ha jól sejtem, egy lánygyermek sem volt annyira rossz befektetés a szülőknek. ha sikerült jól férjhez adni, sok értéket kaptak érte, ha pedig egy jó nevű bordélyházba került, az nagyon is tiszteletreméltó foglalkozás volt.
Bocs, hogy ezt mondom, de nekem van olyan volt osztálytársam, aki meg is nősült, aztán hoppá, azóta csak fiúi vannak, vagyis egész komolyan egy, mert monogám kapcsolatban él... :-))
És a homokos legalább olyan csúnya szó ám, mint a buzi.
Legyen igazad, nem bánnám, de sajna nehéz elhinni.
-------------------
Szerencsére nekem nem kell aggódnom, hogy mit tennék, ha homokos lenne a gyerekem, a fiamról már kiderült, hogy nem az, másfél éve jár a barátnőjével, a lányom meg csupa bánat, hogy miért nem kell ő egy pasinak sem, úgyhogy asszem felhagyok az ilyen gondolatokkal, hogy mit tennék.
De valószínűleg első körben egy idegösszeroppanást kapnék asszem. Aztán meg nemtom.
az én válaszom is ugyanez. valószínűleg kicsit magamba zuhannék, aztán elfogadnám a helyzetet. és nem azért mert annyira liberális lennék, ó nem. egyszerűen nem szeretném elveszíteni a gyerekem.
ha listába (pop, csajok satöbbi:-)) kellene rendeznem, hogy mi az, amitől leginkább féltem a gyerekeket, akkor a homoszexualitást jónéhány más dolog megelőzné.
Biztos nem lennének maradéktalanul boldog. De meg nem tilthatnám neki, megváltoztatni nem biztos, hogy tudnám. Mivel szeretem a gyereket, kénytelen lennék elfogadni a helyzetet.
Akkor nem ugyanaz bocs, ez a "Nemi életről kicsiknek (6-10 éves korig)", de asszem ez is francia:)
Vannak benne mindent megmutató képek, de mégis egy család életét bemutatva tér ki szinte mese, elbeszélés formájában a családra, gyerekekre, szerelemre, menstruációra és magömlésre is, sőt a végén még a cukros bácsi, bántalmazás kérdésekre is.
És persze eddig sem burokban élt, születtek unokatesók, lett tesó, úgyhogy nem itt találkozott először a témával:)
a kínai kultúra szerint csak a fiú ér valamit (ő lesz szüleinek támasza stb....), ezért a magzatot, ha lánynak látják, elvetetik. már egész rémisztő az arány. pontos adatokat ne kérdezz, alkatilag képtelen vagyok megjegyezni a számokat.
Asszem az ominózus francia könyv a lánykám kezébe 7 évesen került. Megnézegette, rötyögött, eltette, majd idén 8 évesen elővette, és kiolvasta (ill. itt - ott felolvasást tartott nekünk.
Aztán közölte a majd 12 éves bátyjával, hogy jó lenne, ha elolvasná a könyvet, mert ő bizony már többet tud, mint a tesó.
Mi meg csendben rötyögtünk.
De gyereke válogatja, ő egy igazán érett kiscsaj:)
A kisfütyikönyvet barátnőnél látta (báttyé), és kérte, vegyem meg én is. Megrendeltem:)
Te Alice, az én lányom ugyan már nem nyolc, hanem tíz, de nyugodtan a kezébe adom az inkriminált könyveket, nem ez az első találkozása a témával ugyanis... Ebbe a témába is be lehet vezetni szépen, fokozatosan, és akkor nem találja az egészet undorítónak.
Gyerekem olyan hat éves lehetett, amikor nagy komolyan leültetett minket, azt mondta, van egy teóriája arra, hogy lesz a gyerek, és apám, elmondta nagyjából. Azt mondta, ha jól gondolja, csak bólintsunk. Hát tulajdonképpen jól gondolta, valami francia, a testről szóló, teljesen gyerekeknek való képeskönyv segítségével kombinált. Meg voltunk döbbenve. Aztán valahogy rá is kérdeztünk, hogy nem találja-e gusztustalannak, nagy komolyan azt mondta, hogy ha jó pasival csináljuk, akkor biztos nem az... Aszittem, meghalok a visszafojtott röhögéstől :-)) Aztán jó darabig nem beszéltünk róla, de például a Jóbarik sorozatból sokat tanult, az biztos :-))
Az ügy szempontjából lényegtelen, ötödikes volt, mikor ez történt. Egyébként a fiam augusztusban lesz 17, a lányom meg most decemberben volt 15.
Egyáltalán nem értek egyet veled. A gyerekek manapság nem tudnak kibújni a téma alól, képtelenség elrejteni előlük a szexualitást. Ahhoz ki kell dobni a tévét, a rádiót, nem szabad újságokat venni, és közösségbe járni. Beláthatod, hogy ez lehetetlen. És mivel hogy ez így van, a gyereknek felkelti az érdeklődését az ismeretlen, és bizony kérdezni fog. Ezért jó, hogy van a kisfütyi és kispunci könyv, bár még nem volt szerencsém látni egyiket sem. Viszont meg van a Peti, Ida és picuri, amit még a húgomnak vettem 20 éve, akkor volt ő 9. Mivel az övé, úgy döntött, mikor az enyémek nagyobbacskák lettek, hogy visszaadja, mert még szükség lehet rá. És bizony ki is olvasta mindkettő, szintén 10 éves koruk előtt. Sokkal aranyosabb, és hasznosabb, mint a Sehányéves kislány. Ez nem azt jelenti, hogy az nem aranyos, csak mára kicsit idejétmúlt felvilágosító rendszere van, sokkal értékesebbek benne a rajzok. Szerintem. Úgyhogy nem "odabaszni" kell, hogy a szavaiddal éljek, hanem ha kérdez, akkor válaszolni, az ő saját szintjén, és ezek a könyvek sokat segítenek azoknak a szülőknek, akik egyébként keresik a szavakat, hogy mit is mondjanak. Tényleg nehéz egy 5-6 éves gyereknek elmesélni, hogy mi az a szex.
