hát, ez nem világos. az app card menüpontjában, a view your curve limits menü alatt lehet ezt követni
azt írják, "standard limits", és hogy curve limits will increase over time as you cultivate a spend history with us and pass our account risk checks
amiben az a jó, hogy ez a limit emelkedhet, a rossz viszont az, hogy semmilyen befolyásod nincs rá
a bővített keret 50 ezer font/rolling 365 days, de nem írja, mi van akkor, ha eléred a tízezret (ami azért szűkös, mert a havi rolling 365 days limit az 5000 font)
itt azért arra figyelni kell, hogy a konverzió nélküli költések is beleszámítanak a 365 napos költési limitedbe sajnos, az pedig 10e font/365 napról indul
A maxhoz az utólagos kártya módosítás is jól jön. Ha már elérted a 200-as max limitet, de két héten belül van a max zárás, a 4%-os dolgokat fizesd Curve-val más kártyával, és zárás után az új hónapra át lehet tenni a Maxra.
2 hónap után végre működik a Curve kártyám, hamar rájöttem egy remek rejtett funkciójára:
gyakorlatilag ingyenes társkártya lehet hitelkártyához.
Az Erste MAX kártyám általában a feleségemnél van, mert ő jár sokkal gyakrabban olyan üzletekbe, ahol 4% a visszatérítés.
Azonban a Curve mögé odatéve társkártyaként nálam is van belőle egy példány.
Ha neki is igényelnénk egy Ertse MAX és egy Curve kártyát is, akkor eltérő kategóriákat adhatunk meg 4% visszatérítésre, így mindkettőnknek 6 kategóriában lehet magasabb visszatérítésünk.
AZ IBAN a számlaszám. De a számlaszámod nem teljes. Kellene még a bank azonosítója, ami azt hiszem 8 karakter, főleg betűkből áll, és ez kell a BIC/SWIFT helyére.
De próbáld meg hogy végi írod a számlaszámot az IBAN-nál, lehet már a PT50 alapján felismeri, hogy melyik bank és kitölti a SWIFT-et is?!
En is ezt mondom. Ezekkel a kartyakkal mindig a helyi valutaban kell fizetni. Nem szabad hagyni, hogy a terminal valtson at.
(Azt persze el tudom kepzelni hogy talalni olyan peldat, amire ez nem all meg. Az ir kartyamnal, ha nem euroban koltok, akkor meg a kartyatarsasag arfolyamara radob 1,75%-ot, igy mar lehet jobb matek is. De miota 1x kifizettem erre a tanulopenzt, kerulom a hasznalatat eurozonan kivul).
Osszegtol is fugg. Tavaly nyaron minden valoszinuseg szerint azert tudtam Revoluttal sokat mozgatni, mert mint utolag kiderult, ki lehetett kapcsolva a szoftver.
Par honapja parezer euro utan felfuggesztettek.
Szoval siman elofordulhat, hogy kernek valami igazolast, honnan van a penz.
Szerintem nem jó, ha fontot von bármi is a fizetés pénzneme, mert akkor a terminált kiadó bank fog váltani egyet, nagyon rossz árfolyamon.
Minden vásárláskor lehet választani, hogy a vásárlás pénznemében vagy a kártya pénznemében terheljen.
Próbálják nekünk eladni, hogy milyen jó, ha a kártya pénznemében terhelnek, mert akkor nincs meglepetés. Az tényleg nincs, cserébe van brutál rossz árfolyam.
Ráadásul a terminál kibocsátók ösztönzik is erre az üzleteket, nekünk van egy kártya terminál, ha a kártya pénznemében terhelek a vásárló kártyájára akkor 0,5, ha a saját pénznemében, akkor 2% tőlem a levonás.
Amikor forintos kártyával fizetek külföldön gyakori, hogy HUF-ban jelenik meg az összeg a terminálon, ilyenkor mindig át kell váltani (vagy az eladóval átváltatni) helyi pénznemre, mert az én bankom az esetek 99%ában jobb árfolyamon fog váltani, mint a kártyaterminált kiadó bank.
Curve kártyával fizetve ugyanez a helyzet, csak nem HUF, hanem GBP a kártya pénzneme. Azonban ettől függetlenül nekünk az a jó, ha németországban Euróban, Lengyelországban Zlotyban terhelik a kártyát.
Mert hiába fogja nekünk a Curve jó áron váltani a fontot forintra, ha már előtte lehúzott egy másik bank az EUR-GBP váltással.