így megúszta a metszést, bízom benne hogy Ti felismeritek őket:
A rózsaszín az Magaly? A pirosra, mert igazából pirosabb mint a képen nincsen ötletem.
és van még kettő ami nem virágzott még, mert csak éppen beültettem sikeres gyökerezés után, de az unokahúgomé (akit szintén megfertőztem a leander szeretettel) és nála lefotóztam:
Lehet hogy ezek a Mont Blanc és a Virginie? De lehet hogy én meg jó béna vagyok:)
Ez nagyon kis különleges szépség. Nekem is van pár magoncom, de én nem vetettem ilyen nagy mennyiségben, csak pár db-ot. Van amit már nem tudom melyik magból lett. Igaz mind rózsaszín de van köztük elég dúsan és tartósan virágzó.
Jajj míg el nem felejtem, amit küldtél nekem Chopint az mini a javából mert szinte azóta sem nőtt,el sem tudod képzelni milyen boldog vagyok a valóban mini Chopintól!
Most is van majd 200db 1 éves Provence magonc, pár darab már virágzott. Hármat megtartottam meg,a dupla most fog másodjára virágozni és minden bizonnyal bő virágú lesz mert minden ágán hozza a bugákat.
Se nem rózsaszín se nem barackos és a közepe sárga....
Nyílik a francia Regis Faure amit a németektől vettem, hasonló de nem azonos azzal amit Ely hozott nekem "Henri Cuersnek" ami szerinted nem Henri Cuers.
Mikor Ely nálam volt akkor összenéztük azt amit ő hozott a Regis Faureval de a kettő sem egyforma.
Tehát arra jutottam,hogy 3 hasonló van forgalomba...
Igen, elég jó a bugaszerkezete. Még van 5-6 magoncom ebből a szériából, ami nem nyílt és kettőnek jó nagy bugakezdeménye van. Úgy tűnik, ők is duplák lesznek.
Sziasztok! Rég jártam erre, bár azért néha benéztem. Hoztam néhány magoncomnak a fotóját. Sajnos ebben az évben eddig csupa rózsaszínem született. Talán annyi a különlegességük, hogy 1, illetve 2 éves magoncként virágoznak.
Sajnos a nevüket nem tudom. Akartam felrakni a képeket, de túl nagyok nem bírtam felrakni.Rózsaszín szimpla, dupla a duplából csíkos levelű. Szipla fehér, dupla fehér. Dupla sárga, szipla sárga. Van egy nagy fácskám is. Megpróbálom az indafotóra.
Sajnos most szenvedek, mert fiatalítottam őket és nagyon takácsatkásak lettek.