Keresés

Részletes keresés

bumbimacko Creative Commons License 2008.01.04 0 0 601
BumbimackóBumbimackó
bumbimacko Creative Commons License 2008.01.04 0 0 600
Sziasztok! Rakunk fel képet Bumbimackóról (nem a legjobban sikerültek, de majd még teszünk fel más képeket is)
licika Creative Commons License 2008.01.03 0 0 599

BUÉK!!

Gyönyörű ez a hatalmas hókutya!!!

Bagi egy "nagyvárosban" ünnepelte az Újévet, konkrétan Balatonfenyvesen,ahol a mi potom 7 fős kis társaságunkon kívül senki nem volt. A nyaraló,ahol voltunk kb 3 kmre van a központtól, szóval még ha ott petárdáztak is, azt sem hallottuk. Tüzijátékot láttunk, jó messze volt, Bagi tátott szájjal bámulta. Nagyon szépen viselkedett, segített az udvari sütögetésben is illetve komoly szerepet vállalt a marhapöris bogrács elnyalogatásában.Szerintem ő is nagyon félt volna a petárdázástól, majd augusztusban megtudjuk.

1-én jöttünk haza, de kellett is,mert közben itthon az öreg német juhászunk nagyon lebetegedett. 30-án az itthon maradottak vitték ki a klinikára, nem emésztette meg a gyomra a karácsonyi menüt, tele volt csontszilánkkal a bele.Amíg nem voltunk itthon, nem nagyon akart enni, de most, hogy lehet veszekedni a Bagival,meg egész nap bosszantani egymást, remekül vannak mindketten.

Ja,mindenki tegyen félre egy kisebb (nagyobb) összeget az esetleges állatorvosi kezelésre. Ezeknek nincs TBjük...:)).

Előzmény: Moya72 (598)
Moya72 Creative Commons License 2008.01.03 0 0 598

BUÉK mindenkinek!!!

Ki hogy viselte az éjféli ricsajt? Mármint a négylábú társainkra gondolok... Chubi egész bátran viselkedett, úgy behúzódótt a házának a leghátsó sarkába,hogy alig látszott ki és hőseisen tűrte! Amikor pedig a párom kiment hozzá,hogy mégiscsak "támaszul szolgáljon" ebben a sokkoló élményben,akkor előjött és dühösen ugatta a robbantgató ebattákat! Mondtam neki, ( páromnak), hogy inkább jöjjön be, nemcsak a csönd miatt, hanem azért is,hogy ne szokjon hozzá Chubika az ajnározáshoz. Lehet,hogy gonosz vagyok,de előttem a példa, Chubi haverja, a szüleim kutyája megőrül a petárdáktól és úgy ugrik az ajtónak,hogy az mejdnem beszakad,ilyenkor lehetetlenség bírni vele. Namármost ő kb 30 kiló 3 évesen... Chubi meg talán most annyi 5 hónaposan...nem szeretném hozzászoktatni ehhez a "kedves szokáshoz" 60-70kilósan! Egyébként istenien érzi magát ebben a nagy hóban,létszik,hogy most van igazán elemében!

Lici: hogy telt a szilveszter,tényleg petárdamentes volt?

Hókutya:

Hókutya
Előzmény: licika (597)
licika Creative Commons License 2008.01.02 0 0 597

Remek egy alkotás, az biztos!

Bagi minden, csak nem engedelmes!Nem hajlandó magától beszállni, csak viháncol, meg ugrál, hogy jaj de jó, utazunk!Úgy kell beemelni!Remélem lassan beugrik majd magától mert ha így nő, nem lesz egyszerű betenni!

Ő is nagyon élvezte a havat, ugrált benne sokat, meg enni is szereti. Hógolyó ügyben nem olyan ügyes, mint a Pollyka, ha eldobom neki, keresi a hóban, kaparja a földet, hogy hát ez meg hová lett??De nagyon cuki!Nemsoká 7 hónapos!Öreg fiú...

