Keresés

Részletes keresés

InfraRED Creative Commons License 1999.02.16 0 0 330
EasyRider: megneztem a halozatrajzot.. hmm..
szal ha jol latom a mikrok azok amik elegge nagy valoszinuseggel szallnak el, mert leginkabb azok sirnak akik egy mikron keresztul routolt keruletben vannak..
nem tudnatok ez ellen tenni valamit?? esetleg valami backup vonal mikro szakadas esetere??
hehe.. mekkora otlet.. napkozben ha valami elszall.. akkor nyilvan hamar tudtok ra reagalni.. nincs nagy gond.. ejszaka+hetvegen gazosabb..
viszont ott van a hetvegi/ejjeli 150Ft-os matav kedvezmeny.. be lehetne izzitani minden mikro melle egy 4 parhuzamos telefonvonalbol allo backup kapcsolatot... igaz, hogy csak 150kbit.. de legalabb a leveleiket el tudnak olvasni szerencsetlen u(loo)serek ;-)) es max havi 10e-be kerulne az uzemeltetese.. szal eleg olcso :-))
Mellesleg... miko mekkora savszelesseget ad??
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.02.16 0 0 329
Előzmény: zomby (326)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.02.16 0 0 328
Black Death:
Hétvégén ráérsz? Kiáshatnánk pár métert a kábelnek.

EasyRider:
Hogyan vezetik végig az utcán a kábelt? Fölássák a vadi új burkolatot, vagy már meglévő kábelcsatornákban vezetik vagy netán a levegőben?
Előzmény: Black Death (324)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.16 0 0 327
IRC: #tvnet.hu
Előzmény: zomby (326)
zomby Creative Commons License 1999.02.16 0 0 326
Hol van az az abra amit a John Zero2 emlegetett nem tudja valaki ?
Előzmény: John Zero2 (316)
zomby Creative Commons License 1999.02.16 0 0 325
Gazsi Bacsi Lotetu> Egyebkent orulok, hogy vannak elegedett felhasznalok is, bar ezt sejteni lehetett. Mintahogy azt is, hogy te NEM Kispesten hasznalod a tvnetet.
Hogy jot is mondjak:
Egyebkent vannak biztato fejlemenyek...
Előzmény: Gazsi Bacsi Lotetu (318)
Black Death Creative Commons License 1999.02.16 0 0 324
Noha ma is volt egy kis leállás - délelőttől úgy délután kettőig -, én még így is sokkal jobbnak tartom a TVNetes megoldást. Jó, valóbban bosszantó, mikor meg akarok nézni valamit, vagy levelet akarok írni valakinek, s még az sem megy. De ez biztos javulni fog.
Én tényleg hiszek ebben. Elvégre a TVNetnek is érdeke, hogy jó szolgáltatást nyújtson. Szerintem egy kicsit türelmesebbnek kellene lennünk - mit fogok én kapni ezért egyesektől..
Tényleg, hol tart az a kábel? :))) NetShark, a végén tényleg mi fogjuk kihúzni... :)))
zomby Creative Commons License 1999.02.16 0 0 323
Gazsi Bacsi Lotetu> Elárulom, hogy tudok egy pár emberrol aki lemondta... (no comment)
De azért mert nálad jó a net és elképzelni sem tudod annak a helyzetét aki kéthavi fizetésen befizette a belépési díjat és a havi fizetésének majdnem a feléért tvnetezne, ha muködne. Konkrét eset a srácnak már 1,5 hete nem muködik és elotte is teljesen szar volt.
Amit te eloadtál azt hívják antiszociális viselkedésnek.
InfraRED Creative Commons License 1999.02.16 0 0 322
ellenzek: indits pert.. de elotte konzultalj egy jogasszal.. nehogy kirohogjenek..
Előzmény: ellenzek (320)
Madmax Creative Commons License 1999.02.16 0 0 321
Kedves Gazsi Bacsi Lotetu!
Miért nem mondom le azonnal az internetet? Nem azért mert ugye-ugye jó.... egyáltalán nem azért. A hálózat hulladék, szinte használhatatlan, de sajnos ott van az a "szimbólikus" összegű rendszerbelépési díj, ami azért elég húzós. Csak ez a veszteség tart vissza attól, hogy végleg lelépjek, de hát a fene se számított arra, hogy a tvnet ennyire alulmúlja magát a szolgatás-minősége tekintetében a kezdeti szinthez képest. Perelni nem érdemes, mert nem éri meg, de egy cég nemcsak a pereskedésbe rokkanhat bele, hanem a meglévő előfizetők tömeges elpártolása és a leendő előfizetők elfordulása is instabillá teheti a tvnet pénzügyi helyzetét. Ez pedig senkinek sem érdeke.

