Keresés

Részletes keresés

pt13 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 814
Sziasztok!
Olyan lemosópermetezőszert szerettem volna vásárolni, ami elsősorban alma és szilva levélbetegségeire és rovar kártevői ellen is jók. Kaptam az eladótól egy "Bordóilé+kén" feliratú szert, és azt tanácsolta, hogy tegyek hozzá egy kis étolajat. Hallottatok már ilyen elegyről, mert nekem ez egy kicsit furcsának tűnik?
Üdv.és előre is köszönet a válaszért.
Cirfandlia Creative Commons License 2003.11.06 0 0 813
Tisztelt Szakértők!

Ha megtennétek hogy egy pillantást vettek erre a hibiszkuszlevélre azt megköszönném. A támadás egyetlen éjszak történt; valószínű vmi nagyobb rágókártevő lehetett? Ismerősöm szerint kb egy hónapja berepült hozzájuk egy sáska (szöcske?) lehet h. az aktivizálodik? Mi lehet a kíméletes megoldás a lakásban erre?

Antisystem Creative Commons License 2003.10.30 0 0 812
Emberek, csak úgy szőrmentén javasolnám, hogy házikertbe meg lakásba az atkák ellen használjatok Mitac-ot (amitráz) SzVSz. Occsó, háziállatokra ártalmatlan (állatra való lemosószer is készül a hatóanyagából) és "mellékhatásként" a kullancsot is kiirtja a kertből, ha esetleg lenne. Legalábbis, nálunk tavaly a kutya a kertben 14 kullancsot szedett össze a permetölés előtt, azóta meg 1 db-ot.

ÜdV

Előzmény: Chess (809)
Vidovszky Creative Commons License 2003.10.30 0 0 811
Köszönöm, akármikor nézel is be.:)
Az Actara szobában is használható? (hibiszkusz)
köszi
üdv.
Vid
Előzmény: Chess (809)
CORTEN Creative Commons License 2003.10.29 0 0 810
Talajfertőtlenítésre (különös tekintettel a gyökérgubacs-fonálférgekre) miféle eszközök/vegyszerek jöhetnek szóba.
( a metil-bromid,dbcp,edb, diklór-propán/propén és rokonai kivételével)
Chess Creative Commons License 2003.10.29 0 0 809
Micsoda véletlen, legalább 3 hete nem néztem már be ide. Igen a Chess gyökére is felszívódik. Amikor így kipróbáltuk kb. 2000 g ment 10 000 m2-re és hatott liszteskére, levéltetűre. Atkára viszont nem hatásos. Az Actaránál viszont megfigyeltek atkaölő hatást szőlőben gubasatka ellen. Üdv Chess
Előzmény: Vidovszky (808)
Vidovszky Creative Commons License 2003.10.27 0 0 808
Sziasztok!
Szia Chess!

Egyszer beszéltünk róla, de nem emlékszem pontosan, mintha arról lett volna szó hogy a "Chess" a földből is felszívódik.
Most a hirtelen hideg miatt nem tudtam a hibiszkuszokat lepermetezni mielőtt behoztam(és a leándert is szoktam), annak pedig katasztrófális következményei lehetnek.
(atka, tetü)
Tényleg! Ez a Chess az atkákat is éhanhalasztja?
És a leánderen ha volt levéltetü az megfagyott vajon? (tegnap vittem a telelőhelyére)

köszi
szia
Vid

Chess Creative Commons License 2003.10.16 0 0 807
Aki mostanában készülnek kertet ásni azoknak ajánlom, hogy Basudin 5 G-t szórjank szétt előtte, így kevesebbb gondjuk lessz a kártevőkkel majd tavasszal.
donciii Creative Commons License 2003.10.07 0 0 806
A calypso adagolása 0,075 liter/ hektár
kgy2316 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 805
Szia,
ez pl. egy nagyon jó könyv a növényvédelemröl képekkel, permetezési programokkal, ma kapható új permetszerekkel, stb. Kb. 2000Ft volt tavaly.
Növényorvoslás a kertben
Szerző: Dr. Seprős Imre szerk.
Szaktudás Kiadóház, 2001

Előzmény: pitonix (800)
pitonix Creative Commons License 2003.09.29 0 0 804
Oops, bocsesz felrebeszeltem :)Calypsot kaptam nem bi58-at, csak valahogy annak a neve maradt meg, mint masik ajanlat a sok kartevore.
Nem mintha a Calypso nem volna zoldkonyves. Elvittem a novenyeket, meg kepeket. Azt hiszem nagyon megsajnalt az elado, mert negyed ora toprenges utan egy kicsi adagot adott egyszeri hasznalatra.
Telelg bocs, hogy jol megkavartam a dolgokat :)

Koszi a lemosost.

