Keresés

Részletes keresés

donciii Creative Commons License 2004.02.27 0 0 830
Kedves blackman!

A Novenda erős méreg, már nem szerepel a 2004-es vegyszer listában.

A Nevikén, mely alkalmas a lisztharmat, és egyébb kártevők megelőzésére.
Az Agrol szintén tavaszi lemosó, de nem alkalmaz a lisztharmat ellen.

Üdv?: Dönci

Előzmény: blackman (829)
blackman Creative Commons License 2004.02.25 0 0 829
Sziasztok,

kisse elhanyagolt gyumolcsos kertben regota elmaradt a lemoso permetezes. Most nagyon be vagyok sozva hogy iden tavasszal ha megteszem ,akkor sok gondtol megkimelhetem magam majd nyaron. Viszont nem vagyok szakertoje a temanak. A novenda ugrik be, mint lehetseges szer. Vagy valami mas is van, bordoi le, vagy ilyesmi?
(alma, korte, szilva, barack, szolo,ribizke, cseresznye, meggy a jeloltek, gondolom mindent le kell, mert kulonben mi ertelme?)

Es ezt a permetezest mikor lehet megtenni? Tekintettel a jelenlegi osszevissza idojarasra.

Koszi,
B.

Tozatu Creative Commons License 2004.02.24 0 0 828
Ha nem látsz semmi kártevőt,gombát,akkor a napsütés miatt lehet,ha tudod árnyékold legalább a tövét.És próbáld meg fagymentes napokon locsolni,mert a télvégi napos szárazság hatására kifagy a napon.Tavaly így mentek ki a hamisciprusaim.
Előzmény: kiwancsi (827)
kiwancsi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 827

Sziasztok!

Igen teljes napon van, 6m széles, min.2,5m magas.

Lehet hogy az utóbbi baja van, mert persze a sárgaság után barnul, a levél hegyétől kezdve fokozatosan. Vízhiány is lehet, a gyökerei egy déli fekvésű betonfal mellett vannak. De ekkorára megnőtt és most kezdi?
Talán meg kellene metszenem? Bár azt gondoltam minél mélyebbre nyúlik a gyökere anál jobb.
Ezt a szert megpróbálom. Most kell vagy majd később?

üdv.

donciii Creative Commons License 2004.02.20 0 0 826
Kedves Kiwancsi!

A babérmeggynél nem ismert ilyen tűnetekkel rendelkező betegség, két lehetőség van: 1./ a tavalyi tél nagyon hideg és száraz volt,így a babérmeggy egy része kifagyott.
2./ a nagy nyár miatt kevés volt a csapdék és ezt nehéz pótolni, mivel a föld nagyon-nagyon ki van száradva.

A babérmeggy betegségei: sztigmínás betegség, esős tavasszal a levélzeten, kicsi barnafoltok, illetve lyúkak.
Másik a levélfoltosság: barna nagy foltok jellennek meg a levélzeten.
Mindkét esetben a polyram DF szerrel lehet megelőzni a betegséget

Tozatu Creative Commons License 2004.02.20 0 0 825
Napos helyen van?
Előzmény: kiwancsi (824)
kiwancsi Creative Commons License 2004.02.20 0 0 824

Sziasztok!

A babérmeggysövényemet féltem nagyon. Először halványodik a levél aztán elsárgul. Tavaly embernagyságú szárat kellett kivágni belőle mert elszáradt.
Mi baja lehet?

köszönöm
üdv.