ellenzek Creative Commons License 1999.02.16 0 0 320
"nincs okotok (es jogotok) perelni a TVNetet"

Mar hogyne lenne! Emlekztetlek a szerzodes otodik pontjara:

5. A TVNET Kft. köteles a szolgáltatást a lehető legjobb minőségben biztosítani.

A TVNET-nel jelenleg a leheto legjobb minoseg az, ami a Satimex-nel van. Hiszen ott a legjobb. Ha mashol nem ugyanolyan jo, akkor ott nem a leheto legjobb minoseget biztositjak. Vagyis a fenti szerzodesi pontot csak akkor teljesitheti a TVNET, ha mindenhol tok egyforma minoseget tudnak biztositani, ami persze szinte lehetetlen. Jol kibasztak magukkal, amikor a szerzodest fogalmaztak.
Gazsi Bacsi Lotetu Creative Commons License 1999.02.16 0 0 319
Amit kihagytam> miert emlekeztet ez a forum engem annyira a quake.hu-n levo QF3 forumra?? :)))
Gazsi Bacsi Lotetu Creative Commons License 1999.02.16 0 0 318
Na emberz! akkor most itt az ideje hogy irjak en is ...
Ha valaki vegig olvassa ezt a forumot rohog jol es meglesz a velemenye
-rolatok s a
-TVNetrol

Pedig nem csak az van am amit itt irnak a fiuk(lanyok).
Igaz van olyan hogy leall, k. lassu meg stb.
Azt is tudom hogy a XiX keres kollega (Dante reg nem irtal ... hianyzol mar :)) ) igazat ir es ott tenyleg KATASZTROFALIS a helyzet ...
DE! ki a hibas? azt ti nem donthetitek el mert pukkanatotok sincs arrol hogy hogy mennek a dolgok ... Megertem azt is hogy ez nem erdekel mert szar a NET es kesz ... de ha ennyire szar akkor miert nem mondod le?? mert azert valamennyire megiscsak jo? ugye ugye? egyszeru dolog szidni azt aki megtesz mindent (max. nem ugy jon ossze ahogy kellene :) ), es utana hatradolve "elvezni" a non-stop net-et ... amikor meg megis stop akkor meg a TVNet csinalhatna annyit hogy egy modemes elerest is biztosit a leallasok idejere ... vagy ha ez nincs akkor amit tehetsz nem fizetsz ... csak ne felejts el egy reklamalo levelet kuldeni ... es ne fals legyen a dolog .. nekunk pl. a TVNet elengedte azokat a honapokat amikor (naluk is regisztraltan) szar volt az eleres ...
EasyRider > te meg ne hagyd magad ... inkabb ahogy tudod javitsd a hibakat ...
Siege > te ilyen stilussal ne is vard el hogy komolyan vesznek. En sem vennek komolyan egy disznoszartol buzlo sudriparasztot mig egy oltonyos fickot inkabb .. :) (nem szemelyeskedes nehogy felre ertsd)
azoknak akik meg perelni akarjak a TVNetet annyit: HAJRA! aztan ha a vesztes per utan a koltsegeket kell fizetni akkor ne lepodjetek meg :) nincs okotok (es jogotok) perelni a TVNetet ...
Dante> irjal mar valamit te is mert a te hozzaszolasaid (mint mindig) voltak a legjobbak (keresztapukak elonyben ugye ?? :))) )
es vegul dear TVNet kft > a HP legyen mar tenyleg igenyesebb ... mittomen hirdessetek palyazatot vagy barmi de ez tenyleg halal gagyi.

