Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.30 0 0 711
A 'Canary in a Cathouse' novelláinak többségét (1 kivételével) tartalmazza a 'Welcome to the Monkey House' is. (Egyébként ez utóbbi megjelent magyarul? Meg a 'Rosewater' is??) A 'Wampeters, Foma & Granfalloons' nem regény, hanem a 'Palm Sunday'-hoz hasonló részben önéletrajzi írások gyűjteménye.

"Hamvaskék sárkány"??? :-))) úgy látszik, megint lemaradtam valamiről - ezt a címet most hallom először. Bár manapság még csak nem is olcsóbb a magyar kiadás, úgyhogy szerintem aki legalább átlagos szinten beszél angolul, jobban jár ha az eredetit veszi meg...

A felsorolt könyveken kívül bibliográfiákban találtam még egyéb címeket (novellák, esszék, forgatókönyvek, kritikai írások, stb.) is, pl: 'The Very First Christmas Morning', 'Who Am I This Time?', 'The Lie', 'Sun Moon Star', 'Nothing Is Lost Save Honor', stb, de ezek nekem nincsenek meg.

Előzmény: nebamun (709)
Matyika_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 710
de, az a sárkány
Előzmény: nebamun (709)
nebamun Creative Commons License 2002.09.30 0 0 709
Szerintem ezek közül ezek nem jelentek meg:
- Canary in a Cathouse (1961) (novellák)
- Wampeters, Foma & Granfalloons (1965)
- Happy Birthday, Wanda June (1970) (színdarab)
- Between Time and Timbuktu (1972) (novellák)

Illetve ezzel gondban vagyok:
- Bagombo Snuff Box (1999) (novellák)
Nem ez volt a Hamvaskék sárkány?

Ezek novellák mind, de a Wampéter micsoda?

Előzmény: Törölt nick (708)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.29 0 0 708
OK, akkor a Macskabölcső a harmadik abból a sorozatból - erről nem tudtam, de több szerintem tényleg nem volt.

(nem teljes) bibliográfia:
- Player Piano (1952) ("Utopia 14")
- The Sirens of Titan (1959)
- Canary in a Cathouse (1961) (novellák)
- Mother Night (1962)
- Cat's Cradle (1963)
- Wampeters, Foma & Granfalloons (1965)
- God Bless You, Mr Rosewater: or Pearls Before Swine (1965)
- Welcome to the Monkey House (1968) (novellák)
- Slaughterhouse-Five, or the Children's Crusade (1969)
- Happy Birthday, Wanda June (1970) (színdarab)
- Between Time and Timbuktu (1972) (novellák)
- Breakfast of Champions, or Goodbye Blue Monday! (1973)
- Slapstick: or Lonesome No More! (1976)
- Jailbird (1979)
- Palm Sunday (1981)
- Deadeye Dick (1982)
- Galápagos (1985)
- Bluebeard (1987)
- Hocus Pocus (1990)
- Fates Worse Than Death (1991)
- Timequake (1997)
- God Bless You, Dr Kevorkian (1999)
- Bagombo Snuff Box (1999) (novellák)

Előzmény: nebamun (703)
Hkoala Creative Commons License 2002.09.29 0 0 707
A Virágvasárnap is megjelent magyarul az idén (Maecenas kiadónál).
madfax Creative Commons License 2002.09.28 0 0 706
Látogass el a members.xoom.virgilio.it/nncl oldalra, hátha elektronyikusan sikerül beszerezned
Előzmény: timmtomm (705)
timmtomm Creative Commons License 2002.09.27 0 0 705
Igy van, meg is volt, de "hala" a jo lelkemnek, meg a rovid agyamnak, valamely Voonegutra szabaditot ismeros polcan lehet, es nem kerult elo.
Tehat ez mar harom... lenne;(
nebamun Creative Commons License 2002.09.26 0 0 704
Az utolsó mondat sajnos kicsit "nem beszélni saját magyart" lett.
nebamun Creative Commons License 2002.09.26 0 0 703
Hmmm... nekem a Macskabölcső ugyanez a kiadás, és vannak rajzok is benne.
A Börtöntöltelékben viszont szerintem nincsenek rajzok.
És mi az ami nem jelent meg magyarul? Mert könyvlistákat hámozhatva nekem a Virágvasárnap tűnt az utolsó ki magyarul nem adott művének.
Előzmény: Törölt nick (702)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.26 0 0 702
81-ben jelentek meg ezek (Réber László rajzaival), de csak a Börleszk és a Börtöntöltelék. "Minden egyebet" tehát ilyen kiadásban ne keress - és persze nem is jelent meg minden magyar fordításban.
Előzmény: timmtomm (698)
timmtomm Creative Commons License 2002.09.25 0 0 701
Dánkesőn, megnézem...
Előzmény: Hkoala (700)
Hkoala Creative Commons License 2002.09.24 0 0 700
A Keleti pu. aluljáróban van egy könyvárus stand, ahol gyakran lehet Vonnegut könyveket venni (az állapotához képest elég drágán).
Előzmény: timmtomm (698)
melakov Creative Commons License 2002.09.24 0 0 699
Vonnegut bacsitol elso konyvem a Titan szirenje volt, elsore nehez de kesobb egyre jobb. Utopia pedig velemenyem szerint nagyon jo konyv, egy alternativ vilagot bemutato fantazma, teljesen jol bele tudja elni magat az ember, lehet hogy kiserleti iras de szerintem jo. Egyebkent asszem Kozmosz Fantasztikus konyvek kiadasban jelent - mivel kategoriajat tekintve valoban sci-fi - meg es annakidejen a legjobbakat is ilyen ocska kotesben dobtak piacra.
Előzmény: nebamun (697)
timmtomm Creative Commons License 2002.09.24 0 0 698
Sziasztok,

