Most kitaláltam, hogy megpróbálok minél több HOFI előadást összegyűjteni. Már jó sok órányi anyagom van...
Lenne egy kérdésem, kinek van meg a Krumplivirágos? Sajnos nem tudom ,hogy ez e a címe, de a katonai sorozásáról van szó, meg egy emberkéről, aki vele együtt ment Kőbányáról, aki folyamatosan szájidegrángással kommunikál: )
Csak a fele van meg... valakinek megvan a másik?
Adok érte akármit, ami megvan : )
Igen egy korszak véget ért.
Nagyon lesúlytot a hír,hozzá képest mi ez az egész választási cécó, nem lényeg. Tragikus, hogy már nincs közöttünk.
Maradt utána bakelit lemez, kazetta, vagy CD esetleg MP3. De akik nélküle nőnek fel majd nem tudják mit jelentett Ő néhány generációnak. Próbáljuk átadni majd mit jelentett Ő nekünk, de nem fog menni mert pótolhatatlan Ő. Őrizzük meg szívünkben emlékét egy kivételes embernek akit egy ország szeret.
Isten nyugosztalja drága HOFI GÉZA :(((((
Én abban a generációba születtem, amelyik nem ismerheti, értheti régi korokról alkotott vicceit. Mégis megtudott nevettetni. Ahogy növekedtem, 'A' Géza bá. mindig ott volt. Idő után teljes mélységéig értettem szarkazmusát, ahogy tőlem telt. Sokat nevettem, és keseregtem a koron, melyet szüleim éltek át. Értem, hogy tudta bennük tartani a lelket. Nem egyszerűen humorista volt. Sokkal több annál. Az igazság hangja, a vigasztaló, a nevettető. Aki szerette, az mind tudja róla. 3 éve lehetőségem lett volna elmenni az előadására, itt játszott a környéken. Jegyem is volt. Megbetegedett, az adást elmaradt. Tudtam, hogy egyszer mindenképpen látnom kell élőben ÖT. Erre soha többet nem lesz lehetőségem.
Isten nyugosztalja, emlékeimben a szeretteim közt biztosított a helye. Vele nőttem, bár sose ismerhettem igazán. Vége, a függöny lehul...
"Képzeeeed el, a múltkor..."
Felejthetetlen
Gyermekkoromban legalább százszor meghallgattam, Hofi poénjai nekem a gyermekkoromat jelentik!
"Mondd, ugye nem volt álom az egész,
mondd, ugye nem megy el a józanész,
mondd ugye mindig együtt álmodunk,
mondd ugye többé már nem vádolunk,
mondd, hogyan folytassam az életem,
szomorú, lenne már, nélküled ..."
Hofi:Hús-Mentesáru (1982)
"Ősz főcsősz jött Gödöllőről. Döngölt földön vörös nőt dögönyözött.. ötször. Hörgött, nyögött, gyönyörködött. Jővő őszön, vörös nőből jött öt vörös csőszkölök."
"-Bé gyeri... mögágyaztam!
-Azé?
Jajj ilyen hülye betyárt esküszöm én még életemben nem láttam... Most képzeljék el, ilyen a betyár, milyen a beosztott?"
"Na ezt elmesélem, képzeljék el..."
sajnos ezentúl már csak elképzelhetjük és emlékezni tudunk.
benzináremelés előtt, vagy 10 éve (és basszus, ma is aktuális)
"teletöltöttem otthon a kádat benzinnel. anyósom meg leeresztette, aszitte használt fürdővíz. De sajnáltam..... hogy nem gyújtott rá!"
vicc tőle:
Nyugdíjas - álmában! - előveszi a hűtőből a töltött káposztát. Előveszi a gyufát, de az utolsó gyufaszál leesik a földre. Nagy nehezen lehajol érte, de ahogy felegyenesedik, beveri a fejét a szekrénybe. Felriad: a francba, ettem volna meg hidegen...!
"Jön az áremelés, televettem a kádat benzinnel...ne röhögjél, Te is televetted, tudom, mer' a kútnál a sorban előttem álltál. Fél óra múlva meg mögöttem. Szóval televettem.....anyósom meg leengedte, azt hitte, hogy öblítővíz.....úgy sajnáltam.....hogy nem gyújtott rá."
...