Előzmény: pollybaba (596)
pollybaba Creative Commons License 2008.01.02 0 0 596

Hello

Komoly lehet az a BadiBox,gondolom már az autóban van mikor a Bagit betessékelitek..A kettő együtt nahéz lenne :-) Engedelmes kutyu lehet ha bemegy,én pollyt még a grillezőnkbe se tudom behajtani,csak labda csellel :-)bár fölösleges is mert mindíg kiugrik mienst bementem a házba..a kis okos..

Nállunk esett sok hó, az udvarba szánkóztunk jóvolt,polly kisért ahogy csúsztamlefele  és a végén elémállt nehogy nekicsússzak a b30nak tündéri volt..Puxi csak félútig kisért aszonta fusson polly énnem..De élvezik a havat nagyon,hemperegnek kaparják ja hogolyo pollynak ha eldobom visszahozza és óvatosan mintha tudná hogy széttesik ha ráharap.. Egyszóval élvezzük a havat már csak egy hám hiányzik :-)

pollybaba Creative Commons License 2008.01.02 0 0 595

Bóóóldog, Sikerekben Gaazdag Újévet Kívánunk Mindenkinek!!!

A négylábúaknak is !!! :-)

Manolika Creative Commons License 2007.12.31 0 0 594

Kedves Fundimackósok!

Mindenkinek boldog új esztendőt kívánok, sok örömet a "kicsikékben", valamint azt, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki a felnövekvő fundika és gazdája között, amire az a kifejezés illik: a tökéletes harmónia. Így talán mindenki azt kapja, amit szeretne!

Jó egészséget, sok türelmet, lelki és anyagi gazdagságot, sikereket az élet minden területén.

Ja, és petárdamentes szép estét!

Jövőre veletek ugyanitt...

Sziasztok!

dadly70 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 593
Küldök egy két képet is, ha sikerül
DadlyDadly Milan'S Newfondland land
Előzmény: bumbimacko (591)
dadly70 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 592
Vauuu Bumbimackó!!!

Fülbe-puszilós üdvözletemet küldöm, mert én igy szoktam udvarolni, és minden új újfoundlandi kislány megjelenését a fórumon elismerő vakantással fogadok.
Minden fajtatársamnak és gazdijuknak kutyás sikerekben gazdag új évet kíván Dadly.

u.i. A kutyás találkozó nem rossz ötlet én benne vagyok elérhetőségem a http://www.tar.hu/dadly weblapomon megtalálható.
Előzmény: bumbimacko (591)
bumbimacko Creative Commons License 2007.12.29 0 0 591
És BÚÉK!!!
Előzmény: licika (589)
bumbimacko Creative Commons License 2007.12.29 0 0 590

Helló! A napokban teszünk fel róla képet is. Nagyon aranyos (persze mindegyikük az). Bumbi mackó másfél éves kislány. Nyáron imád fürdeni (gondolom a kis társai úgyszintén) és a kertben szintén szeret tevékenykedni.

Előzmény: licika (589)
licika Creative Commons License 2007.12.29 0 0 589

Szia!Üdv a Fundifanok között!!!

Ha tudsz, tegyél fel képet Bumbimackóról!Mennyi idős?Mesélj róla!Funditaliról én nem nagyon tudok, sajna eléggé szét vagyunk szórva az országban:(.

BUÉK!

lici és Bagi

Előzmény: bumbimacko (588)
bumbimacko Creative Commons License 2007.12.28 0 0 588

Sziasztok!Nekünk is van egy Bumbi nevű mackónk, és gondoltuk feliratkozunk a fórumra. Szoktak foundis találkozókat szervezni?

licika Creative Commons License 2007.12.27 0 0 587

Szia!