Vonnegut könyveket keresek, egy biz. kiadást. Az Európa adta ki őket, saccra 75 és 85 között. Kb. 18*11 cm, kemény kötés papírral.

Börleszk, Börtöntöltelék megvan, minden egyebet keresek.
Ha tuttok, segíccsetek,
Köszi
tt

nebamun Creative Commons License 2002.08.30 0 0 697
Az Utópia 14-et kiadták '92-94 táján másodszor, egy hihetetlen igénytelen "ócska scifi" papírborításban. És a címe is csak "Utópia" lett, a 14 lemaradt. Ez a könyv egyébként nagyon kilóg a többi közül, szeintem még nagyon "útkereső", szinte semmi emlékem nem maradt belőle.
Előzmény: bookworm (696)
bookworm Creative Commons License 2002.08.29 0 0 696
kb 3 évvel ezelőtt (nemér, tessék beleszámolni, hogy 16 vagyok!) mutatta Bátyusom a DíPí c. elbeszélést a majomház c. kötetből, mert volt egy DiPi nevű ismerősöm.. és ott és akkor döntöttem úgy, hogy ez nekem tetszik...

hm, lehet, hogy nem is. nem.. kicsit régebben volt, olyan 4-5 éve, hogy Bátyustól kértem olvasnivalót, és a kezembe nyomta a Börleszket. Akkor elolvastam, tetszett, aztán elolvastam a Bajnokok Reggelijét, az nem tetszett, és úgy döntöttem, hogy Vonnegut egy olyan író, aki egyszer jót alkotott, aztán kész... és utána jött a DíPí-epizód, és akkor mégiscsak megtetszett... utána jött a Kékszakáll, a Mesterlövész, az Időomlás, Éj Anyánk, Titán szirénjei, Ötös számú vágóhíd, az egész Majomház és Hamvaskék sárkány kötet, Időomlás, Mr Rosewater, Dr. Kevorkian, Macskabölcső. Ez mind 3 hónapon belül. De a favorit továbbra is a Börleszk. És most, mikor megjelent, akkor a Virágvasárnap előlépett második helyre, és ennek örömére egész nyáron Vonnegut-újraolvasást tartottam... csak a börtöntölteléket és az utópia 14-et nem tudtam megszerezni :(( néztem könyvtárban, antikváriumban... antikvárban nincs nagyon, könyvtárakból meg ellopták.. de még nem tettem le róla.. a fentiekből is jónéhány kölcsönben volt, azokat is megszerzem. Juszt is..

különben az elebeszélései se semmik...

Előzmény: baby-lon (677)
Aszpirin Creative Commons License 2002.08.29 0 0 694
Azért azt sem semmi alakítás, amit a Bajokok reggelijében, a ferde hajlamú autókereskedő szerepépben művel :))
Előzmény: baby-lon (689)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 693
Hát ez az. Úgy még rosszabb lett volna, csak mint film.