Daddy szolt.
EasyRider Creative Commons License 1999.02.16 0 0 317
A bereltvonal 5 megas nehezen lehet, 4 megas inkabb, ha minden jol megy, valamikor a tavasszal remenyeim szerint. A kihasznaltsaga jelenleg 42% atlagosan.
Az Eurowebtol meg mindig arra jon. Egyebkent ez igazabol az Euroweb belugye, hogy merre kuldik a packeteket, de a mi routerunk se nagyon birja a trukkozeseket egyelore, szoval igy most jobb.
Előzmény: John Zero2 (316)
John Zero2 Creative Commons License 1999.02.16 0 0 316
EasyRider:
A #tvnet.hu-ra kirakott URL + abra sokat segitett a dolgok megerteseben.
Viszont.
Ezekszerint a Satimex resznek 10mbitje van a BIX-fele, mig az osszes tobbi szekcio egy 2mbites 'palack nyakan' osztozik.
Ez gondolom egy berelt vonal, vagy ilyesmi. Mikor varhato, hogy ez megno? Mondjuk 5 mbitre?
Szukseges-e novelni a statisztikak szerint? (szerintem mindenkeppen ;-)

Az eurowebes (belfoldi) gepekrol a forgalom meg mindig a 256kbites shaperen at jon?

EasyRider Creative Commons License 1999.02.15 0 0 315
A garantalassal viszont az a problema, hogy ki kell fizetni :-(
Előzmény: zomby (313)
kaviat Creative Commons License 1999.02.15 0 0 314
hogy legyek pozitív is, a mostani 7végén jó volt :)) ment végig a net... csak így tovább :)
zomby Creative Commons License 1999.02.15 0 0 313
Nem a www.tvnet.hu -t :)

A felhasznalo szintu sebesseg szuresnek nincs ertelme, hiszen ha van egy max limit azt mind1 mikor eri el a felhasznalo... Nem tudom, hogy ki irta, de szerintem arra gondolt a savszelesseg limitalasakor inkabb, hogy garantalt legyen a 3-4k/s... Hiszen a max 200byte/sec-et nincs ertelme 3-4kbyte/sec-nel korlatozni, mert azzal max azt lehet elerni, hogy ha lehetne akkor sem tudjon gyorsabban letolteni mint 3-4k/s :)
Előzmény: EasyRider (312)
EasyRider Creative Commons License 1999.02.15 0 0 312
Biztos csak a www.microsoft.com-ot nezegetted :)
Meg az meg regebben volt, akkor meg barhonnan jott 1KB/s. (Amikor ez a forum indult, meg ez volt a helyzet.)
A tippekrol: az 1 downolad/user megoldasahoz applikacio szintu szures kene, ezt a routerek nem tudjak, ehhez elegendo szakmai tudasa legfeljebb Leslie99-nek van.

Ha 3-4KB/sban korlatozzuk a usereket, az nem segitene semmit, amikor ugysem jut ennyi egy userre. Ha meg jut, akkor minek korlatozni? (idonkent hajnali 5-kor)

Ennek mar volna ertelme, csakhogy ezt a vonal tulso vegen kell csinalni, nem itt. Az a vege pedig nem a mi fennhatosagunk alatt van. Talan az uj vonalon, plane, hogy az ATM lesz, lesz lehetoseg ilyen trukkozesekre.
Előzmény: HJM (298)
EasyRider Creative Commons License 1999.02.15 0 0 311
Dijcsokkentest mar soxor alkalmazott a ceg, de mivel szemet emberevo cegrol van szo, altalaban csak akkor ha a felhasznalo kifejezett dijcsokkentesi kerelmet juttatott a TVENThez, leginkabb nem emailban, hanem mondjuk telefonon. Meg lehet egyezni.

Kispestrol mar a mult heten megirtam, hogy ma van valami targyalas, remelhetoleg erdemennyel.
zomby Creative Commons License 1999.02.15 0 0 310
HJM: Igazad van. De a szerzodést meg lehet módosítani, vagy az általány díjas árakat felemelni. Vagy csak egyszeruen megszüntetni a szerzodést.

