Ma hallottam másodszor az albumot, nagy mélynyomóval, és brutálisak a szubok! Eéső hallgatáskor, fos minőségben egy teljesen más albumot hallottam. Az uccsó számnak úgy pl. szinte nem is voltak ütemei.
Nagyon beütött másodjára az album. Rég nem volt ilyen érzelmes lemeze. A Black Lake meg tömény lúdbőr, feliratkozott a legjobb Björk számok listájára, de az album is a legjobbak közt van.
nem tudom figyeltétek e, hogy mennyire lemegy az alja ennek a zenének? félelmetesen jó mélyek vannak benne. /a hivatalban az ebéd időtől és egy délutáni call-tól eltekintve szinte egész nap ezt hallgattam az egész jó mélyekkel megáldott cx300as füldugós sennheiseremmel, viszont itthon a hd600 még mélyebbre megy le
nekem nagyon bejön az új album. a biophilia "dokumentarista" stílusához képest ég és föld a különbség.
friss hír : In celebration of Björk’s mid-career retrospective at the Museum of Modern Art in New York, and the release of the Björk: Archives book, One Little Indian is reissuing the Björk vinyl back catalogue, and for an exclusive period the vinyl will be coloured to the hue that personifies that album character. After 5000 copies all albums will revert back to black vinyl.
ONE LITTLE INDIAN
coloured vinyl. a nagy fanok előrendelhetik ezt is :)
Gondolom azért, mert nem merték nagyobb bitrátában megosztani, nehogy a vízjel lebuktassa őket, stb. Mai napig szokták ezt csinálni, ld. DM SF90 bootleg, a kikerült FLAC 128-as bitrátájú megosztásból van, olyan is a minősége.
megnyugodtam, ha korong lesz meg fogom venni (lehet kéne már egy vinylt is csípni, csak hogy legyen egy olyan is). addig viszont itt van a jó 24 bit 96kHz FLAC, be kell vallanom nagyon szépen szól (atom leveri az első mp3 verziót)
Björk herself has now addressed the Vulnicura leak, saying there is “no way to say how you should react”. “In my situation, I had one thing going for me – the album was mastered and ready. I don’t know how I would have reacted if it was four months before. It might have been messier…. And I think also, because of the nature of the album for me emotionally, it’s the sort of subject matter where I really wanted to just get it out of the way, over and done with it. My gut reaction was immediately like that. It was an immediate album, and I did it so quickly, and it was like ‘Oh, it’s leaked, let’s just put it out.’”
Az unofficial cuccoktól mai napig elhatárolódok, de ez már megjelent hivatalosan, szóval "szabad" hallgatni. :) De mivel zenét hallgatni fizikai hordozókról szeretek, ezért nem fogom széthallgatni mp3-ban. Eddig egyszer hallottam, és simán bírok magammal, ami mondjuk szerintem annak is köszönhető, hogy elsőre nem nyűgözött le túlzottan az album, csak szimplán kellemes.
emlékeztem, talán a vespi volt úgy, hogy kicsit más sorrendben más keverésű számok ugrottak le a netről, aztán mire megjelent az officionális verzió, az totál idegen volt, mert annyit hallgattuk már a kiszivárgott verziót.. szóval engem inkább az érdekelne, hogy ez a mostani cucc mennyire végső verzió
Az album még nem jelent meg, ha jól tudom, csak a terroristák lelopták Björk néni szerveréről :)
Elolvastam a HVG-s ajánlót az albumról, és úgy döntöttem, hogy Madonna kiszivárgott cuccaival ellentétben ennek megadom a tiszteletet, és majd csak hivatalos formában hallgatom meg, úgyis megveszem hordozón.
Régebben amúgy nem éppen te határolódtál el az ilyen unofficial cuccoktól? :o
Meg hi-fi miatt, mert meg akarjuk hallgatni nagy hangfalakon a hétvégén. Mondjuk az új TV lejátszik már minden szart, talán még flac-ot is, mert pl. wav-ot viszi. Majd csekkoljuk hétvégén.
dbpoweramp programot használok már lassan 10 éve erre, szóval biztos van azóta egy rakás újabb is, egy kattintás az egész és utána 5 perc alatt végigforgatja a trackeket