Egyszer láttam egy stand up comedy-t, nagyon jó volt, arról beszélt benne a srác, hogy utálja azokat akik arról beszélnek hogy húú..hát ha olvastad volna a könyvet, a film sokkal szarabb volt...stb. A srác utált olvasni. Mondta hogy 'ha újságot olvasok, akkor ott van az első oldalon hogy folytatás az 5 oldalon...de nem nekem!' na mindegy igy nem tudom előadni. Nem magyarul volt. Nagyon sokat röhögtem rajta. Hülye vagyok. nem is standup comedy volt, hanem olyan show mint a Leno vagy a Letterman.

Amanda Woodward

Előzmény: baby-lon (692)
baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 692
Annyi bizonyos hogy Vonnegutot megfilmesíteni, hááááát.... Nem könnyű, na.
Legjobb, ha az ember megpróbálja függetleníteni magát a könyvtől de ammeg nem nagyon lehetséges...
Előzmény: AmandaW. (691)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 691
Vannak olyan arcok amiket nem tudok megszokni, nem válik soha szimpatikussá. Nekem pl. Nick Nolte ilyen. Furcsák ezek a dolgok hogy ki, kinek, és miért. Amúgy a filmeket sem szerettem. De nem a Nick Nolte miatt.

Amanda Woodward

Előzmény: eck (690)
eck Creative Commons License 2002.08.29 0 0 690
AmandaW.,

nem kell, hogy szeresd, nincs ezzel gond. dehát ha scorsese, oliver stone, alan rudolph úgy gondolták, hogy adnak neki szerepet, talán mégsem olyan rossz színész :)

Előzmény: AmandaW. (687)
baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 689
Inkább arról van szó, hogy nem játszik ún. "csúcskategóriás" álomfilmekben, ahol mindenkit halálra öl egy nagy amerikai hős...
Ettől függetlenül szerintem a játéka kifejezetten élvezhető, és nagyon hiteles!
Az Éj Anyánk-ban például szerintem maradandót nyújtott...
Előzmény: AmandaW. (687)
eck Creative Commons License 2002.08.29 0 0 688
jónapot!

hja, nick nolte-t "lebézni" télleg nem cép dolog :)

nekem egyébként tetszettek a filmek, sőt a bajnokok reggelijét szívesen megnézném mégegyszer. az éj anyánkat is, de az meg is van videón :)

pár hete olvastam az istán áldja dr. kevorkiant, szerintem aranyos, jó kis olvasmány, és szvsz. kellőképpen vonnegutos - szóval bejött.

üdv.,
eck

Előzmény: baby-lon (686)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 687
Az biztos hogy ragaszkodik hozzá, és én nem birom azt az embert. Szerintem B filmekben szerepel inkább.
Előzmény: baby-lon (686)
baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 686
"B" színész Nick Nolte???????
Na neeeee!

Tökéletesebben nem is választhattak volna, sőt, ha jól tudom maga Vonnegut ragaszkodik mindig hozzá....

Előzmény: AmandaW. (685)
AmandaW. Creative Commons License 2002.08.29 0 0 685
Helló

A titán szirénjeit csak most olvastam, és nagyon nagyon tetszett!

A filmek nézhetetlenek voltak számomra. Főleg hogy az a B-szinész játszott az Éj Anyánkban is meg a Bajnokok Reggelijében is.

Amanda Woodward

baby-lon Creative Commons License 2002.08.29 0 0 684
egyetlen embert sem ismerek, aki egy Vonnegut könyvet olvasott volna...
Előzmény: nebamun (683)
nebamun Creative Commons License 2002.08.29 0 0 683
Anno faluhelyen a helyi bótban többnyire még könyveket is lehetett kapni (így nálunk is). És amikor megjelent a Titán szirénjei a Galaktika sorozatban, hát én is megvettem a pénzecskémből. Lehetett ez vagy 15 éve. Aztán mivel tetszett, az Éj anyánkat már tudatosan író alapján vettem meg, pedig egyetlen darab volt belőle eldugva a könyvesboltban, és a kinézete alapján eszembe nem jutott volna levenni a polcról. Aztán antikvár módon beszereztem az összes régebbi kötetet :)
Dohi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 682
talan 2 eve, bajnokok reggelije. ismeros volt a cim, ugy remlett, valami klasszikus, mindenkeppen elolvasando, havernak pont megvolt, elkertem, elolvastam... es nem rossz, de nem az igazi. a filmet pedig alig birtam vegignezni.
Előzmény: baby-lon (677)
Csono Creative Commons License 2002.08.28 0 0 681
értsd: Börleszk
Előzmény: Csono (680)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!