Keresés

Részletes keresés

_mitch_ Creative Commons License 1999.10.18 0 0 258
Meg a vasárnapi rész tartalmát is ha valaki le tudná írni az Alkonyzónával együtt tömören...

kösz...

paradox Creative Commons License 1999.10.18 0 0 257
a szombati epizódot valaki el tudná mesélni? nagyon érdekelt volna, de nőügy miatt nem láttam...

-p

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.18 0 0 256
nos ebben igazad van, CSAK a földi űrhajón ott volt a doktornő, aki éppen ellentétes álláspontot képviselt, ezenkívül én úgy láttam az igazi-tökös-katonán kívül a többiek sem voltak igazán meggyőződve a helyzet fajirtás jellegű rendezéséről, csak vitették magukat az árral, meg ugye a bonusz aranyló reménye is "kicsit" befolyásolta őket

abban sem vagyok teljesen biztos, bár ezt soha nem tudjuk meg, hogy az igazi kapitány ezt a döntést hozta volna-e meg, valahogy nem olyannak tűnt a személyisége...abból a 10 percből, amit a filmen eltöltött :)

"Ezert is mondom, hogy szerintem a sztori valahogy ket ellenfelrol szol, akik ugyanolyanok (csak az egyik fejletteb technikaval rendelkezik)."

Hát ebben igazad lehet, a film készítői valószínűleg erre akarták finoman felhívni a figyelmet (a technikai fölény relatív, ha szembe találkozhatunk egy nálunk jóval nagyobb hatalommal, és ezt nem szabad elfelejteni, még akkor sem, mikor látszólag védtelen ellenfelekkel állunk szemben), csak én ezt egy kicsit elkeseredett megközelítésnek érzem

szólítsatok csak nyugodtan ideapistának ;)

Előzmény: John Zero (253)
Pam Creative Commons License 1999.10.18 0 0 255
Nekem tetszett a tegnapi rész, így is hogy a film közepén tudta az ember a befejezést. Na és azután az Alkonyzóna! Nagyon ott volt a befejezés, szóval HAJRÁ LÁNYOK!:)
dr. Szabo Ivan Creative Commons License 1999.10.17 0 0 254
Sziasztok!

A vasérnap esti rész engem egy kissé a Légy 2-re emlékeztett. Ennek megfelelően azt is tudtam mi lesz a poen

Előzmény: John Zero (253)
John Zero Creative Commons License 1999.10.12 0 0 253
Kwisatz Haderach:
"hát én erre aszondom, hogy egy militáns baromból általánosítani az emberiség célkitűzéseire, és viselkedésére elég nagy hiba és semmiképpen nem lehet a jellemzője egy fejlett civilizációnak"

Allj!
Most gondolj bele, hogy pont ez tortent az emberek reszerol!

Egy tarsukat elkapta egy csapda, majd amikor ejjel rajuktamadtak(?) az alienek (vagy az emberek lottek eloszor), akkor az alieneket egybol ellenseges fajnak nyilvanitottak, es kiirtandonak.

Forditsuk meg a nezopontot.
Mi vagyunk az alien csatahajoban, es veszjelzest kapunk. Latjuk, hogy az emberek lemeszaroltak a gyerekeinket, es ezert ellenseges fajnak nyilvanitjuk oket, es kiirtandonak.

Az emberek a hajoban ki akartak irtani az egesz torzset (bar ez kb. 5-6 alien volt csak).
Az egesz torzset. Felkutatni, hogy merre vannak, es kiirtani oket.

Az alien urhajo is PONT ugyanezt tette (max. nagyobb leptekben). Az egesz emberi "torzset" indult kiirtani. Felkutattak, hogy merre van (merre van a Fold), es indultak kiirtani az embereket.

Ezert is mondom, hogy szerintem a sztori valahogy ket ellenfelrol szol, akik ugyanolyanok (csak az egyik fejletteb technikaval rendelkezik).