Viszont az általánydíjra szerintem szükségünk van, mert kb. a felhasználók 1%-a viszi el szerintem a forgalom 50%-át. Tudok olyanokról akik havi 6-8Gb forgalmat csinálnak. (egyszeruen elindít vagy 100 letöltést egyszerre)
Szerintem az az érdekünk, hogy kiszurjük az ilyesmit és a havi 500Mb szerintem a felhasználók 95% legalább lefedi.
Kispest kiteszteletlenségével kapcsolatban: régen amíg nem volt sok felhasználó teljesen stabilan muködött nem volt semmi gond. Ahogy egyre több felhasználó lett a hálózatban úgy lett exponenciálisan egyre szarabb. (annak idején stabilan 40k/s-el ment) De azok már csak a régi szép idok.
Azt megértem viszont, hogy a meglévo elofizetoknek nem lehet azt mondani: mostmár sokan vagytok téged most kizárunk.
A dolog megoldása szerintem folyamatban van, csak gyozzük kivárni. Viszont a díjcsökkentés sok esetben reális kellene, hogy legyen.
Előzmény: HJM (294)
pic Creative Commons License 1999.02.15 0 0 309
Hm, hm..
Talán túl árnyaltan fogalmaztam ezért nem teljesen volt érthető, hogy kérdésnek szántam előző hozzászólásomat.
Tehát:
- Mikor lesz használható sebességű, leállásoktól mentes hozzáférés Kispestről?
- Kinél kell reklamálni ez ügyben?
- Ad absurdum ha megszponzoráljuk a kapcsolat feljavítását az mennyiben gyorsítaná meg az ügyet és mennyibe kerülne?

Ügyvéd urakról meg annyit, hogy az amerikaiaknak van egy bájos szállóigéjük erre:
- Mi az; 1000 ügyvéd az óceán fenekén?
- Ígéretes kezdet.

pic
EasyRider Creative Commons License 1999.02.15 0 0 308
A ceg ugyvedjenek kedvenc szavajarasa:
Egy ugyvedet perrel fenyegetni annyi mint egy kurvat b*sz*ssal :-) Egyebkent jogi ugykhez nem ertek, foglamam sincs mit okozhat egy per, lehet, hogy igazad van, de en nem szoktam hinni senkinek.
Előzmény: Leslie99 (299)
Ba|oO Creative Commons License 1999.02.14 0 0 307
Kedves Leslie99!
Te nagyon tudsz valamit, hogy téged nem támadtak le a többi júzerek, hogy "na ne akarjál már perelni...". A lényeg, hogy ugyan annak én sem látom értelmét, hogy csődbe döntsük ezt a töketlen bandát, viszont annak igen, hogy egyrészt a leállásokból következő anyagi kárunkért valahogy kárpótoljanak (kártérítés, vagy csak simán a havi díjtétel csökkentése egyedileg), másrészt talán az is megérne egy misét, hogy tényleg kell-e szerencsétlen kispesti és zuglói előfizetőknek annyit fizetni, mint azoknak, akik AZT a szolgáltatást kapják, amire előfizettek. Mindenesetre - ugyan engem nem kerestél meg, érthetően - mögötted állok :-). Azoktól, akik meg a pertől félnek megkérdném: komolyan úgy gondoljátok, hogy peren kívül meg lehet egyezni, és előbbre lehet jutni egy ilyen bandával?
Előzmény: Leslie99 (299)
pic Creative Commons License 1999.02.14 0 0 306
Kedves zomby és infraRED!

Valóban számítási hiba - meg fogalomzavar, ha az emberfia keveri a bitet a byte-al. :)) bocsi.
Bár a végeredmény szempontjából tök mindegy, mert eddig egy épkézláb választ nem kapott egy kispesti se, hogy mikor, ki által, mennyiért lesz használható elérése a XIX. kerületből.
Jó lenne, ha végre tudná(nk)m, hogy meddig kell még viselnünk az átalakítás nyűgeit. Mert így elég körülményes a dolog.

pic
Kok222 Creative Commons License 1999.02.14 0 0 305
Kedves EasyRider & többiek!

