Keresés

Részletes keresés

picur Creative Commons License 1999.03.16 0 0 53
"Nehogy már Demszkyből próbálj forradalmárt csinálni, aki inkább cinkosa volt a régi rendszernek"
hiaba eroskodsz, attol meg nem fogom elhinni, hogy cinkosa volt az elozo rendszernek. bizonyitsd, es ne fal dumaval. arra van bizonyitek, hogy drTJ a verbirosagok jegyzoje volt, de arra nincs, hogy demszky operettellenallo volt. tudom, engem is megteveszt a szinfalak mogotti jatek de akkor is: nekem bizonyitek kell, nem igeret.
Előzmény: jégtörő (27)
GLászló Creative Commons License 1999.03.16 0 0 52
Kedves BaSand!
Semmi és senki nem vitathatja el Orbán Viktor érdemeit az 1989-ben elmondott beszédét illetően. Bátor és fontos politikai tett volt, és ennek súlyát semmi módon nem csökkenti az, hogy Orbán Viktor ma már nem az, ami akkor volt. Hiszen egyikünk sem ugyanaz, mint régen.
Megjegyzésem azért lenne.
1. A sajtószabadság mindig veszélyben van, éppen úgy mint például a szabadság, vagy a demokrácia. 89-ben, 93-ban, 96-ban, vagy ma ugyanúgy. És a legjobban éppen azoktól kell félteni, akik teljesnek tartják.
2. Már '93-ban is hallottam, miszerint a nemzeti ünnepen nem szabad aktuálpolitikával foglalkozni, de ez finoman szólva is gyermeteg gondolkodás. Erre egyébként éppen elegendő indok lenne az, hogy a kormányfő nem jelent meg Budapest ünnepségén, és nem hívta meg a főpolgármestert, az MSZP és az SZDSZ képviselőit - a MIÉP-ét igen(!) - az Operaházban tartott rendezvényre.
Olyan méretű gusztustalan pitiánerség, amire Demszky válasza disztingváltnak mondható.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Orbán szerintem téved, ez a konfrontáció nem neki kedvez. Demszky lételeme az ellenállás, ha ilyen szerepbe kényszerítik, az a csuka vízbefojtásával felérő buta cselekedet. Igaz, Orbán is ebben a közegben érzi jól magát, csakhogy ez kormányfőnek nem való szerep, ezen csak veszíthet.)
No és egy utolsó megjegyzés: hogy mi méltó március 15. szelleméhez, az igencsak szubjektív dolog. Szerintem forradalom emlékéhez a tüskés beszéd jobban áll, miont a simulékony semmitmondás a beteljesült álomról. Ha másért nem, hát azért, mert a forradalom sosem győz egészen. A forradalmak céljai éppen úgy nem teljesülhetnek száz százalékosan, ahogy a demokrácia, szabadság, sajtószabadság, stb. sem lehet teljes sosem.
Előzmény: BaSand (51)
BaSand Creative Commons License 1999.03.16 0 0 51
Kedves pestipolgar !

Igazán megtisztelő számomra, hogy az első hozzászólásodat nekem címezted, de a tartalmával nem tudok egyetérteni.
1989 június 16-án (neked kellene mondani?) még tartott a puhának nevezett diktatúra, titkosrendőröstől, provokátoroktól való félelemmel, és az alkalom egy az "alternatív szervezetek" kifejezetten politikai megmozdulása volt. Ott és akkor kimondani, hogy a szovjet csapatok távozzanak, egy bátor (nem éppen veszélytelen) kiállás volt. Ma nincs diktatúra, még akkor sincs, ha sokan sulykolják, hogy veszélyben a demokrácia, (ami természetesen nincs veszélyben). Nem volt veszélyben a sajtószabadság 1993-ban, annak ellenére, hogy Bp főpolgármestere március 15-én ezt kiálltotta a világnak. Demszky március 15-én, mint Bp főpolgármestere tartott beszédet, nem mint az SzDSz politikusa. Ez a különbség. Tehát fenntartom amit írtam:
"Egy tipikusan aktuálpolitikai, ellenségeskedő, demagóg beszéd volt. Méltatlan március 15.-hez."

Előzmény: pestipolgar (48)
dna Creative Commons License 1999.03.16 0 0 50
pestipolgar!

