Keresés

Részletes keresés

Szörnyecske Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1351
Lord Iffy!

Én múlt héten jelentkeztem vizsgálatra, és most kedden voltam az Optik-Mednél. Szombaton már műtenek is.

Egyébként nagyon segítőkészek és kedvesek voltak.

Előzmény: Lord Iffy (1349)
LOLITA Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1350
Hi!

Még nem. :(

Erőt gyűjtök az esetleges újabb csalódáshoz.

Előzmény: JO (1348)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1349
srácok!
kinyomtattam a topikot, olvasom. épp a 429-ik hozzászólásnál tartok (Macikát tiszteletbeli szemorvosnak nevezik ki.:O))
de kérdéseimmel nem birok várni.:O))

tényleg, vannak itt még régi mütött emberek? zsuzsa, maci, zed ... többiek?

erősen tipródom.:O)) juniusban sikerült egy hetet nyaralnom egy mütött ismerőssel (is) és majd megevett a sárga irigység penésze miközben próbáltam a tengerpart miniatür homokszemeit lemosogatni a lencsémről és berakni azokat.:O))

tudja valaki hogy milyen a forgalom mostanában az optikmednél? merugye vizsgálat elött két hétig nem szabad lencsét hordani. baromi értelmesen tudok magyarázni.:O)) szóvl az a lényeg hogy mennyi időt kell várni a bejelentkezéstől a vizsgálatig?!

JO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1348
ÜDV!

Voltál a többi helyen is vizsgálaton?

m.t.:
JO

Előzmény: LOLITA (1347)
LOLITA Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1347
Hogy Jesszusozhatsz arra, hogy az 50% = kb. -1 - -1.5??
Én a seggem a földhöz verném, ha -5,5-es jobb szememre egyáltalán elvállalnák a műtétet úgy, hogy -1,5 -re, esetleg -1-re felhozzák!! Óh, istenem, megint bőgnöm kell! Szvsz qrvára értékeljétek, ha egyáltalán lehet műtétetek! -1-el nem foltokat látsz, hanem enyhén homályos vonalakat. Én azt sem látom, hol kezdődik az arc, és hol a háttér... Avval nyugtatgatnak ismerőseim, hogy majd 5+ év múlva bizti lesz olyan eljárás is, ami az én szememen is megoldható lesz. Bár úgy lenne...
Előzmény: Lozsa (1336)
JO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1346
ÜDV!

Igaz, csak nem arról volt szó!:)) Nekem rövidlátásom volt, így csak azt ismerem:))

m.t.:
JO

Előzmény: tvork (1344)
JO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1345
ÜDV!

Ne türelmetlenkedj. Nekem a bal szemem több mint másfél hónap alatt érte el a 100%-ot.

Megkérdeztem a klinikát, de a telefonos hölgy nem tudta ezeket a százalékokat. Kedden megyek kontrollra, majd akkor megkérdezem a dokit.
Ha pedig addig mész kérdezd meg te.

m.t.:
JO

Előzmény: Lozsa (1340)
tvork Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1344
JO!

De a rövidlátásra elég helytálló!

tvork

Előzmény: JO (1343)
JO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1343
ÜDV!

Most látom, hogy hülyeséget írtam, sorry!:))))Nem figyeltem, hogy távollátásról van szó:)

m.t.:
JO

Előzmény: tvork (1342)
tvork Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1342
Szia Nagyorsolya!

A hypermetropia a túllátás vagy távollátás, és a lézeres kezelések ennek korrigálására szuperéles látás vonatkozásában még tényleg nem túl meggyőző.
De myopia, azaz a rövidlátás vonatkozásában nagyon is meggyőző a szuperéles látás, és a topicban is olvashatjuk, hogy akár 125 % vagy még több elérhető.

tvork

Előzmény: Nagyorsolya (1338)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1341
Ne tedd. 10 nap nagyon rövid idő, lesz ez még jobb is, ha betartod a csepegtetési rendet :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Lozsa (1340)
Lozsa Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1340
Hát tudjátok én még mindíg nem értem. Viszont nagyon lehangolónak tartom, hogy 10 nap után (ma voltam kontrollon) még mindíg csak 70%-os a szemem. Az elég rossz, főleg ha a 90%=0.5D. Akkor ez legalább -1D. Pedig -0.5-öt garantáltak.

Kezdek idegeskedni.

Előzmény: JO (1339)
JO Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1339
ÜDV!

