Az iConnectivity interfészekkel nincs gond, tökéletesen kezelik a szabvány MIDI üzeneteket (beleértve a SysEx-et is). Amennyiben az iConnectivity Audio&MIDI interfészekkel kapcsolatban kérdésetek lenne, kérem keressetek a publikus elérhetőségek egyikén.
így 2017 vége felé milyen költséghatékony megoldás létezik egy w10-es PC midicsatlakoztatására? Naivan vettem ilyen ebayes usb-midi kábelt ami addig ok, hogy a sima midiüzeneteket küldi odavissza de a sysex már megfekszi a gyomrát ami azért kellemetlen mert 15éve még atariST-n sysex-ben tároltam el a szerkesztett programokat és most jött a feladat, hogy az akkori dolgokat működésre kellene bírni.
A BK5 1- es csatornájához nem lehet ( vagy csak nekem nem sikerül) doboz hozzárendelni.Viszont az arduínó kódja átírható, és feltölthető az arduinóra. ( pl dob hangok note száma változtatható) Miből látod, hogy az arduinó az 1- es csatornán küld jelet? Át kellene írnom az arduinó kódját, hogy a 10- es csatornára küldje, csak nem tudom melyik részt kellene átírni, és mire.Én eddigvmég nem foglalkoztam mirivel, de arduinó programozással sem, most csöppentem bele.
Erről van szó.Midi jelet küldök a békába, dedob hangon szól, pecig dobra van megírva, és felgöltve yt arduino kód.Pc- vel még nem próbáltam, ahhoz még kell vennem egy midi- usb kábelt, de szintivel szeretném használni, talán annyk jobb dob hangjai vannak
Bizonyára az Ardunio adja ki a MIDI-t (a 10-as csatornán), és azt köti rá direktbe a BK5-re. Azért vannak ott állítható dolgok bőven, én ezeket nézegetném a manualban:
- Real Time Parts 25. oldal
- MIDI paraméterek (dob csatorna pld.) 108. oldal
Másik megoldás, ha PC-re köti, akkor nem hangmodul módba "kerül" a BK-5 és akkor a 10-es csatornán érkező jelnek (persze lehet csak a PC felől) dobként kellene szólnia.
És mivel küldöd be azt a jelet? Egy midi interface kell hozzá vagy magán az Arduinon egy midi vezérlő ami a piezos driver megütésére ezen keresztül kommunikál a békával. Azt meg az Arduinon vagy midi interfacen állítod be melyik midicsatin kommunikáljon. A Rolandokban nem lehet csak a 10-es csatit dobra használni GM szabvány szerint. A Korgoknál lehet csak szabadon variálni.
Tudna valaki segíteni, hogyan lehet egy Rolnad Bk5 midi csatornáját beállítani. Egy arduino áramkörl analóg jelekből(piezo) midi dob jeleket kreál, ezt küldöm be a szintibe, de zongora hangok keletkeznek. Valószinüleg az 1-es csatorna dolgozik, nekem meg elvileg a 10-es kellene, de nem jövök rá hogy kell beállítani.
Én azt mondanám, a billentyűzet legyen minél jobb minőségű és hogy tudj vmilyen szinten zenélni. Usb-n ezeket ma mind össze lehet egyszerűen kötni a pc-vel, be kell állítani a szoftverekben a midi/audio eszközöket és nagyjából lehet is kezdeni a mókát.
Sziasztok! Totl új vagyok MIDI ügyben, korábbi szintetizátoros hobbymat gondolnám felcserélni MIDI billentyűzet + számítógépes szoftveres megoldásra. Ha veszek egy MIDI billentyűzetet és összekötöm a géppel, akkor például FL Studio-val és Korg Legacy Collectionnal tudok komplett zeneszámokat komponálni? Mi a fő kritérium aminek egy MIDI billentyűzetnek meg kell felelni, hogy minden jó legyen?
A Ketron SD1000 modul nem egy túlkoros cucc, akkor nem ez lesz a gond. Mindenesetre a csatolmányban látni, hogy a 9000 Pro nem sprórol a midi üzenetekkel. (Persze ő dupla midi I/O-jú hangszer alapból, 32 csatornával.)
djuice, az eredeti kérdésre visszatérve: ez a sysex csomagkésleltetési para kifejezetten a régi hangszerek esetében értelmezhető. A szűk keresztmetszet akkor nem a MIDI sávszélesség volt. Az adó MIDI OUT alapesetben tolta a sysexet a maximális sebességgel, ha nem volt handshake, akkor az elejétől a végéig egyben. A vevő hangszernél ugye első körben egy shiftregiszter visszaállította a soros jelfolyamot bájtokká, ez bekerült egy pufferbe, onnan pakolta a CMOS RAM-ba a mikrokontroller ráérő idejében. Ez tehát a "firmware" vagy alapfeltöltés átvitelére vonatkozó eljárás. Amikor a fogadó hangszer a sysex csomagok szétpakolását nem tudta elég tempósan megoldani, akkor túlcsordulás keletkezett az input pufferben. Erre találták ki azt, hogy a sysexet kiküldő berendezés (HW, vagy SW) legyen valami késleltetési lehetőség. Magukban a jelsorozatot kiadó hangszerekben erről nem gondolkoztak, legalábbis én erre példát nem találtam. Voltak anno olyan Cakewalk fájlok, amelyekben bizonyos hangszerek sysex csomagjai kb. 1 másodperc szünettel követték egymást, így ment le a teljes pakk. A Midi Quest meg néhány korábbi hasonló progi lehetővé tette a csomagfolyamok közti szünetek beiktatását.