bocor1 Creative Commons License 2003.12.12 0 0 823
Még valami! A beépített erkélyem, ahol kb. 18 fok van, tele van kis repkedő rovarokkal. Azt hiszem a nedves talajra mennek, a növényeket nem bántják (remélem). De azért idegesítő, épp most szállt le az egyik a monitorra. Nálatok is vannak ilyen kéretlen vendégek?
bocor1 Creative Commons License 2003.12.12 0 0 822
Meg szoktam várni, h a talaja teljesen kiszáradjon, utána locsolok. A kicsi szobám tele van növényekkel, a radiátoron 3 párologtató + 1 csobogó, majdnem minden növény alatt nedves agyaggranulátum. :) A kertpont-on azt olvastam, h kis pára kell neki, ezért átvittem tesóm szobájába, hátha...
Előzmény: Tozatu (821)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.11 0 0 821
A fonákon nem látsz semmit?Nem öntözöd nagyon,mert ilyenkor pihennének.Vagy nem túl száraz a levegő?
Előzmény: bocor1 (820)
bocor1 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 820
Az mitől lehet, hogy a szobakőrisem levelei befeketednek hihetetlenül gyorsan? Amilyen sűrűn tudom, ellenőrzöm, lecsípem a fekete részt, de ha pár órán belül megnézem, újra vannak teljesen fekete levelek... Aki tud, segítsen! Köszi
mákostésztaúr Creative Commons License 2003.11.16 0 0 819
ok köszi!
Előzmény: Tozatu (818)
Tozatu Creative Commons License 2003.11.15 0 0 818
Szárítsd ki a földjét,most télen a kaktusznak is jobb,ha szárazon van.Homokot,sódert keverjél bele.
Előzmény: mákostésztaúr (816)
szilkszilky Creative Commons License 2003.11.15 0 0 817
Van valakinek ötlete, mi lehet a baja a páfrányomnak? A fehér foltok a leveleken gombaölő szer nyomai, nem látható kártevő a leveleken, mégis így barnulnak. A fürdőben vannak, ahol a páratartalom 60% felett van.

mákostésztaúr Creative Commons License 2003.11.15 0 0 816
egyik kaktuszom földjén penész jelent meg.
most leszedtem róla hogy legalább kicsit megállítsam de biztos hogy még visszatér..:(
hogyan lehet hatásosan leszedni onnan hogy a növényt ne gyilkoljam le?

donciii Creative Commons License 2003.11.11 0 0 815
Sziasztok!
A szer az jó, az étolaj helyett káliszappan 1,0 % -os töménységben jobb nedvesítőszernek- melynek egyben rovar és atkaölő hatása is van.
pt13 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 814
Sziasztok!
Olyan lemosópermetezőszert szerettem volna vásárolni, ami elsősorban alma és szilva levélbetegségeire és rovar kártevői ellen is jók. Kaptam az eladótól egy "Bordóilé+kén" feliratú szert, és azt tanácsolta, hogy tegyek hozzá egy kis étolajat. Hallottatok már ilyen elegyről, mert nekem ez egy kicsit furcsának tűnik?
Üdv.és előre is köszönet a válaszért.
Cirfandlia Creative Commons License 2003.11.06 0 0 813
Tisztelt Szakértők!

Ha megtennétek hogy egy pillantást vettek erre a hibiszkuszlevélre azt megköszönném. A támadás egyetlen éjszak történt; valószínű vmi nagyobb rágókártevő lehetett? Ismerősöm szerint kb egy hónapja berepült hozzájuk egy sáska (szöcske?) lehet h. az aktivizálodik? Mi lehet a kíméletes megoldás a lakásban erre?

Antisystem Creative Commons License 2003.10.30 0 0 812
Emberek, csak úgy szőrmentén javasolnám, hogy házikertbe meg lakásba az atkák ellen használjatok Mitac-ot (amitráz) SzVSz. Occsó, háziállatokra ártalmatlan (állatra való lemosószer is készül a hatóanyagából) és "mellékhatásként" a kullancsot is kiirtja a kertből, ha esetleg lenne. Legalábbis, nálunk tavaly a kutya a kertben 14 kullancsot szedett össze a permetölés előtt, azóta meg 1 db-ot.