Reszemrol maximalisan tamogatom a forgalomdijjat egy bizonyos ertek felett. Nyilvan lehetne vitazni az ertekrol, nekem az tunne logikusnak, hogy a tvnetet ejjel-nappal letoltesre hasznalok fizessenek valamivel tobbet (ftp server, warez csereberelok stb.), mivel egy-egy ilyen felhasznalo nagysagrendekkel tobb forgalmat bonyolit le mint a tobbseg, es annyival tobb penzbe is kerul az o forgalma a tvnetnek. Az 500 MByte kulfoldre nagyon korrektnek tunik, (aki gondolkodott hogy mennyi lehet a forgalma, annak kapaszkodonak: csak webezessel lehet 100-500kbyte forgalmat bonyolitani /site. En a napi web oldalaimmal es hetente egy-egy nagyobb magyarorszagi letoltessel produkalok havonta kb. 400-800 MByteot.)
Egyetertek azzal is, hogy ne csak EasyRider tartsa lelkesen a hatat, hisz ot csak technikai problemak miatt lehet szidni:>
(Tenyleg: nincs valami filter a sysop@tvnet.hu-n, ami kiszuri a techsupportnak szant leveleket? A legutobbira se jott valasz ;)
Kivancsi lennek egy gazdasagi vezeto velemenyere is a temakban (nem mintha sok kozunk lenne a ceg strategiajahoz, de lassan mar meg kellene nyugtatni az felhasznalokat).
Vegul pedig EasyRider: mennyire komoly a tvnet leendo muholdas kapcsolata? Hova menne es mekkora savszelesseggel, illetve hol tart?

Koko
Popeye Creative Commons License 1999.02.13 0 0 304
Nem értem én ezt, egy órája még 30byte/sec volt, most meg 6.1-7.2K/sec!!?? (Már hogy ne csak a rosszat mondjam el, mert én azért kitartanék a tvnet mellett ha látványos javulás lenne...)
Az a baj, hogy mire ezt leírom, ki tudja megint melyik lesz igaz a 30byte vagy a 7K??
kaviat Creative Commons License 1999.02.13 0 0 303
na akkor en is ideszólok 1et... szerintem addig nem nagyon kellene arrol a nyavajás külföldi 500 MBról csacsogni meg szavazgatni, amig standard tvnet szitu hogy napokig baszik minden működni... /be van állitva a mail kliensem hogy mittudomén hány percenként nézze a mailokat, fut egész nap, és esténként mindig nézem a logot, hogy hanyszor nem tudta elérni a w900-as mail szervert... van amikor órákon át timeoutol... ilyen modemmel nem nagyon fordúl elő.../

szóval én is úgy érzem, hogy nem áll jól most a külföldi cuccokról beszélni, amikor a belföldi leakadásokat reklamáló leveleimet a kutya se olvassa el... nem hogy visszaírná valaki hogy bocs ez+az volt a hiba... azon se lennék +lepődve, hogy a tvnet nem is tud ezeknek a lehalásoknak a nagyrészéről, mert "nálunk benn a serverek jól müködnek itt semmi probléma nem volt...". az a süket úzer aki ott ül valamelyik kábelszolgáltató drótjának a végén az meg ugathat amit akar...

kaviat r.e.b.
Popeye Creative Commons License 1999.02.13 0 0 302
Tisztelt HJM!
A türelmedért irigyellek, ugyanis mikor én arra vetemedek, hogy ide írkáljak, addigra már alig látok a dühtől és a gutaütés kerülget, mert ilyen hülyeségekkel kell foglalkoznom...
Most is tíz percig tartott kb. mire a választ megírhattam, és nem azért, mert lassan gépelek...(46byte/sec! haladás!)
Előzmény: HJM (301)
HJM Creative Commons License 1999.02.13 0 0 301
Kedves Popeye!

Nem egészen értem, hogy miért irigyelsz....
A mai 200 byte/sec-os (időnként 0-88 közötti) értékért, amikor végül is MODEM-el kellett befejeznem egy letöltést?
Nem hiszem, hogy ez irigylésre méltó...
;-)
Előzmény: Popeye (300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!