Szia .Az alsó munkahenger a váltó tetején vagy a váltóba bent van???? Tehát akkor van egy főfékmunkahenger,a pedálnál egy m.henger,a váltó tetején egy m.henger és a váltóba a hidraulikus kinyomó?????? Szerelő 1km-re van,nem profik a vivaróhoz de korrektek.
Teljesen igazad van a légszűrővel kapcsolatban. 15 ezrenként cseréltem 100.000km-nél légtömegmérő elszállt.Azóta 7500km-nél dobom a szűrőt,a házat én is ragasztom.Azóta nem cseréltem légtömegmérőt.Az óraállás jelenleg.338.000km. üdv és köszi a választ.
Ja igen, kiváncsi vagyok a félrebeszélésekre,ki mit ír, így legalább kijön hogy kik az értelmes emberkék itt,és kik tartoznak abba a csoportba amit már leírtam-és oly nagy felháborodást keltett!!
Köszi ,már megoldódott közben,mert vettem egy másikat, de ha jól látom ez 1.9dci-é? nekem 2.0dci kellett volna,az más ha jól tudom(lábkiosztás),2.0dci -ét nem találtam sehol a neten azért is kérdeztem itt még annak idején.
Hát te meg ki vagy??látod pont az ilyen se.. emberekre írtam amit írtam,ki szólt hozzád ember?? Amúgy meg olvasgass te vissza az első oldaltól,te bölcsek köve!
Látszik, hogy nem olvastál vissza, ezért javaslom tedd meg.
Úgy az 1. oldaltól.
Rájössz majd, hogy mekkora baromságokat írkáltál.
Nem igazán kellene a szakikat oltani, mert sok márkaszervíztől jobban értenek ezekhez az autókhoz.
Általában azokra a kérdésekre, amik elhangzanak megfelelő válasz érkezik, de mivel egy hiba több mindenből adódhat, nem mindíg egyértelmű. Fogadd el ezt, mert az autóelektronika útjai kifürkészhetetlenek.
Lásd az 1.9 gázpedál problémája.
Minden jó, mégse jó. Tudok legalább 10 autóról. A márkaszervíz sem tudja megjavítani.....
Egyébként meg ki a francot érdekel a légtrömegmérő adott hőmérsékleten mért ellenállása??
Nem fogom méregetni, mert nincs rá időm.
A váltóautomatikám javítását mi magunk csináltuk, viszont első alkalolmmal Vargamunka lejött miskolcra segíteni. Reggel 7.00-ra.
Megpróbált először mindent, hogy szórabírja, és csak miután este 6 kor sem volt jó, harmadszor is le kellett venni és szétszedni a hidraulikus részt. Hidd el nem tüppögtünk egész nap.
Ha a szervízekben nem a lenyúlás és a találgatás menne, ha ilyen szakik dolgoznának ott, lenne respectje a márkaszervízeknek.
Tudod azok az apró infók, amiket adnak, (pl csakis a VDO légtömegmérőt érdemes betenni, mert a többivel nem lesz jó láncos vezérlést érdemes 350 000 km-nél cserélni) rengeteg pénzt spóróltak meg nekem is. A márkaszervíz ezt nem teszi meg.
Valamelyik munkahenger csere. Lehet ami a pedálnál van, (azt könnyű cserélni és olcsó) vagy ami bent van a váltóházban (ki kell venni a váltót, és drága a kütyü),
Javaslom solymáron a gábeli szervízt, mert egy nap alatt megcsinálják, és nem drágán.
Kezdjük ott hogy én is kezdő vagyok DE: ha megkérdezed a labkiosztasos dolgot lehet hogy leszek olyan hülye hogy a fel óra szabadidőkben megnézem neked az autodatan. Viszont azt én is tudom hogy nem elég megírni a tüneteket hiszen a tudást csak a tapasztalt szituációban lehet alkalmazni. Itt senki nem Uri Geller hogy tedd a kezed a tv re és megszerelem a kocsid. Van amire én sem kaptam választ de elkönyveltem hogy nem akarnak találgatásokba bonyolodni egy nagyobb problémánál mert ha ezek alapján te kárt teszel a saját autódba akkor megint mast okolsz. Ha segítség kell Veszprém megyében itt megtalálsz csak jól kell kérdezni és egyértelműen.
"ha valaki szerelő,az már fejből tudja ezeket az adatokat. pont erre irtam hogy hiénák,meg vidd oda stb stb,mert baszik elárúlni itt akármelyik hozzáértő is a kis szakmai titkait! pont."
Dobok egy falatot a trollnak, nehogy éhenhaljon.
Szóval az itteni egyik szerelőhöz el szoktam menni néha, ha nyűgöm van. Nem érdekelnek a titkai. Csinálja meg, és pont! Ebből él.
Ha nem él meg belőle, akkor nem lesz aki megjavítsa, nem lesz aki ismeri a hibát "tudja hova kell nyúlni" hanem kísérletezhetek otthon 10-szeres kárt okozva, mert az 5-letből csak a 6.-ra jövök rá, hogy kellett volna, közben meg már mást elrontok. Ő ezt a tanulópénzt már kifizette, én miért fizetném meg????