Igazad van, most néztem vissza, én írtam hülyeséget!Szóval üresen betesszük a csomagtartóba a nem olyan nehéz boxot, majd megpróbáljuk bekönyörögni a nagyon nehéz kutyánkat, aki csak viháncol, meg ugrál, de beugrani azt nem akar. Ekkor beemeljük a kis édest és rácsukjuk a boxot.Kap az útra egy játékmacit és szépen elindulunk.

Bagistól beemelni a boxot már nagyon nagy feladat lenne, de múltkor valóban azt írtam, figyelmetlenségből.

De jó, hogy a tieid is bent karácsonyozhattak!Mi majd talán jövőre...

Szerencsére petárda és tüzijáték mentes helyre megyünk,majd csak augusztusban tudja meg a Bagi, hogy mi is az a petárda!

Előzmény: Johhn (586)
Johhn Creative Commons License 2007.12.27 0 0 586
Nálunk "hagyományosan" egy adag macskakaja az ajándék. De most mi is beengedtük őket kicsit a fa alá, jót aludtak ott.
Licika, mintha azt írtad volna, hogy a boxba előszőr berakjátok Bagit, és aztán az urat dobozostul a kocsiba. Mert úgy tényleg nehéz (lesz). De lehet, hogy én értettem félre...
Szilveszterkor mindenki vigyázzon a kutyusaira, gyerekkoromban két kutyánk is a petárdáktól ment világgá, úgy, hogy nem is láttuk őket soha többet :-( Szerencsére a mieink erre úgy reagálnak, hogy bebújnak a terasz alá és reggelig alszanak.....
Előzmény: licika (585)
licika Creative Commons License 2007.12.26 0 0 585

Nem is baba, hanem óriásbébi:))))!!!Szuper, hogy ilyen rendesen viselkedett!!Bagi nem jöhet még be, de ő még "kis"kajla.Nem is nagyon érdekli a bejövetel, van neki elég dolga az udvaron.Majd nyáron, ha nagy lesz a hőség, bejön pihengetni.Nem hittem a szememnek, amikor leheveredett a jégre, összegömbölyödött és szundikált egy órácskát...

Bagi és Jimmi csak jutifalatot kapott karácsonyra, de még sok van belőle,mert a nagy sütés-főzésben annyi kajájuk van, hogy még azt sem mindig tudják megenni, nem kell még a juti is.

Igazság szerint én nem emelgettem a Bagi-boxot, ez fiúfeladat, de azt mondja a Zuram, hogy fele olyan nehéz, mint a Bagi:).Szóval nem nehéz, mert csak rácsból van, nem tömör.Majd hétvégén újra munkába áll, megy a Bagi meg a boxa a Balatonra szilveszterezni. Nem tudom, hogyan reagálna a petárdára, nem is fog elvileg kiderülni,mert csendes helyre megyünk, bár lehet, hogy ezt csak én gondolom így...A német juhász nagyon szokott félni a petárdától, de nem szalad, csak ugat.Azért már hozzászokott, ezen a környéken ez elég gyakori.

Előzmény: Manolika (584)
Manolika Creative Commons License 2007.12.25 0 0 584
Licika, azt a bagi-boxot hogyan bírjátok mozgatni? Az oltári nehéz lehet!!
Előzmény: licika (574)
Manolika Creative Commons License 2007.12.25 0 0 583

Örülök, hogy Chubinak nem lett baja! Zoda is megőrjít a kocsi körüli ugrálással! Nem is tudom hogyan kellene megtanítani neki, hogy ne vágtasson a kocsi után és pláne ne előtte bohóckodjon ha mozog az autó!!

Mi a helyzet az etetéssel??

Előzmény: Moya72 (580)
Manolika Creative Commons License 2007.12.25 0 0 582

Boldog karácsonyt mindenkinek!!

Kaptak ajándékot a fundikák?

