Nem tudok betelni a látványukkal. Együtt szeretnek lenni a nap 24 órájában. Kitty cica szépen fejlődik és már 4 hónapos korú lehet. Kb. 2 hónapos koráig csak darálthúst akart enni (marha és nyersen) és néha vettem konzervet nekik és azt is szereti. Egy hónapja pedig áttért a száraztápra, amit a nagynak veszek. Viszont most miatta inkább a gyerektápot adom, mert neki még az való és a nagy is szivesen megeszi. Elég drága a tartásuk, sok félét nem igen tudok venni és úgyis mindig a másé a jobb szerintük.
Ami sajnos eszméletlen drága itt az a macska alom, drágább mint a kajájuk. Ha nem cserélem elég sűrűn akkor a nagy el kezd bolyongani a házban és a viselkedéséből látom, hogy keresne alternativ helyet a házban és ezért nem reszkirozom ezt meg. Végre mind a kettő szobatiszta. Az alomból rendszeresen kiszedem a spéci kis lapátkával a termést. A kicsi nem háklis de a nagy kis korától kezdve az. Van 2 almos tálca és plusz még egy amibe nem alom van hanem faforgács, mert a nagy csak abba hajlandó pisilni. Csak pisil és azt meg napi szinten cserélgetem. Már ismerem még a gondolatmenetét is.
Pici cica meg még mindig szopik, szóval erről nem akar leszokni, a nagy már beadta a derekát és nem ellenkezik. A kicsi is le kezdte mosdatni a Sebastiánt és ez olyan aranyos dolog. Eddig csak a Sebastián mosdatta a Kittyt. Édesek imádom őket.
Mostanában sokat kell kézben tartani. Kéreckedik fel. Nagyon boldogan dorombol a karomban. Már volt hogy a könnyem is kicsordult miközben szeretgettem, mert tudom hogy már nem sokáig lesz velem.
Az enyém menekül a házi kajától. Csak a húst tudja lenyelni. Egyébként száraz táp és konzerv. Néha májkrém. Egy időben gyakran elverték erősebb macskák, nagyon leharcolt állapotba került, sokszor csak vonszolta magát. Akkor adtam neki néhányszor csirkemellet nyersen. Na azt felfalta, hamar erőre is kapott. Most is olyan nehéz mint a sár, de le van lassulva. Nagyon öreg, szerintem azért.
Igazából én nem tudom mennyibe kerülnek. Csak adom a kaját nekik és kész. Megeszik a pörköltet, a húslevest. Meg egyéb háztartási hamikat. Tegnap pl rakott krumplit ettek. Három centi vastag tejföl volt a tetején.
Jó dolgukban mennyibe kerülhetnek? Nekem csak 1 van. A közép/gyenge minőségű táp és a parazitaellenes cseppentő mellett havi 10 ezer ft. 14 macskára a nyugdíjam nem lenne elég.🤔
Enyém nagyon szereti a pocak simit és a fültő vakarást is. Ha kevesli a vele töltött időt, nyúl a kezem után, vagy finoman megharap és néz a szemembe. Hát ilyenkor képtelenség otthagyni.
Az enyém is csak ímmel-ámmal, ráromlik a konzerv, és már a májas se kell. Akkor evett nagyon mikor készült a hidegre. Meleg bundába öltözködött, alatta zsírpárnát növesztett. Ő éjszaka kint van, az ajtó mellett van a háza kisállatmelegítővel. Nem lehet bent éjszaka mert kóbor cica volt sok éven át, mehetnéke van, és az almot is hol használja hol nem. Nappal sokat van bent, itt is eszik, kint nem tartok ennivalót mert jönnek az idegen macskák, én meg többet nem tudok etetni.
Én, bizony lelketlen! Úgy kivágom, a lába nem éri a földet! Éheztetem is! Sőt munkára is fogom. A képen épp paradicsomot érlel. Ha végzett, megint kidobom!😜
Ilyen hidegben kiteszed ? Naná , hogy szeretne inkább a meleg lakásban .
Tessék megszeretgetni/dögönyözni ! Enyémeknek az mindig jöhet ... újabban Sacinak is , pedig ő nem ilyen szeretgetős volt régebben .
A kajával én is kezdek bajban lenni . Nem esznek sokat , vacsira konzervet , az kb. 2-3 alkalomra elég , aztán öntök nekik szárazat reggel és éjszakára . De már kezdenek finnyáskodni ... ezt is , azt is csak ímmel-ámmal ...
Ne panaszkodjál, te akartál a cselédjük lenni nem? 😀
Az enyém meg állandóan enne, pedig így is hatalmas hasa van. Az persze sosem jó amit kap. Kifogytam az ötletekből. Fiam azt mondja ne is vegyem észre, de nagyon erőszakos. Mikor már nem férek el tőle, kirakom. Akkor meg hangosan nyávog és kaparja az ajtót.
Mi van ma ? Front , vagy mi a túró ? Az én macsekjaim reggeli klotyó és kaja után mennek aludni .... Most meg mindkettő itt korzózik a lábam alatt .... láthatóan nyugtalanok . Feszt az erkélyre akarnak menni , 2 percre , mert persze fázik a seggük . Én meg nyargalászhatok kinyitni/becsukni . :-(