Mivel én végzem a fordítást erre én válaszolok. Sajnos unokatesóm nem küldte el a dvdket így angol forrás hiányában sajna álla projekt. Túl vagyok egy sikeres munkahelyváltáson, nyáron nem volt feliratozás, de a Hi-de-hi-ból megvan az összes angolul így azt folytatom hamarosan a 2. évad hiányzó részeit ide is kiteszem magyar fordításban.
Magyar szinkronnal van fent a Clarence mind a 6 része. Ha tag vagy, úgyis tudod a linket, ha nem, akkor mindegy, mert meghívós oldal, nem lehet regisztrálni.
Clarence egy rövidlátó, esetlen hordár, aki visszavonul a vidékre, és a rövidlátása miatt egyik balesete a másikat követi. A '30-as évek Angliájában játszódó vidám, humoros történet.
Csak 6 rész, részenként 30 perc.
Az első részben a Beechingből ismerős Julia Deakinnel.
Főszereplők: Ronnie Barker - Clarence (Bodrogi Gyula) Josephine Tewson - Jane Travers, a szobalány (Hacser Józsa)
--(Ivy érkezik egy csomaggal, ernyõvel, egy papírlapot olvasgatva. A tizenkettes sz. kapu elõtt Wilson kapitánynak feltûnik.)-- Wilson: Segíthetek, Kisasszony? Ivy: Ó, a tizenkettes számot keresem. Wilson: Ó, Ez Meldrum Lord rezidenciája. A szolgálati bejárat arra van ! Ivy: Ó, köszönöm. Wilson: (elveszi a táskát) Majd én viszem ! Az új cselédlány állására jelentkezik ? Ivy: Igen. Még nem az enyém, vagyis csak remélem. Wilson: Nagy szerencséje lesz, ha megkapja. Lord Meldrum finom, becsületes úriember. Én szoktam vágni a körmét. A fiatalabb testvére, Teddy is belevaló fickó. Ivy: Valami rendkívüli van benne ? Wilson: Ö, én nem tudok róla. Lám meg is érkeztünk ! Két másik lány is jelentkezett. Sok sikert ! Ha megkapja az állást, még látjuk egymást ! Néha-néha beugrom Mrs. Lipton egy-egy csésze teájára és egy szelet meggyes lepényre. Õ aztán a pompás asszony ! Ivy: Óh, õ is rendkívüli ? Wilson: Rendkívüli ! Ivy: Köszönöm. (kezet fognak)
Épp most néztem az RTL+on, pont az első részt adták, és rá kellett jönnöm, hogy nekem végig a rövidebb verzió volt meg :(. Pedig duna logós van letöltve, és az is a vágott, ahogy az eredeti DVD is. Legnagyobb hazai megosztókon nem találtam még meg a vágatlant, esetleg megvan valakinek, aki fel tudja tölteni mind a 4 évadot, vágatlanban? Vagy ha fel van már valahova tölteni, link is elég, bevallom, nem olvastam végig itt a többezer kommentet, de azt láttam, hogy felmerült már a topicban a probléma :)
A Hi-de-hi 1. évadjának 4. Kísért a múlt című része.
Ezzel keményen megdolgoztam, ugyanis az eredeti szöveg hallás után készült. Azt időzítette be nekem egy kedves ismerős ena30 a holland alapján melyet szintén ki kellett pótolni majd lefordítani.
Kellemes filmezést! (Ha mindez igaz unokatesóm segítségével meglesz a teljes boxset és lesznek felirataim hozzá.) Ezt a rész még lml barátom időzítette be nekem. Ha lesz időm talán a Hi-de-hi-al is haladni fogok kicsit.
A neten rákeresve ezt a címet adja ki: No. 15, Holland Villas Road, London W14
Valamikor jó régen e topicban volt 1-2 kép belinkelve, valaki a házról csinálta kívülről, talán a cím is ott volt - idő és türelem kell hozzá és ha visszaolvasol, talán meglesz...
Esetleg azt nem tudja valaki, hol forgatták a sorozatot? Londonban az oké, meg az is megvan, hogy 12 a ház száma. De milyen utca, melyik kerület? Nagy kérdés...
Ismételten a figyelmetekbe ajánlom sok szeretettel a "Keeping up appearances" c. NAGGGGYON BRIT sorozatot, istenien szórakozom rajta, youtube-on fenn van sztem az egész:)
Az Igenis Miniszter Úr! 3 évad (ez létezik DVD-n és könyvben is magyarul is), az Igenis Miniszerelnök Úr! további 2 évad (ezt eddig még csak online láttam). Ezt a sorozatot szeretem szinkronnal nézni, már azért is mert a politikai mellébeszélés szakzsargonja elég erős. Az viszont még erősebb, hogy bő 30 év távlatából mi még mindig ott tartunk, ahol ők akkor. Nem mellesleg Margaret Thatcher kedvenc sorozata volt.