Mi becsomagoltunk egy piros gumicsontot és a fa alá tettük. Zoda - mivel még nagyon kajla - egyenlőre udvari kutyus, nem bejáratos a lakásba. Kikönyörögtem a férjemtől, hogy egy fénykép erejéig engedjük be a kicsikét. Nos olyan ookos baba volt, hogy le a kalappal!!! Nyugodtan üldögélt a lábunknál és tűrte a fényképezést. Megkapta az ajándékot is, és 9 hónaposan TUDTA, hogy az az övé és ki kell bontani! Ügyesen letépkedte róla a papirt és büszkén fogta a szájában a játékát. Szóval nagyon intelligens jószágok ezek - alapból!!

Ma a havazásban kószáltunk egy nagyot. Szerintem mi jobban elfáradtunk mint az ovisunk!

Dodó kutyánk nagyon félt a dörgéstől, petárdától stb. Szilveszter táján éjjel-nappal a lakásban, vagy a ház alatti garázsban tanyázott. Zodát nem tudjuk tartósan bent tartani, így homeopátiás állatorvosunk javaslatára homeopátiás foszfort adunk neki, hogy ne érdekelje a durrogás. Lehet, hogy amúgy sem esne pánikba, de vendégeink lesznek és mindig ismerősünk berni pásztorának az esete van a fejemben, aki első szilveszteri durrogás-élménye kapcsán átszakította a kerítést és a család hajnalig az elbújdokolt ebet kereste...

Teszek fel képet is az óriás-ovisról, aki okosan ül a szobában, meg a hóban is.

licika Creative Commons License 2007.12.22 0 0 581

Nagyon szuper, hogy rendbe jött a baba!Reméljük tényleg tanul az esetből!

Kellemes Karácsonyt, sok velőscsontot a fa alá!!

Előzmény: Moya72 (580)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 580
Jelentem Chubikának kutya baja :-), reggel már hisztizett a reggeliért és már a lábára sem sántít! Minden jó ha a vége jó! Ennek fényében kívánok nektek nagyon Boldog, Békés Fundis Karácsonyt és Boldog Új évet!.....no és...Jövőre Veletek Ugyanitt! :-)))  ( ha addig nem ;-)) )   ( de művelt lettem......)
Előzmény: Johhn (579)
Johhn Creative Commons License 2007.12.22 0 0 579
Parkolás közben nyílván nem mentél nagyon gyorsan, úgyhogy nagyon nem üthetted meg, azt meg észre veszed, ha átmész a pociján. Ha nem fáj a hasa, eszik és jó a kedve, akkor biztosan csak a lába került a kerék alá és mivel azt is használja, valószínüleg csak pár zúzódás. És a jövőben biztosan tudni fogja, hogy jobban kell vigyázni azzal a négykerekűvel....
Előzmény: Moya72 (576)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 578
Köszi,igazán kedves tőletek! Valóban nem egyszerű feladat, ráadásul figyelj oda a vaksötétben egy fekete fergetegre...a haverja már rutinos,úgy ugrál a kocsi előtt,mint egy gazella,rá már nem is kell nagyon figyelni,no de Chubika hiába hagyta le már fizikailag,mégiscsak egy mafla kölyök! Remélem,hogy tanul a leckéből és pár nap alatt tényleg kiheveri!
Előzmény: licika (577)
licika Creative Commons License 2007.12.21 0 0 577

Szegénykék!Akkor most megijedtetek rendesen!

Gondolom Te jobban mint Chubi. Mindig nagy kommandó kikerülni a lekes ebeket a kocsi előtt, mögött és alatt! Nekünk a német juhász nem volt képes 11 év alatt felfogni, hogy nem, nem rohanunk át az autó előtt...

De Chubi szerintem tanul az esetből és holnapra úgy fut,mint a nyúl!!!!

Szorítunk!!!!Bagi is!!

Előzmény: Moya72 (576)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 576

Sziasztok!

Sajna a karácsonyi dömping miatt teljesen el vagyok havazva,nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogyan szerettem volna,de lassan csak alakul...