Előzmény: kgy2316 (801)
donciii Creative Commons License 2003.09.29 0 0 803
Bi-58 helyett szabadforgalomban kaphato " Basudin 600FW",majdnem minden rágó és szivó kártevők ellen alkalmas, és még májunk is megmarad.
bd Creative Commons License 2003.09.29 0 0 802
Támadnak az ecetfák. Kb 3 méterenként előbujtak a földből, és míg minden más kiszáradt, kisült a nagy melegben, ezek egy hónap alatt már majd méteresek.
Mit tehetek ellenük?
bd
kgy2316 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 801
Azért ez se semmi, a bi58 használata erösen korlátozott, nem adhatott volna egy utcáról beesö "elsönyaras" kertésznek. Vigyázz vele, elég brutális!
Az öszi lemosó permetezés a levélhullás befejezödése után, de még a fagyok elött aktuális. Réz-oxilorid, vagy még jobb a bordói lé böven áztatás szerüen a törzsre is, a dobozon rajta van hogy kell bekeverni.
Ha valamit nagyon elkapott a lisztharmat akkor kén is legyen benne, pl. akkor legyen bordói lé+kén.
Előzmény: pitonix (800)
pitonix Creative Commons License 2003.09.28 0 0 800
Koszi a tanacsokt. Zolone helyett bi58at adott a neni, Topsin-M volt. Ki is szortam, ugy tunik kezdenek helyrerazodni.

Ajanlottak az oszi lemosopermetezest, de azt nem mivel kellene meg mikor.

No meg kellene egy igazan jo szakkony "elsonyaras" kezdo kertesznek, van valakinek otlete mit erdemes beszerezni?

Előzmény: donciii (799)
donciii Creative Commons License 2003.09.22 0 0 799
Szépek a felvételek. Tetűírtóval kellene / Zolone/föleg ha jól láttam a kecskerágót valamint a levélfoltosságra TOPSIN-M gomba elleni szerrel kellene próbálkozni.
pitonix Creative Commons License 2003.09.21 0 0 798
Sziasztok :)

Nagy baj van a kiskertemben. itt lathatok a tunetek (elvileg laccanak a "feldolgozas alatt" thumbnail-ek ellenere). Fogalmam sincs mi tortenik. Atkaolovel probalkoztam, de nem igazan hasznalt.
Pl. mi ez a zold ize? (az alfelet illegette a levelekhez) Mas rovarokat nem is lattam, kiveve ket halvany zoldes kb. harmad mm nagysagu gyorsan kozlekedo izet.

mézontófű Creative Commons License 2003.09.21 0 0 797
Kedves Tozatu és doncii!

Köszönöm szépen a tanácsot, idén levélégetés lesz!!
És permetezem is, sőt azt hiszem, hogy a késő őszzel ecsetes törzskezelést is fogok csinálni!

Mézontófű

Előzmény: Tozatu (795)
donciii Creative Commons License 2003.09.21 0 0 796
Valamint nem árt lombhullás után rézoxiklorid 50 WP-l lepermetezni, ez segit a mézgásodás elkerülésében is / ez igaz minden fára/
Tozatu Creative Commons License 2003.09.20 0 0 795
A levéltetvek váladékán megtelepszik a korompenészgomba,az gondolom.Majd a leveleket égesd el,ásd el mélyen.Jövőre,h sikerül távoltartanod a tetveket,ez sem lesz és hangya sem.Mamáméknál mindig ilyen volt a barack,azt hittem sokáig,hogy ez a jó.:)
Előzmény: mézontófű (794)
mézontófű Creative Commons License 2003.09.20 0 0 794
Tanácsot kérek szépen: azt vettem észre az őszibarackfa ágain, hogy olyan, mintha korom lepte volna be. Mi ez?