Aztán, ha nem lennének a típust ismerő hozzáértők, akkor mehetnék a kókányoló márkaszervizbe, ahol még nagyobb kárt csinálnak, mint én.
miért te láttál már itt leírva valami komolyabbat is annál mint h hol az olajleeresztő??Ha pl valaki kérdez egy olyat h a lev.menny. mérő 6-os pontja hol van a vezérlő egység csatiján azt valaki megválaszolja itt????
amit te irtál az igen én is azért olvasgatok itt,de szó nincs ilyenről ,a komooly kérdésekre nem jön válasz,mert nemárulja el aki tudja,csak a reklám h ki a szerelő mester itt ,aztán vidd hozzá...ennyi. Utánam kérdezték h mitől megy pl sorba tönkre a l.m. mérő arra is mi válasz jött??baromság,pedig ha valaki fej, és trafikozik ,és nem csak csere csere ehez ért, az már tudná hogy mi miért van vagy mi száll el benne.
hát igen én ilyeneket kérdezek,mert ha valakinek van programja meg részletes javításí leírása,sőt ha valaki szerelő,az már fejből tudja ezeket az adatokat. pont erre irtam hogy hiénák,meg vidd oda stb stb,mert baszik elárúlni itt akármelyik hozzáértő is a kis szakmai titkait! pont. hülyeségekről lehet mesélni itt,végülis van akit az is kielégit.pl:? karácsonyfát csinál a műszerfal világitásból stb.
Nem tudom ki írta, de hülye dumád van(ha lapos a kerék aksit cserélsz,csak h ne megszokásból felfujd), ebből látszik az értelem pont,betanult pontosabban bemagolt szakmunkás logika.Szerinted nem a hiba okát kell megszümtetni,hanem a hibát mi??de haggggyuk.
Végűl,érdekes módon (ami szúrja a szemeteket,az igazság) az utóbbi írásomra hirtelen mennyi válasz jött meg hozzászólás, előtte régebben semmi.! akinek nem inge ne vegye magára,mégis egy páran magukra vették?? hmm érdekes
Nos én is sokat olvasgattam a hozzászólásokat. Igenis vannak haszos írások, tapasztalatok. Az én Vivarómmal is volt oyan gond, amire a HIVATALOS SZERVÍZ azt mondta, hogy öntsek 5l benzint a tankba és megoldja. Aha persze...
Itt a kérdésemre szinte azonnal kaptam választ, hogy merre is indulja el az adott hibával. Mondanom sem kell, hogy meg is oldódott, sőt a hibajelenségek sorát én is megtudtam osztani másokkal...
akkor eztán is vidd a hiéna szerelőkhöz, ha én lennék vanyek, vagy vargamunka, biztos nem állnék szóba veled, mennyél be a márkaszervízbe, kérdezd meg mi mitöl romlik el, aztán majd kiröhögnek, a másik pedig, egy kicsit "troll szaga van az írásodnak, szerintem figyelj oda
A fórum azért van szerény véleményem szerint hogy a nálunk tapasztaltabbakat meg tudjuk kérdezni és megosztani saját észrevételeinket. Én kezdő autóelektronikai műszerészként nem szégyellek kérdezni! És néha segíteni is próbálok. Pár hónap fórumhasználát után tudtam hogy vargamunka nagy koponya ebben és garfield elektronikában jó és így tovább. De ha gondolod mindannyian szívesen segítünk neked megtalálni az OLAJLEERESZTŐ csavart. Sok sikert a szereléshez.
Hát látod ezt én se tudom (miért látogatom ezt a forumot),de a jővőben elkerülöm ne izgulj.
Más forumokba 3szor ennyi tudást lehet gyűjteni mint innen,itt mindenki titkolozik, hallgat nagyokat,olajleeresztő csavar helyét talán ki lehet deriteni a hozzászolásokból, meg h hol az alvázszám.
Ha esetleg valakit érdekelne csomagtartó jóval a gyári ár alatt:
opel vivaro, renault trafic, nissan primastar rövid verziós csomagtartó eladó! (igény szerint hosszú verziósra is) méretek: 280 x 147 cm. teherbírás: 150 kg (értelem szerűen a teljes felületén). anyaga: alumínium. rögzítés: saválló csavarokkal!
Érdeklődni a 06703979781 es számon szinte bármikor!
egyeltalán miért látogatod ezt a fórúmot? a szavaidból nekem az jött le hogy aki itt van az mindenki sötét meg pénzéhes. BEZZZZEEEG A SZERVIIIIZBEN!!!! (itt kell hagyni az autót,ki kell cserélni MINDENT,meg nem tudom hogy mit cseréltek le és mit nem mert én csak könyvelő vagyok és annyiról irok számlát amennyiről a FŐNŐK mondta)
Ha esetleg valakit érdekelne csomagtartó jóval a gyári ár alatt:
opel vivaro, renault trafic, nissan primastar rövid verziós csomagtartó eladó! (igény szerint hosszú verziósra is) méretek: 280 x 147 cm. teherbírás: 150 kg (értelem szerűen a teljes felületén). anyaga: alumínium. rögzítés: saválló csavarokkal!
Érdeklődni a 06703979781 es számon szinte bármikor!
A levegőszűrő gyakrabban való cseréje hosszabbítja az élet tartamát .
A légtőmegmerő nem szívjon farsót a gyári tömítő gyűrű szerintem kicsi .
Ezt lehet ellenőrizni.
aki nálam cserél szűrőt mindig leragasztom egy szélesebb ragasztó szalaggal a házat mert a nedvesség bejuthat a házba ami szintén nem tesz jót .Valamint vetemedik kicsit a ház a magasabb rezgés miatt.Pillanatnyilag ez jutott csak az eszembe a teljesség igénye nélkül.
Nem lehet, hogy rossz minőségű levegőszűrőt használsz? Ugyanis a levegőmennyiség mérő egy igencsak érzékeny szerkezet. Vagy nem szív falsot a motor, és nem érkeznek olyan dolgok a mennyiségmérőre, amelyeknek nem szabadna?