Képzeljétek,mi történt ma! Állok be a kocsival a sötétben, Chubi,meg a haverja állandóan a kocsi körül ugrál,úgyhogy -5-tel lehetett csak haladni, úgyláttam,nincsen előttem senki,kicsit odaléptem,erre nagy nyüszítés! Kiugrok a kocsiból, Chubi ott fekszik a kerék előtt...lükverc vissza,kutya felugrik,elszalad...még most is remegek! Előszedtük,átnéztük,úgy néz ki,húzza a jobb hátsó lábát,de semmi vér,semmi nyüszítés,úgy néz ki,hogy csak becsípte a kerék,a nagy bundája meg fogva tartotta,azért nem tudott elszaladni. Azóta -ez úgy hat körül lehetett - rendesen evett, még mindig sántít,de amúgy semmi más baj nincsen. Most elvonult aludni. Többször áttapogattam,megnyomkodtam mindenhol,de egy hangja nem volt.

Johhn drága most nagyon jó lenne,ha a közelben lennél,ugye a belső sérülésnek is lehet valami nyoma? Étvágytalanság,fájdalom,mittudomén...nem volt a kerék alatt a kutya,csak előtte,tuti nem mentem rá! Jahhaj,de szar érzés volt!

SMN Creative Commons License 2007.12.21 0 0 575
licika Creative Commons License 2007.12.18 0 0 574

Akkor ő nem egy mozgékony baba!

Bagi nagyon sokat szalad, csak ritkán áll meg!

A Bagi-box egy nagy vasrácsos láda, aminek fölfelé nyílik az ajta, van rajta 2 remek rigli, amit be lehet csukni. Deszkázott az alja, minden többi oldala vasrács.

A kombi autó csomagtartójába lehet betenni-benne a Bagival-és ott transzportálódik a kicsike.

Azért, mert ugye nem vicces,amikor lelkesedésből kiveri az üveget, benyálazza az ülést illetve a sáros/balatonos tappancsával ugrál.

Ezért készült. És nagyon bevált!Szépen elszundikál benne őkelme, feltéve, ha elég gyorsan haladunk, mert a dugóban tötyörgést egyik fundi sem szereti...

Ja, és a boxból nagyon bátran lehet ugatni a buszon utazókat:))

Előzmény: pollybaba (573)
pollybaba Creative Commons License 2007.12.18 0 0 573

üdww!

milyen az a bagi box??és hova teszitek,utánfutóra vagy hogy :-) ?

hi puxi 12 kg tripla akkora mint mikor elhoztuk naggyon nől a fiúbaba..

messze nemlessz olyan fürge mint polly,a dokink mikor jön mindig ámuldozik hogy ekkora testel milyen tiszteletköröket produkál :-) egy örökmozgó,mikor megvettük neki a bőrfocit du3kor kapta meg és este 11kor még a kapunál rohangált vele :-) nade puxi már most nemakar futni polly odahord neki mindent hogy jáccanak kergesse de puxi fut egy nagykört aztán kissebbet mégkissebet és leül..így nekem kell kergetni míg elnemfárizok..

további szép napot mindenkinek

licika Creative Commons License 2007.12.16 0 0 572

Leteszteltük a Bagi-boxot!

Sikeresnek nevezhető az akció. Bár magától nem hajlandó beugrani, ha már bedaruztuk, egész jól tűri. Több, mint 100 km-t autózott Bagi a boxban - szakadó hóesésben - bár ez őt kicsit sem zavarta, csak nekem volt halálfélelmem. Amint 100 fölé gyorsítottunk, lefeküdt szépen szuszikázni és csak a Balcsin kelt fel. Szóval teljes a siker!

A hó is nagyon tetszett őkelmének, rohangált meg esett benne nagyokat!

Jelen pillanatban is kint rohan a hóban és dobálja a vödrét!kissé hiperaktívak vagyunk, asszem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!