ÜdV

Előzmény: Chess (809)
Vidovszky Creative Commons License 2003.10.30 0 0 811
Köszönöm, akármikor nézel is be.:)
Az Actara szobában is használható? (hibiszkusz)
köszi
üdv.
Vid
Előzmény: Chess (809)
CORTEN Creative Commons License 2003.10.29 0 0 810
Talajfertőtlenítésre (különös tekintettel a gyökérgubacs-fonálférgekre) miféle eszközök/vegyszerek jöhetnek szóba.
( a metil-bromid,dbcp,edb, diklór-propán/propén és rokonai kivételével)
Chess Creative Commons License 2003.10.29 0 0 809
Micsoda véletlen, legalább 3 hete nem néztem már be ide. Igen a Chess gyökére is felszívódik. Amikor így kipróbáltuk kb. 2000 g ment 10 000 m2-re és hatott liszteskére, levéltetűre. Atkára viszont nem hatásos. Az Actaránál viszont megfigyeltek atkaölő hatást szőlőben gubasatka ellen. Üdv Chess
Előzmény: Vidovszky (808)
Vidovszky Creative Commons License 2003.10.27 0 0 808
Sziasztok!
Szia Chess!

Egyszer beszéltünk róla, de nem emlékszem pontosan, mintha arról lett volna szó hogy a "Chess" a földből is felszívódik.
Most a hirtelen hideg miatt nem tudtam a hibiszkuszokat lepermetezni mielőtt behoztam(és a leándert is szoktam), annak pedig katasztrófális következményei lehetnek.
(atka, tetü)
Tényleg! Ez a Chess az atkákat is éhanhalasztja?
És a leánderen ha volt levéltetü az megfagyott vajon? (tegnap vittem a telelőhelyére)

köszi
szia
Vid

Chess Creative Commons License 2003.10.16 0 0 807
Aki mostanában készülnek kertet ásni azoknak ajánlom, hogy Basudin 5 G-t szórjank szétt előtte, így kevesebbb gondjuk lessz a kártevőkkel majd tavasszal.
donciii Creative Commons License 2003.10.07 0 0 806
A calypso adagolása 0,075 liter/ hektár
kgy2316 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 805
Szia,
ez pl. egy nagyon jó könyv a növényvédelemröl képekkel, permetezési programokkal, ma kapható új permetszerekkel, stb. Kb. 2000Ft volt tavaly.
Növényorvoslás a kertben
Szerző: Dr. Seprős Imre szerk.
Szaktudás Kiadóház, 2001

Előzmény: pitonix (800)
pitonix Creative Commons License 2003.09.29 0 0 804
Oops, bocsesz felrebeszeltem :)Calypsot kaptam nem bi58-at, csak valahogy annak a neve maradt meg, mint masik ajanlat a sok kartevore.
Nem mintha a Calypso nem volna zoldkonyves. Elvittem a novenyeket, meg kepeket. Azt hiszem nagyon megsajnalt az elado, mert negyed ora toprenges utan egy kicsi adagot adott egyszeri hasznalatra.
Telelg bocs, hogy jol megkavartam a dolgokat :)

Koszi a lemosost.

Előzmény: kgy2316 (801)
donciii Creative Commons License 2003.09.29 0 0 803
Bi-58 helyett szabadforgalomban kaphato " Basudin 600FW",majdnem minden rágó és szivó kártevők ellen alkalmas, és még májunk is megmarad.
bd Creative Commons License 2003.09.29 0 0 802
Támadnak az ecetfák. Kb 3 méterenként előbujtak a földből, és míg minden más kiszáradt, kisült a nagy melegben, ezek egy hónap alatt már majd méteresek.
Mit tehetek ellenük?
bd
kgy2316 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 801
Azért ez se semmi, a bi58 használata erösen korlátozott, nem adhatott volna egy utcáról beesö "elsönyaras" kertésznek. Vigyázz vele, elég brutális!
Az öszi lemosó permetezés a levélhullás befejezödése után, de még a fagyok elött aktuális. Réz-oxilorid, vagy még jobb a bordói lé böven áztatás szerüen a törzsre is, a dobozon rajta van hogy kell bekeverni.
Ha valamit nagyon elkapott a lisztharmat akkor kén is legyen benne, pl. akkor legyen bordói lé+kén.
Előzmény: pitonix (800)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!