Azért nem lesz Szt-Pétervári koncert mert az egyeztető tárgyalásokon valamiben nem sikerült megegyezni. Ne kérdezd mi volt az,fogalmam nincs én is olvastam. Viszont az idén év vége felé megjelenő Experimental című lemezével együtt indul egy turné-legalábbis egyelőre úgy néz ki. Nagyon reméljük,hogy a friss, ropogós Arénában mi is részesei lehetünk a turnénak. A következő nagyszabású koncertjét valami sivatagban tervezi. Kérdésem csak annyi,hogy melyikben, mert a sivatagos részeket általában arabok lakják. Még mielőtt félreértenétek az arabok ellen kevésbé van kifogásom leginkább a háborúval van
Greatest Hits on VH1
Music TV Station VH1 Europe will broadcast a selection of Jean Michel Jarre videoclips in the night of Wednesday March 12 on Thursday March 13, 2003 at 1:30am CET.
A selection from the following clips will be broadcast:
* Souvenir of China
* Orient Express
* Magnetic Fields 2
* Oxygene 4
* Calypso 1
* Chronologie 4
* Fourth Rendez-Vous
* Equinoxe 4
* Zoolookologie
Remélem, többen közülünk látták már a 12DOTS koncert felvételét, én pontoznám néhány szóval. (Még 1x köszönet az úriembernek, akinek segítségével hozzájuthattam!)
Jó pont:
- Lenyűgöző, sok szempontból felülmúl minden eddigit.
- Élő díszletek, táncosok, statiszták szerepeltetése.
- Több zenekar egyidejű játéka (szimfonikus zenekar, arab népi zenészek).
- Bravúros hangszereléssel előadott régi számok (Oxygene 2, Equinoxe 4).
- A közönség óriási hangulata csaknem 3 órán keresztül.
Rossz pont:
- A felvételről ordít, hogy Jarre szinti-játéka KAMU. Pl. az Oxygene 4-nél hibázott egy óriásit: a tamtam-szóló annyira elszédítette kedvencünket, hogy majdnem táncra perdült, és lám, elfelejtett billentyűzni, mikor hirtelen megszólalt a fődallam. Sajnáltam a dolgot, de a mókás fejmozdulatára, amit zavarában tett, elnevettem magam. :)
- Jarre elejétől végéig fáradt és kimerült, bár ezen nem csodálkozom.
Jarre felesegul vette Isabelle Adjanit? Ezt egy bulvarlapban olvasta egy haverom. A jarre.net-en is lattam egy olelkezos kepet, de azt hittem, hogy valami reklam kedveert keszult a foto.
Akit érdekel ez az AERO koncert 3cd-s Nero image formában (SVCD minőség), és van relatíve jó letöltési sebessége, plusz ismeri az FTP-n keresztüli letöltést (nem böngészővel!!!), az dobjon nekem egy mailt...
"Releases for 2003
Les Granges Brulées
Disques Dreyfus is planning to re-release the soundtrack to the movie Les Granges Brulées, that Jean Michel Jarre composed in 1973, in April 2003, marking the 30th anniversary of the movie.
Experimental 2001
The new year may see the release of another Jean Michel Jarre studio album, as Dreyfus is considering releasing the album 'Experimental 2001', that Jean Michel Jarre and Francis Rimbert recorded in November 2001 in Jean Michel's Croissy Studio. In contrast with Sessions 2000, this album contains very rhythmic music. Please note that the release of Experimental 2001 is not certain yet."
Tőlem nem fogod tudni letölteni, mert 1) nincs is egyben annyi tárhelyem, másrészt 2) pár hete fejeztem be a terjesztését a Jarre Mailinglist számára (fileszerveren + 6 heti http update segítségével); úgyhogy +1* nem vágnék ebbe bele...
Viszont kéne nekem egy olyan segítőkész egyén aki mások számára is fel tudná írni (soxorosítani) ezt az anyagot, mert nekem pl. egy ősrégi 4x íróm van ami már bajban van a 80 perces CD-kkel :( Meg mostanság időm se nagyon van rá...
Annyira csorgatom a nyálamat ezután a koncertrészlet után, hogy szívesen letölteném a teljes Aero koncertet tőled. 3 SVCD, ha jól emlékszem. Rendelkezem megfelelő sávszélességgel is, ha az kell... Szeretném.
Ki tudod valahova rakni?
Üdv.
A film nezegetese kozben lettem arra figyelmes, hogy a www.jmjarre.free.fr oldalrol letoltheto AERO mp3 anyagon nem hallhato olyan gyakran ennek a kis kezi vezerlonek a hangja, mint amilyen gyakran valojaban hasznalja Jarre. Ott csak eleg ritkan hallatszik. Mas keveresrol lett atveve, vagy mi a szosz? A gep neve egyebkent Roland HandSonic, kb. 15-20 kis gumi erzekelo van rajta, amik nyomasra erzekenyek, es egy infravoros erzekelo is van az elulso felen. Lattam mar egyeb kortarszenei hangversenyen is. Nagyon praktikus kis szerko. Sajat hangja szerintem nincs, szintihez, vagy computerhez kell hozzakotni es azt vezerli.
Hallottatok a Sessions 2002-ről?
A Sessions 2000 anyagán kívül még, előző albumok számai vannak újrakeverve azt hiszem szám szerint 9
Egyébként egy haverom mesélte hogy kint járt Párizsban egy elég exkluzív, üzleti tárgyaláson illetve üzleti vacsorán, a jelenlévők közt fiatalabbak is idősebbek is voltak-és azt a nevet hogy Jean-Michel Jarre nem ismerte közülük senki csak egy gyereknek rémlett valami de az sem tudta pontosan hogy kiről van szó. Ugye nem igaz hogy a franciák nem ismerik?!-amikor milliók jártak ki a koncertjeire és amikor a francia kultúra díját nyerte el nem is egyszer. Egyébként én máshonnan is hallottam valami olyasmit, hogy nem szeretik a franciák őt Én akárhányszor jártam Párizsban, természetesen mindig felkerestem a Virgin Megastore-t ami ott a legnagyobb és ahol mindent meg lehet kapni. Természetesen a Jarre címszónál sorba kellett állni a cd-k előtt annyian érdeklődtek a lemezei iránt-ahogy észrevettem leginkább külföldiek. Lehet hogy a franciák tényleg unják?-csak a külföldieknek kuriózum?
Skywalker. A Sessions 2000 kb 3 napja van meg, de napi 2-3 végighallgatástól nem menekült eddig még meg. Egyszerűen kiváló aláfestést ad a munkahelyemen. Teljesen megnyugtat. :-)))