A leírt mondat a következőt jelenti.
Ugye elvileg 200%-os látást kellene tudni elérni a felszíni kezelésekkel, mert mind az elsődeleges, mind a másodlagos hibák korrigálhatóak az új lézerekkel. Ez a szuperéles látás. De ezt a gyakorlatban mégsem lehet elérni.
A mondta második fele azt jelentheti, hogy eddiga maximum olyan 140-150% lehetett, az új lézerrel mondjuk 160-170% is elérhető. (nekem 160%-os)

A korábbi lézerekkel olyan 100-110%-os eredmény volt az elért átlag, manapság ha jól tudom, olyan 120-125 körül van ez a szám. Ez jelenti, hogy kicsit javult.

m.t.:
JO

Előzmény: Nagyorsolya (1338)
Nagyorsolya Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1338
Sziasztok,

Egymértékeadó egészségügyi szakmai lapban olvastam a következőt egy hazai klinika (Optik-Med) vezető orvosa tollából:

"A jelenlegi tapasztalatok alapján "szuperéles látás" hypermetropiás kezelések vonatkozásában ma még nem tűnik reálisnak, bár a legjobb korrigált látóélesség kis mértékben javult."

Ez mit jelent pontosan? Azt, hogy a klinika honlapján és más marketing anyagain hirdetett sasszemkezelésnek (eddig ezt tekintettem szuperéles látásnak) nincs realitása? Vajon ez is csak egy jól csengő márkanév fogás, mint a 90-es évek elején a "gyémántkés" volt, ami véletlenül sincs gyémántból.

Orsi

JO Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1337
ÜDV!

Holnap megkérdezem a klinikát a pontos számok felől, de valami hasonló lehet.

m.t.:
JO

Előzmény: Lozsa (1336)
Lozsa Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1336
A 90%=-0.5 Dio. ?????????
Hát ez szörnyű ha így van. Akkor mennyi az 50%? -1 vagy talán -1.5 ??????

Jesszus...

Előzmény: dömpergéza (1335)
dömpergéza Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1335
Köszi JO !

Jó fej vagy :-)))
khm...én meg vicces...
Majd ha ráveszem magam, mindenképp kifaggatom őket, csak már előre tudni akartam valamennyit a dologról.

dömper

JO Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1334
ÜDV!

Amit én tudok a dologról:
A te szemed még szvsz "jó" annyira, hogy 100%-körüli javulást lehessen elérni, bár ez függ az életkortól is. Bár ezeket korrekt módon csak a doki tudja elmondani.

A -1 egyébként nem olyan rossz:)) Már a -1,75-höz képest is lehet érezni a javulást.

Ha nincsennek nagyon specko körülmények, akkor 1 hét max 10 nap múlva már tudsz dolgozni, de asszem táppénzt lehet erre kapni, adnak is valami igazolást.

m.t.:
JO

Előzmény: dömpergéza (1332)
JO Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1333
ÜDV!

Az 50% garantálása azt jelenti, hogy ennyi az amire pénzfisszafizetési garanciát vállalnak.

A statisztika szerint a hozzád hasonló esetekben a 90-125% szokott lenni a végső látásélesség.

100%-o szvsz senkinek nem garantálnak. Nekem nem százalékban mondták anno, hanem azt mondták, hogy -0,5-nél nem lesz rosszabb. Ez olyan 90%-körül lehet. Bár nekem lényegesen jobb volt a szemem, mint neked.
Email ment a megadott címedre.

m.t.:
JO

Előzmény: tvork (1331)
dömpergéza Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1332
Sziasztok Szaktekintélyek!

Nem tudtam végigolvasni az egész topikot ezért, ha már elmondottra kérdezek rá akkor sorry!
Nekem elég tropa mindkét szemem (-6.5; -5.5)és ez felvet számomra két kérdést:
1. Van olyan is, hogy nem sikerül teljesen jóra visszaállítani a látást, hanem mondjuk csak -1 -re? Ha igen, akkor szerintetek mi a jó abban, nem tök mindegy, hogy -6.5 -es vagy csak -1 -es kontaktlencsét/szemüveget viselek? (-1 -essel sem szívesen megyek az utcára segédeszköz nélkül (hanyas busz is az?, mi van odaírva? stb.).
2. A munkám alapvetően a számítógép előtti ücsörgésből és írkálásból áll (ül :-) és ilyen hosszú lábadozási idő kettőslátással és homályos látással azt jelentené, hogy nem lennék munkaképes. Spóroljam össze az összes szabadnapom erre? Vagy már kb. egy hét után lehet napi 4 órát képernyőtbámulni?
Nos?
Köszi a választ!
dömpergéza

tvork Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1331
Sziasztok!