Előzmény: Kwisatz Haderach (252)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.12 0 0 252
hát én erre aszondom, hogy egy militáns baromból általánosítani az emberiség célkitűzéseire, és viselkedésére elég nagy hiba és semmiképpen nem lehet a jellemzője egy fejlett civilizációnak, legyen éppen akármilyen dühös a tagja (ezenkívül SZVSZ egy hosszabb/rövidebb csillagközi úton a düh elszáll, legalábbis a "gyilkos" düh mindenképpen)

én megmondom őszintén nem vártam ezt a befejezést, és sokkal érdekesebbnek tartottam azt a problémát, hogy az emberiség érdekében ki lehet-e zsákmányolni egy bolygót, tönkretéve az esetleges őslakosokat, vagy valamilyen más módon meg kell-e/lehet-e egyezni

ilyen szempontból cinikus vagyok, és azt hiszem a Föld irányítása a katonának adott volna igazat, a történelem tényleg ezt igazolja(l. indiánok, gyarmati politika), bár ez elég szánalmas, és meglehetősen lehangoló képet fest az erkölcsi/etikai érzékünkről (pontosabban a W.A.S.P. hősök erkölcsi/etikai érzékéről)

mondjuk azért az nem mondanám, hogy az emberiség kegyetlen, ez a rész inkább arról szólt, hogy gátlástalan, machiavellista, a cél szentesíti az eszközt, bármi áron meg lehet szereznünk, ami kell nekünk, és el is vesszük

végül is c'est la vie (ahogy a német mondja) lehet, hogy tényleg a nagy testvérünkbe akadtunk bele és vége a nyaralásnak

bár azt is kétlem, hogy egy ilyen fajirtásra képes, arrogáns egyedekből álló civilizáció fenmaradhat és nem pusztítja el önmagát

valószínűleg az lesz erre a válasz, hogy mi is itt vagyunk még, nos erre én azt mondom hogy MÉG...

bocsi, ha hosszú voltam

Előzmény: John Zero (249)
disp Creative Commons License 1999.10.11 0 0 251
Naaa mindenki ugy esik nekem....
Tudom hogy mit mondott Josh ....
Előzmény: John Zero (250)
John Zero Creative Commons License 1999.10.11 0 0 250
disp:
A csajnak a vegen nem mondta meg, hogy kicsoda. A csaj kerdezte pedig, hogy ki o, isten vagy alien, angyal?
Azt mondta, hogy azt neki kell eldontenie, belul.

Es egy dontest is kellett hoznia a nonek. Azt, hogy elmondja-e a tobbieknek ami tortent, igy esetleg megingatva a hituket, vagy megsemmisiti a felvetelt, es akkor "senki se tudja meg", egyelore.

Most, hogy belegondolok, a film kozben mondta, hogy az egy "proba", hogy idejott.
Valoszinuleg arra proba, hogy el tudjak-e fogadni az emberek a letezeset.
De nem tudtak, feltek tole, a katonasag elfogta, veszelyesnek tartottak.
Talan errol szolt a proba. Hogy az emberiseg meg nem keszult fel a talalkozasra evvel a "masik" kulturaval, es meg felne tole.
Illetve az, hogy nem illik az emberek istenkepebe, hogy legyen egy masik kultura, aki "maga az Isten". Osszeomolhatna a hit, ha kiderulne, hogy nem igaz, stb.
Es hit nelkul kaosz maradna az emberekben.

Előzmény: disp_ (245)
John Zero Creative Commons License 1999.10.11 0 0 249
Kwisatz Haderach:
"...SZVSZ a rész végén a Föld felé tartó űrhajó milyen koncepciót sugallt? Kill them All? Ez azért röhejes, egy civilizált nép nem indít"

A masik nep PONT olyan volt, mint az emberiseg, csak fejlettebb.
Az emberek a kutatohajoban mit csinaltak? Lemeszaroltak az egesz torzset, aki a bolygon volt. (Mondjuk csak par fos volt, ez azert gyanus lehetett volna nekik.)