- Mondjon nekem valami vidám verset!
- Ady Endre: Góg és Magóg fia vagyok én!
- Meg fogok szakadni a röhögéstől.
... a titkárnő legépelte a nevemet két f-fel és y-nal. Józsi bácsi megszólal. "Nem jó", egy f-fel. Zutty, a titkárnő kihúzta a papírt a gépből, másikat fűzött be, legépelte a nevemet egy f-fel és y-nal, megszólalt Józsi bácsi, "Nem jó, a végén i-vel." Zutty, kihúzta a titkárnő a papírt a gépből, legépelte egy f-fel és i-vel, és kissé idegesen megkérdezte Józsi bácsit "Józsi bácsi, így már jó lesz?" "Hát hogy a fenébe lenne! Az elején nagy H-val!
Kavarognak a fejemben a gondolatok, a poénok ettől a hatalmas embertől. Lassan, nagyon lassan térek csak magamhoz. Az oldal elkészítését én is támogatom.
Ha van lélekvándorlás, kívánom, hogy következő életedben is ekkora ember légy, annyi örömet okozz az embereknek, mint ebben. Ha nincs, akkor most irigylem az angyalokat...
Szintén zenész... Évek óta el akartam menni egy előadására, de ugye, mindig talál az ember kifogást, főleg, ha 2-3 hónapra előre kell(ett volna) tervezni, mert hát, csak így lehetett jegyet kapni az előadásaira.
Szomorú dolog, hogy az egyik kereskedelmi tévé el akarja magyarázni nekünk a "szténdápkomedit", aki látott-hallott Hofit egyszer is, tudhatja, hogy mi is az, amikor jól csinálják (csak aza a kérdés, megesszük-e ezek után a silányt is).
Reméljük, lesz valamikor még hozzá fogható klasszisa a magyar humornak!
Korkép (vannak dolgok, amik nem változnak):
"Kisfiú, mi a neved? ... Ismered Petőfi Sándort? ... Mi leszel, ha nagy leszel? fúúútbalista"
Megmaradtam valaminek: bohócnak.Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít, mint bármely politikusé.(Chaplin)
A Madách Kamara tán nevet is változtathatna, nem?
Megérdemelné.Még ha nem is választották be a nemzet színészei közé, nálam azért ott van.És marad is ezután.
Útinform Hofi-módra. Régi, emlékezetből:
"száguldunk URH gépkocsinkkal, száguldunk a randevúhelyre. Itt van mellettem egy szép szőke hölgy... vigye odébb a mikrofont mert összegerjedünk... előttünk egy CA 22 47-es rendszá,ú Wartburrg személygépkocsi... ő is itt száguld velünk...integetünk, hátha észrevesz bennünket....BUMMMMMMM... ajajaj, minket észrevett, de a kanyart sajnos nem vette észre...odamegyünk. odamentünk. Maga a vezető? Nem, én a felesége vagyok. És mit szólna a férje ha látná? Hát látja? Hol van? Fenn van a fán... Ne haragudjon uram, hogy itt a zöldövezetben zavarom, de mondja nem látta a táblát? Hát az az igazság, hogy én vezetek az asszony nézi a táblákat. És maga asszonyom látott táblát? Láttam hát! S mi volt ráírva? Ez a ház eladó!"
És ez csak egy abból a tizezerből, ami az anyanyelvemmé lett. Legyen neked könnyű a föld, Géza bácsi.
Azt múlt ősz óta tudjuk, hogy vannak emberek, akik képesek temetőben ordítozni, sőt, gyalázkodni is. Mégis, arra kérlek: tartsd tiszteletben, hogy mi itt gyászolunk. Ha te nem, az rendben van. De akkor TŰNJ INNEN!!!
Én is csatlakozom akár anyagilag is!
Arra gondoltam éppen én is, hogy ami Rejtő volt könyvekben ahhoz hasonló volt Hofi de más volt őt látni is és más volt hallani is........
Jó az ötlet! Rajtunk múlik, hogy lesz-e belőle valami. Valóban furcsa lesz hallani úgy a nevét, hogy utcaként, vagy térként említik, de gondoljunk egy olyanra, hogy Hofi szobor! Vagy Hofi Színpad! Netán Hofi Sétány.....
(Szép emléke mindenképpen megmarad)