Keresek egy regi talan 30 evvel ezelott magyar mozikban is nagy sikerrel vetitett filmet, valoszinuleg valamilyen parodia volt.
Annyit tudok rola, hogy volt egy resz benne, hogy egy maniakus sebesz sok kulonbozo nacioju emberbol osszevarrt egy embert, aki reszben ferfi, reszben no lett es minden testresze mas borszinu volt, es a mutetek alatt egymas utan menekultek el vagy ajultak el mellole a segitoi.
Igazabol csak ez a jelenetsor erdekelne, ha esetleg weben megvan valahol, mert allitolag akkor meg legfeljebb csak VHS volt.
Ennek a Просто ужас! 1982 magyarul Tiszta őrület ! című szovjet játékfilnek keresm a magyar szinkronosnem feliratos verzióját. Azért itt kérdezek, mert kifogytam az ötletekből .
Kb. 2 éve ment HBO-n, vagy valamelyik film csatornán, nem volt időm, csak részelet láttam belőle, úgy emlékszem George Clooney játszott benne, abból a pár percből azt hittem Tarantino film, gondoltam majd megkeresem.
Eltellt pár hét, eszembe jutott és azóta is csak keresem...
Végignézem Clooney munkásságát, mindent, amit lehetett, már kételkedem, hogy egyáltalán ő volt a szereplő, de profi film volt, az biztos.
Annyi maradt meg, hogy ülnek egy vendéglő teraszán, jön a pincér csaj, valami bonyolult mexikói kaját rendelnek és valami ilyet mond a csaj:
"Hát egy ilyen zabáláshoz kurvára be is kell ám baszni"
Clooney (?) ránéz, mosolyog és azt mondja, -Legyen! :D
Ha valakinek beugrana, borzasztóan hálás lennék érte, mert ez már lassan megöl! Köszi!
Magyar nyelvre minden gépi algoritmus pocsékul fordit a ragozások és toldalékok miatt. Angolra jobban működik a forditás.
Ja, én is inkább angolra szoktam fordíttatni, az jobb. Úgy tudom, hogy a Gugli magyarra angol közbeiktatásával fordít(ott?), tehát volt egy köztes fordítás, azért VOLT nem túl jó. Mostanra azért sokat javult ám!
Illetve itt van ez, tán jobb is a Guglinál magyar nyelv vonatkozásában: DeepL
Nem, a konyvek egyikeben sincs ilyen ostrom; annak idejen kivulrol fujtam mind a 4 kotetet. (A Karl May konyveket eleg szabadosan ultettek at filmre; nemcsak a Winnetou sorozatot, de a Olajkiralyt es az Ezust To Kincset is.)
Naggggyon szépen köszönöm, hajszálpontosan ezt kerestem. Remélem egyszer még rábbukkanhatok a magyar nyelvű verzióra is. Még1x naggggyon szépen köszönöm.
Köszönöm szépen, lehet hogy ez lesz az,mert az időpont amit írtál az körülbelül stimmel, de mindenki barátja csak műsorújságokat talált, magát az alkotást már nem.
"mely megjövendölte a mai politikusok szellemi színvonalát."
No persze lehet, hogy ez nem is jövendőlés, hanem tényfeltárás. Elképzelhető, hogy a politikusok minden időben ugyanilyen elmebetegek voltak. Volt egyszer valami római császár, aki a lovát nevezte ki miniszternek. És a többi miniszter-kolléga nem szól ez ellen semmit :-)) Aztán még csodálkozunk, hogy a a COVID ellen szintén nem szól senki. Ez a film magának az embernek a paródiája, és azt is bemutatja, hogy minden egyes ember fényévekre van a másiktól és lényegében csak valami megszokott sabonok, rituálék, tartanak bennünket össze.
Ez valóban egy zseniális film, mely megjövendölte a mai politikusok szellemi színvonalát. Persze e film altotója annyira mi előttünk volt, hogy már 50 éve látta azt, amit mi csak most látunk.