A masik nep mit tett?
Idejott, latta, hogy lemeszaroltak a tarsaikat, es ekkor egybol eroszakhoz es bosszuhoz fordult. Kiszedte, hogy merre van a fold, megsemmisitette az urhajot, utana pedig a Fold ellen vonult.

A masik nep alien?
Akar az emberiseg is lehetett volna 1000 evvel kesobb. (Felteve, hogy a harci kedv, brutalitas, stb. nem valtozik.)
Technikailag fejlettebbek voltak, de ugyanugy eroszakosak es kegyetlenek.

Előzmény: Kwisatz Haderach (244)
Pam Creative Commons License 1999.10.11 0 0 248
Sziasztok, ismét itthon vagyok (nem volt elérhető a TV3 Catania-ban) és alig várom hogy legyen egy szabad 4 órám és megnézzem videoról az októberben vetitett VH részeket, remélem érdemes lesz!:)
paradox Creative Commons License 1999.10.11 0 0 247
nem tudom, ez a mostani rész a remetével (Josh) nem tetszett annyira, bár szép, felemelő és megindító volt... de valahogy ki lehetett számítani a végét. mindenesetre aki nem süket, az rájöhetett, hogy ez bizony egy földönkívüli volt (a kultúrák találkozásának esete, amit Josh mondott). bár a Josh (Józsué) bibliai név volt, én azért nem hinném, hogy angyal volt.

más. nem tudtok olyan website-ról, ahol a többi szezon is fent van, nem csak a harmadikig? (a hivatalos site nagyon le van maradva, a scifi network úgyszintén.)

üdv
-p

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.11 0 0 246
most hülyéskedel??? :)
és akkor ez mit jelent?
Előzmény: disp_ (245)
disp_ Creative Commons License 1999.10.11 0 0 245
Felmentek a dombra valamit súgott a csaj fülébe és fogta magát és felrepült a "mennyekbe"(pedig már majdnem lelőtték a katonák)
Előzmény: Kwisatz Haderach (244)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.11 0 0 244
Mert elmondta volna apucinak, hogy félreértésből nyírták ki a társait, valamilyen szinten megvédhette volna őket:
félreértés, bocsika, miegyebek
SZVSZ a rész végén a Föld felé tartó űrhajó milyen koncepciót sugallt? Kill them All? Ez azért röhejes, egy civilizált nép nem indít háborút egy másik faj ellen négy ember/valami halála miatt...kicsit túlzásnak érzem a dolgot.

MÁS
Óhhh valaki, valaki...mondja meg nekem mi lett a vége a vasárnap esti epizódnak, most nekem járt le a video :(
addig láttam míg a pasit megszöktetik a támaszpontról és valami olyasmit mond, hogy most menjünk fel a dombra... szép zárszó:))
Mi volt ez a pasi, kiderült végül?

Előzmény: exlex (243)
exlex Creative Commons License 1999.10.11 0 0 243
Nekem csak egy dolog nem volt vilagos. Miert mondta a no a vegen, hogy ha legalabb egyet eletben hagytak volna, akkor megmenkulnenek?

Ezt mire alapozta?

Előzmény: John Zero (242)
John Zero Creative Commons License 1999.10.10 0 0 242
Na, a mai rész is jó volt (Relativity Theory).

Az emberiség már megint megszívta. Azért mert arrogáns és erőszakos, és főleg azért, mert ebből még párszáz év után se tanult.

Pont azt kapta, amit ő akart tenni az idegenekkel.
Olyan jogon, hogy ő a legfejlettebb, és ezt az bizonyítja, hogy túlélt (és leigázott?) minden más fajt, stb.

John Zero Creative Commons License 1999.10.09 0 0 241
Eléggé leült a topic.

