A notebookon az egér helyett a touchpad-en a jobb oldali, csíkos gördítősáv csinálja ugyanezt: kicsinyít és nagyít a szövegen, ha az ujjadat le-fel húzod rajta...
Amúgy, mielőtt kikaáltanátok ügyeletes együgyűnek, magam is rögtön azt próbáltam, a ctrl +-t, de itt nincs külön hely a számoknak a laptopon, a 3-as fölött van a +, és nem működik nagyításra...
Kergegergő, mivel mi öcsémmel egész gyerekkorunkat végigcivakodtauk, kb. százezerszer végig kellett hallgatnunk, hogy kárörvendőpórul jár!! (meg azt, hogy aki füllent, arra nagyanyám piros bugyit húz! És kb. 30 éves koromban jöttem rá, miért nincs soha egyetlen piros ruhám. No, azóta van. :) Ja, meg azt is ezerszer -vag inkább százezerszer hallottam, hogy "te vag az idősebb, neked kéne, hogy több eszed legyen" ,meg Te vagy nagyobb, neked kelllene engedni"....Fúúúúúú de útáltam!!
Nálad viszont az a figyelemre méltó, hogy lelkesen veszed a tempót és nem ismersz lehetetlent. :))
A jó kertészségért hosszútávon kell megküzdeni. A fák sem fordulnak egyik napról a másikra termőre. Bár kitudja, hogy 30-40 év kertészkedés után mi újdonságok várnak a hajdani kiskertészre :)
Hoztam nektek totál nem kertészeti témájú szépségeket, bár ezért is a földet túrták, nem is keveset... ;-) "The largest hoard of Anglo-Saxon gold ever found..."
- hozzászólás szövege kimásol, szövegszerkesztőbe beilleszt. Ez olyankor is használható, ha a szín miatt nem látható a beírás, bár ilyenkor egy sima szövegkijelölés is segít - CTRL gombot folyamatosan nyomva egér középső gombjával le-fel scrollozva nagyítható-kicsinyíthető azonnal a betűméret. - Ha a - gomb kicsinyít, akkor érdemes elgondolkodni azon, hátha a + meg nagyít... És tényleg. :-P
Hajja, na jól kibabrűltatok velem. Anélkül, hogy továbbolvastam volna, alkezdtem nyomogatni a Ctrl és - billentyűket, most az egész oldal akkora, mint egy bolhapiszok!! Ezt se látom, amit írok. Segítsééééég!!! Hogy kell visszamenni normálméretre?? (Már nem tudnám elolvasni, ha megírnátok se, úgyhogy esetleg az atandi@gmail.com-ra, ha valaki megszána... Hogy lehetek ennyire hüle?? Vagy talán h kilépek az oldalról, majd visszaövök, sikerülhet?? Ekkor marhát, istenem... :))
Én egyszerűen csavarhúzóval alányúlok, és kipattintom néha a billentyűket. Csak aztán el ne felejtsd mit hova kell visszatenni :D Ezeket azután akár vízzel is lehet pucolni, megszárad, és mehetnek vissza a kipucolt keretbe (amit enyhén nedves ruhával óvatosan szintén le lehet törölni).
1. Megfordítom s a hátát/alját megkopogtatom. Morzsák, szemcsék, bármi apróság kihullanak.
2. Vékony vízfestékecsettel a billentyűk közé kotozok.
3. Sűrített levegő sprayvel kitakarítom. (Számítógépes üzletek ilyen sprayt szoktak tartani. Elég drága, de sokáig elég. A gépet ezzel szoktam időnként pormentesíteni az erkélyen használva.)
Ezt is kipróbáltam! Nagyszerű. Máskor is meresztettem már a szemem, hogy jobban lássam, igy meg OK. Ami a nagyításkor kimegy a képből az visszacslható nagyban?
Nálunk pont fordítva van bekötve a családunk esze:) Ő a szörpöket szereti veszettül, de vagyonokat képes (lenne) ráfordítani, hogy édes ízt érezzen a szájában. Tehát nálunk a szörp megy cukorral dúsítva. Szinte minden gyümölcsből, ami alkalmas rá, és kedveli az ízét a férjem, szörp készül, így idén a szőlőből is lett. Fekete ribizli idei telepítés, túl sok gyümölcsöt még nem várok tőle a jövő szezonban. Aztán a málnára is kíváncsi leszek. Jön az öcsém tavasszal, megideologizáljuk a támrendszert, amit itt láttam fotón tán Gegergőnél (tudom, nem ez a pontos név, de így tudom megjegyezni, bocs a tulajdonosától:-), hogy szép erősek legyenek a szálak, és teremjen rendesen a nyavalyás:) Miután nálunk ekkora a cukor szükséglet ezekhez - egyébként alig fogy máshoz - minden bevásárlásnál betankolok cukorból, kell, nem kell, veszek. Nyáron bele is zakkannék, egyszerre megvenni, amennyi kell. Lekvár és feketeribizli viszonylatában majd akkor gondolkodom, amikor "beáll" a kert, és az idei telepítések teremnek eleget. Jövőre a szilvából befőtt lesz, a szilvalekvár nem megy annyira, pedig idén dzsemmet csináltam belőlük, olyan gyönyörű lilák, mint az élet... már csak azt kell kisakkoznom, hogy mit csináljak ahhoz, hogy roppanósak maradjanak a szilvaszemek a befőttben:)
Én minden gyümölcsből szeretek egy keveset. Fontos, hogy tavasztól őszig csipegetni, enni, betárolni legyen.
A feketeribizlit én is szeretem minden formájában (ültettünk is jó néhány fácskát és bokrot), lekvárnak tisztán vagy más gyümölcsökkel keverve. Fontos, hogy mennél kevesebb cukorral, mert az agyoncukrozott dolgokat nem tudom megenni /inni hígítva sem. Egyszerűen csak a tiszta gyümölcsízeket szeretem.
Én feketeribizlivel pakolom tele a kertet:) Köszméte is akad, a többi annyira nem izgat, megmondom őszintén. A szilvának örülök, a diónak is, a többi meg csak van:) A szőlő is... szörpnek kitűnő! (szerintem a bort készítő szőlősgazdák verik a fejüket a falba, hogy a marhája...)
A ,,Másolás'' helyett a kivágásra tetszett kattintani. Jó lett volna, csak nyomni kell egy ctrl n -et, vagy ,,Fájl'' menüben a legelső, az ,,Új'' parancs, és a csupa fehér papíroson a ctrl v, vagy ,,Szerkesztés'' menüben a ,,Beillesztés''.
Nagy bánatomra elromlott a kostolóba kapott házipálinka. Nem hat, ugyan úgy majd megfagytam tőle...
valamit megint rosszul csináltam, az tünt el, amit ki akartam menteni a képből. /lehet, hogy alszom rá egyet, hátha megálmodom mit csináltamrosszul/ addig is köszönök minden segítséget, igy is sokra haladtunk ma. fkj.
Megpróbáltam az alt+i+p -vel, erre elkezdtt berregni, géppuskázni a hangszóró és reszketni a kép és maradt a fehér téglalap. /ujabb ötlet .kj. vetélkedjetek csak én örülök neki, valami csak összejön fkj./
*a kijelölt részen belül egér jobbgomb másolás* itt kezdődik a gond, mert a *másolás* csak halványan látszik, és hiába kattintgatok rá, nem csinál semmit, csak a *visszavonás, összes kijelölés és a beillesztés * látszi rendes betűkkel, az működik.