Egészen más a politizálás egy (haldokló) diktatúrában, mint egy demokráciában.

jégtörő Creative Commons License 1999.03.16 0 0 49
pestipogar! Te a vidéki polgár ellentéte vagy ? Ez tetszene Demszkynek, szította ma is rendesen az ellentétet vidék és főváros között.
Különben Demszky védelmében kár volt új nickkel regisztáltatnod magad, nem ér annyit.
Előzmény: pestipolgar (48)
pestipolgar Creative Commons License 1999.03.16 0 0 48
BaSand-nak:
"Egy tipikusan aktuálpolitikai, ellenségeskedő, demagóg beszéd volt. Méltatlan március 15.-hez."
Én még emlékszem, amikor 1989. június 16-án ugyanezt mondták Orbán Viktor beszédére - az akkori kormány tagjai. (GyK: Orbán a szovjet csapatok kivonását követelte Nagy Imre és társai temetésén. Akkor lett OV országosan ismert politikus.) Én önkéntes rendezőként kint voltam a 301-es parcellában, és nagyon tetszett OV beszéde: mert beszélni a problémákról.
Egy politikusnak az a feladata, hogy véleményét minél ismertebbé tegye a köz számára. Ez a munkája. És ezt is várják tőle, ezért mond beszédeket. Az ellenzéki politikus meg a problémákról beszél, ez is normális. "Simi", a mertó, a Nemzeti - ezek valódi problémák.
Mit kellett volna mondania a Demszkynek?
Hogy szép az idő? (Nem is volt szép.:))
theo Creative Commons License 1999.03.16 0 0 47
Na tessek, most velem is elszaladt a lo! Kicsit bantoan fogalmaztam: ezert mea culpa...

Demszkynek azert jol jonne egy kis politikai tanacsadas. Itt, a nagypolitikaban mar profi kommunikacios szakemberek vannak kerem, vagy mi?

Igaz, hogy a szabad sajto napja van, de azt hiszem, korai meg farkast kialtani. Ugyis lesz eleg alkalma meg a kormanyt rugdosni a Nemzeti Szinhaz, a metro, az esetleges tovabbi forraselvonasok kapcsan, nem kell ezt feltetlenul a nemzeti unnepunkon megtenni.

Bocsot kerve, theo

pcsikvari Creative Commons License 1999.03.15 0 0 46
Nem volt átgondolatlan, csak egy kicsit fröcsögő és ideges és méltatlan a nemzeti ünnephez.
Kihasználta az alkalmat, hogy szólhatott a néphez, a nép azonban
most a kormánnyal a gátakon van, ahova Gáborunk küldte őket!:)
Gábor meg itt ül a főpolgármester száraz, jól szigetelt, pesti irodájában
és izgul, hogy belefulladjanak ellenfelei a vízbe!
Előzmény: theo (45)
theo Creative Commons License 1999.03.15 0 0 45
Sajnos en egyetlen beszedet sem hallottam ma (a munka, a munka...), az osszefoglalok meg hat ugye nem tudnak teljes kepet adni. Nem lepne meg azonban, ha Demszky ma is valami atgondolatlan, "hasbol jovo", indulatos filippikaval rukkkolt volna elo. Attol tartok, hogy ezeket az unnepi beszedeket o maga irja (kivetelesen), a teamje altal produkalt megnyito es koszonto szovegek turhetoek szoktak lenni.

Duhe engem is taszit - mar irtam, hogy az agresszivitast nem birom -, es ketlem, hogy hasznalna ugyenek. Talan ha egyszer leulne, es elgondolkozna azon, hogy pontosan kiket akar megnyerni maganak, ezt milyen eszkozokkel (milyen hangnemben!) lehet megvalositani, milyen reakciokkal lehet szamolni ... talan akkor jo politikus lenne.

Bar az is lehet, hogy csak az ertelmisegi kozvelemenyt akarja hergelni, tehat tudatosan ilyen militans (de ennek mi ertelme volna?)

Ertetlenkedve, theo

LDTockij Creative Commons License 1999.03.15 0 0 44
Kedves jégtörő!

Én csak vágyom, de nem hiszem, hogy az SzDSz-nek befellegzett volna. Szerintem azt Te is tudod, hogy ők nem egy párt, hanem egy polimorf életérzés. Ha ezt az alakot, meghaladta az idő, akkor lesz másik, más módon. A lényeg a jelenlét, nem a hatalom formális gyakorlása. A személyiségek gyártottak, mint egy spéci szerszám és ha már nem kellenek, akkor el vannak felejtve.
Demszkynek még van dolga. Csak a hátországban van némi zavar, azért most saját magát hozta.
Ennyije van neki.

jégtörő Creative Commons License 1999.03.15 0 0 43
Mai beszéde után nem sportszerű Demszky hibáit elemezni, mert a beszéd anyira gyenge volt, hogy az már sajnálatra méltó.
Demszky kipukkant, mint egy lufballon, hasonlóan Kunczéhez, Magyar B.-hoz. Azt hiszem az SZDSZ-nek befellegzett.
dna Creative Commons License 1999.03.15 0 0 42
1848 március 15-kével kapcsolatban azt tartotta fontosnak megemlíteni, hogy a forradalmárok nem csak a nevükben voltak szabadelvűek és földalatti vasútat építettek. :)
Black Creative Commons License 1999.03.15 0 0 41
A politikus ott kezdődik, hogy ellent tud állni a kísértésnek. Ez úgy nevezik, hogy stratéga.