Ha esetleg valaki erre jár, és szeretné megtudni, hogy miről is beszélgetünk itt, annak:

Szombat (ma) TV3 23:30
Végtelen határok (amerikai filmsorozat - 70.)
Relativitáselmélet
(sci-fi)

Csak egy kis kedvcsinálónak ;)

TidalWave Creative Commons License 1999.10.05 0 0 240
exlex,

a hiúz tipikusan ilyen állat.

Üdv:
TidalWave

Előzmény: exlex (239)
exlex Creative Commons License 1999.10.05 0 0 239
"Amugy az tetszett a filmben, amikor a fiatal gyerek apjanak valaszul felhozta, hogy az osember nem nagyon vadaszott, hanem inkabb dogevo volt ;)"

Hat azert a barlangrajzokon meg van orokitve a vadaszat is, meg ilyenek. Szoval ez azert igy nem egeszen lehet igaz.

"De ha belegondolsz... A macska, ha meglat egy egeret, es epp nem ehes, akkor is megoli, nem?"

Igen? Nekem mindig is kutyaim voltak, igy nem vagyok tul tajekozott a macskak teren. Bar van olyan szolas, hogy "jatszik vele, mint macska az egerrel". Gondolom ez is erre utal.

"Meg elkepzelheto, hogy van meg hasonlo pelda az allatok vilagabol. De ennek mar tenyleg jobban utana kellene nezni..."

Erdekes. En korabban mindig azt olvastam, hogy egyedul az ember ol szorakozasbol. Az allatok csak akkor, ha ehesek. Ezek szerint vannak kivetelek.

Előzmény: John Zero (238)
John Zero Creative Commons License 1999.10.04 0 0 238
exlex:
Ja.
De ha belegondolok, valoszinuleg csak nem volt eleg muvelt, olvasott.
Azert van boven olyan konyv, ami az ember kegyetlen oldalat is megmutatja.
Es lehet, hogy sci-fi-t se olvasott ;)

Belegondolva, az ember kegyetlensege, bar letezo, de csak egy oldal szerintem. A vadsag talan meg ertheto, hiszen anno allatok voltunk (es vagyunk? ;-))

Amugy az tetszett a filmben, amikor a fiatal gyerek apjanak valaszul felhozta, hogy az osember nem nagyon vadaszott, hanem inkabb dogevo volt ;)

De ha belegondolsz... A macska, ha meglat egy egeret, es epp nem ehes, akkor is megoli, nem? Meg elkepzelheto, hogy van meg hasonlo pelda az allatok vilagabol.
De ennek mar tenyleg jobban utana kellene nezni...

Előzmény: exlex (237)
exlex Creative Commons License 1999.10.04 0 0 237
"Bár az android csak felületes képet kapott az emberről, de egy másikat, és ellentéteset avval, amiről folyamatosan olvasott, és tudott."

Az emberek vilaga nem egeszen volt osszeegyeztetheto az olvasmanyelmenyeivel. Ez kb. olyasmi, mint amikor valaki elhiszi, hogy a vilag olyan, amilyennek a TV mutatja es eloszor szembesul az "igazi" vilaggal.

BTW, ez erdekes, hogy a legtobb sci-fi-ben elojon az ember kegyetlensege es vadsaga. Vajon ez tenyleg az ember sajatja? Egy masik ertelmes fajban nyoma sem lenne ilyesminek?

Előzmény: John Zero (235)
exlex Creative Commons License 1999.10.04 0 0 236
"Sajnos a végső nagy verekedés során egy nagy adagot kap a fiától, ezért ő is visszafordíthatatlanul zombivá változik (elég rondává)."

Apuci azert eleg tisztafeju maradt a vegso adag utan is. Nem harapta at a csalad torkat, meg ilyesmi. Ez dicseretes...