Én most voltam az OM-nél viszgálaton. A szemeim -3.50 és -1.00 cilinder, illetve -4.00 és -1.00 cil. Más elváltozást nem találtak, illetve periférián néhány utcakő deg.-et (tényleg, tudja valaki mi ez??). Egészben véve azt mondta a dokinő, hogy el tudják rajtam végezni a kezelés, de csak 50%-ot(!) garantálnak, bár rögtön utána elmondta, hogy a statisztikák alapján ez 90 és 125 % között van.
Kérdésem: Nektek, akiknek már megvolt a műtétjük, mennyit garantáltak?? Nekem az 50 % kicsit kevésnek tűnik.

tvork

Lozsa Creative Commons License 2002.07.13 0 0 1330
Na jó nem panaszkodom annyira :)
Végülis a bal szemem má most jobb mint a szemüveggel volt, bár a jobb még elég szar. Rémlik volt szó valami "haze" nemvű homályról. Mi is volt ez, kinek is volt?
Előzmény: NeoXon (1329)
NeoXon Creative Commons License 2002.07.13 0 0 1329
Macika: koszi, akkor majd szolok a keddi kontrollnal, hogy van ez a problemam es remelem a szemcseppek hatasara valoban gyorsan elmulik. Mostanra ugyanis nemhogy javult volna, hanem mindinkabb 4x -esen latok es egyre tavolabb kerulnek egymastol ezek a szellemkepek. Lassan mar ugy nezek a kulvilagra mint egy meh vagy mittomen :)

Lozsa: 1 hetesen nem tudsz autot vezetni?? Huha. Rossz lehet neked nagyon! :)
En meg itthon is orulok, ha nem megyek fejjel a falnak. Nehez 4 ajto kozul kivalasztani melyik is az igazi!
Most speciel a monitort is alig latom, szoval kozelre is eleg bizonytalan a latasom. Azt remelem a tajekoztatoban irt 3-4. het vegere majd megszunik ez a bizonytalansag a latasomban es a szellemkep-effekt is megszunik.

Este a 4x -es szellemkepes latasra meg rajon meg egy finom kis lens-flare effekt is, amit szinten 4 kiadasban latok. El tudod kepzelni mi tortenik, ha szembe jon egy auto!
8 fenyforrast latok egybefolyva: a ket fenyszoronak a fenyei egymasba olvadnak, raadasul az auto szelvedojenek tukrozodese miatt meg tovabb sokszorozodik..... Na, nem akarom tovabb ecsetelni, legjobb lenne egy belso nezeti fenykepet csinalni, es megtudnad milyen vagyok en 1 hetesen :)
Virulna a fejem ezerrel, ha mar nappal elfogadhatoan latnek vegre. :D

Majd jelentkezem, ha valtozik a helyzet.

Macika Creative Commons License 2002.07.13 0 0 1328
NeoXon
Valószínűleg tőlem (is) olvashattad. Több hétig tartott (persze folyamatosan csökkenően). Vezetéskor 4 rendszámot láttam az előttem haladó autó hátulján. És mind a 4 ugyanaz volt!! :c))
De semmi gond, szóltam az OM-ben, ott adtak árokírt rá (így 2,5 év távlatából nem emlékszem már a csepp nevére), és attól folyamatosan javult (persze mondták, hogy ez magától is elmúlna).

Lozsa
1 hetes??????
Nem vagy kicsit telhetetlen??? :c)))
1 hetesen örülj, hogy szépen látsz nappal, napszemüvegben, jó fényviszonyoknál! Hiszen alig hámosodott még vissza a szaruhártyád, 4 napja vették csak le a terápiás lencsét. Szerintem 1 hónapos korodig ne aggódj, de azért azt is tudjad, hogy a tejes "gyógyulást" 6 hónapra vállalják a cégek! Az más kérdés, hogy általában ennek a töredéke elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Nem véletlen azonban ez a fél év határidő, ugyanis nagyjából ennyi ideig lehet az utókezelő gyógyszerekkel alakítani a szaruhártyát, ha az a beavatkozást követően nem a megfelelő fénytörésű lenne.