Demszky most nincs igazán kedvező helyzetben, és ha így folytatja, akkor egye többen látják majd úgy, hogy taktikusnak is kezdő.

Előzmény: tata (39)
cheguevara Creative Commons License 1999.03.15 0 0 40
Sziasztok!

Nem voltam ott, nem hallottam a Demszky-fele beszedet, de ha tenyleg olyan volt, mint irjatok, akkor sajnos azt kell mondanom: nagyon igaza volt. A '48-as koveteleseknek igenis megvan az aktualitasuk. Gondoljunk csak arra a katonas pontra... hogy is volt?

cheguevara

tata Creative Commons License 1999.03.15 0 0 39
Azért baj, hogy OVi nem jött el a Petofi szoborhoz, mert ezzel egy újabb több éves hagyományt rugott fel. Ugyanis eddig a miniszterelnök is megkoszorúzta a Petofi szoborot.
Én ott voltam ma délután és végighallgattam amit Demszky mondott. Azt aláírom, hogy nem volt a legszerencsésebb dolog ennyire a mára vetíteni a 150 évevvel ezelott történteket, de hát melyik politikus tudott eddig ellenállni a kisértésnek, páártállástól függetlenül. Ennek ellenére azt mondom, tény, hogy amirol beszélt, abban igaza volt, és valós problémákat érintett.
Egyébbként volt egy-két kopasz "nemzeti érzelmu fiatal" (Bizos azt, hitték, hogy az a Blaha Lujza tér) megpróbálta kifütyülni, de hangjuk elveszett a tapsban, mert az a jópárezer ember, aki ott volt, az velem együtt egyet értett vele.
Amit pedig a bujkálásról és a sunyizásról, mint egyértelmu Demszky-mufajról írtál, az egyszeruen értelmezhetetlen, hogy azt ne mondjam, hülyeség. Ha te csak feleannyit szerepeltél volna, mint o, akkor már híres ember lennél. Ki elol bujkált? Szerintem pont nem o, hanem miniszterelnökünk az, aki a nem tetszo ügyeket nagy ívben le se szarja. Pl. nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatás megfigyelési ügyben, TV-vita Kováccsal, Egyeztetés Demszkyvel DBR4 és Nemzeti ügyben, koaliciós vita elsimítása Deutsch és Togyi között, stb.
BaSand Creative Commons License 1999.03.15 0 0 37
Kedves Derek !

Személy szerint nekem nem a Demokratikus Ellenzékkel van bajom. Ugy gondolom, hogy az akkori DE nem vállalná a mai SzDSz-t. A két alakzat közé nem szabad egyenlőségjelet tenni. Demszky az SzDSz "frontembere". Nem tudom, hogy ki és hogyan akarta Demszkybe a szót belefojtani, de utólag, hallva a Petőfi szobor előtti beszédét, jobban tette volna, ha el sem mondja !
Egy tipikusan aktuálpolitikai, ellenségeskedő, demagóg beszéd volt. Méltatlan március 15.-hez.

rezső Creative Commons License 1999.03.15 0 0 36
Már csak azt nem értem, hogy a Demszky legendáriumból miért hagyják ki állandóan 1972 márciusi szereplését, és az 1992-es március 15-i hazugságát.
Batkamano Creative Commons License 1999.03.15 0 0 35
A Vasárnapi Újság rádióműsor.
Előzmény: r_bendegúz (0)
Skorpió Creative Commons License 1999.03.15 0 0 34
Kedves geszthi !

Mar megint igazad van. (:-((((

Előzmény: geszthi (28)
szalonna Creative Commons License 1999.03.15 0 0 33
Skorpió írja:

"Demszkyvel az a baj, hogy gerinces".

Biológiai értelemben tényleg gerinces.

Black Creative Commons License 1999.03.15 0 0 32
A beszédből:

"A magyar kormányfő nem jött el a Petőfi szoborhoz. …
A kormány eddig csak ott tűnt fel, ahol semmi helye nincs.
Világos, hogy hol a helye: a távoli gátakon."

Így sem jó, úgy sem jó, sehogy sem jó.

A rezümé: "Építsük fel együtt a modern európai Magyarországot!"