Előzmény: Ati-pati (232)
John Zero Creative Commons License 1999.10.04 0 0 235
EasyFriend:
Szerintem is jó volt a rész...
Bár az android csak felületes képet kapott az emberről, de egy másikat, és ellentéteset avval, amiről folyamatosan olvasott, és tudott.
(Az androidnál lévő könyv címe amúgy "Paradise Lost", azaz "Az elveszett Paradicsom" volt.)

A gátlóchip szerintem szintén részletkérdés, műszakilag megoldható a dolog, akár mással összekapcsolják, akár csak egy "titkos" kóddal lesz leállítható, de az is lehet, hogy arra az alkatrészre mást mondtak az androidnak, vagy csak annyit, hogy "titkos", hogy mi és mit csinál, és kész.
A tervrajzon mindenféle volt, kódok(!), stb.

Előzmény: EasyFriend (233)
TidalWave Creative Commons License 1999.10.03 0 0 234
Ej!
EasyFriend megelőzött, nem baj, így jár az, aki megnézi utána az Alkonyzónát.
Szóval, sok okosság nem jut az eszembe, de meg kell hagyni, jó rész volt. Főleg azután, miután kiderült, hogy a fő téma nem az unalomig ismert embervadászat-mint-elfajzott-szórakozás, hanem ennél mélyebb témákat boncolgat. Amíg a reklám ment, addig igencsak elfilóztam az egészen. Aztán arra jutottam, hogy még mindig nemtom, milyen is az ember. (lásd Ossian:Ember c. számát, nagyon jó) Pláne meg az Alkonyzóna után, amikor meg azt látom, hogy milyen fontosak is az emlékek, hisz azok tesznek minket emberré. Akkor pedig értékesek vagyunk vagy pedig állatok?
TidalWave
EasyFriend Creative Commons License 1999.10.03 0 0 233
Ejha! Ez a mai rész nagyon tetszett nekem. A legjobb, amit eddig láttam, bár kb. csak minden másodikat látom és azokat sem a legelejéről. Most nemcsak a sztori volt nagyon kitalálva, de még a színészek is nagyon rendben voltak, pedig ez nem mindig igaz a sorozatra szerintem. Érzelmileg elég hatásosra sikerült.
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy ha a doki-droidnak ismernie kell (munkájából kiindulva) a droidok teljes belső szerkezetét, akkor hogyhogy csak a tervrajzzal találja meg a gátlóchipet? Hogy tudták titokban tartani előtte a chip helyét?
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.03 0 0 232
Az apuci egyre adagolja magának az injekciókat, hogy így a feljavított képességeivel legyőzze elfajzott fiát és így megmentse jelenlegi családját.
Végig azzal nyugtatgatja magát, hogy túl sokat nem ad be magának, mert majd utána vissza változik.
Sajnos a végső nagy verekedés során egy nagy adagot kap a fiától, ezért ő is visszafordíthatatlanul zombivá változik (elég rondává).
Előzmény: egy Petyus... (230)
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.03 0 0 231
A szombati részben (Gyilkos természet) elég durva hiba volt, hogy a nagy mennyiségű injekció hatására egy pillanat alatt eltorzult a föhős feje. Persze tudom, a dramaturgia, mégis lehúzta egy kicsit ez a látványos huzás az epizód színvonalát.
Előzmény: egy Petyus... (230)
egy Petyus... Creative Commons License 1999.10.03 0 0 230
!help!

meg tudja Nekem mondani (na jó, inkább írja le) hogy mi lett a szombati rész (Gyilkos természet) vége?
Sajna csak odáig láttam, hogy a muksó éppen beadja magának azt a spenót-turmixot, s bejött az asszony.
Ekkor mondta azt a videó hogy vége a kazinak... :(

TidalWave Creative Commons License 1999.10.03 0 0 229
Vördzs,
szorri, de éppen iszunk... és lehet, hogy néha akadozk ez a fránya billentyűzet.. ;))))))
Előzmény: virge3d (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!