Lola Rennt
Igen, kevésnek tartom, bár minden cégnek el kell indulni valahogyan.
Az, hogy nem szeretsz a nagyátlagba tartozni, az szíved joga. Azonban hogy csak ezért a "magadat különlegesebbnek tartás" miatt menj egy bejáratlan helyre, az hogy is mondjam, butaság lenne. Különbözz másban másoktól (föleg belül!!!), az ilyen, "egy életben egyszer" döntésekben nyugodtan hagyatkozhatsz a többség tapasztalatára!!! (Tudod: "Együnk szart, 100 milliárd légy nem tévedhet!" :c)))) )
A prospektusaik, honlapjaik pedig tetszetősek, jó minőségűek. Te sem gondolhatod komolyan, hogy szívesen mennél egy olyan céghez, ahol zsírpapírra nyomják az 1 színes szórólapot takarékosságból. Igenis elvárható, hogy ha egy cég ad a külső kinézetésre, akkor belül a "lényegben" is igényes. Ez egyébként pontosan áll az általad említett OM-re.
Tudom, hogy már túl vagy a dolgon, de azért leírtam, amit gondoltam.

jagi
Te is beleestél abba a hibába, amibe mindenki (én is) a műtét után. Nevezetesen abba, hogy elfelejtettük, milyen volt újkorában a szemünk. A feleségemnek (szerencséjére) teljesen tökéletes a szeme. Összehasonlítottuk, ő is pontosan ugyanolyan közelről látja élesen a varrótű fokát, mint én.
Tehát csak annyi történt, hogy a beavatkozással visszaállították a normális értéket. Ez tizenx év "makrószem" után rohadtul szokatlan.

Lozsa Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1327
Akiknek már megvolt a műtét, és már nagyjából vagy teljesen beállt a látásuk azok plíz nyilatkozzatok már arról, hogy éjjel milyen a látásotok (főleg a nappali fényviszonyokhoz képest érdekel)
Igaz, hogy én még csak egyhetes vagyok, de éjjel negyon szar volt autózni. Pedig nappal már szinte tökéletesen látok...
Azelött ilyesmi nem volt, éjjel is tök jól láttam.
Előzmény: LOLITA (1326)
LOLITA Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1326
Ó, drágám, el sem mentem a dokihoz a receptért, mert a TB támogatás a szemcsóra kb. 500.- lett volna a 35E - ből. Hát, kösz a TB-nek. Amikor havi nemtoménhányezerft járulékot meg minden sz@rt levonnak!
Előzmény: NeoXon (1323)
BlueBird Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1325
Jobbulást!!!
Előzmény: NeoXon (1324)
NeoXon Creative Commons License 2002.07.11 0 0 1324
Ja, valaki emlitette korabban, hogy elofordult neki olyasmi a mutet utani idoszakban, hogy tobbszorosen latott.
Olvastam is az OM tajekoztato anyagaban, hogy atmenetileg elofordulhat ilyesmi... Hat ma delutan ota sajnos en is tapasztalom.

Szemenkent 2x latok, tehat osszesen 4-et! Rohadt zavaro. Levettem a felbontast 800x600 -ra, es igy is alig latok valamit a 19" -es monitoron, holott reggel meg lazan ment 1280x960 -as felbontasban is... Hmm. Remelem holnapra kialszom a szemembol. Altalaban reggelre mindig javult valamit a latasom - remelem ez most is igy lesz.

NeoXon Creative Commons License 2002.07.11 0 0 1323
Huhh, ugy nezem, hogy akkor en olcson megusztam a szemem idaig. 180e volt a mutet, elotte kb. 100 ezret koltottem szemuvegre + kontaktlencsere (sajnos alig birta a szemem, ugyhogy fel ev utan lottek is neki).

Szoval kb 300-bol ugy nez ki kijovok egy eletre a szememmel :))
Napszemuvegen (meg a meg fel evig szukseges cseppeken kivul) en mar egy forintot nem fogok rakolteni. Persze most meg ezt mondom... aztan majd mikor 50 evesen alig fogom latni az ujsagot a kezemben, akkor majd mas lesz az allaspontom.

De addig is van meg 30 evem, ugyhogy egyelore nem aggodom :)

JO: ezek szerint a 0.80 es 1.00 mutet masnapjan nem rossz eredmeny. De ez 80% es 100% -ot jelol vajon?

Ha valakinek -1.00 D -s a szeme, akkor az milyen tavoli vizust jelent (%-ban, illetve ily 0.80 -stb.- ertekben)? Sosem tudtam ezeknek a szemorvosi mertekeknek mi az alapja... Es hogy vajon az -1.00 D es -2.00 D kozotti lataselesseg kulonbseg 2x -es romlast jelent vagy esetleg valami egyeb valtoszam van kozottuk?

Lolita: nem lennek az egeszsegugyi biztositod, ha a szemedrol van szo :D

LOLITA Creative Commons License 2002.07.11 0 0 1322
A szemeim drágák, te! Eztet magyarázom, na! :)
Előzmény: BlueBird (1321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!