Hát elég nehéz miniszterelnöki kortesbeszédet mondani március 15-én.

jégtörő Creative Commons License 1999.03.15 0 0 31
Hát elmondta beszédét. Ezt kellet volna Orbánnak is végighallgatnia ?
Fáradt ez a Demszky, nyugalomba kéne vonulnia Gönczel együtt.
speaker Creative Commons License 1999.03.15 0 0 30
Szemelvények a főpolgármesteri speach-ből:

Most nem szabad engednünk a ’89-ből!
Legfontosabb kérdések:
-igazságos közteherviselést akarunk!
-felelős közhivatalokat!
-minden héten űlésező országgyűlést!
-adófizetőre és adószedőre ugyanazok a szabályok vonatkozzanak!
-kormányzati befolyástól mentes sajtót!
-ország építést akarjuk:
48-as nemzeti célunk: UNIO EURÓPÁVAL!
A kormány csak ott tünt fel, - a sajtó és sport területén -, ahol semmi keresni valója nincs. Most a helyük a gáton van.
(Megjegyzem, még jó hogy nem a Dunában)

phone Creative Commons License 1999.03.15 0 0 29
HA valaki volt olyan balga (mint en), hogy meghallgatta Gabort a szobornal, akkor most megtudhatja, mi a baj a Gaborral.
Volt benne minden. Simi, metro, sajtoszabadsag.
geszthi Creative Commons License 1999.03.15 0 0 28
Kedves skorpio,

ne is faradj ilyen kerdesekkel. Tudod amikor a nagy nemzeti jobb oldalon olyan nagy es uldozott, tonkretett volt ellenzekiek voltak/vannak mint szinte a teljes mai kormany, a teljes Antall (no ot is nagyon elnyomtak a muzeumban) es boross (ot is de nagyon az volt) kormany akkor ott minden alkalmat meg kell ragadni, hogy a mai napon ezt a sajnalatosan jellemzo tenyt a liberalis oldal kikezdesevel elfedjek.

Az meg mar kulon baja a dolognak, hogy a nagy speaker (akinek ugy latszik eddig tartott az a fene nagyon beharangozott visszavonulasa a nemzeti szinhazi ugyek miatt) milyen csodasan, finoman tudja vedeni a fentebb felsorolt urakat ( "hallgatott (akár úgy is, mint „szar a fűben”)") vagy "párttagkönyve volt( na ja valahogy ki kell magyarazni a mai kormany tobbsegenek multjat), de szégyenlősen dugdosta", es a legszebb ahogy csurkat (es hasonlokat) vedi "aláirattak vele –ne adj isten- egy beszervező nyilatkozatot, de vétlen maradt, mert „alkalmatlannak” bizonyúlt a besúgásra."

Hat ilyenek a mi mai nagy magyarjaink!
Es meg ezeknek van kepuk a forradalomrol, meg ellenallasrol beszelni a mai nap. Petofiek forghatnak a sirjukban.
El tudom kepzelni mit mondtak volna (es mit unnepelnenk ma) azon marciusi ifjurol (legyen mondjuk Petofi) akit csak ugy "- ne adj isten -" beszerveztek volna anno spiclinek a csaszari titkosrendorok....
...akkor meg voltak igazi "ellenzekiek" akik az eletuk aran sem lettek volna erre hajlandoak. Azt meg mar a pokol osszes kinjanak ellenere sem tettek volna, hogy ilyen multtal kepviseljek a "magyar igazsagot es eletet".

Ez van. Magyarorszag 1999 marcius 15.

Előzmény: Skorpió (20)
jégtörő Creative Commons License 1999.03.15 0 0 27
Hiába erőszakoskodsz, nem tudom a neveket sorolni. Azoknak a nevét sem tudom, akiket csak simán megvertek.
Nehogy már Demszkyből próbálj forradalmárt csinálni, aki inkább cinkosa volt a régi rendszernek, mert annak akaratából tevékenykedhetett.
Nem véletlen házassága sem, Révay-lány, aki nekem speciál szintén tetszik, pont azért mert vörös.
Előzmény: Skorpió (26)
Skorpió Creative Commons License 1999.03.15 0 0 26
Kedves jegtörö !

Ne ködösits ! A nyolcvanas evek közepen, vegen - vegül is most arrol az idoszakrol beszelunk, amikor Demszkyek tevekenykedtek - kit csuktak börtönbe politikai nezetei szerint ?

Előzmény: jégtörő (21)
Black Creative Commons License 1999.03.15 0 0 25
Meg fogjuk tudni.
Előzmény: jégtörő (24)
jégtörő Creative Commons License 1999.03.15 0 0 24
Csak nem mond beszédet ? Már előre hallom : el a kezekkel a Nemzeti Színháztól, a 4-es metrótól, a TV-től stb. Hiába, Demszky még vietnami szellemben nevelkedett.
Előzmény: Black (23)
Black Creative Commons License 1999.03.15 0 0 23
1-kor kiderül.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!