Mondtam hogy ellenséges..."ostoba", hát köszönöm a szép szavakat!
Én nem hiszem hogy így írtam Önről és nem is fogok ivel ennél kultúráltabbnak érzem magam.. Még egyszer utoljára leírom Önöknek: nem a saját véleményemet írtam le, hanem a sok valós megrendelőm, referenciáim alapján. Vállalkozóként több mint 5 év tapasztalatom van és ha próbálkoztam is férfi munkaerővel a megrendelők kizárják ezt a lehetőséget! Magáningatlanba nincs férfi munkerőre igény, ezt kell megérteni. És jó vállalkozóként én ezt tartom szem előtt, hisz a nyereség visz előre.
Férfi munkaerőt ablaktisztításra, nehét dolgok pakolására tudom alkalmazni van is ilyen munka jelenleg is! De elsősorban nem magánszemélyek kérik, hanem olyan irodák ahol nem dolgoznak bennt amikor a munkavégzésünk tart!
Remélem érthető voltam végre!
Nincs túl sok időm, de valahol megpróbálok egy szavazást indítani e kérdésben!
nem vagyok ellenséges, csak leírtam az általam követett gyakorlatot.
Senkit nem beszéltem le arról, hogy Önhöz forduljon.
Az Ön által leírt bejegyzés viszont "A férfi és a takarítás általánosságban nem fér meg egymással, de tisztelet a kivételnek." nemcsak hogy ellenséges, hanem ostoba is - és akkor most én is minősítek.
Én csak azt mondtam hogy én a vevőim igényeit próbálom kielégíteni és nem én zárom ki a férfi munkaerőt a takarításból!!! És mellékesen nem közvetítő vagyok, mivel nem csak kiadom a munkát hanem szervezem, fenntartom a megbízóval a kapcsolatot, tisztítószerek beszerzését irányítom. TEhát komlett szolgáltatást nyújtok. Egy számla nélküli takarító bármikor lophat, bármit tönkre tehet és azt soha senki nem fogja rábizonyítani mivel semmi szerződés, semmi számla! Ezzel szemben én garanciát vállalok minőségre, anyagiakra!
Lehet hogy olcsóbb, de soha nem lehet tudni. Idegent beengedni...hmmmm...
Hajrá amdn! Le az előítéletekkel! :-) Nálunk a társasházat sokáig egy házaspár takarította. Otthon is megosztjuk a munkát a férjemmel. A szobákat ő sokkal szebben, alaposabban takarítja. A vizes helységeknél, konyhánál meg én vagyok a jobb. :-)
Malinkával meg ne foglalkozz, aki nem akarja, nem kell megtéríteni. Én meg nem vennék igénybe közvetítőt, ha egyszer a szolgáltatót közvetlenül is el lehet érni.
Érdekes. Apartmanokat, családi házakat, villákat takarítok. Csak mivel beépült a köznyelvbe a "takarítónő" szó, ezért eszébe se jut más alternatíva a legtöbb embernek, mert nem nyitnak meg előttük alternatívákat. Mikor "takarítónőt" kerestek, megkérdeztem, hogy muszály e nő, majd közöltem a hozzáállásomat. Minden esetben az volt rá a válasz, hogy: "Végülis nekem teljesen mind1, hogy férfi, vagy nő e az illető, a lényeg, hogy meg legyen csinálva normálisan". Ez van, maga fogadja el ezt. Maga dolgozza fel ezt, hogy az igényeket igenis maga szabja. Még ha áthárítja a felelősséget másokra, akkor is. Ha nem nyitunk alternatívákat, akkor csak egy alternatíva marad: A kollektív skatulyázás, felcimkézés alternatívája. Igazából ez van.
Én az ajánlatomat anno az igényekre alapoztam. Ez az igény, el kell fogadni, fel kell dolgozni! Magánlakásba kizárt a férfi munkaerő, irodaházba esetleg akad munka!
Az igényeket nem én szabom, viszont tapasztalatom van e téren...
Persze. Azért nem kérnek, mert már beépült a köznyelvbe, a "takaírítónő" szó. Ha rassz alapon nem lehet diszkriminálni, akkor nem alapon hogyan lehet, egy teljesen semleges munkakörben? Ráadásul mit jelentsen ez, hogy "a férfi és a takarítás nem jön össze, tisztelet a kivételnek"? Ezt soha nem értettem. Ez egy teljesen alaptalan előítélet.
Teljesen egyetértek. Azzal egészíteném ki, hogy több helyen is dolgoztam, ahol kimondottan férfi munkaerőt kerestek erre a posztra. Idővel belátták, hogy ha egy-egy más jellegű teendő is felmerül - s valljuk be, ez szinte minden háztartásban előfordulhat, akkor jól jön a "férfi a háznál". :)
Sajnos, az előítéletek miatt 99,9 %-ban még mindig csak hölgyeket várnak ilyen feladatokra.
Nem értem, hogy minek ez a diszkrimináció. Csak nők takaríthatnak? Mintha egy férfi nem tudná megcsinálni. Már nem azért de a legtöbb nőnél precízebb vagyok, gyorsabb és nagyobb teherbírású. Akkor meg mi a probléma? Télleg nem értem. Valaki tudna nekem erre válaszolni? Köszönöm előre is. A viszont írásra.
Talán a fórum összes résztvevőjének megoldást tudok kínálni...
Takarítónőt keresel vagy takarítanál?
5 éve foglalkozunk a magáningatlanok (lakások, házak, lépcsőházak) takarításával, melybe beletartozik a vasalás, mosogatás és más egyéb háztartási munka is.
Bevezetésre került a BIO-tisztítószerek használata is sokak örömére (legfőképp allergiások, babás anyukák,...)
Takarítónőink többsége ismerős által dolgozik nálunk a megbízhatóság kedvéért, de az új munkaerőket is szivesen látjuk egy próbatakarítás alkalmával bizonyíthat.
Tehát kedves olvasó ha számodra fontos a megbízhatóság, a pontos érkezés és a percízitás vagy takarítónői munkát keresel várom mielőbbi jelentkezésed.
Érettségizett, megbízható, erkölcsivel és több éves gyakorlattal (magánlakások, családi házak, bankok, irodaházak) rendelkező nő takarítást vállal, Budapesten és a főbb kerületekben.
Takarítónői/bejárónői munkára keresek precíz, munkájára igényes, referenciával rendelkező hölgyet/hölgyeket Buda, Belváros és XVI. ker. környékére. 800 ft/óra bérrel. Lehetőleg nem nyugdíjas vagy idős hölgyet. Érd: 30/6133-833