A futópadot én sem tudom használni -- én azért, mert az egyik lábam vmivel rövidebb a másiknál, és ezt futópadon hatványozottan érzem. (Nem tudom, miért -- valódi talajon nem zavar.) De most nem arra gondoltam, hanem az ellipszistréner (sífutógép) szerkezetre, amin a térdet végig enyhén behajtva tartja az ember és csípőből cserélgeti a lábakat (karral segítve). Itt nem zökkensz a térdre testsúllyal, hiszen a talp végig lenn marad; sőt ha nem használod a karodat, letámaszkodhatsz vele középen, levéve a testsúly egy részét -- ez tehát térdkímélő. Uakkor könnyebb vele a pulzust a kívánt tartományba vinni, mint a bicajjal, mert több izom mozog egyszerre, ebben ismét a futásra hasonlít... De ha jól emlékszem, ezt a gépezetet te már el is adtad.
A futópad nem azért nem jött be nekem, mert nem jó, azért mert tropa a gerincem és a térdem, lassan a lábfejem is a tánctól. Másnak azért tényleg frankó lehet, a kerékpárral együtt.
Bizony, és jó az aquafitness (sima úszás nem, attól nem megy föl eléggé a pulzus), evezés evezőpadon (a való-világbeli evezősklubok, sajnos, rengeteg futást végeztetnek "bemelegítésként", bár a szivatás szó pontosabban jellemezné); kerékpár, ami a legelső számú térdkímélő sport és tudom ugyan, hogy neked nem jött be, de szerintem a sífutógép is nagyon hasznos találmány! Ha ragaszkodik a harcművészethez, SZVSZ a taichiba lenne legjobb belekezdenie -- bár sok időt fog elvenni a hatékonyabban fogyasztó sportoktól -- ott olyan sokáig kell tanulni csak az ártalmatlan formagyakorlatokat, hogy már rég lefogyott, mire először kardot lát.
Ne fuss túlsúllyal!!! És még kevésbé karatézz! Tönkremennek az izületeid egy életre -- különösen a térded van veszélyben, és ha a porc egyszer tönkremegy, soha többé nem gyógyul meg! Egyáltalán nem vicc, és lelkiismeretes edző mondta volna.
Sajnos abbahagytam minden fogyokurat de most ujra szeretnem kezdeni.
18eves vagyok, 100kg 183cm magas (30mas testomegindex).
Ket napja megelegeltema dolgokat és elkezdtem sportolni.Minden reggel 1500-3000m kozott futok és hetente ketszer van karate edzesem(másfél órás) és minden nap nyujtok.(vagyis eza terv ami idaig ugy ahogy betartom de legalabb elkezdtem.)
Valami hasznalhato dietat keresek,mert nem sok mindet eszek meg, meg nem sok mindent iszok meg sajnos de hat errol nem tehetek.Kerulom a szensavas italokat,csokoladet,kenyeret.
Igen, nagyon szépen lefogytál és tartod is:) Ügyes gyerek vagy! Mostanság a télapók ideje jön el, úgyhogy mondjuk futás helyett válaszd a rénszarvasszánt:) l
Oké, köszi a tanácsokat. Ma reggel néztem én is, hogy a karjaim már szinte vékonyak, a lábaim is és a mellemről is sok háj tűnt el és a hasamról is de egy kicsi maradt rajta, de nem zavar különösebben. A felüléseket folytatom, legalább izmosodom kicsit. :) A futást is, bár most leesett a hó, de heti kétszer kibírom. A lényeg, hogy ne hízzak vissza. 96kg voltam reggel, nem rossz a májusi 124-hez képest. :)
És azt nyilván te sem gondoltad, hogy ha felüléseket csinálsz, akkor a háj átalakul izommá..:-))
A zsirszövet az sosem lesz izomszövet:) Esetleg leürül a zsirsejtek sejtközötti állománya a fogyástól (kisebb lesz), és megnő az izomszövet az erősítéstől. De egymásba nem alakulnak, mint ahogy a kutyából se lesz macska, akármit is cisnálsz vele:)
Attól, hogy megdolgoztatsz egy területet, nem tűnik el "onnan" a háj. Két dolog van:
erősödik az adott terület, tehát izmosabb lesz, de ha hájacska marad rajta, akkor alatta lesz az izom. A kockás has feltétele, hogy ne legyen felette háj.
A másik: a hájat meg úgy lehet eltüntetni a ahasadról is, ahogyan bárhonnan: több elhasznált energia, mint bevitt. Vannak makacs helyek, ahol nehezebben adja meg magát a zsir:-)
Nem tudom, hogy van ez. Akkor én konkrétan lefogytam 35 kilót, és további egy év után is maradt bőven háj a hasamon, pedig máshol már nem nagyon volt. Tulajdonképpen csak arra tudok gondolni, hogy a 62 kiló még mindíg sok volt a 164 centimhez, vagy nem volt elég jól irányítva az edzésem a konditermes edző által, ugyanis Ő jellölte ki, hogy miből mennyit kell csinálnom. Megmondom őszintén, hogy a derekam is ott, egy előírt gyakorlat közben roppant meg, és azóta már nem tudok csinálni semmilyen felülős gyakorlatot:( Szerintem menj át az alakformálós topikba egy kicsit, olvasgasd, mert ott vannak kondisok, hátha megtudják mondani Neked, hogy mi a jó.
Még nincs látszatja mert 1 hete csinálom csak, de az hogy lehet, hogy a hasi háj megmarad? Én azt hittem, hogy izommá alakul, vagy legalábbis a felülés általi mozgás miatt a zsír elég onnan. Rosszul tudom? :) Azért kérdezem, mert ha nem lesz eredménye a felüléseknek a hasamom még megmaradt háj eltüntetésére, akkor nem csinálok felüléseket hanem mást megoldást kell keresnem.
Van valami látszatja? Azért kérdezem, mert annak idején amikor kondizni jártam, heti háromszor 200 volt a kötelező. Attól még sajnos a hasi hájam megmaradt:)