Nedves szivaccsal megdörzsöltem és fekete lett.

Csak nem a levéltetvek miatt van?

Köszönöm

Mézontófű

Chess Creative Commons License 2003.09.11 0 0 793
Ez nem himlő hanem polisztigmás levélfoltosság. A kénre pl. Thiovit Jet érzékeny, de csak megelőzőleg. Ajánlott azért most 1x epermetezni vele majd tavasszal a leveleket beásni mert onnan fertőzhet virágzás végétől. Fakadáskor előtt rezes lemosókezelés (pl. Champion), majd virágzás végétől kezdve 2-3 Thiovit kezeléssel mindez meglőzhető.
Üdv Chess
Előzmény: mzscyl (789)
kgy2316 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 792
Szervusz,
nem szeretnélek megijeszteni, de a tünetek alapján ez akár lehet a himlövirus megjelenésének jele is, a besztercei szilva sajnos eléggé fogékony rá. Csináld azt, amit Tozatu mondott, de ha mindezek ellenére jövöre is megjelennek a foltok akkor vesztettél, a himlövirus ellen csak a láncfürész segit, még a gyökereket is ki kell ásni és mindenestül elégetni. Pár évig lehet, hogy a termés szépen beérik, egészségesnek látszik, de eljön az az idö, amikor kicsi és kemény marad a szilva, éretlenül lepotyog, a magján körkörös elszinezödés látszik. Ekkor muszály kivágni, ne terjessze tovább a betegséget.
Tozatu Creative Commons License 2003.09.01 0 0 791
Szerintem már ne csinálj semmit,hanem ha lehullottak a levelek égesd el azokat.Aztán tél végén lemosópermetezéssel kezdheted védekezést,amiben legyen gombaölőszer is,varasodás ellen.
Tozatu Creative Commons License 2003.09.01 0 0 790
Csak a békesség kedvéért megemlítem,hogy termett nálunk fél marék apró mogyoró először,erre nem jött a harkály sem.:)
Előzmény: taramiram (788)
mzscyl Creative Commons License 2003.09.01 0 0 789
Sziasztok!

Tanácsra volna szükségem: besztercei szilvafa csemetémet megtámadta valami - olyan kb. babszem nagyságú narancssárga-piros foltok jelentek meg a levelein, ahol a folt közepe el is szárad.
Mi ez és hogyan lehet (kell-e egyáltalán) védekezni ellene?

Köszönettel

taramiram Creative Commons License 2003.08.31 0 0 788
Szemtelen :-). És még nem is mondtam, hogy a harkály elől idő előtt leszedett mogyoróm éretlen volt. Összeaszalódott a tokjában, ki kellett dobni. Nem csak a harkállyal, magammal is kitoltam.
Előzmény: Tozatu (787)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.31 0 0 787
Az nem,csak aki issza.A zénuram kartonban szokta venni,pláne ha ackiós.Nem kell sűrűn fordulnia.;)Jó a kartondoboz almát tárolni is,mogyorót.:)
Előzmény: taramiram (786)
taramiram Creative Commons License 2003.08.31 0 0 786
Már kartonban is árulnak sört? Nem ázik el?
Előzmény: Tozatu (785)
Tozatu Creative Commons License 2003.08.29 0 0 785
Most már elég,ha sima hullámpapírt teszel fel,mert a télre bújnak el,azt meg elégeted,vagy beleteszed egy ládába és szúnyoghálót teszel rá,mert állítólag akkor hasznosak megmenekülnek.Majd tavasszal ráérsz a ragaccsal.Tettem fel a mienkre is,olyanok,mintha fehér zoknijuk lenne,mert sörösdobozból vágtam ki.Próbálkoztam patkányosragaccsal is,ragadtam mindenhol és nem bírja addig,mint a bolti.Majd tesztelem a ragasztósat.Holnap húzzák a lottót!;)
Előzmény: taramiram (782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!