Alice,ez nem ennyire egyszeru....egy gyerek felvilagositasa nem azzal kellene kezdodjon,hogy odaadjuk neki a konyvet,aztan kerdezz fiam.
Mar Pannus is tudja,hogy az anyukaknak,akiknek jo nagy gomboc :) hasa van,kisbaba van a hasaban.Azt is tudja,hogy ehhez apuka es anyuka is kell.Neki meg ennyi eleg,3 eves.
De ez egy folyamat,es nem szabad eroltetve csinalni.Szoptatja jatekbol a babajat,mert mar latott ilyet.
Nem szabad leultetni a gyereket,hogy most majd jol felvilagositalak fiam...kerdez,es te valaszolhatsz egy mondattal tobbet,mint amire rakerdezett....Hogy ne csak konkret dolgokat tudjon,hanem osszefuggeseket is.
De mindezt szigoruan a koranak es az erdeklodesenek megfelelo melysegben...
Manapsag a kislanyok kozul nem egy mar lassan menstrual 11 eves koraban /na jo,12/,ha nem tudja,mi az,sokkent fogja erni.
Ha tudja mi az,es miert van,akkor is furcsa es ijeszto,de ha egyaltalan em volt eddig szo raola,akkor nagy csapas
NO én meg kötve hiszem azt, hogy ez az egész a gyerekek kútfejéből jött volna elő, megelőzte ezt némi otthoni szocializálódás.
Hány évesek is a gyerekeid, ha szabad érdeklődnom?
Más: tudom manapság nagy divat némely helyeken az a fajta felvilágosítás, hogy már 8 éves koprban odabasszuk a gyerek elé a kis fütyiküönyvet meg kis puncikönyvet, aztán veregetjük a mellünket, hogy miylen laza szülők is vagyunk... de nem gondolkodott el senki azon, hogy egy bznyos korig (ami változó, de mondjuk etgyük 9-10 évre ezt a határt) maga a nemiség egy ygereknek egyszerűen undorító???
Nem az a hiba, hogy esetleg túl hmamar túl sokat magyarázunk meg nekik?
Nem lenne elég várni addig míg kérdeznek? (születésüktől fogva természetes őszinteséget feltételezve persze..)
"mire a ti gyerekeitek lesznek 30 évesek, ezek már oylan hétköznapi dolgok lesznek"
Ezt kötve hiszem. Amíg én megpróbálom a gyerekemnek megmagyarázni, hogy az illető valszleg nem tehet róla, addig a kölköm undorral és ingerülten közli, hogy a buzi, az buzi, és kész. Nem itthon tanulta, bár mi sem vagyunk oda ezekért az emberekért, annak ellenére, hogy személyesen egyet sem ismerünk (vagy nem tudunk róla), és hogy akik ismernek ilyen embereket, csak jókat mesélnek róluk.
A fiaméknál volt egy fiú az osztályban, akit a gyerekek elkezdtek csúfolni, mert szerintük buzi volt. Állandóan buzizták, a gyereket el is vitte az anyja másik iskolába.
Szerintem a homoszexualitas erzelmi zsakutca, föleg ha nem talál magának partnert .
Hát őszintén szólva minden szerelem zsákutca, ha nem találja meg a partnert.. könyörgöm azt kéne már felfogni, hogy a homoszex. nem neveltetés kérdése, hanem születési adottság...
Meg tudni kéne a különbséget a biszexualitás, a tarnsztvezita, a homoszexiális meg a nem is tudom hogy írja le az orvosi könyv szóval aközött, amikor egy fiú testebn egy lány leke lakozik, illetve egy lány testáben egy fiú lelke... (ez utóbbival már találkoztam, és a család döbbenetével is...)
Nem kell ehhez sok tudomány, csak egy kis beleképzelés. És máris megérted. Ezt úgy hívják, hoyg empátia vagy mi. Pillanatnyilag ott tratunk, hogy már köztudatban forognak ezek a fogalmak, de nagyon kevesen vannak tisztában ezeknek a lényegével. A "nép" azt hiszi, hogy homokos az aki az akar lenni, vagy akit homokosk neveltek... egy frászt, ah ez ilyen egyszerű lenne.. :-(((
MInden kornak (minden nemzedéknek) megvannak a maga kihívásai - a mostaniaknak a drog meg a meleg párkapcsolatok. Ide a rozsdás bökőt (bár nem biztosd, hoyg megérem), hogy mire a ti gyerekeitek lesznek 30 évesek, ezek már oylan hétköznapi dolgok lesznek, mint manapság pl az, hogy azt tekintik csiudabogárak, aki a házasság előtt nem fekszik le még a vőlegényével sem... pedg "az én időmben" ez még norma volt nagyjából...